Vapaa-aika 18.10.2021 Päivitetty 19.10.2021

”Äiti, kuka istuu meidän keittiössä?” Lasten pelottavat jutut saavat joskus vanhemmatkin säikähtämään – lue karmeimmat kokemukset

”Parivuotiaana lapseni halusi sanoa hyvää yötä 'tuolle tytölle, joka itkee nurkassa'.” Mikä on karmivinta, mitä olet lapsesi suusta kuullut?

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock
2 kommenttia

Lapsilla on tunnetusti vilkas mielikuvitus. Toisinaan lasten yliluonnollisilta vaikuttavat jutut karmivat ja jäävät pitkäksi aikaa vanhempien mieleen pyörimään. Mitä jos lapsi puhuukin edesmenneistä sukulaisista, joita ei ole koskaan tavannut – tai näkee oikeasti hahmoja, joita aikuinen ei näe?

Joissain tilanteissa lasten kuvitellusti välittämät terveiset tuonpuoleisesta voivat tuntua ennemminkin lohdullisilta kuin karmivilta.

Lue myös: ”Aikuisen on tärkeää ottaa lapsi tosissaan” – halloween voi pelottaa lasta oikeasti

”Ukilta terveisiä, kaikki on hyvin!”

”Mies oli lähdössä aamulla töihin, ja olin tyttäremme kanssa ovella sanomassa heippoja. Yhtäkkiä lapsi alkoi hihkua ’heippa, Maria-mummi!’ ja vilkutti, kun mies avasi oven. Tytön isoisomummo oli nimeltään Maria, mutta emme koskaan olleet puhuneet hänestä tyttäremme kuullen. Hieman pelotti jäädä kotiin sen jälkeen.”

”Tyttäreni heräsi keskellä yötä kikattaen: ’Lopeta, toi kutittaa!’ Kysyin, mikä on. Tyttäreni vastasi, että ukki kutitti häntä jalasta. Edesmenneellä isälläni oli tapana tehdä minulle niin, kun olin lapsi – enkä ollut sitä koskaan lapselleni kertonut.”

”2-vuotias esikoiseni leikki pikkuautoilla ja yhtäkkiä hiljeni. Hän sanoi jonnekin tyhjyyteen: ’Ai mitä? Joo!’ Sitten poika tuli luokseni ja sanoi: ’Ukilta terveisiä, kaikki on hyvin!’ Hän meni jatkamaan leikkejään. En ollut koskaan tavannut omaa ukkiani, enkä ole kertonut hänestä lapselleni.”

Lue myös: Johannan lapsi pelkäsi kärpäsiä, kunnes kaikkien nimeksi annettiin Jaakko – näin hassuttelette pelot pois

Hyvää yötä nurkassa itkevälle tytölle

”Parivuotiaana lapseni halusi aina sanoa hyvää yötä ’tuolle tytölle, joka itkee nurkassa’.”

”Olimme juuri muuttaneet uuteen taloon. Olin kahden kotona tuolloin 3-vuotiaan lapsemme kanssa, ja olimme menossa nukkumaan. Loikoilimme vierekkäin unta odotellen. Yhtäkkiä lapsi ponkaisi istumaan, osoitti sormella pimeään olohuoneeseen ja huikkasi pirteästi: ’Hei sinä siellä, tule leikkimään meidän kanssa!’ Hiivin sulkemaan oven.”

”Kaksivuotias lapseni nukkuu pinnasängyssä samassa huoneessa kuin minäkin. Hän osoittaa monesti sängyn päädyssä olevaa seinää sanoen: ’seinä pyörii’, ’pois tuo’ ja ’jännittää’.”

lasten pelottavat jutut

”Näin elämäni ensimmäisen valveunen, kun esikoiseni oli nelivuotias. Heräsin yöllä kuvitellen, että hän seisoi sänkyni vieressä, sanoi ’äiti’ ja katosi. Kävin katsomassa hänen huoneessaan, ja näin, että hän nukkui sikeästi vuoteessa. Aamulla, kun menin herättelemään häntä, hän sanoi heti ensimmäisenä: ’Äiti, mä näin sut yöllä kun sä nukuit.’ Selkäpiitä karmi.”

Lue myös: Raskausajan painajaisilla on tärkeä viesti

”Olin menossa 2,5-vuotiaan poikani kanssa päiväunille. Poikani osoitti katon rajaan ja alkoi höpötellä: ’Kato äiti, musta hauva!’ Vastasin, että äiti ei näe mitään hauvaa. Poikani jatkoi: ’Katso, tuossa hauva on! Hauva musta.’ Kohta hän totesi: ’Hei hei hauva, no niin, nyt voidaan nukkua, hauva nukkuu myös.'”

Kuka on meidän keittiössä?

”Imetin vauvaa makuuhuoneessa selin keittiöön päin. Nelivuotias tuli kysymään, kuka istuu meidän keittiössä. Käännyin katsomaan, mutta ketään ei näkynyt. Esitin lapselle lisäkysymyksiä, ja lapsi väitti, että ’nyt se menee jääkaapille’. Kysyin, että kuka. ’Joku mies.’ Loppuilta ja yö menivät vähän pelokkaissa tunnelmissa.”

”Parivuotias tyttäremme on nähnyt jo vuoden ajan asioita, joita muut eivät näe. Otus nimeltä Oku kuulemma katselee häntä ja välillä myös nauraa tyttären huoneessa. Vuosi sitten tytär ei suostunut nukkumaan omassa huoneessaan, vaan huusi paniikissa tuijottaen yhtä nurkkaa. Sittemmin hän osasi kertoa Okusta.”

Lue myös: ”Soitin miehelleni, että meillä on piru talossa!” – Lapsen mielikuvituskavereista on moneksi

”Asumme maalla kaksikerroksisessa omakotitalossa, ja ajotieltä näkee noin 300 metrin päästä meille kotiin. Mieheni haki lapset koulusta ja olin itse tullut töistä kotiin hieman aiemmin. Ekaluokkalainen poikani kysyi sisälle tultuaan, että olenko ollut yläkerrassa. Vastasin, että en. Poikani sanoi siihen: ’Okei, luulin että siellä oli joku, kun näin verhojen liikkuvan.'”

”Muutaman vuoden ikäinen lapseni kysyi minulta, kuka ’tuo nainen’ meidän keittiössämme on. Siellä ei ollut ketään. Myöhemmin, kun menimme vierailulle äitini luokse, lapsi osoitti valokuvaa edesmenneestä mummustani ja sanoi: ’Äiti, tuo oli meidän keittiössä.'”

Lue myös: Yliluonnolliset kokemukset kuuluvat lapsuuteen, sanoo lääkäri-kulttuurintutkija – Tällaisia ovat tyypillisimmät lasten kummat kokemukset

Kommentit (2)

Kerran noin kolme vuotias lapseni sanoi minulle että ’ Isi sinun ei tarvitse tulla nukuttamaan minua ’ Kysyin lapseltani miksi. Hän vastasi ’ Siellä on se mukava täti ’ Minä olin eronnut vaimostani ja asuin lapsen kanssa kaksi. Mutta karmivinta tässä oli kun päästin lapseni nukkumaan ja kun laitoin oveni kiinni sieltä kuului heleää naisen laukua.

Ostimme mökkitontin, missä oikein vanha saunatupa. Purettiin ulkona ulkorakennusta ja tyttö 4v tuli ulos tuvasta kiukkuisena ja sanoi:’ en halua enää pelata niiden mummojen kanssa korttia’.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X