Raskaus 11.02.2022

”Katsokin, että se on tyttö”, kommentoi isoäiti raskausuutiseen + 14 muuta hirveää reaktiota

Kääk, mitä reaktioita raskausuutisesta saattaakaan seurata! Lukijat jakavat karmeimmat kokemuksensa.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock
2 kommenttia

Jos joku läheisesi kertoisi olevansa raskaana, mitä tekisit – ilmoittaisit vastaavassa tilanteessa tekeväsi itsemurhan tai kenties tiedustelisit ehkäisyn käytön perään?

Uskomatonta kyllä, niinkin voi reagoida. Kaksplussan lukijoilla on kokemusta mitä ihmeellisimmistä suhtautumistavoista.

Tämä juttu on jatko-osa vuonna 2020 julkaistuun artikkeliimme, jossa niin ikään koottiin lukijakokemuksia ei-toivotuista reaktioista raskausuutisiin.

Tilauksessa sukupuoli

”Odottaessani toista lastamme äitini sanoi: ’Katsokin, että se on tyttö.’ Olen saanut kolme poikaa lapsettomuushoitojen jälkeen.”

”Odotin neljättä lastani. Työtoveri kysyi, että teemmekö nyt pojan. Meillä oli ennestään kolme tytärtä.”

Kaksoskammo

”Kun odotin kaksosia, kuulin kommentteja kuten ’ai kauhee, kaksi kerralla, miten te selviätte’ ja ’toivottavasti edes toinen selviää elävänä, ettei molemmat kuole ennen syntymää tai syntymähetkellä’. Toki saimme myös iloisia onnitteluja, mutta jotkut ihmiset ovat melkoisen ajattelemattomia!”

”Paras varmaan oli, kun kerroin, että saamme kaksoset. ’V*ttu, sä oot kusessa!'”

”Raskaana oleva tuttavani totesi kaksosuutiseeni, että hän tappaisi itsensä, jos hän odottaisi kaksosia.”

Lue myös: Oletko kaksosguru? Testaa tietämyksesi kaksosista

Huoli koirista

”Anoppi ihmetteli, että ’mitä jos oletkin valeraskaana niin kuin se teidän koira?’ Lapsen synnyttyä hän totesi, että ’olipa tämä aika yllätys’.”

”Minulta kysyttiin, että miten ne teidän koirat sitten.”

Olettekos nyt aivan varmoja?

”’Ootte te kyllä tyhmiä’ taisi olla kaikista huvittavin kommentti. Mitäs tuohon aikuiselle ihmiselle voi takaisin vastata!”

”Odottaessani viidettä lastani minulta kysyttiin, aionko pitää sen.”

”Toista lasta odottaessa sain kuulla muutaman kerran, että taasko.”

”Ihan totisena kysyttiin, että miksette käyttäneet ehkäisyä. En vieläkään ymmärrä, mikä oli kyseisen henkilön ongelma. Odotin toista lastamme, ja täytin 34 vuotta viikkoa ennen tämän syntymää.”

”Kun odotin kolmatta lastani, minulle sanottiin, että ei ole yhden ihmisen tarkoitus kansoittaa koko maata. Nyt odotan kuudetta ja kaikkea on jo kuultu.”

Reaktiot vailla vertaa

”Mieheltäni kysyttiin, että kuka lapsen äiti on. Olimme olleet jo vuosia yhdessä.”

”’Päätit sitten tehdä niitä useampia’, sanoi esimies, kun kerroin toisen lapseni tulosta. Sitten tulikin kutsu keskustelemaan työsuhteesta ja potkut.”

”’Huivia en sitten päähäni laita’, sanoi äitini, kun 22 vuotta sitten kerroin odottavani hänen ensimmäistä lapsenlastaan. Kai se oli hänelle jokin mummouden merkki.”

Kokemukset on kerätty Kaksplussan Facebook-sivulta.

Lue myös: Vauva ei ole yhtään näköisesi ja muut kommentit, joita tuore vanhempi ei halua kuulla

Lue myös

Kommentit (2)

Odotin ensimmäistä lastamme,kun menin sukulaistapaamiseen .Siellä miehen sisko kailotti ,siellä se tulee läskit hyllyen ?(painoni nousi vain 10kgOlin siis noin 63kg.Hänelle itselleen oli jäänyt ainokaisesta lapsestaan 25kg ylipainoa .)Kyllä se pahoitti mielen ,vaikka pikkujuttu olikin .

Kaikesta ihmiset herneen vetää nenään.. No, onhan se raskausaika herkkää mutta ei noita hölmöjä letkautuksia kannattais jäädä miettimään. Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.. Tuskin sanojakaan on sanojaan harkinnut, tokaissut vaan. Moni noista on vanhoja sanontoja / vitsillä heitetty.. Tai sitten on kyllä tolkuttoman aivotonta porukkaa jos tosissaan tarkoituksella heittäneet. 😅

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X