2005 Syntyneet lapsoset

Kiitos kaikille onnitteluista :flower:

Arttu on taas huonommassa kunnossa ja taas aloitetaan ruokavalion säännöllistäminen alusta asti ja etitään et mikä ruoka aiheuttaa näitä oireita.paino on taas laskenu alle 13kg ja poika on kiukkunen ja kärttysä öisin kun mahaan koskee,pojalle on ilmestyny myös ihon värisiä rakkuloita selkään ja punaista näppyä on joka paikka täynnä joka lehahtelee ihan kun nokkos ihottuma...tää äiti rupee oleen jo aika voimaton ton pojan kanssa...mut jospa se tässä joulun aikana selviäis mikä rassaa...

Muuten kehitys on mennyt vähän eteenpäin,ite haluaa pukea kunnes hermo menee kun ei ihan onnistu...joitain sanoja on myös tullut lisää ja poika on ylpee niistä kun kehutaan kun oppii,pottailu on nyt lemppari touhua ja kakka tulee joka kerta pottaan paitsi jos maha on oikein kuralla ni sitten ei aina kerkee...pissa pitää tehä seisoviltaan pottaan kun isovelikin pissii seisoviltaan pönttöön,yritin saada ton Artunkin pöntölle pissille mut jotenkin pelkää pönttöä eikä suostu siihen istumaan eikä tekee seisoviltaankaan.

Joulua odotetaan mein talossa innoissaan,Arttu menee vaan aina piiloon kun kuulee sanan Joulupukki...saa nähä miten sitten aatto iltana käypi kun pukki tulee :xmas:

Hyvää ja rauhaisaa joulua teille kaikille :xmas:
 
Meilläkin alkoi tuo pottailu taas kiinnostamaan ja uusi vaipaton kausi on menossa...toivottavasti tällä kertaa lopullisesti. Huomenna tulee viikko täysin vaipatta =) Meillä jo hieman odotetaan joulupukkia,vaikka kaupassa pukin nähdessään ilme oli aika vakava. Ensin oli sitä mieltä että pukki saa jättää lahjat ulos ja lähteä,mutta nyt haluaakin pukin sisälle. Lahjoja on lapsille kertynyt melkoinen kasa,nyt kun mummien ja kummien ostamat paketit on täällä...Mutta onneksi joukossa on paljon hyödyllistäkin eikä vain pelkkiä leluja =)
 
Nenämahaletku on otettu pois ja söikin illalla jo riisipuuroa ja lihaa. Jos aamulla syö ja puoleen päivään mennessä ei ole oksentanut/ripuloinut niin päästään lähtemään. :)

Joulupukkia poika pelkää mutta meille on sellainen tulossa... Pitää sitten vaan pitää poikaa sylissä ja olla "tukena ja turvana"

Jouluja!
 
Äitee2 ja Tipunen kovasti teille voimia!Toivottavasti molempien pikkuisten vaivat helpottuu.
Vaihdoin nikkiä.(entinen sai)
Meille tulossa myös jolupukki ekaa kertaa.Saa nähdä mitä tyttö tuumaa.Joluvaloista tykkää erityisesti,kun niitä näkee.
Kaikille rauhallista joulua :xmas:
 
no..kuitenkin ilmottaudun kun en jaksa taakse päin selailla nyt tekstejä.Täälä siis TODELLA vilkas ja itsepäinen 04/05 poika ja ihanan rauhallinen pikkuveli 09/07. Ja yksinäni poikien kanssa elelen =)
Meillä puhutaan jo täyttä häkää ja onkin varsinainen papukaija tuo poika,saa varoa mitä suustaan päästää :whistle:
Päiväkuiva on ollut jo viime kesästä,yöllä ja joskus päiväunilla vaippa vielä. Tarhassa poika on 2pvä/viikossa ja viihtyy todella hyvin.
Nyt on puoltoista viikkoo ollut niiiin kamala uhma päällä että on äippä joutunut laskeskeleen 100 vähän väliä :LOL:

Näkeekös muitten lapsukaiset painajaisia?Meillä on poika alkanut näkemään kovasti pahoja unia ja herää ainakin sen 1 kertaa yöllä painajaisiin huutamaan...

yksäiti+ pojat
 
Hyvää tapaninpäivää kaikille!!
yksäiti84 Meillä on joskus melko varmasti nähty painajaisia,kun poika herää kauheaan huutoon ja kerran jopa tuli omasta huoneesta juosten ja itkien,peräänsä vilkuillen..siis keskellä yötä. Mutta onneksi ei kovinkaan usein taida painajaisia nähdä,vaan nukkuu yöt rauhallisesti.

Meillä on vaipatta oltu nyt 11 päivää (öisin myös). No n.4-5 vaippaa on tänä aikana mennyt,kun joskus laitan vaipan,kun innostuu uhmalla lattialle pissimään..naureskelee perään,kun on pissannut lattialle. Vahinkoja ne ei ole,kun jotkut päivät menee hyvin ja osaa pyytää pissalle ja käynyt jopa omatoimisestikkin...Tämä on nyt toinen kerta kun on vajaat kaksi viikkoa pärjännyt ilman vaippoja ja toivon todella että nyt vihdoinkin olisi lopullista...Kyllästyttää vaan tuo tahallinen lattialle pissiminen..vahingot on vahinkoja,mutta...No,aika näyttää päästäänkö tälläkään kertaa kokonaan vaipoista.

Joulu meni hyvin ja pukki toi paljon lahjoja pojalle ja pikkusiskolle =) Jouluruuat ei vaan tahtoneet pojalle maistua eikä kyllä viimepäivinä mikään muukaan..Ja uhma on kova :/ Pienempänä poika oli kaikkiruokainen ja söi hyvin ja paljon..no,yksi vaihe tämäkin.
 
Joulu on viettetty ja poikakin oli koko ajan kotona. Toipilas tietenkin vielä mutta ruoka upposi ihan hyvin. Joulupukkia hieman pelkäsi mutta uskaltautui sitten hakemaan viimeisen paketin =) Hyviä lahjoja saivat kaikki. Legot ja muumitietokone olivat ykköset.

 
Mei likka 09/05 näkee hurjan usein painajaisia. :(
On nyt vissii kolme viikkoa mennyt niin että likka herää melkein joka yö huutamaa ja ei aina rauhotu omaa sänkyyn vaan on pakko päästä meidän sänkyyn.
Tää on kamalaa! Kumpa ne loppuisi ja kaikki saisi taas nukuttua hyvin.
 
Heippa, meillä poika syntynyt 06/05.
Lopetti päivävaipat tasan vuoden ikäisenä ja elokuussa jätti yövaipatkin pois. Vahinkoja ei enää tapahdu.
Puhuu kahta kieltä, ruotsia ja suomea, sekaisin kylläkin. Välillä on naurussa pitelemistä kun poika sanoo vaikkapa että: "Missä on mun kalsimmerit?" Kalsimmeri -sana tulee kahdesta sanasta, kalsarit ja ruostinkielen "uida" tarkoittavasta sanasta (simma). Poika siis pyysi uimahousuja.
Isosisko on vain vuoden vanhempi, joten luulenpa että herra nuorimies on oppinut siskon esimerkistä paljon. Seuraa KAIKESSA siskoaan, jopa pukeutumisessa.
Nyt poika haluaa pitää vaaleanpunaisia vaatteita - eli siskonsa - koska, niin, koska ne ovat siskon vaatteita.
Isosisko ilmoitti tässä yksi päivä, että "kyllä pikkuveli saa tykätä mun vaaleanpunaisista vaatteista, mä en itse enää tykkää niistä, mä tykkään nyt vain keltaisista ja valkoisista vaatteista".
Kovin on suurpiirteinen tuo miedän neitimme, kun antaa veljensä pitää pinkistä. ;)
Meillä on uhmaa, kaikki ite,ite,ite,ite. Kaikki.
Poika pukee jo itse, muttei tietenkään osaa solmia eikä napittaa vielä - yirtys on kova - sisko nimittäin oppi just napittamaan isoja nappeja, ja sehän pikkuherraa korpeaa, kun sisko osaa, muttei hän.
Poika osaa kaikki automerkit ja osoittelee ulkona "Kato, Toyota!" "Kato, Mersu!" "Kato, Volvo!" Muuten mukavaa, mutta kaikkeen kuuluu aikuisen myös vastata: juu, Volvohan se, juu, Toyotahan siinä, juu Nissan meni ohi... Automerkkien luettelointi on meillä molemmilla, tytöllä ja pojalla, ulkokävelyhupia - äiti vaan ei aina jaksaisi aina toistaa joka ikisen auton merkkiä... |O
Tällaista meillä.
t. Fragglit
 
Arttu uskalsi jopa laulaa pukille mutta paketteja ei itse uskaltanu hakea vaan vaikan piti ne hänelle antaa.

Joulu yöt oli meillä painajaista,Artun hengitys vaikeutui todella ja poika olis tarvinnut adrenaliiniä ja kortisonia mutta päivystyksessä vastannut hoitaja oli sitä mieltä että jos ei ole 5h kulttua helpottanu niin sitten soittaa uudestaan eikä siis päästy sinne :headwall:

Poika säilyi hengissä,extra-lääkkeillä siis yhden yön aikana annettiin 4pv lääkkeet jotta henki kulki ja kylmä höyry kone on ollut täysillä meillä nyt joka yö.Kohtaus sai alkunsa kun käytiin joulupuurolla mammalla ja siellä oli paljon porukkaa joiden vaatteissa oli paljon koira pölyä eikä se sitten muuta tarvinnutkaan.

Nyt poika on taas paremmassa kunnossa ja ruokakin taas maistuu,tänään tein riisipiirakoita pojalle tattarikuoreen ja riisimaitoon keitin ni niitä Arttu on syöny jo vaikka kuin paljon.

Sanoja tulee muutamia mutta edelleen todella vähän.mutta eiköhän se siitä joskus selkiydy.
 
Tulin tänne vilkuilemaan kun meilläkin tuo esikoinen on vuosimallia 05, maaliskuussa syntynyt eli ei enää niin pitkää matkaa 3v-päiviin. =)

Sinänsä meillä tilanne vähän erilainen kun pojun kehitys on kulkee downin syndrooman ansiosta omia polkujaan, liikkuminen tapahtuu vielä ryömimällä ja tukea myöten kävelemällä, kunnon sanoja ei tule mutta viittomilla kommunikoidaan, pottailut alkutekijöissään jne. Mutta siis iloinen ja aurinkoinen kaveri joka rakastaa uimista, keinumista, liukumäen laskua, musiikkia ja montaa muuta asiaa koko pienestä sydämestään. :heart: Varsinainen ilopilleri. Päivähoidon aloitti liki vuosisitten kuntoutuspohjalta ja hienosti on mennyt!

Perheeseemme kuuluu myös pikkuneiti 1,5v joka myös tammikuussa aloittelee päiväkotiuraansa kun isi siirtyy kotoa opintojen pariin. Itse olen ollut töissä viime kesästä asti.


Näin pikavilkaisulla Äitee2:lle tupla-onnittelut! :flower: Meillä yksi kaveri sai juuri kaksoset, kotiutuivat toissapäivänä ja parin viikon päästä pitäisi mennä ieniä katsomaan kun saavat arjen jotenkin rullamaan. Ja muuten voimia Artulle noiden hengitys-ongelmien kanssa. meidän poojulle on infektioastama ja kurkunpääntulehdukset sekä keuhkokuumeet surullisen tuttuja. :( Juuri pari yötä sitten nousi kuume yli 40 asteeseen ja pojun tosi vaikea saada henkeä, onneski saatiin ohi omilla lääkkeillä, mutta jotenkin nuo aina niin pelästyttää.
 
Ja meillä meni paremmin kuin hyvin. Mikael ei enää pelännyt pukkia, niinkun viime vuonna, vaan toimi pukin apurina. Pukki luki vaan paketeista saajan nimet ja Mikael haki kaikki pukilta ja anto sille kenelle pukki sano.

Eikä Mikael tuntenu pukkia, vaikka sitä vähän pelkäsin, kun vaari (mun faija) oli pukkina, kun kävi naapurin lapsenlapselle pukkina ni tuli samalla kotiinkin. Mikael oli kuitenkin niin täpinöissä ja vaarilla oli pukin varusteiden lisäksi vanhat silmälasit ja vähän muutti ääntään, ni ei mitenkään kiinnittäny Mikael huomiota, että vaari ei ollu kotona kun pukki kävi.

Niin täpinöissä Mikael oli pukista, että vielä torstaina jakso sedälleen selittää, ettää pukki kävi ja hän oli pukin apulainen :D.
Ja kamalan tavaramääränhän se pukki toi, ei meinannut enon (mun broidin) autoon tapaninpäivänä mahtua (vaikka esim. stiga jätettiin mummilaan odottamaan lumia), kun sen kyydissä kotiuduttiin, vaikka oltiin vaan me kolme. Ja ite ostin vaan yhden pehmon, yhden pelin ja muumitalon Mikaelille, kun tiesin, että rojua tulee.

Tänään tultiin aamupäivällä ruuhkajunassa tänne mummilaan taas, ottamaan uusi vuosi vastaan, kun mulla maanantainakin vapaapäivä. Vaari oli jotain rakettejakin ostanu, katotaan miten niiden kanssa käy, viime vuonna meillä pelättiin niitäkin.

Hyvää vuodenvaihdetta kaikille :).
 
Meillä taas poika pelkäsi pukkia kovastikin.Itkuhan siitä tuli kun pukki rymisteli sisälle ja poika sattui juuri istumaan ulko-oven vieressä tuolillaan.
Isin sylissä sitten hieman rauhoittui ja katseli kun isosiskot soittivat pianolla pukille ja lauloivat.Ilme kirkastui kummasti kun lahjoja jaettiin..ensimmäinen paketti aukesi ja hetken päästä oltiin jo repimässä seuraavaa pakettia auki,väliäkös sillä kenen paketti se sattui olemaan :D
Pukille ei poika uskaltanut edes heippa sanoa,mulkoili vaan pahasti..pukkina toimi papan laulu-ja näyttelijäkaveri.Se sama pukki ollut meillä jo kolmasti..

Uusi vuosi otetaan vastaan perinteisesti kotona perheen voimin.Viime vuonna isi ampui raketit ja sai fanilauman kylän lapsista :LOL: Saas nähdä miten ylihuomenna käy,josko mies saisi raketit ampua ilman ylimääräistä apua... Iloista Uutta Vuotta 2008 =)
 
Täälläpä on ollut hiljaista tämän vuoden puolella..Hyvää alkanutta vuotta kaikille!! :wave: Meillä pottailu jatkuu edelleen..tänään tuli kolme viikkoa täyteen. Vaippaa käytetään varalta jos lähdetään johonkin ja yöksi olen vielä laittanut vaikka se useinmiten on säilynyt kuivana. Nyt alkaa jo tuntumaan,että ehkä sittenkin päästään vaipoista eroon. Vahinkojakaan ei ole nyt hirveästi tullut..eilen yksi pissi lattialle ja tänään kerran päätti pissata kuin miehet ja puolet meni potan ohi lattialle :D yritys hyvä kuitenkin.
 
Täällä yksi äiti lisää, jonka poika on syntynyt maaliskuussa -05. Pituutta on juuri venähtänyt silmissä, 104cm vaatteet käytössä (ed. neuvolasta jo aikaa), painoa n.15kg. Vaipoista päästiin kokonaan pois muutama kuukausi sitten. Puhuu PALJON. Aktiivinen, reipas poika, mutta myös ihanan herkkä. Tykkää leikkiä autoilla ja eläinhahmoilla, "lukea", värittää, leipoa, ajaa potkumopollaan, leikkiä pihalla... sekä järjestellä tavaroita jonoihin! Meillä on aina kaikki jonoissa...
Pahin uhmaikä on jo takana -huoh- koskas se seuraava alkoikaan...? ;)
 
Alkavaa vuotta täältäkin toivotellaan :wave:
Raketeista tyttö ei oikein tykännyt,kun pitivät liikaa ääntä.
Yöunille meno on vaikeutunut huomattavasti vuoden vaihteen jälkeen.Häiriintyy pikkuveljen unet samassa huoneessa,kun nukkuvat.
jaloanskun poitsulle pottailu onnea,että alkaa sujuun.
 
Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Meillä tyttö syntynyt 06/05. Kotimittauksella oli kokoa 2,5-vuotiaana 87 cm ja 12 kg. Tyttö on kova puhumaan ja laulamaan erityisesti. Tykkää hurjasti kuunnella lastenlauluja dvd-ltä ja niitä hoilailee sit milloin oikeilla, milloin omilla sanoilla. Se ite-vaihe on täysillä menossa - no, pääseepähän äiti vähän helpommalla kun ei tarttee kaikkea pukea, ja neiti oppii kärsivällisyyttä kun ei aina ensimmäisellä kerralla kaikki onnistu.

Vaipattomuutta kotona ollaan harjoiteltu joulusta lähtien. Pari kertaa viime syksynä yritettiin, mutta niin huonolla menestyksellä, että unohdin asian vähäksi aikaa. Yllättäen nyt ei pissivahinkoja ole sattunut kuin muutamia, mutta isomman asian kanssa varmaan joka toinen kertaa ehtii karata housuun. Tuntui mukavalta lukea täältä, että on muitakin samassa jamassa olevia. Tuttavapiirissämme on niin usea tapaus, että vaipat on jo pois alle 2-vuotiaalta. Vertailla ei saisi, mutta alkoi vain meidän neiti tuntua jo niin isolta vaipoissa.
 
Täällä vielä yksi poika syntynyt 21.7.05. Sellainen pieni ilopilleri. Meidän kuopus on koko perheen lellikki ja haluttais pitää sitä "vauvanamme" vielä pitkään. Tutista vierotus onnistui vasta äskettöin; ollaan oltu reilu viikko ilamn tuttia. Vaippoja vielä käytetään, potalla joskus käy kun ottaa isommista mallia. Leppoisaa elämää vietetään vaikka omaa tahtoa kyllä pojaltakin löytyy. Onneksi yöt nukkuu rauhallisesti.
 
:wave: Tulenpa kirjoittamaan pikaisesti kuulumiset..
Pottailu sujuu edelleen hyvin,vaippoja menee vain vähän. Vatsataudistakin saatiin taas kärsiä melkein koko perhe,vain isi selvisi terveenä. Muut oksenneltiin ja pientä ripuliakin oli :/ Poika oksenteli kokonaisen yön,ainakin 15 kertaa ja seuraava päivä meni syömättä ja ripulin merkeissä. Pikkusisko oksenteli neljästi ja lämpöäkin nosti parina yönä. Itse kärsin noista vaivoista yhden päivän eikä mikään pysynyt sisällä,ei edes nesteet. Mutta äkkiä niistä toivuttiin ja ruoka maistuu lapsille normaaliin tapaan.

Niin ja tervetuloa kaikille uusille! =)
 
Meillä ei enään jokapäivä otetta päikkäreitä.Onko muilla samaa ilmiöö?
Ne päivät vaan on iltapäivästä aika känkkäys.Pinna on tytöllä silloin lyhkäsempi.
viime yönäkin kerran taas käveli,mutta onnneksi sit nukahti loppuyöks.
Kaveri seuraa jo kovin kaipailee ja sitä ei oikein tunnu täällä löytyvän.
Pikkuveljen opittua käveleen on tullut vauva vaihe päälle.sanoo ettei osaa,vaikka olis jo aiemmin kyseistä hommaa tehnyt.
 
Meillä ei enään jokapäivä otetta päikkäreitä.Onko muilla samaa ilmiöö?
Meillä päiväunia ei ole otettu 6-8kk enään :whistle: Hyvin harvoin saattaa nukahtaa vahingossa sohvalle ja autossa saattaa torkahtaa,mutta kotona ei mene päikkäreille vaikka äiti makaisi vieressä =) Mutta ei vaikuta kuitenkaan sen kiukkuisemmalta.
 
Ei meidän neitikään nyt nuku joka päivä päikkäreitä. Vaikuttaa se, mihin aikaan herää aamulla. Eli jos herää 7-8 aikoihin, sitten päiväunet mutta jos myöhemmin, sitten ei. Itse tykkään siitä, että iltaisin neiti nukahtaisi viimeistään yhdeksältä, jotta jäisi minullekin hetki omaa aikaa. Sen olen kyllä huomannut, että nykyään saa päiväunille nukuttaa kauemmin kuin ennen.

Neidin unen tarve on vuorokaudessa jotain 11,5-12 tuntia eli siis yöunet plus päikkärit. Unentarve on kait aika yksilöllistä eli miten teidän muitten lapset?
 
Meillä unen tarve on ollut siinä 10-11 tuntia tietämillä vauvasta lähtien.
heräilty 6-7.30.Nukkumaan mennään 20-20.30.Pyrin siihen,että 20.
Viime yö menikin tytön osalta hyvin,mutta pikkuveljelle sai pari kertaa tuttia olla laittamassa.
Nyt ulkoileen..........
 
Meillä poika nukkuu päikkäreitä vähän miten sattuu.Kun oikein menee överiksi pojan touhut,niin sitten menee nukumaan ilman huutoja,mutta harvemmin nukkuu nykyään päikkäreitä.Saattaa autossa nukahtaa kauppamatkalla.
Meillä vasta tuo pottailu on alullaan.Ei suostu potalle menemään ja pissii mieluiten lattialle kuin pottaan.Esikoisen kanssa pääsimme helpommalla:vaippa pois kun oli vesirokkoa,oppi samana päivänä menemään pissalle,ei pottaan,vaan pytylle.Pottavaihe siis jäi esikoisen kohdalla kokonaan kokematta kun otti muista mallia ja meni pytylle ;)
Keskimmäinen olikin sitten hieman vaikeampi tapaus.Itki kun pissasi esim suihkussa lattialle,huusi vaippaa aina ennen kuin pissa tuli.Sitten kun ei pottaan mennyt ja pissa tuli lattialle,niin voi jessus sitä huutoa :whistle:
Keskimmäinen suorastaan jumaloi isosiskoaan,joten sisko sitten "opetti" tytön tekemään tarpeensa potalle.Eli asia ratkesi sillä.Yöllä oli toki vaippa mutta sekin vaihe jäi pois kun kerroimme ettei kaupassa myydä enää 3,5v vaippoja.

Nyt sitten ihmetellään tämän pojan kanssa,miten saisimme asian nyt hoidettua.Tutista luopuminen kun kävi niin helposti ja sitten jäimme junnaamaan tähän asiaan...no,aina jotain.
Vinkkejä otetaan vastaan!!!
 

Yhteistyössä