2005 Syntyneet lapsoset

Meillä neiti syntynyt 15.11.2005, eli tasan kuukauden päästä täyttää 2v.

Aikas tättähäärä on! Kaikki pitäisi saada tehdä itse. Pukemiset, syömiset, vessassa käymiset jne.

Tyttö on n. 86cm (omalla kotimittauksella mitattu) pitkä ja painaa n.12kg.
Todella huonosti syönyt viime aikoina ja syykin selvisi. Tulossa taas lisää poskihampaita. Ja nuha vaivaa taas näin syksyllä.

Tytöllä on myös isoveli, 5v7kk ja isoveli on siskolleen jonkinsortin "idoli". Kaikki täytyy tehdä perässä, mitä velikin tekee. Ja sekös äitiä ja isää varsin riemastuttaa.

Päivähoidon tyttö aloitti viime syksynä
ja todella hyvin viihtyy. Kertaakaan ei ikävää ole ollut jäädä hoitoon, ainakaan mitenkään sit ei ole ilmaissut.

Sanoja on alkanut tulla paljon ja tosiaan sitä pottailua harrastetaan. Tosin isomman hädän tekee ainoastaan vaippaan.
Tuttipullo on vielä iso turva, hoidossa sitä tosin ei tarvitse. Mutta varsinkin iltaisin se on välttämättömyys. Juo siis vielä iltamaidon. Päivisin pyritään käyttämään nokkamukia tai ihan tavallista mukia.


 
äitee2:eek:lipas tosi tökerösti sanottu :/
Mitään hätäähän ei ole,jos lapselta tulee sanoja ja ymmärtää puheen.
Meilä on minä ite vaihe päällä.Kaikki tarvii ainakin yrittää tehdä itse,ennekuin saa auttaa.Onhan se hyvä,että omatoiminen on.
No palaan taas myöhemmin ja luen ajatuksen kera teiän juttuja,jotta pääsen jyvälle.
 
Kiitoksia kaikille :flower:

Meinattiin kerhossa jatkaa kun pojatkin tykkää siellä niin kovin käydä.Arttukin ymmärtää kaiken mitä sille sanoo tai siis kun tahtoo ymmärtää etenkin kieltosanoja ;) mutta siis tyytyväisinä jatkamme kerhoilua ja jos sitä äitiä häiritsee mein pojan puhumattomuus ni voihan se vaihtaa ryhmää =) näin ajattelin enkä ota mitään paineita.

sai73 toi minä ite vaihe osaa olla kyllä välillä niin ärsyttävää mut siinähän oppii...

 
Äitee2: Meillä tyttö 09/05 eikä puhu.
2v neuvolassa eivät olleen huolissaan. Saimme ylinmääräiseen neuvolaa aika kun neiti on 2½v ja sitten katsotaan menemmekö puheterapeutille.
Nyt viikon sisään tyttö on oppinut sanomaan isi. =) Joten kyllä se puhe sieltä tulee.
Mamma ja pappa-sanat on tullut jo monta kuukautta. Siinä ne sanat onkin jotka hän osaa.
 
mulla on 17.10.05 syntynyt neiti eli vasta muutama päivä sitten tuli 2 vuotta täyteen. Uhma on kova. Puhetta tulee paljon (jännä kuunnella kun tulee välillä tosi pitkiäkin lauseita) ja pottailua harrastetaan monia kertoja päivässä. Vaippaa pidetään, sillä usein tahtoo vielä potalle meno unohtua. Tosi reipas touhu täti eli kaikessa ollaan mukana :D
 
Meillä on uutena vaiheena tämä " minä en osaa".Kaikkeen asiaan poika sanoo noin... välillä meinaa mennä hermot
!
Pojan pituudesta ei ole hajuakaan, kun ei anna mitata, mutta tänään kun käytiin ennen saunaa vaa'alla, niin näytti 13,8. Meillä poika on kova saunoon, on omat kiulut & kauhat.
Koko syksyn on ollut nuhaa päällä, tuntuu, ettei se hellitä lainkaan..

Asiasta viidenteen, pidättekö sukkiksia vai pitkiä kalsareita? Meillä pojalla oli vielä viime talven sukkahousut, mutta nyt ollaan siirrytty pitkiin kalsareihin, tuntuvat jotenkin kätevimmiltä..
 
Hilbert Meilläkin poika toisinaan sanoo "en minä osaa" ja ruokaa kun pitäisi syödä,niin sanoo usein "ei kelpaa","on pahaa", "ei kiitos" tai "ei ole pakko syödä" :| Keittoruuat ovat pojalle eniten mieleen ja niitä syökin ison annoksen. Ja kovia saunamiehiä ollaan meilläkin ja heittää isin kanssa löylyä omalla kiululla ja kauhalla =) Meillä otettiin jo viime talvena pitkät kalsarit käyttöön.

Kavereille on tulossa vauvoja ja poika tuossa tokaisi katsoen omaa mahaansa että "minun mahassa ei ole vauvaa" :D Ja sitten alkoikin kiinnostamaan että miten se vauva sinne mahaan joutuu ja kysyi siitä aika erikoisella lauseella "en ymmärrä miten se toimii" :D Eli miten se homma toimii että vauva joutuu sinne mahaan...En ajatellut että jo tässä vaiheessa alkaa sellaisia kyselemään. Onko muilla jo kyselty tuollaisia? En kyllä vielä meinaa kovin tarkkaan kertoa miten ne vauvat sinne joutuu ja olenkin nyt miettinyt hyvää vastausta joka sopisi tämän ikäiselle,jos sattuu uudestaan kysymään asiaa. Tällä kertaa,kun onnistuin välttämään sen kysymyksen...
 
tiipeli
Jaloansku.... meillä oli juuri eilen puhetta samaisesta asiasta. Konsta tokasi, että pikkuveli tuli äitin tissistä. Korjasin, että äitin masusta se tuli ja kerroin, että hän itsekin on tullut äitin masusta. Siihen Konstan sanoi hyvin äkäisesti, että "en oo tullu!". Pari kertaa väiteltiin, sitten korjasin, ettet sinä nyt ole äitin masusta tullut vaan ennen kuin olit yhtä pieni/pienempi vauva kuin pikkuveli on. Sen Konsta hyväksyi ja sanoi "olin siellä uimassa"!! Ei tuohon muuta voinut sanoa kuin, että niin olit! :LOL: En todellakaan aio selvittää sitä, kuinka se vauva sinne masuun päätyy, vielä aikoihin. Ja ehkä sitten joskus käytän jotain kirjaa apuna, niitähän on sellaisia lastenkirjoja, missä asiaa on selvennetty. ;)
 
Joo,olen itsekkin sitä mieltä ettei vielä tarvitse tietää sitä,että miten vauva masuun päätyy oikeasti :D Senpä takia olen miettinytkin jotain sopivaa selitystä sille,mikä vielä riittää kaksi vuotiaalle. Jos nyt sattuu lähiaikoina uudestaan sitä kysymään...Sanoinkin kyllä pojalle,että haikara tuo vauvan masuun :LOL: ja sain sillä vältettyä sen kysymyksen. Voihan se olla että se vastaus riitti pojalle..Täytyy varmaan itsekkin joskus hankkia joku kirja jonka avulla asiaa voi kertoa sopivalla tavalla,mutta saa kyllä olla sitten isompi poika.
 
25 -vuotias 09/05 pojan äiti Pohjanmaalta, eli 2v- synttäreitä vietettiin kuukausi sitten. Reipas, erittäin puhelias poika, nyt tulee jo 5 sanan lauseita ja lauleskelee kaiket päivät. Koko pienen elämänsä ollut hieman arka, ollaan pojan kanssa oltu kuin paita ja peppu. Olen jo työelämään palannut, vasten tahtoisesti tosin, ja poika on pph:lla. Tosin olen osittaisella hoitovapaalla, teen 4 päivästä viikkoa. Uhmaa alkaa olemaan ihan kiitettävästi ja kaiken haluaa tehdä itse.. Kauppareissut sujuu onneksi vielä hyvin, kun on hulluna autokärryihin =) Odottelemme kovasti, jos pikkukakkosta alkaisi pian kuulua, on kova KOVA vauvakuume! yöt on vielä ihan kaaosta, herää ainakin 1 kerran. Mutta hiljaa hyvä tulee... Eiköhän se tästä! Kiva löytää tällainen paikka missä muidenkin lapset saman ikäisiä! =)
 
Olen jouluihminen, myönnän :D Meillä isommat tytöt ovat jo tarkkaan miettineet joululahjansa ja lelukuvastoja selaillaan. Tai no 9v ei nyt enää niin paljoa mitä 6v... Poikakin on sitten oppinut tässä että sieltä saa jotaki pyytää.. Eli kuorma-autoja on pyydetty. Mites te muut olette ajatelleet tuon lahjojen määrän? Ajattelin että neljä kovaa pakettia riittäisi ja kummit ostavat vaatetta.

Muuten meillä menee entisenlaisesti, välillä ollaan terveenä, välillä sairaana. Yhtään uutta ruoka-ainetta ei olla saatu mukaan mutta jos sitten taas ensi vuonna :)
 
Kai tänne saa vielä tunkea joukkoon... esikoinen on syntynyt 2005 helmikuun lopulla.
Tuossa kun lueskelin noita juttuloita, niin huomaa kyllä miten valtava ero on vuoden alussa- ja lopussa syntyneiden kesken.

Puoli vuotta sitten poika ei tainnut sanoa kuin pari hassua sanaa, ja nyt se puhua pälpättää kahdella kielellä mitä vaan mieleen juolahtaa... ei tietenkään aina ihan oikein, mutta ymmärretyksi tulee varmasti.

Muutenkin tuntuu ihan kummalta miten iso poika jo on. Vielä kun joskus pääsisi univaipasta eroon... Vinkkejä?

Poika on vielä toistaiseksi ollut 'vaan kotona', kun tuossa välissä ilmaantunut jo pikkusiskokin...(temmeltävät hyvin kimpassa, äidin varmasti helpompaa kahden kanssa kun jos poika olisi vain yksin)

Joululahjaksi aiotaan antaa pojalle värityskirja, ei muuta. Isovanhemmilta ja muilta tuppaa tulevaan sen verta paljon kaikkea aivan varmasti yllin kyllin yhden pienen ihmisen jouluiloksi... mielummin pistetään vaikka vähän rahaa sitten tuleviin jouluisin kun poika oikeasti haluaa jotain.
 
Täähän onkin kiva idea,että koko vuoden lapset pinoon,ettei kuukauden mukaan.
Meillä siis tyttö 8/05. Tosi iso tyttö jo,osaa puhua jo aikalailla kaikki asiat,ärrää vaan ei vielä tule,mutta eikai sillä kiirettä ole.
Kova on touhuamaan aamusta iltaan,kumpa itse sais edes osan siitä energian määrästä :)
Tyttö aloitti hoidossa ryhmiksessä elokuun alusta kun itse menin töihin. Tosi hyvin viihtyy,välillä viikonloppunakin kyselee että voisko mennä hoitoon :)
paivävaippa meiltä jäi heinäkuun aikana,nyt vaippa vielä päiväunilla ja yöllä,eikä minusta mikään kiire siitä eroon päästäkkään.
Meillä myös pikkusisarus tulossa tytölle huhtikuussa,kovasti nyt jo kiinnostunut asiasta ja mahaa silittää ja pussaa =)
niin ja 2v neuvolassa kokoa oli muistaakseni 93,5cm ja n. 13,5kg.
Omaa tahtoa on myös kamalasti,pultoista vuotisena alkoi ja nyt tuntuu että pahentunut taas kuukauden aikana. ihan mahoton välillä

Noh,nyt jonoa koneelle,jatkan toisen kerran =)

Viva ja tyttö 2v2kk ja masu rv 15
 
Tervetuloa minun puolestani kaikille uusille :wave:
Meillä oli molemmilla lapsilla perjantaina korvien jälkitarkastus ja kunnossa olivat =) Poikakin antoi yllättävän hyvin tutkia korvansa,vaikka edellinen lääkärireissu oli pojalle kauhea kokemus jonka muistaa vieläkin...syy ilkeän lääkäri tädin :kieh: Kohta olisi isänpäiväkin ja ajattelin,että askartelisiko pojan kanssa jonkinlaisen isänpäiväkortin =) ja ajattelin myös pojan antaa koristella pieni isänpäiväkakku äidin avutuksella tietenkin. Pikkusiskon 1-v synttäreitäkin vietetään ensi kuun alussa =)
Poika tuossa "korjaa" vasaralla sähkömopoaan jolla välillä aina innostuu huoneesta toiseen huristelemaan.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Äitee2:
Meillä ei ollut oikein kiva kerho kokemus kun siellä on yks äiti jolla poika 06/05 ja poika on nyt oppinut puhua pälpättää moni sanaisia lauseita ja loruja ja lauluja lasettaa tuosta vaan...hänen äitipä sitten päätti kysästä miulta et ollaanko ajateltu Arttua viedä lääkäriin että jos sillä on päässä vikaa kun ei puhu paljoa,vaan yksittäisiä sanoja...meinas itku tulla kun miusta toi ei nyt kovin kauniisti oltu sanottu...
Huhhuh, millaisia kommentteja. :eek:

Meillä poika syntynyt 11/05 eli 2v päiviä kohta juhlitaan, eikä tuo juuri juttele. On ihan muutamia kertoja kuukausia sitten sanonut "äiti" ihan selkeällä äänellä sekä "heihei" ja vilkuttanut, mutta nuo ovat tapahtuneet 8kk-1v3kk välisenä aikana. Jotain muitakin ääntelyjä/sanojenyrityksiä harvakseltaan ollut, mutta kun yrittää saada juttelemaan niin eihän se nyt väkisin onnistu.

Kyllähän se välillä pistää ärsyttämään jos jostain suunnalta tulee ihmeellistä kommenttia asiasta, mutta ei noita ole onneksi todellakaan usein tullut. Poika saa aloittaa puhumisen sitten kun parhaaksi katsoo. :D

Neuvolassa meillä onneksi ihana täti, viimeksikin kun siellä käytiin ja pojan kanssa kirjaa luskeltiin ja kyselin pojalta että missä mikin asia on, niin hän niin reippaasti näytteli oudosta kirjasta kaikki vaikeimmatkin sanat. Sai sitten neuvolantädiltä kovasti kehuja kun osasi näyttäää sanoja joita ei yleensä 2v vanhatkaan tiedä.

Eli sillä mielin jatketaan, että kun kerta kaiken ymmärtää mitä puhutaan ja sanat osaa - ei vain niitä tahdo sanoa, että hän aloittaa puhumisen kun tykkää. :)

Tsemppiä äiteelle ja muillekin. :)
 
Heippa,pitkästä aikaa...käytiin Artulle ottamassa se flunssa rokota ja kylläpä oli poika kärttysä pari päivää sen jälkeen..Artulla on nyt painoa 13.4kg ja pituutta 89.7cm et poika kasvaa hitaasti mutta varmasti =)

Saatin plussakin tuossa viikolla ja nyt odotetaan kolmatta lasta meille mutta kesäinen km kummittelee mielessä vielä aika voimakkaana joten päivä kerrallaan mennään eteenpäin.

Tosta mein Artun puheesta ni uusia sanoja on joitain tullu ja Artulla on oma viittoma kieli jolla tulee ymmärretyksi...
 
Äitee2 onnittelut :flower: Jarrusukkia masukille!
Vivalle myös onnittelut!
Viimeistä älomapäivää vieteään.Maanantaina kutsuu työt.No onneksi muksut ovat hyvässä hoivassa sen ajan.
Tytöltä poistettiin yläluomen muutos ja toipui hyvin.Pandasilmä tällä hetkellä vielä,mutta turvotus häipynyt onneksi.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Larathiel:
Alkuperäinen kirjoittaja Äitee2:
Meillä ei ollut oikein kiva kerho kokemus kun siellä on yks äiti jolla poika 06/05 ja poika on nyt oppinut puhua pälpättää moni sanaisia lauseita ja loruja ja lauluja lasettaa tuosta vaan...hänen äitipä sitten päätti kysästä miulta et ollaanko ajateltu Arttua viedä lääkäriin että jos sillä on päässä vikaa kun ei puhu paljoa,vaan yksittäisiä sanoja...meinas itku tulla kun miusta toi ei nyt kovin kauniisti oltu sanottu...
Huhhuh, millaisia kommentteja. :eek:

Meillä poika syntynyt 11/05 eli 2v päiviä kohta juhlitaan, eikä tuo juuri juttele. On ihan muutamia kertoja kuukausia sitten sanonut "äiti" ihan selkeällä äänellä sekä "heihei" ja vilkuttanut, mutta nuo ovat tapahtuneet 8kk-1v3kk välisenä aikana. Jotain muitakin ääntelyjä/sanojenyrityksiä harvakseltaan ollut, mutta kun yrittää saada juttelemaan niin eihän se nyt väkisin onnistu.

Kyllähän se välillä pistää ärsyttämään jos jostain suunnalta tulee ihmeellistä kommenttia asiasta, mutta ei noita ole onneksi todellakaan usein tullut. Poika saa aloittaa puhumisen sitten kun parhaaksi katsoo. :D

Neuvolassa meillä onneksi ihana täti, viimeksikin kun siellä käytiin ja pojan kanssa kirjaa luskeltiin ja kyselin pojalta että missä mikin asia on, niin hän niin reippaasti näytteli oudosta kirjasta kaikki vaikeimmatkin sanat. Sai sitten neuvolantädiltä kovasti kehuja kun osasi näyttäää sanoja joita ei yleensä 2v vanhatkaan tiedä.

Eli sillä mielin jatketaan, että kun kerta kaiken ymmärtää mitä puhutaan ja sanat osaa - ei vain niitä tahdo sanoa, että hän aloittaa puhumisen kun tykkää. :)

Tsemppiä äiteelle ja muillekin. :)
Älkää välittäkönoista asiattomista kommenteista.Meillä on kaksosten lisäksi 4v.poika joka varsinaisesti oppi kunnolla puhumaan vasta 3v.Edelleen jotain klikkejä sanojen kanssa ja käydään puheterapiassa mutta muuten ikäistään välkympi kaveri joka todettiin myös foniatrin lausunnossa. Siis, sillä ei ole mitään tekemistä älyn kanssa jos puhe viiveessä!
 
Meillä olisi tyttönen vm. -05!Nuppusemme on syntynyt kesäkuussa -05, vaikka la. oli vasta heinäkuun puolella.... no, siihen se hätäisyys sitten loppuikin, sillä tyttö on varsin rauhallinen luonne. Ainakin jos vertaa isoveljeen, joka on vm. - 00.
Meillä uhmataan ja koetellaan rajoja, mutta toisaalta sitten ollaan niin myötämielisiä ja reippaita, että!
Kovasti meillä jutellaan, varsinkin puhelimessa mamman tai mummon kanssa. Myös kummitäti on ihan huippu tyttömme mielestä.
Ulkoilusta tykkää, varsinkin nyt, kun tuli lunta. Hiihtämään pitää päästä ja pulkassa on ihana istua, kun äiti vetää pitkin kylää! :D
Kuivaksi tyttö oppi jo kesällä. Vaipat vain yhtäkkiä olivat kuivat. Niin päästiin vaipoista kertaheitolla. Tyttö on myös yökuiva.
Tammikuussa aloittaa päivähoidon, kun mie lähden töihin. Hoitopaikkapäätöstä ei ole vielä tullut, että sitä tässä odottellaan ja nautitaan alkaneesta talvesta!
 
täällä kanssa -05 pojan äiti. Tarkka syntymäaika 8.1.
muut lapsukaiset on -97 ja -00
Hyvin on vauhdikas ja itsepäinen pikkutapaus tämä meidän poju, yleensä aina pitää saada kaikki tehdä itse mutta joskus tulee kanssa tämä että "en osaa" Ilman vaippoja ollaan oltu päivät mutta öisin ja päivä unilla vaipat vielä on. Pituutta on kertyny sellaset 96cm ja painoakin jo 15kg.
Iso-sisko ja -veli kun on koulussa niin myös pikkuherran sinne pitäisi päästä ja siitä aina välillä käydäänkin vääntöä. :)
 
Meillä on alkanut nyt aivan kauhea uhma :/ Vähän väliä kokeillaan rajoja ja sitten huudetaan ja hakataan jos jotain ei saa tehdä/ei saa periksi...Myös pikkusiskoa menee muksimaan jos kiellän jostain. Kaupassa heittäydytään lattialle kiukuttelemaan =) Onneksi osaa kuitenkin olla välillä ihana pikkupoika ja äidin pikku apulainen. Halii ja suukottaa pikkusiskoa,auttaa äitiä tiskeissä (rakastaa käsin tiskausta). Olisipa yhtä innokas tiskaaja sitten murrosiässäkin :D
Pikkusiskolla on meneillään eroahdistus vaihe ja meteli on välillä melkoista,kun poika kiukkuaa uhmassa ja tyttö huutaa äidin perään,kun menen vaikka toiseen huoneeseen :whistle: Kohta pääsen järjestämään pikkusiskolle 1-v synttärit ja innolla odottelen jo lähestyvää jouluakin. Tarkoitus olisi leipoa lasten kanssa joulupipareitakin,vaikka luulenpa että taikinaa meinaa mennä enemmän suuhun kuin pipareiksi =)
 
Täälläkin on yksi poika, 10/05.
Uhmaa on, ja puhuu mutta myös on alkanut tulla ujoutta.
Kiukutellaan ja laiskoja ollaan. Ei jaksa tai viitsi kävellä juurikaan, motivaatiota tarvitsee hurjasti.
Isosisko kiusaa kovasti, mutta tänään tuli uusi aste sisarusten välille, pikkuveli pisti eka kertaa niin hyvin kampoihin että isosisko jäikin kunnolla alakynteen. Ehkä nyt on hieman tasapainoisempaa, kun isompi huomas että ei olekaan enää kukkulan kingi. Ainakin leikkivät yhdessä niin nätisti nyt, harvinaista (koputtaa puuta). ; :LOL:
 

Yhteistyössä