2009 Joulutontut!!!!

Vai hellettä :LOL: No, täällä vain odotellaan lämmintä kesää. Viime viikon satoi vettä, eilen oli eka lämmin ilma, jopa 18 astetta lämmintä. Nytkin jopa 15 lämmintä, mut täysin pilvessä ja melkosen kylmä tuuli.. Että tämä lapin kesä on sitten lyhyt ja vähäluminen :D

Viime yö oli taas ihan hirveä. Heräsin ainaki 8 kertaa, aamuyöstä menny heräämiset jo sekaisin. Mutta luulisin et 8 kertaa, mahdollisesti useamminki. Ja kellosta katoin niin aina ku hereillä oltiin niin puolisen tuntia siinä meni et peppi taas nukahti. Luulis et alkais jo helpottaan ku ikää tulee enemmän, mut musta tuntuu et se pahenee vain viikko viikolta.
Eilen nukahdin istualteen sohvalle, sitä ei oo tapahtunu sitte helmi-maaliskuun jälkeen. Huomasin illalla et vitamiinit on vallan unohtuneet hyllylle, et häätyy kai se ruveta niitä syömään, jaksais paremmin.

Herkkulakko on pitäny hyvin :) Kotona ei tuu herkkuja syötyä, vain sitten jos kylässä ollaan tai jos meillä kahvitteluvieraita. Mut kun paino ei putoa, ei sitten millään. Turvotus vain on laskenut. Mutta hyvä niinkin.

Hauskaa sunnuntaita kaikille :)
 
Meilläkin tässä muutamana yönä heräiltiin vanhaan tuttuun kahden tunnin välein, mutta taisi olla ohimenevää kun viimeyönä heräsi vaan kerran. Mietinkin että oliskohan ollu jotain tiheän imun kautta sillon, päivisin en ole huomannut kasvua imetyksen määrässä. Jospa se on sitä teilläkin Myräkkä. Toivotaan että nuo yöt alkaisi teilläkin paranemaan, se on ihan hirveää herätä niin monta kertaa!! :hug:

Täällä ei mitään uutta, poitsu kovasti pyörii lattialla, mutta ei vielä liiku. Muutaman kerran on vahingossa kierinyt, sekä mennyt taaksepäin. Kovasti yrittää hapuilla tuolin ja pöydän jalkoja.

Tämä mamma lähtee keskiviikkona ulos humputtelemaan!! =) Viimeeksi olen ollut viimevuoden maaliskuussa, että on siitä jo aikaakin. Miltäköhän se siideri maistuu? :p
 
Juu tuota tiheän imun kautta minäkin mietin, jo kuukausi sitten. Eli tuskin tämä sitä on siis, kun niin kauan jo menty näin.

Eilen illalla kun neiti taas itkeskeli, päätin että nyt annan sitä korviketta, piste. Annoin ja hienosti rupes neiti pullosta juomaan (ei oo ennen huolinu), joi reilun desin ja nukahti tyytyväisenä. Ja tunnin päästä taas.. :headwall: Ja yö oli ihan syvältä. Päästiin nukkuun 12 maissa, eka herätys 1.30. Seuraavaksi oltiin hereillä 3.30 - 5.00 :headwall: Ja sitten kuuden jälkeen taas |O Näin nämä meidän yöt on olleet jo NIIN pitkään :/

Aion silti, viime yöstä huolimatta, alkaa iltaisin antamaan lisämaitoa. Siis kun tähän asti menty täysimetyksellä.

Kuka on sanonut että lapsi itkee vain 2 yötä kun ei anna maitoa tms. Voisko joku kertoa tuon väittämän pepille myös.. ;)

Ainiin, Peppi tänään jo 7kk. Uskomattoman nopeasti aika menee.
Liikutaan hirveää vauhtia, ryömitty jo kuukauden ajan kohta (jotakuinki), mut kontilleen ei vielä mee. Luulen et hänestä tulee peppukiitäjä :LOL:
 
täällä semmosta 25astetta ollu ny neljä päivää...puusk...

Täällä Lucas nukkuu yöt heräämättä, ja jopa on heräämättä klo5, unikoulutin että ei herää sillo.
Lucas on oppinu konttimaan ja nyt toissapäivänä oppi istumaan... :D

Eipä oikein kummempaa, Lucaksen uni ja ruoka-ajat on aika tarkasti samaan aikaan..

klo7-8 herää
klo8 puuro
klo8.30 ½h torkut (joskus ei nuku näitä )
klo10.30 ruoka
klo11-12 päikyille 1½h-2h
klo14 välipalaa
klo16.30 ½h torkut
klo17 ruoka
klo18.30-19 puuro
klo19-19.30 yöunille..

Niin ja huomenna tuleeki 7kk täyteen... :heart:
 
:wave: :wave: :wave:

Tääl ollu viimeinen viikko toista niin hötäkkää et ei tosikaan. Ensinnäki Venlalle nous lauantaina kuume ad 39.5 maanantaina käytin lääkärissä saatiin epäily pissatulehduksesta (jonka hoito ei menny oppikirjojen mukaan), no sit neiti lopetti syömisen/juomisen totalisesti ja vein sen Ti lasten päivystykseen. Oltiin sit Ti ja Ke välinen yö osastolla seurannassa, mut onneks alko neitille eväs taas maistuun ni päästiin kotiin. Epäselväksi jäi se että mistä kuumeilu ja syömättömyys johtu. Korvat siistit, nielu ok, pissatulehdus diagnoosi ei varmistunu, ei ole tullu mitään rokkonäppyjä.. mut pää-asia et oli ja meni.
Keskiviikkona käytiin vielä neuron pkl tarkemmissa tutkimuksissa nuiden käsiongelmien takia, ei löytyny mitään neurologiseen sairauteen viittaavaa. Käsiin tulee yöksi kovat yölastat joita nyt pidetään 3kk ja sitten on kontrolli. Ilmeisesti tytön käsissä nahka niin tiukalla ettei saa peukaloita avatuksi.

Niin ja sit se itestä ei niin ylpeilyn aihe.. neiti on viimeisen viikon sisään oppinu konttaamaan, istumaan ja eilen nousi seisomaan sohvaa vasten :kieh: :kieh: eli tietää kolhuja ja vaarallisia tilanteita. Nytki on päässä naarmu, ku lens mattoon turvalleen, ja 2 mustelmaa ku nous seisoon ja kaatu sekä konttas päin ovenkarmia |O |O

joku kyseli mun la:ta.. se on 22.12. Venlan la oli 7.12 :heart:

sukkis ja 16+1 (kuukaus ja puoliväli, huh huh)

eka kertaa hiekkalaatikolla :D



ps.huomasin et oli ihan hyvä valinta hiekkalaatikolle nuo potkarit missä on terät. Oli helppo puhistaa tyttö ku ei tarvinnu viedä kokopesulle
 
sukkis, onpa ihana kesätyttö :heart:

Meillä nämä ilmat ei kyllä salli toista päästää hiekkikselle. Ja toisekseen ku ryömii vaan, niin ei ihan vihti ryömiin laittaa hiekkaan :D > Eilen tosin lämpeni illasta, kauhean ukkosen jälkeen, niin että ysin maissa oli sisälläki +25. Meillä elementtitalo, niin kylmä on, mut sit ku lämpenee niin pysyy kans lämpimänä. Peppi rukka heräili sit vähän väliä aivan hiestä märkänä; vaikka oli vaan "pikkuhousut" jalassa.

Jaahas, Peppi nukkuis ja Pyry kattoo levyä. Vois ite vaikka nukahtaa hetken, mut kai se on pysyteltävä hereillä et Peppi nukkuis ees hetken :D
 
täällä jimi oli 6kk neuvola ja oli 7910g/67cm ´ja pipo 43cm,pyörii lattial paljon ja peruttaa taaksepäin ja istuu jo itse..tissii saa joka toisel syötöl ja yöl,kovasti yritän siirtyy kokonaan naniin..hedelmäsoseet ei mee lainkaan,mut peruna,liha yms muut menee,illal saa kauravellii..
jimi on aivan ihana hymypoika,ei itke turhasta..
muuten meillä elämä aikas sekasin kun mieheni sai ke illalla aivoverenkiertohäiriön ja meni veritulppa läpi aivoista,nyt sairaalas tehol..ite oon hiukan sekasin,käyn sairaala-kotivälii täs..
aurinkoa kaikille..
 
Voi mymmeli: :hug: :hug: ja LUJA :hug: toivottavasti toipuminen lähtee mukavasti edistyyn, eikä jää mitään isompia!! Saako kysyä miten miehes jakselee? Muista pitää myös itestäsi huolta!! Saat laittaa vaik yv:tä! :hug:
 
Mymmelille iso voimahali. :hug:

Täällä Alex poitsu täyttää 14.pvä 7kk ja harjoittelee kävelytuolilla kävelyä. Menee vähän ryömien eteenpäin ja istuu tuen kanssa, muut lapset viiletti jo tässä vaiheessa kovaa eteenpäin, mutta tää pikkumies on hitaampaa sorttia. Painoi 6kk neuvolassa 9120g ja 70,5cm pituutta ja pipo 44cm.
 
Täällä on törkee helle, vois jo laantua, lapset kärsii, koira kärsii ja mä kärsin.
Täppänä elää pääosin tissillä kun ei ruoka kelpaa, isommat eläs hedelmillä ja jäätelöllä, mä elän energiajuomalla että saan kropan toimii edes jollai tavalla. :kieh:
Eipähän ukkoa palele tehdä kattoremppaa :xmas:
 
Mä olen ihan unohtanut tämän ketjun... :ashamed:

Paljon voimia mymmelin perheelle :hug:

Sukkikselle onnittelut uudesta tulokkaasta :flower:

Meillä Enni ryömii kovasti ja koko ajan saa mennä perässä kun kaikki kielletty kiinnostaa. Istumaan ei vielä koita.

Yöt on nukuttu nyt viikon verran heräämättä, yöheräilyt lakkasi välittömästi kun lopetin imetyksen. Sitä ennen heräili viisi kertaa yössä. Jotta tyytyväinen olen lopetuspäätökseen vaikka haikealta tuntuukin. Rytmit on nyt muutenkin koko lailla kellon tarkat. Yöunille 20.00, ylös 7.00. Päikyt 9-10.30 ja päikyt 14-16. Noin suunnilleen.

Kiinteitä syödään kovin pieniä määriä edelleen, yht. 2-2,5 pientä piltti-purkillista päivässä ja enempää en vaan saa menemään. Oon kattellut minkä kokoisia ne 8kk alkaen purkit on niin vähän mietityttää. Aamulla neiti ei suostu syömään mitään ja päivällä harvoin menee koko purkki kerralla, kolmesti päivässä kiinteitä...millaisia määriä muilla syödään?

Miinuskäyrillähän tuo on kyllä kasvanut, 6kk mitat oli 70,5 cm ja 7240 grammaa. Saas nähdä miten 8kk mitat sitten.
 
7kk mitat: 71.3cm ja 8840g, kasvaa kauniisti.

Meritähti, meillä riippuu ihan päivästä miten syö, aamuisin ihme jos saa pilttipurkillisen puuroa tai hedelmäsosetta uppoamaan.päiväruualla syö 1-2dl sapuskaa, illalla puuroa, jossai välissä saattaa syödä jotain välipalaksi. ja tosiaan, on päiviä että elää pelkällä maidolla ja kiinteitä menee ehkä puoldesiä.. Kannattaa lorauttaa öljyä ruokiin jos pitäisi kasvaa paremmin :D

Ihana viileä päivä, ei ole mittarissa kuin 20c..
 
täällä 6kk mitat oli 65,4cm ja 7140g että en mää tiiä meettekö te NIIN alakäyrillä ;)

Täällä on joku unettomuuskausi. Yöllä heräilee vähän väliä, toissayönä vedettiin pohjat ku puoli neljältä heräs kuudennen kerran :headwall: Sen jälkeen sekosin laskuista :whistle: Päivällä nukku ennen kahdet 2-3 tunnin unet, nyt puolesta tunnista tuntiin nukkuu. Ja kolmet tuommoset pakko ottaa. Imetystä mäki olen miettiny lopettaa, toisaalta en haluais niiden pullojen kans alkaa värkkäämään. Olen niin laiska tiskaamaan :ashamed:

Jos vähän omiakin kuulumisia; pääsin opiskelemaan B) Kahden kuukauden päästä alkaa sit opinnot, norjan kautokeinossa. Tästä tätistä tulee isona opettaja :) Hirvittää vähän et ihan pian pitää Peppi laittaa päivähoitoon, mut eiköhän se hyvin mee. Harmi ku ikäero jo sen verran iso et Pyry tulee oleen isojen osastolla ja Peppi pienten; ettei isoveljestäkään oo henkiseksi tueksi. Mut samassa rakennuksessahan ne on kuitenki, jos siitä jotain hyötyä olis..

Jaaha, taitaa taas Peppi herätä, melkein tunnin nukku (vaikka yritin valvottaa, 4,5 tuntia oli hereillä ennen unia). Mikä ihme sillä nyt on :snotty:
 
Siis apuva :attn: ! Meillä on vissiin joku eroahdistus-kausi menossa...ei pysty menemään metriä kauemmas tytöstä, tai alkaa ihan hillitön huuto...huokaus. Vierastaminen on ihan siedettävissä mitoissa jos saa olla MUN sylissä, mutta muuten tulee siitäkin iso parku. Ja tuo "eroahdistus" kohdistuu nimenomaan muhun, isin syli ei välillä tahdo kelvata ollenkaan. Huhhuh, symbioosi siis jatkuu.

Tultiin juuri 2 viikon reissusta, joten täytyy palailla myöhemmin kommentoimaan muiden juttuja...nyt taas itku kuuluu joten täytyy mennä "pelastamaan" typy isin sylistä :whistle: Niin muuten, meillä nukutaankin nykyään peräti tunnin verran (yhteensä) päikkäreitä...eipä mene elämä nukkuessa ohi tuolta tytöltä :LOL:
 
Täällä sit osataan jo seistä tukea vasten...kävelytuoli otettiin käyttöön...
Ja syöttötuolis istutaan...oioi vielku sais tuttipullon pois niin, on sit lopullisesti meidän vauva-aika ohi tässä perhees... :|
Noh onneks ei oo vauvakuumetta, joten ok olo, mutta haikeeta on, meen ite 2½kk päästä takas töihin, joten molemmat täyshoitoon...tuntuu jotenki hassulta, niinku Lucas olis liian pieni tarhaan, mutta Emma oli just saman ikäinen, ku meni tarhaan...

Voi tietty olla et sen takia niin vaikeeta viedä Lucas hoitoon ku haluis niin nauttii ja seurata toisen kehitystä, vikan kerran, vauvasta-taaperoks...
Koska sit onki pian joulu, ja meillä on sit kaks taaperoa talos, mut kaks maailman ihanint!!!!!!!!! :heart:

 
mymmelille :hug: ihan meinas alkaa itkettää..

hermoja kiristelee helle..ali ihan täys käsistä hiki näppylöitä..

kaks hampia alaleuassa.. istuu puolittain..kun ei ehi huilaamaan ryömimiseltä ja jänöpupu loikkimiselta (=eräänlainen konttaus muoto kai sekin)

hamuilee polvilleen seisomaan, vaikka ei istukkaan..mutta mie en niin kiirettä toivois.. kun mie ite olen ihan jumissa niin aina ei niihin pahempiin kohtiin välttämättä kerkee apuihin..

LUOJALLE KIITOS ULKONA SATAA VETTÄ!!!! meillä vedellään tuohon ikkunan alle jalkakäytävälle asfalttia.. juu ihan mukavaa jyrinää..pitää kaiketi kipata ali unilleen autoon samalla kun ajellaan asioille..

nyt syömään..Ali muuten syö 8kk pöperöitä jo.. :whistle:
 
Dare, meillä kanssa syö isojen ruokaa jo, ei kelpaa noi puurojauheet lainkaan kun on liian sileetä :xmas: hedelmäsose menee hätinä. yös on yhtä rallia, liekkö kasvukipuja yhdistettynä tanssiharrastukseen |O seisoo siis laitaa vasten ja hytkyy ja ölisee samalla. tosi ihanaa.

MEillä räsähti eilen rysleri, tuli joku pihalle vaihdelaatikosta, siis muutakin ku öljyä. ukko kävi sit ooppelin astamassa ja nyt näyttää pahasti siltä että siinä on kansi särki |O
 
7 kuukauden mitat: 9880g ja 71,8cm. Hyvin kasvaa. (edelleen). Meillä on maisteltu ruokaa, jossa on paloja. Ei tuntunut ihmettelevän edes yhtään. Nokkamukista juo itse vettä tai purskuttaa ne samalla pöydälle, muttei tuo ole niin justiinsa.
Konttausasento on löytynyt!
 
:wave: :wave:

Tääl näyttää onneks olevan muitaki joutusia liikkeelle lähtiöitä.. meilhän ei viel juhannuksena ku häävisti ryömittiin ja siittä viikko eteenpäin, neiti päätti lähteä konttaan oppi istuun ja nous seisomaan. 16vp tuli se 7kk täyteen ja nyt kokeillaan nostaa jalkaa ku seistätörötettään.. äiti ei tykkää yhtään :kieh: :kieh: :kieh: onnellisia te joilla lähtään hitaammin liikkeelle :ashamed:
Hirvittää tuo ku ainavähän väliä ollaan jossain seisomassa ja sit ku viel ei kunnolla osaa tulla alas ni pyllähettään. :/

Mä oon kans alkanu syöttään osittain nuita 8kk ruokia. Meil ne uppoais tytölle hyvin, mut niistä meni vatsakovalle ni en uskalla kovinpaljoa niitä syöttää. Normi hedelmäsoseet ei kans uppoa yhtään, mut nuo 8kk tarkoitetut kaura ja rukineen hedelmäherkku on tytöstä mitä parhainta (vetäs koko purkin ku antas, mut en tuon ummetus jutun takia uskalla syöttää ku puolet kerrallaan + luumuja päälle).
Meil on kans alettu kovasti opetteleen hörppään mukista ja juomaan nokkiksesta.

7kk mitat oli 7010g ja 65cm, syö "ku hevonen" mut energia menee tuohon liikkumiseen. syö aamu + iltapuuron (kaura, riisi tai 4:n viljan), 2 pottuateriaa (+liha, kana, kala) ja välipalaksi jotain (hedelmä sosetta tai jogurttia) + maitoa vaihtelevasti 600-1000ml
 
Eilen miehen kans puhuttiin miten pienestä lapsi on onnellinen, annoin tytölle pieniä keitettyjä porkkanan/perunan palasia pöydälle, ku me muut syötiin.. siitä niitä keräili suuhunsa ja hihku ku sai laittaa ruokaa ite suuhun (ku yleensä sitä kaivetaan sieltä pois). Ja sit laiton illalla tytöille uima-altaaseen pari senttiä pohjalle vettä ja menivät sinne polskiin.. ei sitä paljoa tarvi :heart: :heart:
 
Mymmeli :hug: Toivottavasti asiat on jo paremmin.


Me ollaan oltu raksalla lähes joka päivä. Ei jaksa täällä kerrostalokaksiossa olla. Ja saan minäkin jotain hyödyllistä tehtyä sillä aikaa kun poitsu nukkuu.

Neuvola on meillä seuraavan kerran vasta syyskuussa, menee lähemmäs 9kk:tta sitten. Muilla paikkakunnilla näyttää olevan nytkin?

Ruoka on taas maistunu hyvin, pitääpä alkaa noita 8kk:n ruokia meilläkin kokeileen. Sormiruokailua harjotellaan joka päivä. Spagettia, porkkanaraastetta, maissunaksuja, siinäpä ne. Suurin osa menee kyllä vielä lattialle.

Yöt on nyt menty yhdellä heräämisellä (paitsi että kun tänne asiasta kirjotan niin kohta varmaan herätään taas kahden tunnin välein) joskus tuossa kahden maissa syö, ja sitten vasta aamulla ennen heräämistä.

Meillä mennään eteenpäin! Hitaasti mutta varmasti. Toissapäivänä lähti meneen kissankuppeja kohti, ja pääsihän se. :)
 
Viimeksi muokattu:
...jaahasm täällä Lucas nukkuu vain YHDET päikyt, klo11.30-14.00, sikäli hyvä asia ku menee siskon aikojen mukaan, voidaan mennä johonki nyt paremmin ku ennen..

en vaan yhtään muistanu että se näin nopeeta alkas nukkuun vian yksiä päikkyjä, tietty tuo Lucan siskon meno saattaa vaikuttaa paljon...

Ja mä meinaan nyt pian aloittaa antaan viiliä Lucalle, että voin sitte n.9kk aikana siirtyä normi maitoon...On sit helpompaa tarhas..

Samoin meinään aloittaa potalla istuttamisen..niin ei sitte pelkää sitä.
Lucan sisko Emma istui jo potalla 7kk ikäisenä.
 

Yhteistyössä