Eihän tähän lasten pukemiseen riitä rahat!

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Tuntuu että vasta ostettiin talvivaatteet molemmille ja nyt hankitaan jo kevätvaatteita... Ja pakko olla siis 2 pukua hoitoon/kouluun ja 1 setti kauppareissuja ym. varten, eli siis kahdelle lapselle ostettava yhteensä 6 eri pukua! Plus kengät, hanskat ym.
 
"vieras"
Kyllä se pakko on VÄHINTÄÄN kaksi pukua olla per lapsi ja kolme on jo kätevä määrä. Nimittäin ne todellakin likaantuu ja eivät kyllä kuivu yhdessä yössä... Saati että jos hoidon jälkeen pitäis lähteä johonkin niin puhdasta pitäs olla päällä ja jos likaa...

Meillä kyllä 3 asua per lapsi. Säästän rahaa suosimalla laadukkaita mutta edullisia merkkejä (mm. Jonathan, Freetec, KappAhlin ja Lindexin ja HM:n vedenpitävät, kauppavaatteissa perus-HM yms). Ostan alesta uutena näitä edullisia, mutta hyväksi havaittuja merkkejä ja omien lasten käytön jälkeen myyn eteenpäin. Silti, kyllähän sitä rahaa menee.

Hirveä hinta on kunnollisilla vedenpitävillä hanskoilla!!!! Niitä pitää olla kahdet ja koska Reimatec on ainoa sekä malliltaan, että vedenpitävyydeltään käypä, niin maksavat 30/pari!! Eikä tosiaan yhdet riitä per lapsi.

Ja kengät... Olisi hyvä olla vedenhylkivyyttä. Tarvitaan talveen lämpimät, loskakeleille, lenkkarit, sandaalit, kumpparit...

Ja ne sisävaatteet.

Kyllä rahaa menee ja paljon! Mutta elämä on - lapsen kasvatus maksaa!!!
 
"mona"
No on meilläkin esikoiselle ostettu aina haalari, takki+housut ja ehkä kauppatakki erikseen. Mut sit pienemmälle menee esikoisen vanhat ja harvoin saa mitään uusia.

Miks kaikki pitäis olla uutta?
 
"vieras"
Vinks, vinks: suosi alennusmyyntejä ja kierrrä kirppareita. Isommalta voi varmaan kierrättää ulkovaatteitakin pienemmälle vai mitä? Tuon ymmärrän, että vähintään 2 pukua on oltava. Monesti jo päiväkoti sen käytännössä vaatii.

Ens talven topat ostetaan alesta nyt, etenkin jos on rahasta tiukkaa. Monilla kaupoilla on sesonkivaatteistakin n-. -20% ale, mutta usein vain juuri tiettynä päivänä. Kannattaa olla tarkkana.
 
kökköliini
voi hemmetti... oon tehny taas ihan väärin|O
muksuilla on vain yhdet vk puvut ja niillä ajattelin selvitä niin hoidossa, kotona, kaupassa, kummunkaiman naiman luona ja kirkossa....

onneksi taas luon palstaa niin tiedän että ei tuu onnistumaan:headwall:
 
"nuuh"
Varasta. Nää on hyviä paikkoja nää jumppahallit sun muut sulkapallopaikat joissa on lapsille tunteja tai joku nurkka. Hyvin on hävinnyt vaatteita ja varsinkin kenkiä.
 
"hah"
meillä kyllä lapset pärjää ihan yhdellä ulkoilupuvulla ja siistillä takilla. Kesäksi yks tollanen setti ja talveksi toinen. Satsaan vain talvirukkasiin. Kevät ja kesä mennään ihan vaan sormikkailla.

Ulkovaatteisiin menee vuodessa rahaa n 300 euroa/lapsi. Paitsi, että kun on kaksi lasta, niin nuorempi perii aika paljon vanhemmalta. Ja saan myytyä joitakin nuoremman vaatteita eteenpäin.
 
"vieras"
Noniin, kävin tekemässä lasten kanssa pizzaa ja tulin lukemaan ketjua jonka aloitin ihan tosissani.. :O

Juu, niinkuin joku tuolla jo hoksasi, kouluun ja päiväkotiin tarvitsee tosiaan 2 pukua juuri tuon pesun takia, minä haluan että lapsilla suht puhtaat vaatteet ja itse päiväkodin työntekijänä tiedän, kuinka v*ttumaista on pukea paskasia vaatteita mukuloille ja olla itse siinä samassa kurassa sen jälkeen. Meillä ei ainakaan haalarit ehdi kuivaa yön aikana, joten 2 pukua tarvitaan.

Ja kauppareissuille ja kyläilyihin tykkään pukea lapset siististi jotta hekin oppivat jotain käytöstapoja - kylään ei rytkyissä mennä. Meillä lapset touhuavat kovasti ja laadukkaatkaan haalarit eivät koko kautta pysy siisteinä, vaan kuluvat melkoisesti.

Rahaa siis palaa tähän pukemiseen ja ajattelin josko olisin viestilläni saanut kanssasisaria purnaamaan hetkeksi :D

Niin ja ENNEN lapsia ei tällaisia asioita tule ajatelleeksi ;) enkä tämän takia jättäisi lapsia tekemättä, mutta kai sitä saa joskus asiat ottaa päähän.. ettehän tekään valita ikinä, ettehän??
 
Blue
No hennesillä vedenpitävät kuorihousut 19,90, vedenpitävä softshelltakki 39,90. Ja kun vähän aikaa odotti niin nettikaupasta ko takki lähti hintaan 17,90.

Jokainen kevättakki ei tarvitse olla vedenpitävä. Nätti kauppatakki Exitiltä hintaan 22,90.

Lindexiltä ja Kappahlista saa myös vedenpitäviä takkejaja housuja sopuhintaan. Samoin halpoja ja nättejä kauppatakkeja.

Ei kaiken tarvitse olla Tickettiä.

ja joo, meilläkin on väh. 2 pukua per lapsi. En halua että lapset kulkee likaisissa ja märissä vaatteissa.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Yhteistyössä