Helmet 2008 ***syksy 2009***

Koliseeko muiden lapsilla pää? :whistle: Pojalla kaksi kuhmua otsassa. Toinen tuli toissapäivänä kun kompastui jalkoihinsa ja löi otsansa pöydänreunaan. Toinen tänä aamuna kun aamupalalla oli tulossa pois tuolista ja jalka lipsahti tuolin pinnalta. Otsan keskelle kopsahti ja taas mustelmakuhmu :/ .

Sais jo välillä parantua. :snotty:
 
pilvipouta: tääl ainakin kolisee.. ja välistä muutenki kuin pää. Mut äitillä on onneksi tehokas puhallus, joka parantaa :saint:

Kokonaisena edelleen.. tää änkyrä ei näköjään halua ulos.. :'(
zuku ja änkyrä känkyrä vauva 40+4
 
Meillä ei kyllä kauheesti kolise, ei ainakaan niin että jälkiä jäisi. Yleensä on sormet mitä pitää puhaltaa kun johkin kolahtaa tms.

Tänään taas oli kädet "kovilla". Oli hetken hiljasta, siis liian hiljasta. Okei, eli poitsu on tekemässä jotain kiellettyä. Lähdin katsomaan. Poika löyty siskon huoneesta (mihin siis ei ole ilman lupaa asiaa) ja erittäin tuskaisa ilme kasvoilla, ääntäkään ei kuulunut. Seisoi keskellä lattiaa siskon puhelin (ei myöskään lupaa koskea...) kädessä. Sitten kun mut näki kuului jo vähän ääntä että nyt sattuu, oli jäänyt ihoa sinne puhelimen läpän väliin. Apua ei voinut huutaa kun oli kielletyissä puuhissa :whistle: No, tälläkerralla ei tullut raivaria kun haettiin siskon huoneesta pois, puhallus auttoi ;)
 
Muistatteko vielä mikä oli teidän mielestänne mieluisin kastelahja?

Musta tulee kummi :heart: eka kertaa, ja en oikein osaa päättää mitä ostaisin. En halua ostaa kummilusikkaa (tai no ostan sen jos toinen kummi ei osta, mutta ostan muutakin).

Meillä tais paras olla ehkä pelastusliivit tai syöttötuoli...
 
Alkuperäinen kirjoittaja Helmis08:
Muistatteko vielä mikä oli teidän mielestänne mieluisin kastelahja?
Omasta mielestäni: neloselle vaippapaketti ja ulkoluhaalari

Näin vuosien jälkeen lasten mielestä: tinapurkki jossa asiaankuuluvat kaiverrukset ja sisällä pieni puteli kastevettä =)
 
Heippati hei :)

Onnea helmikselle kummiutumisesta! :) Mä tykkäsin kyllä eniten kummilusikasta ja tommoisesta kehyksestä, missä on syntymäajat tms. kaiverrettuna. Tykkäsin kyllä myös vauvan koruista ja Muumi-astioista ja muistakin mitä lapsi sai... :)

Minkä kokoisia vaatteita teillä helmet käyttää nykyisin? Musta tuntuu, että tuo tyttö on kasvanut yhtäkkiä ihan silmissä. Tänään laitoin pois 80cm toppapuvun, kun alkoivat lahkeet ja hihansuut nousta vähän turhan paljon. Nyt on käytössä 92cm, eikä ole yhtään liian suuri. :) Muissa vaatteissa sitten löytyykin vaihtelua enemmän, yläosissa käytössä on 68-92cm (92 on kyllä reilu), kokopuvuissa 86-92, alaosissa lähinnä 80-86.

Meillä ollaan nyt edistytty aika lailla pottapuuhissa. Lapsi ilmoittaa kakan ja pisun (molemmat on yleensä kakka :D ) ja kotona ollessa suurin osa ehditäänkin sitten tehdä pottaan. Tarhassa ei ilmeisesti ilmoita. :/ Yö-/päiväunivaippa on silloin tällöin kuiva, ja isot pisut tulee sitten pottaan. Toivottavasti päästään kesään mennessä vaipoista eroon. :) Vaikka useinhan noita takapakkeja tuossakin tulee, meillä esim. yksi tuli jo kesän reissun aikana. Saas muuten nähdä miten käy, kun lähdemme joulun jälkeen reissuun.

Mitäs olette hankkineet/aiotte hankkia lapsille pukin paketteihin? :xmas:
 
:wave:

Onnea helmikselle kummilapsesta :heart:
miulla/meillä on neljä kummilasta ja pää kyllä alko raksuttaan mitä ollaan kellekkii ostettu :D yhdelle tuo jahvetin mainitsema kastevesiputkilotörppö, ja se oli kiva kyllä :) Mut mitä poika sai niin mieluisin taitaa olla ihan normi valokuvakansiokansio johon eteen tulee kaiverrukset, olen siihen kerännyt (tai no niihin kerään, kaks tuli :D) niin pojasta neljä kuvaa kultakin kuukaudelta :) ovat vähän niinku ne parhaimmat kuvat :) ((muut kuvat onki sit vielä omissa paketeissaan :ashamed: ))

Vaatteet on ny pääosin 92, muutama 86 on vielä käytössä. Ja kaapissa on jo odottamassa muutama 98 paita. Muutamassa 92 paidassa jo hiat alkaa lyhkäsiksi käydä :/ housut taas meinaa olla liian isot jos on 92, meidän pieni peesejalka :p

Pottailu ei oo edenny :/ yhteen väliin meni istuskelemaan ja kerran kakka ollaan sinne saatukki mut ei mene jos pyydetään mutta ite saattaa mennä istuskelemaan mutta housut jalassa.. katotaan tuo pottailu ihan rauhassa sitten, jos ensikesään mennessä :)

tuttiki pitäs saada pikkuhiljaa jo pois :| tuntuu että koko ajan on lussuttamassa :/ saa nähä millon se saatais, joskos ennen kahta vuotta :) ei kyllä tartte tuttia onneksi autossa, nukahtaa sinne ilman ja rattaisiinki useasti..

pukinkonttiin meillä on pojalle yks pehmeä paketti, pikkuautoja, kirja, kassakone ja parkkitalo.
mitäs ostatte jos ostatte miehellenne? miulla meni melko kauan miettiessä että mitä :D päädyin sitten rinkkaan ja kuksaan :)

meillä ei oikeastaan ole ollut vielä mitään isompaa päässä :D pikkunen mustelma poskessa ku serkkutyttö puras ja sit kerran ylähuuli turpos ku kaatu :/ vaikka kolauttelee päätään mennen tullen nii ei mitään niistä ole tullut :D

tsemppiä zukulle :wave:

pakkasta -20 astetta ja nää ei näytä nokkaa tänään ulkona :$
 
Meillä vietiin viikonloppuna tutti joulupukin apulaisille. Ihan vapaaehtoisesti neiti sen antoi mutta sitten iskikin itkuhätä. Kauan itki tutin perään (ilmoitti olevansa vauva jotka käyttää tuttia..) mutta siltikin yöunille ja päikkäreille meni ilman tuttia. On meillä extrahätävarana tutteja kaapissa mutta jos ei itke pitkään tutin perään,niin eipä anneta.
Odotan silti jonkinlaista takapakkia viimeistään kesällä kun uusi vauva syntyy. Mutta niin kauan kun hyvin menee, niin oon tyytyväinen. Seuraavaksi olis sitten vaipattomuus projektina. Siinä sit kestäneekin pidempään, että josko ensi kesänä...
Meillä pottailu on NIIN pannassa. Istuksii kyllä potalla mutta mitään ei tee. Ilmoittaa kakan tulevan mutta ei mene potalle ja pöntön supistajakin on pelottava. Siltikään ei tykkää kauheesti laittaa vaippaa. Me varmaan joudutaan jossain vaiheessa vaan toteamaan että "joko potta/pönttö tai vaipat".

Mites muilla uhmaikä näyttäytyy?vai näyttäytyykö ollenkaan?
Musta tuntuu että erityisesti pari viime viikkoa on tytöllä hermo palannut nopeemmin. Ei siedä mitään omasta mielestä negatiivista. Saa heti itkukohtauksen ja haluaa nukkumaan.. Sit se useimmiten ite avaa portit portaisiin, kiipeää yläkertaan ja omaan sänkyynsä. Meitä se kieltää tulemasta omaan huoneeseensa ja kun on tovin yksikseen itkenyt, kuuluu tuttu "isii..äitii.."-huuto ja normaali tyttö on taas kuvioissa :)

Meillä vaatteet on kans enimmäkseen 86/92 kokoa. Alaosat 80-86 (esim 92 kokoiset housut on liian pitkät). Toppapuku on 92 ja siinä on vielä kasvuvaraa mutta toimii oikein hyvin.

Meillä pukinkontissa on uimakelluke (sellainen laatan mallinen..) ja leikkiastiasto. Yöpukua oon tytölle toivonut ja muuta enemmän tai vähemmän tarpeellista tulee sit appivanhemmiltani :whistle:
Tuleeko teille joulupukki jouluna? Me aateltiin eka ettei turhaan mutta viime aikoina tyttö on pukkia hokenut ja tosiaan viikonloppuna ilmoitti että haluaa ihan joulupukin syliin istumaan.. Että pukin osa nakitetaan varmaan vaarille tai isille, onpahan sit silleen "tuttu".
 
Meilläkin on vielä unitutti käytössä, mutten kiirehdi siitä pois. Tuttu hammaslääkärikin sanoi, että uusimpien tutkimusten mukaan tuttia jopa suositellaan kaksivuotiaaksi saakka. :) Kattellaan tossa kevään korvilla siitä vieroittamista...

Pukipaketteihin menee meillä yöpuku, puisia pujotteluhelmiä ja metallisia keittoastioita (Muumimamma). Sukulaisilta ja kummeilta tulee sit varmaan vaikkas mitä... :xmas: Pukkia meille ei vielä tule. Kiva lahja Saanukalla miehelle. Meidän mies tykkäis kovasti varmasti. :) Mä ostin Mannerheimin elämänkerran miehelle ja muuta en ostakaan. Lähdemme reissuun 27.12., joten siinä on lahjaa tarpeeksi molemmille.

Uhmaa esiintyy paljon! Suurin osa uhmasta on tosin "kevyttä" ja lapsi on vielä huijattavissa. Ekat kauppaitkupotkuselälleenheittäytymisraivaritkin on kyllä jo koettu... B)
 
Helmikselle onnittelut kummiutumisesta! Kivoja lahjoja mitä meidän lapset on saanut niin esim. säästölippaat (niitä mitä myydään kultasepänliikkeessä, saa kaiverukset ym.), kehykset kaiverruksilla, soittorasiaboksi mihin saa 4 valokuvaa ja muistoja. Itse on ostettu kans toi säästölipas, kastetodistus"rulla" (en muista mikä on nimeltään :D ) ja kehysvalokuvakansio.

Vaatteet taitaa olla 86-92 pääsääntösesti. Haalari on 92 ja just passeli. Housuista kyllä menee vielä 80cm ( nyt on vissiin jo vikat 68 laitettu pois)mut paidat pitää melkein olla jo 92.

Tuttia meillä ei siis enää ole, ja pottatouhuista ei edes viitsi puhua :whistle: Ja uhmaa on myös havaittavissa, lattialle heittäytyy todella ahkerasti... Ei sisko vaan koskaan...
 
Vaatteet on pääsääntösesti kokoa 86cm. Joitain 80cm etenkin housuja vielä löytyy. 92cm ei taida olla vielä mitään käytössä.

Tutti on (melkeen) koko ajan suussa |O Oli jo ennen pk:n alkua niin, että vaan unilla käytössä, mut hupsis vaan :p :xmas: No, olkoot...katotaan vaikka sit kesälomalla :LOL: En ota paineita, itekin oon syöny 6-vuotiaaksi asti :xmas:

Pottailut menee ihan ok. Tarhassa tekee melkeen kaiken pottaan....kotona vain jos sitä vaippaa ei ole, niin ilmottaa "pisss" tai "kakka" ja menee potalle =) Jos vaippa on jalassa niin vaippaan menee....tai hankalasti riisuttavat housut, niin sinne, jos ei saa pois. Mutta hyvällä mallilla siis ollaan =)
Nyt tarhassa neiti siis itse innostui asiasta..."kun muutkin" :D Sitä ennen ei kotona suostunu potalle istuun ollenkaan....että tuskin oltas vielä ees alettu harjotteleen ennen 2veetä =) Hissulleen hyvä tulee....

Joulupaketista löytyy nukenvaunut...muuta ei (muistaakseni) ite ostettu, mummot ostaa ihan riittävästi kyllä :D Ja kun tuo ei osaa vielä mankua, miksi hänellä vaan 5 pakettia ja muilla 15 :saint: :D
Miehelle en osta mitään, ei olla juurikaan koskaan ostettu toisillemme mitään. ostetaan ennemmin itse sitten sitä mitä tarvii, kun tarvii =)
 
Vesirokosta toivuttu, uudet taudit edessä. :D

Tutti on unikäytössä, poika käy sitä välillä vaatimassa muutenkin mutta olen ottanut nyt sen linjan että ei tipu, paitsi unille. :kieh: Pois jätän sitten joskus kun alkaa nukkua täysiä öitä. :snotty:

Pottaillaan aina välillä kun poika itse haluaa, pääpointti on kyllä siinä että kun pienen lirun kerrallaan sinne lirauttaa niin saa tyhjentää potan monta kertaa. :LOL: Mutta housut ei kyllä pysy kuivina ilman vaippaa, joten katsotaan keväämmäällä uudestaan... pottaillaan sinne asti ihan vaan huvin vuoksi ja harjoituksen kannalta. =)

Vaatteet on 92/98, housuista menee vielä 92 mutta bodyt on 98 ja paidoistakin täytyisi kaivaa 98:t esiin, nyt on vielä 92 käytössä mutta tuntuu kun vetäisi makkarankuorta pojan päälle.

Joulupaketista pojalle löytyy piirustuslauta, ulos sählymaali ja -maila (kelit taisi kyllä jo mennä... kurakeleillä tuntui hyvältäkin idealta) sekä lasten lumikola, lumilapio ja katuharja. Mummoilta tulee kyllä taas paketteja riittämiin. :D

Uhmaraivarit on meillä ihan arkipäivää, ei tuo onneksi jaksa samanlaisia kohtauksia vetää kuin siskonsa joka tuossa vaiheessa jaksoi raivota 2-3 tuntiakin putkeen... :whistle: Ei pikku raivarit enää tunnu missään. :D

Pää ei enää niin kolise pojalla kuin yhdessä vaiheessa, mikä on pieni ihme ottaen huomioon tuon vauhtitason ja kiipeilyinnon. :/
 
Helmikselle onnittelut kummikunniasta!

Meillä ehkä parhaita kastelahjoja ovat olleet valokuva-albumit ja Muumi-astiat. Poika sai aikoinaan lampaan karvan ja untuvapeiton ja ne ovat olleet molemmilla kovassa käytössä. Mutta kaiken kaikkiaan tosi paljon kivoja juttuja on molemmille tullut.

"Joulupakettiin" tytölle menee nukenvaunut, jotka kylläkin annettiin jo kesällä (kun tarve iski silloin). Muuta ei varmaan hankita, kun synttärit ovat sitten tulossa ihan pian. Ja muualta tulee kyllä lahjoja riittämiin.

Uhmaa riittää, mutta ei mitään tuntikausien raivoamisia sentään. Ja julkisilla paikoilla on vielä mennyt ihan ok. Tahtoa lötyy kuitenkin selvästi enemmän kuin pojasta, joka nykyisin on varsin haasteellisen itsepäinen tapaus.

Vaatteet ovat kokoa 80-86. Aika tasaisesti menee housujen ja paitojen koot tytöllä, kun pojalla oli aina selvästi pienemmät housut kuin paita. Tytön pituus on varmaan 83cm paikkeilla, joten se menee hyvin tuohon 80-86 haarukkaan =)

Tutti on käytössä unilla, autossa ja rattaissa ja harkinnassa on, jos joulun jälkeen annettaisiin se vaikka metsän elämille. Pojalla vieroitettiin tässä isässä ja se meni suht helposti. Mutta poika oli muutenkin aina vähemmän riippuvainen tutista. Joten ei ehkä onnistu vielä, jos nyt jaksan sitä edes yrittää :whistle:

Pottailu on alkutekijöissään. Tyttö ei edelleenkään halua istua potalla, jtoen minkä sille sitten voi. Odottelen, että näkisi päiväkodissa hyvää esimerkkiä ja innoistuisi. Kesällä sitten aktiivisemmin toimeen, kun olen pitämässä vielä hoitovapaata touko-elokuun, niin siinä olisi aikaa harjoitella.

Tytön reumavaiva ei ole poistunut ja joudumme ottamaan polveen toisen kerran kortisonia 22.12. Saa nähdä auttaisiko se. Sitä ei pysty yhtään ennustamaan etukäteen, joten tämä on vain sellaista odottelua, että mitä tapahtuu. Nyt tyttö on sentään ollut pääasiassa oma itsensä ja puuhailee normaalisti. Ongelman huomaa lähinnä istuutuessa, kyykistyessä, rappusissa ym.
 
:wave:

Onnittelit Helmerille kummiudesta! =)

Kastelahjoista mä tykkään eniten kummikehyksistä-meillä on molemmilla lapsilla pyöreät kehykset, onko ne nyt sitten tinaa vai mitä, mattapintaiset kuitenkin.

Pottailua
ei neiti harrasta edelleenkään. :/ Tai sen verran on edistynyt, että suostuu sentään potalla istumaan, kiitos isoveljen, joka pyytää aina vessaan mennessään siskon mukaan "leikkipissille". :D Tyty kyllä höpöttää, että "pissihätä" kun on veljeltään sen oppinut ja kiskoo housut ja vaipan alas ja menee potalle istumaan, muttei tee sinne mitään vaikka miten kauan istuis...Mietittiinkin tässä, josko laittais joulun jälkeen matot rullalle ja kokeilis mennä kotona ilman vaippaa jos hoksais mistä se pissi tulee, mut katotaan nyt.

Tuttia tytyllä ei ole ollut, en edes muista milloin, alkaa siitä varmaan puoli vuotta olla kun unituttikin otettiin pois.

Vaatteet on vielä suurimmaksi osaksi 92cm, mut tuo koko alkaa olla jo turhankin sopiva, varsinkin paidoissa alkaa helman ja hihojen pituus loppua, housut menee vielä hetkisen. Kaapeissa on jo 98cm ja löytyypä muutama Lindexin 104-senttinenkin, niiden mitoitus kun on niin pientä-joulualeja odotellessa, sit pitää lähteä täydennystä hakemaan! Talvipuku 92cm on nyt aika passeli, mut saa nyt nähdä meneekö koko talvea-riippuu miten pitkälle talvi jatkuu!

Uhmaa löytyy juu...viimeisen kuukauden sisään on alkanut iskeä tosissaan päälle ja vaikka vielä pystyy kääntämään ajatusta kiukkuamisesta muualle, niin enempi ja enempi on niitä tilanteita ettei se enää toimi. Viime viikkoina on jo saanut muutamaan kertaan kantaa huutavan neidin kainalossa sisälle kun ei ole muu auttanut.

Joululahjoiksi
tyty saa ainakin nukkekodin ja kalusteita, pussilakanan+tyynyliinan, vaatetta, kirjan...ja paljon sellasta mikä selviää sitten kun paketit aukaisee! :xmas: Pukkia meille (tai siis anopille kun sinne mennään aatoksi) ei ole tulossa-ainakaan tietääkseni!
 
Toivottavasti metun tytön reumahommelit selviävät ja helpottavat vaikka sitten tuon kortisonin avulla. Onneksi nyt sentään ei arkitoimia häiritse tuo asia. :hug:

Tarhapottailusta... Hyvinpä mäkin näköjään olen asioista kärryillä, koska tänään nyt sitten kysyin tarhapottailusta, niin kertoivat, että melkein kaikki pissat tulee tarhassakin pottaan. :xmas: Ehdottipa ope jopa, että voitaisiin kohta puoliin kokeilla, että olisikin vallan ilman vaippaa sisällä ollessa -sekä kotona että tarhassa siis. :) No, ehkä joulun jälkeen...
 
Meillä on unitutin poisjääminen mennyt yllättävän hyvin. Kyllä se sitä kyselee nukkumaan mennessä mutta toivottelin vaan hyvät yöt ja läksin pois.. Jäi höpisemään ja laulamaan sänkyynsä :D

Tossa pottailussa varmaan "joukkovoima" rulettaa. Että kun muutkin... Siinä mielessä tää meidän tuleva vauva vähän sekoittaa pakkaa :LOL:. Alkuperäinen ideammehan oli että tyty lähtis päiväkotiin ensi syksynä,jolloin vaipattomuus olis ehkäpä ajankohtainen mutta sit muuttui mein suunnitelmat :whistle:
 
:attn: Mikä on hyvä yövaippa, kokemuksia? :attn:

Meillä ollut öisin käytössä ne "ekovaipat", isointa kokoa 5+ ja nyt aina öisin falskannut läpi ja yöppikset pesuun :( Ostin eilen kokeeksi Liberon jotain vaippoja, numero 7 ja se oli aamulla aivan TÄYNNÄ pissaa ja falskannut yläreunasta. Poika pissaa siis öisin tooosi paljon ja mä en tiedä, mikä vaippa olis riittävän imukykyinen.
 
Vaipoista: Meillä toimii hyvin Liberon koko 5, mutta ei taida tästä olla sulle verkkis apua... MEillä tytöllä on toisinaan yönkin jälkeen vaippa kuiva (vaikka juo mielestäni ihan normaalisti), joten ei siis varmaan ole pissaustarvetta öisin niinkään.

Joukkovoimasta/esimerkistä, niin meillä nuo pottapuuhat ovat sujuneet paremmin yksin kotona kuin tarhassa, mutta ruokamenekki on ehkä himpun verran parempi päiksyssä. Esimerkkiä ottaa kyllä vähän kyseenalaisistakin jutuista... On mm. oppinut iskemään nyrkkiä pöytään ja lyömään :eek: jos jokin ei miellytä! :eek: :eek: Pari kertaa on tyttö siis ihan läpsäissyt minua tai isäänsä! :eek:
 
Ryhmän painostus ei toimi täälläkään; pottailulle tulee vahva ei, sekä kotona, että tarhassa. Mutta huhtikuuhun mennessä saa luvan olla pottailut opittuna :whistle:

Tutiton on ollut jo viime keväästä.

Itsepäinen uhmailija poika on ollut jo syntymästään...mutta nyt selvästi pahenee. Ihan ihme kohtauksia melkeinpä päivittäin!

Tiesittekö, että ihminen kasvaa kahden vuoden ikään mennessä puolet aikuispituudestaan :attn: Pientä nippelitietoa :D

Ja kiitti vinkeistä ja onnitteluista!
 
MULLA ON ENÄÄ KOLME PÄIVÄÄ TÖITÄ B) :D :xmas:

ja pojalla tarhaa...ajattelin viedä hoitajille Baileys-juustokakun ja lapsille jonkun karkkijutun, onko teidän mielestä ok? Poikahan ei ehtinyt olla siellä kun 5 kk. Mutta ihanat on siellä hoitajat olleet, suru puserossa :'( Pakko saada paikat sitten samasta paikasta, aikanaan!

En oikeastaan edes osannut odottaa noin kivaa tarhaa. Hetkeäkään en ole epäillyt ammattitaitoa ja olen kyllä luottanut ihan täysin hoitajiin.
 
Tosta pottailusta jos nyt kuitenkin jotain sanon :whistle: Kotona joskus suostuu istahtamaan, tosin ei siinä kauaa ole kun jo lähtee pois tai rupeaa menemään edestakasin istumaan-pois... Hoidossa kuulemma istuu potalla mutta tulosta ei juurikaan synny enää. Alkuvaiheessa oli pissoja tullutkin pottaan mutta ei enää.

Helmis jos puolet aikuispituudesta 2veenä niin tosta meidän neidistä tulee sit 180cm pitkä :D Eikä taida poikakaan kauaksi jäädä...

Joulullahjat on vielä hankkimatta, ainoastaan neidille on pyörä ostettuna ja kummilapsille lahjat. Joskos mä torstaina ehtisin vähän kaupoille...
 

Yhteistyössä