Helmivauvat 2010

Ikuisuus, joku asia meilläkin sujuu. ;) Tuo pottailu esikoisen kanssa on ollu ihan äärettömän helppoa, koska on ollut ite siitä alusta asti kiinnostunu. Ei oo tullu mitään pottakammokausia, niin kuin on aika tavallista. Silloin kun oppi kävelemään, oli jakso ettei millään ois malttanu istua potalla, mutta muuten on menny tosi hyvin. En nyt muista tarkkaan, mutta oisko ollu jotain 7kk, kun potta ostettiin. Se nökötti pitkään leikkihuoneen nurkassa, siinä istuttiin välillä vaatteet päällä ja se oli pojalla mukana leikeissä. Tarkotus oli vain että potta tulee tutuksi. Poika oppi aika myöhään istumaan, noin 10kk iässä, ja sillon sitten alettiin treenailemaan enempi vähempi tosissaan. Nostin potalle aina sillon kun tiesin että pissaa/kakkaa tulee kohta. Sitten tietysti aina kehuttiin kun saalista saatiin, mut ei se ollu mitenkään ryppy otsasta puurtamista. Ei siis ollu väliä tuliko mitään, vai ei. Potta kulki mukana aina siellä missä millonkin oltiin, vessassa se oli aika harvoin. Tiedän että tämä nostaa monelta niskavillat pystyyn, eikä sovi monenkaan kodin tapoihin, tai ainakin sillon sain kritiikkiä, kun asiasta kerroin muille äideille. :D Se vain tuntui minusta kätevämmältä kuin että lapsi olisi pitänyt aina kiikuttaa kauhealla kiireellä vessaan kun alkoi kakkaa ähistää. Oli vain helpompi siinä leikkihuoneessa tempaista vaipat pois ja istuttaa lapsi potalle. Monesti jätti kakan tekemättä jos kesken "toimituksen" lähti kiikuttamaan muualle. Kakat siis alko tulla pottaan kun oli vuoden täyttänyt, tarkkaa ikää en muista. Tais itsekin tajuta kuinka paljon kivempi se kakka oli tehdä sinne pottaan kuin vaippaan. Teki sen silloin aina säännöllisesti samaan aikaan päivästä, niin osasin itsekin ennakoida ja pistää potalle. Vuosi sitten kesällä, kun poika oli 1,5v aloin pitää häntä sisällä ilman vaippaa ja housuja. Potta pidettiin olohuoneessa takan ja seinän välisessä kolosessa, oli siellä omassa rauhassa, kun ei vielä yltäny avaamaan vessan ovea tai sytyttämään valoja. Sinne oli helppo juosta pissalle kun pissa hätä tuli. Tuossa vaiheessa pissiä luututtiin lattioilta litra tolkulla, koska vahinkoja sattu usein, mutta mulla oli kyllä aikaa. :D Joskus lähempänä 2 vuotta, potta siirrettiin vessaan, kun alko selvästi kaivata yksityisyyttä noihin vessatoimituksiin. Aika lailla vuosi sitten oli jo päiväkuiva ja nyt käytännössä yökuivakin, mutta vahinkoja sattuu vielä joskus, niin yövaippaa on pidetty. Ja toiseks olen vähän kuulostellu millon poika itse on halukas luopumaan yövaipasta, toistaseks on halunnu sen vielä pitää.

En sit tiedä kuinka tuon tytön kanssa toimitaan. Nyt kun noita on kaks niin asiat ei jotenkin enää ole niin yksinkertaisia. En tiedä kuinka potta leikkihuoneessa + esikoisen leikit sopii yhteen, joten varmaan pottaa pidetään vessassa... Eikä mulla ole ollenkaan niin selvää käsitystä tytön pissa/kakka rytmistä kuin esikoisen oli, sitä ei vaan ehdi niin seurata kuin yhden lapsen kanssa ehti. Tyttö on myös tosi harvoin ilman vaippaa, koska vaipattomuus tietää aina lisää töitä... Ja niitä yritän välttää. :whistle: Noh, aika näyttää...
 
Heippa pitkästä aikaan! :wave: Toivottavasti vielä kelpaan tänne mukaan...

Elämä on ollut niin hektistä, etten ole kyennyt tänne kirjoittelemaan lainkaan. Ihan kateellisena lukenut konttaamis- ja ryömimisjuttuja, kun ei tuo meidän möhkäle ole vielä kunnolla liikkunut. Tosin, kyllä se siitä liikkeelle lähtee. Nousee ainakin jo konttausasentoon ihan innoissaan ja varmistaa että kaikki myös huomaavat sen! :LOL:

Huomasin, että muillakin on tapahtunut vauvan kurjia tippumisia. Itse onnistuin tiputtamaan pojan vaunuista kiviportaille. Ystävällinen ohikulkija auttoi kantamaan vaunuja portaita pitkin ylös ja olin hankkimillani käytetyillä rattailla ensimmäistä kertaa liikkeellä. Hupsis vaan ja poika luiskahti pää edellä suoraan säikähtäneen äidin jalkoihin. Onneksi tarinalla onnellinen loppu eli kaikki hyvin suuresta huolesta huolimatta.

Poika heräili n. 15 kertaa yössä, vartin tai puolentunnin välein reilun kuukauden. Voimat loppuivat totaalisesti, kun vielä oli paljon muita hommia ja töitä tehtävänä. Odotin 6 kk iän täyttymistä ja aloitin unikoulun. Sen seitsemännen yön jälkeen poika yhtäkkiä muuttui ja heräili vain kerran kaksi yössä. Viime viikko oli poikkeus, kun poika oli kuumeessa ja kovassa flunssassa (edelleen "röhisee"). Mutta rytmi näyttää palautuneen onneksi... Tähän auttoi neuvolasta saamani ohje päivärytmistä, en oikeasti ennen pitänyt sitä asiaa tärkeänä, mutta nyt kaikki ruokailut tapahtuvat lähestulkoon samoihin aikoihin ja nukkumaan laitan pojan myös täsmällisesti, myös päikkäreille. Suosittelen lämpimästi kaikille, joilla mahdollisesti rytmit, unet ja ruokailut vielä vähän hakusessa. Oli kamalaa, kun en meinannut jaksaa nousta ylös sängystä, olisin vain jäänyt makaamaan ja koko ajan oli "krapulainen" olo. Mutta nyt kaikki hyvin. :heart:

Onnenhetkiä kaikille, toivottelee Jadel ja poika kohta 7 kk :heart:
 
Viimeksi muokattu:
Huomenta!

Mukava kuulla kuulumisia Jadel!

Viimeyönä taas, tauon jälkeen, herätykset 1,5h välein. Ja tissille otan :ashamed:. Meillä taitaa olla edessä rankka vierotus/unikoulu.. Yöllä herää aina kovaan itkuun. Päiväunlta herää aina hiljaa.Mietin saakohan poika tarpeeksi ruokaa päivisin. Ei varmaan. Aamupuuroa menee vain lusikallinen, 2 ruokaa päivällä (n. desi/kerta) sitten iltapuuro, jota menee joskus (ehkä kerran meni) desi, yleensä pari lusikallista. Mutten tiedä mihin väliin lisään syötiä. Päivän rytmittäminen riippuu kovin siitä milloin poika herää aamulla. Tässä voi olla kahdentunnin ero ja siitä se lähtee luistamaan. Tai nukkuuko poika päikkäreitä 30min tai 2,5h. Siis rytmitysongelmia. Ja öisin siis poika ei rauhoitu syliin, huuto vaan yltyy. Mutta tissin kun saa lähelle, käy kiinni kuin heikkopäinen! :|

Sitten itse jo ahdistun TOSI syvästi tuosta hoitoonviennistä (tammikuussa)! :'( Aika valuu tiimalasissa. Senkin takia nuo tissitouhutkin vaivaa. Jos tietäisin jääväni kotiin, saisi poika vaikka roikkua tississä aamusta iltaan (no ei ehkä sentään). :(
 
Meillä myös välillä ongelmia rytmityksen kanssa. Ruuat oon antanut suurinpiirtein samoihin aikoihin, mutta meillä ei kyllä onnistu päikkäreille laittaminen joka päivä samaan aikaan. Tai no, ekat unet on 9-10 aikoihin. Mutta jos on vähänkin jotain menoa päivällä ja poika sattuu nukahtamaan autoon esim.15 minuutiksi, toiset unet siirtyy heti. Ja päikkärien kesto vaihtelee päivittäin. Poika myös nukahtelee välillä edelleen tissille, mutta ei onneks aina ja oon yrittänyt siitä sitten varovasti havahduttaa hereille kun siirrän pinnasänkyyn.

Onnea kaikille uusista taidoista ja hampaista! Täälläkin harjoitellaan kovasti seisomaan nousua. Sitterillä kun ei juurikaan oo enää käyttöä, niin pojan mielestä se toimii kivana kiipeilytelineenä. Eilen melkein nousi sitä vasten seisomaan ja sitten kiipesi poikittain vatsalleen sen päälle. :D

Vatsalleen kääntyminen välillä taas mukamas "unohtuu". Pojan kun laittaa selälleen lattialle, voi kauankin äännellä kiukkuisesti eikä hoksaa itse kääntyä vatsalleen. Ihan naurattaa välillä, kun tietää kuinka näppärästi toinen osaa jo liikkua! :)
 
Heippa taas pitkästä aikaa.
Ei paljoa ole ehtinyt kirjoitella, vaikka aina silloin tällöin käynkin lukemassa teidän kuulumisia. Päivät menee nyt aika vauhdikkaasti kun pikku-ukko on oppinut konttaamaan tai eteenpäin meno on vuoroin konttausta ja vuoroin ryömimistä :)
Meillä oli viime yö tosi levoton. En tiedä johtuiko vesisateesta, kun vesi rummuttaa kattoon. Kerran aikaisemminkin muistan vesisateen pitäneen poikaa hereillä.

Tänään mennään illalla ekaa kertaa muskariin. Saa nähdä kuinka siellä käy, kun pikku-ukko ei malttais millään olla paikoillaan pitkiä aikoja.

Meillä ruoka maistuu edelleen hyvin. Nyt on puuroista maisteltu riisiä, kauraa ja ruista.Kasvisten lisäksi päivällä syödään kanaa tai possua. Illalla sitten pelkkä kasvissose ja sitten hedelmäsosetta jälkkäriksi. Ja sitten ennen nukkumaan menoa vielä puuroa. Reilu viikko sitten käytiin 6kk neuvolassa ja pituutta oli 69cm ja painoa 7780g. Eli ihan hyvin kasvaa.

Täällä oli puhetta hengityksen vinkumisesta. Meillähän tuota esiintyy aina silloin tällöin ja neuvolassa eivät ottaneet siihen mitään kantaa. Voin kuulemma viedä lääkäriin tai odottaa sinne 8kk neuvolaan saakka. Jotenkaan en vielä ole vienyt, kun vinkumista ei esiinny usein ja poika ei huonovointinen tai väsynyt. Vinkumista esiintyy lähinnä silloin, kun oikein innostuu hyppimisestä tai muusta.

Koirien kupit kiinnostaa tosi paljon. Nytkin tuolla pyörittää tyhjää ruokakuppia. Vesikuppia on kiva läiskyttää ja yks päivä oli koirien ruoka-aikaan jäänyt yhteen kuppiin nappuloita niin johan yks löyty pikku-ukon suusta. Onneks tajusin ja sain pois, ettei tukehtunu.

Milläs te muuten pesette lattioita, nyt kun on konttaava/ryömivä lapsi joka maistelee myös niitä lattioita?

Mutta nyt on mentävä kun pieni mies on kohta pentuaitauksessa ja nuo pienet pennut eivät vielä kestä sen kovaa käsittelyä :D
 
jadel laitatko sen päivärytmin tänne josko sitä sais harjoteltua..
täällä kanssa ongelmana nuo päikkärit kun niitä nukutaan milloin satutaan ja aina eri aikaan. syömiset on niinki mallillaan...paitsi silloin jos herää 6 aikaan niin päivä on sekasin.
tehilla onko teillä yövaloa makkarissa?meillä autto se siihen kun neiti heräsi yöllä aina itkemään suoraa huutoa niin jätettiin yövalo päälle niin huutokohtauksia ei ole tullu.nyt tosin ongelman se että valo on liian kirkas kun neiti meinaa sitten keskellä yöt' heräillä raataileen.eli himmeämpi valo!
makaroonia olen antanu neitille kun sen 6kk täytti koska sitä muissakin kaupan ruuissa oli.
täälä on aivan kauhea nyt minun perään.jos näkee että puen takkia päälle niin alkaa jumalaton huuto ja syliin vinkuminen.isänsä ei kelpaa nyt mihinkään.
miten te olette unikouluttaneet vauvaa?meillä toisinaan nukutaan niin että aamuyöstä herää eka kerran mutta toisinaan herätään tunnin välein.hörppää silloin maitoa tai sitten pitää silitellä pyllystä että nukahtaa..
 
wiiru1 meillä on makarissa sellanen superihana valo joka portaattomasti himmenee. Kirkkaimmillaan "leikkaussali-kirkas ja himmeänä sellanen lämpöisen oranssi.

isän kelpaamisesta meillä melkein niinpäin että kun iskä tulee kotiin, poika ei meinaa nahoissaan pysyä. Katsoo mua vaan polleena isänsä sylistä että "lällällää, mäpäs olen päässy tänne". Illat poika viettääkin iskän kanssa.
 
NuuNuu84 lattioiden pesusta: kiva huomata että muutkin miettiin tällasia asioita. ;) Ite pesen lattiat laimeella mäntysuopavedellä, tai paremminkin pyyhin nihkeellä kuin pesen. Eteisen ja keittiön Tolulla, joka myös desifioi. Tiedä siitä onko nuo sen syötävämpiä kuin muutkaan aineet, mutta ainakin kuvittelen niiden olevan vähän lapsiystävällisempiä. Mäntysuopa on ainakin ympäristöystävällistä. :) :)

Ja tänään päivä alko 5.15. Voi hem...:mad: ...tti, jos tuo esikoinen aloittaa taas nämä järjettömän aikaset heräämiset!!!

Tytölle maistu jo tänään aamupuuro, mutta lounasta ei taaskaan syöny. Alkaskohan kyllästyä noihin omatekemiin soseisiin? Niihin on jotenkin niin vaikee keksiä uusia makuja, ne samat aineet pyörii erilaisilla sekoituksilla, mut tuntuu että lopputulos maistuu aina samalle. Pitänee kokeilla kaupan soseita jos ei nuo omat ruuat ala maistua...
 
Niin, tänään taisteltiin päikkäreiden kanssa. 40 min itkun jälkeen poika vaunuihin ja ulos. Ajattelin että nyt en ainakaan anna tissiä! (olin jo imettänyt ennen sänkyynlaittoa) Siellä on nyt nukkunut KAATOSATEESSA kohta 2 tuntia. Juu ja eka päikkäritkin oli 8-9, normaalisti alkaa 10. Eli nyt sain annettua eka ruuan jo 10. Mä kun aattelin et tänään kerkeisin antaa ruokaa useammin, mut saas nyt nähdä taas...

Jaa, lattioiden pesu. Mitäs se olikaan...????
 
Wiiru meillä unikoulu kesti 7 yötä. Lopetin yösyöttämisen (kun meni n. 500 ml maitoa...). Neuvolassa sanottiin, että normaalisti kasvava lapsi ei tarvitse enää 6 kk jälkeen öisin ruokaan, joten lopetin sen seinään. Meillä tilanne ehkä tavallista helpompi, kun poika nukkunut 3,5 kk omassa sängyssä omassa huoneessa. Lopetin tuolloin imetyksen, joten siirsin siksi omaan huoneeseen... Mutta öisin poika heräili ja vasta kun itki vähän enemmän tai hätääntyneesti niin menin huoneeseen ja laitoin tutin pojan suuhun. Jos ei auttanut, niin kädellä pidin selästä, päästä tai pepusta kiinni. Jos ei auttanut, aloin "hyssyttelemään". Kertaakaan ei tarvinnut ottaa edes syliin, vaan poika tyyntyi helposti ja nukahti uudelleen. Huomasi, että enää ei tipu ruokaa, joten heräilyt tippui parissa yössä siitä 15:ta 4-5:een. Ja sitten nykyään siis herää kerran tai kaksi.

Apua oli tästä päivärytmistä, mutta jos ei joka päivä pysty ihan samaan aikaan toteuttamaan sitä, niin ei siitä kannata stressata.

7-8 aamupala (meillä 200 ml velliä)
9-11 aamupäikkärit
11 lounas (liha/broileri/kasvissose)
14 välipala (hedelmäsose)
15-17 iltapäiväpäikkärit
17 päivällinen (liha/broileri/kasvissose)
20 iltapala (puuroa)
21 yöunille (viimeistään)

Maitoa sitten aina välissä, maitoa ja velliä voi antaa yhteensä päivän aikana 600 - 800 ml. Vettä juodaan myös. Toivottavasti on apuja tästä rytmistä edes jollekin muulle. Meillä siis maailma kirkastui :)
 
wiiru1, meillä aloitettiin heinäkuussa unikoulu. Tassuhoito hiukan muunnellen on tehonnut. Eli nukkumaan menessä sanotaan, että: "mennään nukkumaan". Sitten hali ja suukko. Laitan sänkyyn, vähän silittelen ja sitten poistun huoneesta. Nykyisin ei enää itke perään ja melko usein laittaa heti silmät kiinni, kun laskee sänkyyn. Ennen nukahtamista vähän puhisee ja kääntyilee. Ihan täysin unessa on noin 5-20 minuutissa. Alussa oli tietty hankaluuksia. Pojulle iski kaamea eroahdistus ja alkoi ihan hillittömän itkun ja raivon, kun sanoi että "nukkumaan". Siihen auttoi syli ja sylissä lopulta rauhoittui. En kuitenkaan nukuttanut syliin! Rauhoittunut poika oli sitten helppo laittaa sänkyyn. Jos alkoi itkeä sängyssä, kävin silittelemässä ja jos silittely ei auttanut nostin syliin rauhoittuun. Unikoulu alkoi todellisesti tuottamaan tulosta elokuun alussa eli meillä meni kuukausi.

Meillä poju ei ole enää pitkiin aikoihin syönyt yöllä, mutta on kyllä sitten herännyt klo 6 maidolle. Tuon klo 6 maidon ihan yksinkertaisesti vain lopetin, kun neuvolassa sanottiin, ettei poju enää tarvitse sitä maitoa. Pari yötä meni tämän totutteluun ja sitten poju ei enää edes herännyt pyytämään maitoa.

Meillä päivän kohokohtia on, kun isi tulee kotiin. Tai kun sisarukset tulevat koulusta. Voi sitä riemun ja hymyn määrää, kun toinen näkee tuttuja kasvoja.

Minä tein tänään ihan tavallista jauhelihakastiketta ilman suolaa ja annoin sitä pojulle. Hyvin maistui! Jonkiverran olen nyt kokeillut myös kaupan 8 kk soseita. Ovat melko rakeisia ja mausteisia. Hyvin tuntuu kaikki tarjottu ruoka menevän kurkusta alas.

Tämä ensimmäinen hammas tuntuu olevan ihmetyksen aihe myös pojulle. Sitä on pakko sormin kosketella ja lusikkaa on pakko puraista... :D :heart:

-mervi-elina ja poju 8 kk
 
Kylläpä täällä kuulostaa monella unikoulut menneen tosi hienosti! Että olette yömaidostakin jo päässeet eroon! Mua ahdistaa jo etukäteen ajatus siitä, että pitäis kouluttaa noi yömaidot pois. Tyttö heräilee yöllä kahdella tavalla. Toiset itkuheräilyt on sellaisia, että kun vähän silittelee päätä ja peittelee paremmin, tyttö jo nukkuu. Mutta kun tyttö herää haluamaan maitoa, huutaa selkä kaarella niin RAIVONA, että joskus tuntuu, että tytöltä loppuu happi siinä huudossa. Ja ei rauhoitu edes tunnin kuluessa, jos ei maitoa saa. Tuntuu siltä, että huutaisi aamuun asti kunnes saisi haluamansa maidon. Sänkyyn jos laittaa, huuto vaan voimistuu ja tyttö raivoissaan peruuttaa ja lyö päätään pinnasängyn laitaan. Ihan hurjaa menoa! Onko teillä muilla ollut tälläistä ja silti olette onnistuneet? :ashamed:

Meillä todella harvoin nukahtamisvaiheessa illalla auttaa mitkään tassuttelut. Jos tyttö alkaa itkeä, on pakko nostaa syliin. Tassuttelut raivostuttavat vaan entistä enemmän. Temperamentti on kyllä niin hyvin näkyvillä, että huh.

Tyttö nukkui 45min. päiväunet saman pituisen nukutuksen jälkeen ennen viittä illalla. Äitini oli illan käymässä ja leikittiin tytön kanssa ja touhuttiin muutama tunti. Tyttö nauroi ääneen mitä ihmeellisimmille asioille ja touhusi joka hetki. Kylvyn ja iltapuuron jälkeen nukahtikin helposti omaan sänkyyn. Täytyisi varmaan joka ilta väsyttää tyttöä oikein urakalla, että saa purkaa jäljelle jääneet energiansa ennen yötä. Mutta päiväunille nukutus on nykyään ihan mahdotonta! Käytiin tänään tunnin vaunulenkillä ja tyttö nukkui kokonaiset 15min. Minkäs teet, kun rattaisiin ei nukahda ja jos nukahtaa, nukkuu vartin ja sisälä nukuttaminen on ihan työn ja tuskan takana.

Mutta nyt iltatoimiin ja nukkumaan, väsyttää kovin ja aamuvarhain pitäisi olla uimahallilla vesijuoksemassa. :)
 
Voin tämäänpäiväisten taisteluiden jälkeen todeta saman kuin ikuisuus että ei auta silittelyt eikä edes syliin nosto, päinvastoin itku yltyy vaan. Ulkona nukutuilta päikkäreiltä hain vaunut sisälle kun 2h oli kulunut. Ajattelin että pakko herättää kun nukuttamiseen oli mennyt jo yli tunti niin uhkasi mennä loppupäivä ihan pipariksi. Iltapäikkäreillä reilu 40min huutoa, lopulta annoin tissiä, ihan siksi että ajattelin saada ekaksi tämän ruokapuolen kohdilleen ja sit taistellaan tissistä enemmän. Kun meillä ei käytännössä ole syönyt kuin ne kaksi kunnon ateriaa, aamu- ja iltapuurot kun on ihan nimelliset. Tänään SAIN sit annettua 3 ateriaa (kaikki upposi) sekä vielä puuroa meni nyt illalla hyvin vaikka viimeinen sose meni vasta jälkeen seiskan. Eipä poika jaksanu enää tissiä kauheesti ottaa... Eli nyt jännittää tämä yö, ainakin tankkauksen pitäis olla aika kohillaan.
Öitä!
 
Jess!! Se toimi!!! =)
Tai sitten oli sattumaa, mutta poika nousi vain kerran syömään, enkä tiedä olisko syöny sittenkään muta tissi meinasi jo posahtaa (näitä kääntöpuolia tämä). Sitten seiskalta ylös. Eli tankkaus taisi toimia. Nyt yritetään samaa, yksi ruoka lisää/pv.
:)
 
Olettepa taas hirmuisasti kirjoitelleet. Itse kun en niin aktiivisesti kirjoittele, niin ei meinaa pysyä teidän perässä. :LOL:

Ensin Onnea kaikille uusista taidoista ja hampaista. :heart:

Kommelluksia meillä ei ole vielä sattunut, sekin päivä varmasti koittaa. Onneksi olette selvinneet pienillä kuhmuilla ja säikähdyksillä. :)

ikuisuus Meillä oli unikoulun ensimmäiset yöt tooosi itkuisia. Pidin pääni ja purin hampaita yhteen ja olin antamatta maitoa (tissiä). Näin jälkeen päin kun ajattelee, todella helpolla päästiin. Minua itseä helpotti se, että vilkuilin kellosta aikaa ja siitä selville kuinka kauan neiti itki. Tällä tyylillä huomasin, että ei hän oikeasti kauaa itkekään (itsestä tuntui pitkältä) ja yö yöltä vähemmän. Tsemppiä, kyllä se siitä. :)

Unikoulu kesti meillä varmaankin sen kuukauden päivät, tosin päivä päivältä aina pientä edistystä. Löysin myös syyn neidin iltanukahtamisongelmiin, jotka ilmeistyivät viikko sitten ja syynä oli pimeys. Ihmettelin, kun neiti alkoi iltaisin ennen nukahtamista itkemään ja kitisemään sängyssä, päikkäreille ei mitään ongelmia. Eilen sitten kokeilin, että voisiko nämä pimeät illat vaikuttaa ja laitoin valon himmeäksi päälle. Neiti ei itkenyt yhtään laitettuani hänet sänkyyn!! Ja yleensä on tarvinnut hämärän/pimeän huoneen nukahtaakseen. Kaikkea sitä oppii. :D

Meillä on myös ylähampaat tuloillaan. Ikenet ovat rikki, mutta hampaat eivät vielä tunnu/näy. Yöllä muutaman kerran "kiekaisi", mutta ei kertaakaan tarvinnut mennä katsomaan. Nyt tässä päivällä alahampailla yrittää hangata yläikeniä, minusta näyttää pahalta. :/ Pientä kitinää, jos ei saa huomiota siirrettyä esim. leikkiin tai muuhun. Myös ylähampaiden viereen ovat tulossa hampaat, tuntuvat hyvin. Meillä siis tehdään hampaat nopealla tahdilla. :heart:

Ruoka meillä on uponnut hyvin, hampaista huolimatta. Välillä on ollut helpompi syödä jopa kylmää ruokaa. :) Olen antanut karkeampaa ruokaa ja palatkin menevät hienosti alas. Ruokailu tosin kestää aikansa, kun pyöritellään ja pyöritellään. :D

7kk neuvolaa meillä ei ole, mutta kotona punnitsin ja tulokseksi saatiin 7,4kg. Neuvolalääkäri olisi seuraavaksi eli 8kk. :) Mitäkähön vielä keksisin vai riittäisikö tämä sepustus taas vähäksi aikaa. :LOL:
 
Meillä unikoulussa toimii paremmin tassuttelu, syliinottamisesta itku monesti vaan yltyy. Ollaan vissiin nyt pari viikkoa unikouluteltu, mutta paljon on vielä harjoiteltavaa! Viime yönä poika tosin nukkui n.21-04. Kerran itki vähän mutta nukahti itse uudelleen. Poika syö n.3-5 välillä aamuyöstä ja jostain syystä sen jälkeen on monesti ihan virkeä! Ollaan kuitenkin vaan laitettu sänkyyn. Aikansa siellä touhaa ja nukahtaa. Mutta monesti nukkuu vaan hetken ja alkaa itkeä. Juuri noihin samoihin aikoihin joka kerta, en sitten tiedä mistä johtuu. Ei se itse nukahtaminen meillä ainakaan aina takaa parempia unia. Mutta muillakin on näköjään kestänyt unikoulu, että eipä stressiä siitä.

Jadel84 Hienolta näyttää teidän päivärytmi. Kunpa meidänkin poika nukkuis tommosia parin tunnin unia..välillä kyllä yllättää ja nukkuukin mutta nykyään ekat unet on vaan reilun tunnin. Ja monesti toisetkin. Silti yöunet on usein vaan n.9h (21-06). Tänään kesti ekoille unille nukahtaminen 40min, vaikka olikin ihan väsynyt.

Käytiin tänään hammashoitajalla. Ylös on piakkoin kuulemma puhkeamassa hampaita, tuntuivat laskeutuneen ja ikenet olivat vähän turvoksissa. Saatiin hammasharja ja neuvoja hampaiden hoitoon. Reipas poika oli, hymyili kovasti hammashoitaja-tädille. :)
 
bebo Meillä syöttöjen loputtua jäi tuo heräily vähäksi aikaa. Heräsi siis juuri siihen aikaan kun oli ennen maitoa saanut, pyöri hetken, saattoi jopa kitistä, mutta nukahti itse lopulta. Tähän meillä auttoi aika, en siis tehnyt asialle mitään. Olen kyllä jostain lukenut, että jos lapsi herää aina samaan aikaan yöllä, voi toista käydä n. puoli tuntia ennen taputtelemassa pyllylle tai silittelemässä "uudesti uneen". Kuulemma toimii, itse en ehtinyt kokeilla. :)
 
Pähkämö
Argh - taitaa tiehyttukos iskeä! : /
Muutaman tunnin aikana toinen rinta on tullut koko ajan kipeämmäksi; alkoi kosketusarkuutena ja nyt tuntuu jomottavan ihan paikallaan ollessakin.
Löytyykö kenelläkään hyviä vinkkejä vaivan hoitoon?
 
Nellis88 Meillä poika vaan heräilee sen syötön JÄLKEEN, vaikka luulis että uni maistuis paremmin kun vatsa on täynnä maitoa..(?) En oo uskaltanut vielä ajatella yösyöttöjen kokonaan lopettamista, kun jokin aika sitten poika vielä söi 2krt yössä. Tuo yksi kerta ei niin haittaa.

Pähkämö Mulla kanssa pari kertaa ollut tiehyttukos (luulisin). Ekalla kertaa meni itestään imettämällä. Viimeksi pitelin rinnan päällä ennen imettämistä lämpötyynyä että alkoi maito herua kunnolla ja imetin ensi kipeästä rinnasta. Ei mennyt heti kipu ohi, mutta seuraavalla imetyskerralla yhtäkkiä katosi kokonaan. Netistäkin löytyy hyviä vinkkejä!
 
Meiän tyttö ei ole etes kovin tempperamenttinen, mutta ei myöskään siedä tassutteluja silloin kun yöllä HALUAA maitoa. Itkee, kitisee, pyörii, heittelehtii kunnes saa sen maitonsa. Siis silloin kun vielä joi sen 1-2krt yössä. Yritin aina ensin tutilla ja tassuttelulla saada nukkumaan uudestaan, mutta kun oli sen puolituntia mellastanu (ja herättänyt esikoisenkin, mikä oli siinä pahinta ja siksikin halusin tytön vaan äkkiä hiljaiseksi), niin annoin maidon, johon rauhottu heti. Ja joi ihan selvästi nälkäänsä. Tavallaan siis luovutin, ja ajattelin että annetaan ajan kulua, tyttö ei ole vielä valmis muutokseen, ja kokeillaan toiste uudestaan. Nyt on ite jättänyt ne yömaidot pois, ilmeisesti nyt oli itse siihen valmis, ja nukkuu kuuteen asti heräämättä, jolloin haluaa aamumaidon. Todennäkösesti nukahtais vielä uudestaan, mutta kun esikoinen herää sillon, niin ei sitten malta enää rauhoittua. Ja esikoinen tuntuu taas heräävän sen takia aikaisin, että ehtii olla isänsä kanssa ennen sen töihin lähtöä. Meillä tää tilanne tuntuu ainakin tällä hetkellä olevan sellainen, ettei tähän millään muutosta saa. Näin siis mennään.

Mut tsemppiä kaikille ja parantuvia öitä teille toivoen!

Mites te, joilla on isompia lapsia, olette ajatelleet nukkumajärjestelyjä kunhan vauvan on aika siirtyä pois vanhempien huoneesta? Samaan huoneeseen sisaruksen kanssa vai omaan huoneeseen?

Mä olen tuota nyt alkanu työstää mielessäni, kun nämä yöt näyttäs nyt rauhoittuneen. Samaan huoneeseen veljensä kanssa täytys tyttö laittaa, ei oikeastaan muita parempia vaihtoehtoja ole. Askarruttaa vain lasten eri nukkumaanmenoajat, et herättääkö esikoinen sitten pienemmän nukkumaan tullessaan, vai pitäskö nuo sitten saada yhtä aikaa nukkumaan... Sit toiseks, täytys lastenhuoneen järjestys pistää uuteen uskoon, että sinne saa toisen sängyn. Tilaa kyllä on, mutta kaksi ikkunaa rajoittaa tilan käyttöä aika paljon. Nyt siellä on toimiva järjestys ja vähän harmittää että sen joutuu muuttamaan...
 
Meillä tyttö herää öisin aina eri aikaan, ei ole oikastaan mitään sellaista yleistä aikaa, jolloin heräisi. Oon vaan ihan pihalla, kun nukkui monta kuukautta putkeen 7-11h ja nyt yhtäkkiä heräilee parin tunnin välein. Ehkä pitäis sitten koittaa päästä siitä yömaidosta ja aloittaa joku sellainen yö, kun tyttö heräisi vasta viideltä juomaan. Siitä asti jaksaisi itsekin valvoa aamuun, mutta jostain kahdesta-kolmesta en todellakaan. |O Teidän kirjoituksia lukiessa tuntuu, että unikoulutushan on ihan mielettömän helppoa ja ihmetyttää, että meidän tyttö ei suostu ilman maitoa nukahtamaan ollenkaan, jos on maitoa haluamassa. Ja mustakin tuntuu, että herää nälkään, kun juo kuin hengenhädässä?! Mistä voin olla varma, että tyttö pärjää ilman yömaitoa? Tuntuu itsestäkin kurjalta nukkua tyhjällä mahalla.

Tyttö nukkuu turvakaukalossa parvekkeella, nukahti kaupassa enkä viitsinyt siirrellä sänkyyn, kun tyttö herää siirtoon aina, eikä enää nukahda. Hyvä, että nukkuu! :) Nukkunut jo 45min., mikä on nykyisin päivän pisimpien unien kesto enintään. Kateellisena luin Jadelin päivärytmiä ja noita pitkiä päiväunia!

Tänään tytölle kelpasi ensimmäistä kertaa ikinä kaupan lihasose, kun kokeilin antaa kalkkunaa. Hyvä juttu, jos jonnekin reissuun päiväksi lähtee tai muuta.

Pähkämö silloin kun vielä imetin mulla oli pari kertaa niin, että toinen rinta oli ihan julmetun kipeä. Painelin kipeää kohtaa paljon ja syötin siitä rinnasta tytölle ja koitin muutenkin saada pumpattua rintaa tyhjäksi. Sillä meni kaikkina kertoina ohi vuorokaudessa. Toivottavasti sinullakin! Ja tuo aiemmin ehdotettu lämpötyyny voisi myös olla hyvä apukeino.

Onnea tehilla hyvästä yöstä! Hyvä, että tankkaus toimi. Nyt vaan alatte antaa kolmea ateriaa päivässä. :)
 
Meillä myös yöheräilyt on milloin sattuu, paitsi nyt muutamana viime yönä tunnin välein... Unikoulua on sen verran periaatteessa aloiteltu, että poika nukahtaa illalla itsekseen, mutta sitten yöstä ei koskaan tiedä. Alkuun voi olla kolmen tunnin unipätkä tai sitten ei, yöllä voi olla nälkä tai sitten ei... Kokeilen aina ensin tuttia, tassua, silitystä jne. ja sitten hetken päästä (pitäisi katsoa varmaan kellosta) luovutan ja annan tissin, jotta pääsen itse takaisin nukkumaan. Kirjoittelin muutamana yönä muistiin yön heräilyjä ja jos ei siitä muuta hyötyä ollut, niin nyt mieskin konkreettisesti tajuaa, mitä meillä öisin tapahtuu...|O

Käytin pojan tänään myös lääkärissä ja ihan terve on. Lääkäri sanoi että korvat on ehdottoman terveet, mutta syy levottomuuteen on varmaan korvien välissä :LOL: Eli poika on tosiaan aika vilkas ja tuo vilkkaus, konttaaminen ja hampaiden tulo yhdessä tekevät sen, että yöllä ei osaa itse hakea unta uudelleen. Jep, selvähän tuo on, mutta sillä mä en vielä saa nukuttua... en edes muista koska oon nukkunut vaikka kolme tuntia putkeen ja se alkaa kyllä jo tuntua.

Rytmi meillä on aika hyvä, ruoka-ajat etenkin tuntuu olevan tärkeitä. Tänään päätin vielä lisätä välipalan ainakin niihin päiviin jolloin lounas on aikaisin tai ei oikein maistu. Meidän rytmi on suunnilleen tällainen:
9-10 aamupuuro
10-12 aamupäikkärit
13 lounas (liha/broileri/kasvissose)
15-17 iltapäiväpäikkärit
17 päivällinen (liha/broileri/kasvissose)
18 iltatorkut tarvittaessa
20 iltapuuro
21 yöunille

Päikkäreitä nukutaan yhteensä n. 3 h ja jos tokat kestää viiteen asti, iltatorkkuja ei tarvita.

aani meillä ei ole omaa huonetta vauvalle eli esikoisen kanssa samaan huoneeseen on muutettava. Ja esikoinenhan on meillä vaan joka toinen viikko, joten tyhjillään huone on puolet ajasta. Käytännössä en vielä tiedä miten tehdään, mutta en usko vaikuttavan nukkumiseen, kun ei nytkään esikoinen herää, vaikka pikkuveli yöllä seinän takana itkee. Ja hän on tietty sen verran iso että osaa sitten vaan jatkaa uniaan. muoks. tähän vielä piti lisätä, että me joudutaan varmaan itse muuttamaan pienempään huoneeseen ja lapset sitten meidän nyk. makkariin. Ja sitten joku tilanjakosysteemi pitää keksiä, kun vauvan ja 6 vuotiaan tytön tavarat (pinnit, pampulat, barbin kengät...) on saatava pidettyä erillään...

Saa nähdä kuinka tulevien viikkojen reissaaminen sotkee pojan rytmiä tai jos vaikka ympäristön vaihdot auttaisi uniin...?! Viikonlopuksi mennään Viroon ja sitten ensi viikolla Egyptin lämpöön.
 
Viimeksi muokattu:
Moikka kaikille pitkästä aikaa :wave:

IHANAA että täälläkin mietitään yömaitoiluja! Oon kans ihan kahden vaiheilla että pitäiskö lopettaa vai eikö pitäis... Syökö nälkäänsä vai onko vain tapa.. No päätin nyt että viikonloppuna kokeillaan miten käy ilman yömaitoiluja. On vaan koliikkiajat vieläkin niin hyvässä muistissa että montaa tuntia en toista kyllä huudata. Siinä tapauksessa mennään lapsen ehdoilla tää yömaitoilu eikä valiteta :saint:

Alkaa myöskin pääkoppa tottumaan jo katkonaisiin öihin, eihän siihen mennytkään kun 8 kuukautta :LOL: Oon ihan pirteä päivisin mutta meen nykyään jo mummojen aikaan nukkumaan eli viim. klo 22.

Pääsen huonosti nykyään koneelle! Heti kun istun alas niin tuollainen pieni pötkylä repii lahkeesta ja protestoi kovaan ääneen touhuamaan. Meidän leikit onkin kivoja => siivotaan tai siis järjestellään aamuisin asunto ja pimu tulee kovin perässä. Jokaisesta huoneesta löytyy aina uutta tutkittavaa ja lelut onkin meillä aika turhia kun kaikki muu kiinnostaa eli tää on aika win-win tilanne, kämppä pysyy siistinä ja muksu tyytyväisenä :LOL:

Tosi kiva kuulla millaisia rytmejä teillä muilla on. Meillä vieläkin vaihtelee päikkäreiden pituudet joten ihan vakiorytmiä ei oo vieläkään..


Syksykin on sitten täällä ja puuuh... tars kaivaa harava esille

 
Eipä lopu vaivat meillä ei.... :( tänään taas käytiin sairaalassa ottamassa rakkopunktio ku eilen aamuna vaihdoin pojalle vaipan ni pippelin päästä tuli muutama pisara verta:O siis mä menin ihan lukkoon ja ekaks aattelin että ei voi olla totta ja että mikähän nyt on, no soitin lääkärille ja päästiin sit heti lähtemään labraan otattaa pussipissa ja sen jälkeen lääkäriin....Lääkäri sano että pojalla on todella ahdas esinahka ja tuo ei varmasti tuosta väljene ajan myötä...Laitto viestiä sitten kirurgille ja sieltä tulee sitten jossain vaihteessa ilmoitus jatkosta mitä tehdään... No lääkäri soitti tänään aamupäivällä pussipissan tulokset ja taas siellä oli joku pöpö ja ei muuta ku sairaalaan... No perjantaina lääkäri soittaa rakkopunktion tulokset ja katsotaan onko siellä mitään...:headwall:
Miks koko ajan on joku vaiva? Että nautitaan nyt oikeen tästä vauva ajasta... Voi luoja että mulla hajoo pää näitten vaivojen takia...:'(

Mä oon kans miettiny noitten yösyöttöjen pois jättöjä ku poika herää yöllä kahden maissa ja on sit tissillä puolen tunnin - tunnin välein ja ihan pelkkää luputusta...|O ja enhän mä pysty siis yöllä sit oikee nukkumaankaan... Oon nyt muutenki alottanu tota korviketta juottamaan aina välillä ja noin 1-2 kertaa päivässä poika syö tissiä, muuten korviketta ja tietysti sit yöllä lupsuttelee tissiä... Mitenhän saisin tuon tissin sillee fiksusti pois? Ja miten mä saan pojan nukkumaan yön kunnolla?:confused:

Ehkä vähän liian vaikeita kysymyksiä... mutta mutta....:saint:|O

No eiköhän tässä ollut taas valituksia kerrakseen... :)

Pähkämö mä sain ihan rintatulehduksen ekalla kerralla pelkästään imettämällä pois eli vauvan leuka sen kovan pahkuran kohdalle, silloin pitäis lähtee ne tukokset koska leuan kohdalta on vahvin imu... Tosin nyt ku mulla oli toisen kerran rintatulehdus ni piti hakee lääkäriltä antibiootit oli niin kipee ettei siihe kärsiny koskee... Ja mulle lääkäri sano sillo että heti ku tuntuu että pahkuraa muodostuu niin imetä, imetä, imetä.. :) ainut tehokkain keino on kyllä se imetys...pumpulla mä en onnistunu...

Kommelluksia meillä sattuuu taas päivittäin... :D siis aina johonki poika muksauttaa ja siis yleensä päänsä... Tänään seiso penkkiä vasten ja meni tasapaino ja kops otsa penkin reunaan ja tietysti heti tuli mustelma otsaan..voi pientä...:xmas:
 
Pähkämö
Kiitos neuvoista koskien tuota tiehyttukosta! :wave:
Tänään on tosiaan ollutkin sitten oikea tehoimetyspäivä, kun minullakaan tuo pumppu ei enää aikoihin ole heruttanut kuin jokusen millin. Ja asentoa on vaihdettu normaalista. Ihmeesti on poika tissillä viihtynyt vaikka yleensä maitoa ei suostu nykyään enää juomaan kuin vain ennen unia ja ihan aamusta juuri heräämisen jälkeen. Muru tietää tekevänsä töitä mamman terveyden hyväksi... :whistle:
Rinta tuntuu paremmalta kuin päivällä - onneksi! Toivottavasti yön imetystauko ei pilaa tätä...

Rytmeistä oli juttua; meillä näin:
- herätys n. klo 8 -> maitoa
- aamupuuro klo 9
- lounas klo 11 liha-/kana-/kalakasvissose + maitoa -> unet n. 1h
- välipala klo 14 hedelmää, marjoja + maitoa -> unet n. 1h
- päivällinen klo 17 kasvissose
- tarvittaessa maitoa
- iltapuuro klo 20
- maitoa + yöunille 21-22
yöllä syö 1-2 kertaa
 

Yhteistyössä