***Joulutähdet 2005 Elokuussa***

Heippa vaan kaikille pitkästä aikaa!

Meillä lomat pidetty ja paluu arkeen alkaa. Pieni eskarilainen jo täpinöissään odottaa tiistaita , että pääsisi eskariin :heart:
Vera jatkaa päiväkodissa samassa ryhmässä kun ennen lomia. Nyt onkin sitten isompien lasten joukossa ryhmässään , kun aika paljon 1 vuotiaita aloittaa syksyllä.

Loma meni hyvin ja matkustelimmee vaan täällä Suomessa. Ensiksi olimme kaksi yötä Tampereella hotelli Ilveksessä. Käytiin Särkänniemessä ja Ikaalisissa Ti-Ti nallen talossa. Vera halaili kovasti kaikkia nalleja ja nostipa Tau- nallen mekonkin ylös että näkisi nappinavan.Seuraavalla viikolla olimme kaksi päivää Turussa (taas hotellissa) ja kävimme kumpanakin päivänä Muumien luona. Tosi kiva paikka oli ja paljon katseltavaa riitti kummallekin päivälle. Tulimme kotiin ja vielä teki mieli johonkin lähteä , risteilylle ei ollut paikkoja ja päätimme sitten mennä Vaasaan. Otimme taas kerran sellaisen hotellipaketin ( hyvät s-bonukset tulossa :D ) Kävimme sitten Wasalandiassa ja toisena päivänä Tropiclandiassa. Tropiclandia olikin Veralle kovasti mieleen , kun hän on sellainen vilukissa että ei oikein tykkää uida meressä eikä missään tyyliin alle 32 asteisessa vedessä :whistle: Siellä sitten polski melkein 5 tuntia . Ostettiin sellaiset käsiin puhallettavat kellukkeet ja niillä sitten uiskenteli ihan syvälläkin , tietysti olimme siinä vieressä.

Kyllä muuten huomaa että lapset eivät ole olleet päiväkodissa , kun lomalla ei sairasteltu kertaakaan. Tosin muutaman kerran meinasi nuha tulla , mutta aina saatiin tauti pois Actimelin avulla? Luulen että auttoi ,varma en voi olla ja ainakin flunssat jäivät tulematta.

No nyt en ehdi muuta. Hyvää loppukesää kaikille!

T:Neve (rva)
 
iltaa

ihanaa kun ilta! Tatu päätti herättää meidät aamulla ennen puolta seiskaa |O
päikkäreitäkään en oikein osannu nukkua niin olo vähän naatti..

Iltapäivästä iski itselle tajuton närästys ja vielä kamalampi mahakipu.. ihan vasta alkoi helpottaa..
ja jostain syystä nyt tuntuu että kaikki ei oiskaan ok :ashamed:

Tintta: Itse tykkäsin kotona olosta ja nyt on jo kovasti ikävä niitä aikoja.. mut täytyy myöntää että meikäläisen luonteelle ja persoonalle oli hyvä päästä sillon jo töihin.. vaikka olikin hirveät omantunnon tuskat kun pikkuisen poitsun vein hoitoon.
Hyvin tähän ollaan kuitenkin tottuttu nyt vuodessa ja saa nyt nähdä jäänkö työttömäksi syyskuun jälkeen.. tarkoitus ois kyllä töitä löytää mahd. pian.

Neve: Niin teilläkös oli häät nyt kesällä?? oletinko oikein??
jos näin niin kerro toki kaikki :D

Tulkaahan harvemmin kirjottelevat kertoilemaan kuulumisia :attn:

kohta maistamaan piirakkaa mikä tehtiin :p
 
Heippa!

täällä leppoisa viikonloppu kohta takana. pojat tulevat vasta huomen aamulla papan kyydissä. huominen meneekin tuossa etupihan hommissa. onneksi äitini tulee avuksi noissa ruoka tarjoilu jutuissa. :)
perjantaina me käytiin ravintolassa syömässä pitkän kaavan mukaan, eilen mies ja isäni valoivat betonia sit kaivettiin maata tuolta talon reunustalta niin saadaan kivet seinustalle. illalla käytiin kiinalaisessa syömässä ja vuokrattiin pari leffaa. tänään tehtiin pihahommia aamupäivästä ja sit käytiin kaupasta ostaa hyvät ruoat. ja nyt on mahat täynnä. :p :D

imuroida meinasin viel tässä illalla ja hiukan järjestellä tavaroita. sit jos vaan olisi ja köllöttelisi. ja ajoissa nukkuu.

epelin Laurille onnea nimipäivänä. :flower:

mitäs muiden viikonloppuun?

kuis koivunkävyn marjastus on sujunut?

jeps mut eipä tässä tämän ihmeempiä. :wave:
 
:wave: Täältäkin suunnalta!

Yhtenä kappaleena täällä vielä ollaan (rv 38+3).

Arki alkoi tänään, kun mies lähti lomien jälkeen töihin ja Niilo on siis päikyssä. Ihan mukavaa, kun on ns. omaa aikaa vielä hetki ennen kuin kakkonen putkahtaa maailmaan :)
Pyykkikone ja tiskikone jyllää ja jotain järjestelyjä koko ajan teen tulevaa odotellen.

Vettä satelee täällä Tampereen suunnalla, joten ei huvvaa kävelyllekään lähteä. No, onneks mulla on auto (vein miehen aamulla töihin), niin pääsen neuvolaankin iltapäivällä autoilemalla.

Mukavaa koulutien alkua kaikille teille, joilla asia on ajankohtainen!

Kaizalle jaksuja masun kanssa! Ei meillä enää ole pitkästi matkaa! Ja mukava kuulla, että pääsette isompaan asuntoon! Mekin on nyt 1,5 vuotta asuttu Niilon kanssa kolmiossa (alkuun kaksiossa), mutta kyllä tää tila tuntuu täälläkin kohta loppuan, kun lelua alkaa olla kaikki paikat täynnä ;)

Hannnele
 
Päivää!

Sataa-taas :( Mutta onneksi vasta nyt että tällä kertaa selvitiinn kuivina pk-keikasta. Sami tuntuu viihityvän siellä pihalla, mutta sisätiloissa ei oikein vielä. Mutta huomenna kun poju joutuu jäämään vähäksi aikaa yksin sinne kun tyttö viedään kouluun. Niin eiköhän Sami siellä viihdy.
 
Sateista maanantaita :wave:

Täällä tulee vettä ihan täysillä. Lotalla alkoi koulu tänään ja aamulla lähti saappaissaan ja sadeviitassaan kävelemään kouluun. Ekaluokan käveli aina yhdessä ystäviensä kanssa, mutta nyt nämä kaverit meni kolmannelle isompaan kouluun. Toivottavasti alkaisi kulkea oman luokan tyttöjen kanssa. Iloisella mielellä ja innolla kouluun lähti. Sanoi menevänsä iltikseen tänään ja että on kolmeen asti, vaikka mulla kyl on vapaapäivä =) Onneksi sai iltispaikan, kun ilmeisesti niitä on taas jouduttu arpomaan, eli kaikki iltistä tarvitsevat ei ole saaneet paikkaa :( Otto oli aamulla ihmeissään, että mihin Lotta on hävinnyt, kun ei ollut sängyssään. Pitikin kysymäni, että onko muilla joulutähdillä ollut painajaisunia? Otolla on nyt viime aikoina, viime yönäkin huuteli huoneestaan aamuyöllä, että "äiti, onko täällä karhuja?" ja =) tuli sitten meidän väliin nukkumaan, kunnes 7.30 ilmoitti, että haluaa mennä omaan sänkyyn ja nukkuikin 9.30 saakka, jolloin huusi, että "halaako joulupukki minua, äiti?" Iltaisin saattaa sanoa, että pelottaa, muttei osaa sanoa, että mikä. Ehkä kuuluu tähän ikään.
Otolla nyt menossa se ab-kuuri, mikä jouduttiin vaihtamaan ekan pvän jälkeen, kun oksensi sen tabletin palasen pois, vaikka oli puuron joukossa tai mehun joukossa. Maistoin sitten itsekin sitä puuroa ja koko puuro maistui aivan hirveältä, en ole koskaan maistanut niin pahan makuista lääkettä. Soitin last.lääkärille, joka sitten vaihtoi sen toiseen antibioottiin, kun herkkyysmääritykset oli tulleet ja toinenkin sopi. Ei sekään häävin makuista ole, mutta olen saanut pikkukarkeilla lahjottua Oton ottamaan sen. Ennen on ottanut aina ruiskusta lääkkeet tosi hienosti, mutta tämä toinenkin oli aikas pahan makuista.

Neve tepäs ehditte matkustella paljon loman aikana! Onnea naimisiinmenon johdosta :flower: koskas se tapahtui ja millaiset häät vietitte?

Hannelelle ja Kaizalle jaksamista raskauden loppumetreille :hug:

Smirge hienoa, että Sami viihtyy ainakin siellä pihalla, paljonhan ne ovat ulkona. Ja varmasti alkaa viihtyä sisälläkin. Mua vähän jännittää Oton tarhaan paluu, kun on ollut kotona nyt kesäkuun puolivälistä ja menee vasta syyskuun alkupäivinä tarhaan seuraavan kerran. Ollaan kyllä koitettu puhua tarhaanmenosta ja Otto itse jo tuumasikin, että "mut haetaan aina pois sieltä" =)

Jellona kivan kuuloinen vknlp teillä ollut! Meidän piti kans eka lähteä lauantaina Treelle Suomi-ilmiökonserttiin miehen kanssa, mutta suunnitelmat meni sitten uusiksi, kun tuli tuo Oton juttu ja sen lisäksi mieskin oli saikulla viime viikon. Nyt lähti iltavuoroon, vaikkei kyl työkuntoinen mun mielestä ollutkaan. Mutta ei auta, vaikka sanoisin mitä... Miehet :headwall:

Nyt suunnitellaan lähtevämme lenkille tuonne sateeseen. Pitää Otolle vetää vaan kuravaatteet päälle, musta on oikeasti ihaninta juosta sateessa :D

Hyvää viikkoa kaikille!
 
Täälläkin sataa, ihan vaan vaihteeksi, pääe mihkä mettään.. |O

Ja jee!!! sain sen lähetteen piuhojen poikkasuun B) ja sain selviteltyä pakkohoitoon joutumisen perusteita yms, nyt olemme siinäkin asiassa siis viisaampia, onneksi.

Hannelella alkaa olemaan viimeiset viikot, lykkyä tulevaan!

kaiza, mäpäs laitan sulle yksäriä ihan justiin.

Äiskää jänskättää pikkusen huominen eskarin alku!
Tänä aamuna oli ihana hertätys, puol 9 aikaan totesin että nukun lammikossa.. oli poika kömpiny mun viereen nukkumaan, ja tietenkin hukannut vaippansa, joka tosin on monena aamuna ollut kuiva.

ja tänään A jäi kiinni ei niin mukavasta asiasta, oli serkkulasta ottanut yhden asian ilman lupaa, eli varastanut, mutta asia on selvitetty, ja kylläpäs oli neiti anteeksipyytävää kun soitettiin, ja erittäin katuvainen myöskin, tästä hyvästä ei tällä viikolla namuja tai muita herkkuja tipu. :headwall: ensimmäisenähän sitä tuli mietittyä missä on itse mennyt vikaan.. :ashamed:
 
heippa

Aikas kurja sää :/
no, aamupäivällä oltiin onneksi ulkona.

sitten onkin leikitty sisällä ja iltapäivästä käytiin uimassa =)
Tämä äippä on suhteellisen nääntynyt kun poika nukkui aamulla nii pitkään ettei päikkyjä nukuttu :whistle:

Neuvolassa käyty ja kaikki arvot oli hyvät. Nyt vaan odotellaan..

Siru: Tatu on nyt muutamiona iltoina sanonut että pelottaa.. mutta ei osaa sanoa että mikä.
Välillä aikaisemminkin ollut tämmöisiä "kausia" mitkä menee sitten ohi. Monesti poika sitten toteaa minulle että "vili ja roope vajtioi meitä" ja sitten rupeaa nukkumaan.

Jellona: Teilläpäs ollut mukavan ja rennon kuuloinen viikonloppu =)

huomenna sitten iltavuoroon.. vähän hirvittää miten jaksan kun olo ei ole mikään hääppöinen mut eiköhän se siitä.
 
Päiviä, työpaikalta taas!


Muutama asia heti alkuun kun muistan: Hannelelle :wave: vitsit että olet jo pitkällä! Onko teillä mennyt vaipattomus hyvin? Me koitetaan nyt Vilin kans, kun oli yhden päivän päikyssä kuivana koko päivän ja osas pyytää ite pisulle. Mikä lie mielenhäiriö - sen jälkeen on ainakin yhdet pissat tullut kokonaan pöksyyn kesken leikin. Yövaipat on vielä aika painavia!

Painajaisista: Vili näkee paljon unia, huutelee ja itkeskelee unissaan. Yhtenä yönä huusi "ÄÄÄÄÄTIIII, voisitko tulla vähän auttamaan! Ole kiltti ja nosta hämähäkki pois sängystä!" On se hyvä että käytöstavat säilyy painajaistenkin aikana.. :whistle: Tai edes silloin! :LOL: Tänä aamuna juteltiin vauvoista. Vili kysy mitä vauvat tekee, johon mä, että nukkuu ja syö ja itkee ja jokeltelee. -Järvessäkö? kysy Vili, kun sekotti sukeltelemiseen..

Jelu: Luin ensin että "käytiin syömässä pitkän kaavan mukaisesti, eli mies ja isäni valoivat betonia jne.." Hetken mietin että olipa tosi pitkä kaava!! :LOL: Pitäs varmaan uusia omatkin lasit.. :whistle:

Rouva Nevelle onnea! :flower: (jos oikein ymmärsin :ashamed: ) Mekin käytiin kesällä Särkänniemessä ja Muumimaailmassa, mutta amuihin reissuihin ei yhteinen loma riittänyt. Mies muuten sanoi että hän pitää lomansa vaikka toukokuusa ens kesänä, että saadaan lomat samaan aikaan. Tais olla rankat 3 viikkoa keskenään poikien kanssa!! :D

Jospas jatkaisin töitä.. Ai niin. Tuli tosi hyvä mieli kun hoitopaikkaan tuli lomalta yks täti, joka näki Artun ja VIlin viimeks viime päsiäisenä, ja se sanoi että oli mukava nähdä kuinka molemmat ojat oli kasvaneet toiminnallisesti huimin harppauksin! Kesä on tehnyt tehtävänsä! (tai sit vaan aika..)
 
Iltoja!

täällä touhutttu pihan parissa oikein urakalla. ja kyllä siitä vielä taitaa hieno tulla. huomenna haetaan peräkärrillinen lisää hiekkaa ja sit täytyis tilata kivikuorma jolla vois reunustaa nuo seinän vierustat. tänään yritin raivata multa kasaa jotta saatais nurmikko kasvamaan. vaiheessa on ja kukka penkkiä pitäis suunnitella. onneksi sen saa siskoni suurimmaksi osaksi tehdä siis suunnittelun. :)

pojat suurimmaksi osaksi vain tappelee, mut välillä onneksi sujuukin noi leikit. ulkona paremmin. tänään Aksu oli aamupäivän kaverin luona leikkimässä. aika kivaa kun se jo käy noin kätevästi. vielä kun asuttais hitusen lähempänä niin olis viel helpompampaa siis täytyy käydä viemässä, kun on muutamien teiden päässä kaveri.

mies lähti hiukan amarilloon iltaa istumaan kaverinsa kanssa. ihan hyvä niin pääsee hänkin jonnekin tuulettumaan tuulettumaan. minä nautin näistä illoista kun saan itekseen täällä olla. :D

siru, minäkin rakastan vesisateessa lenkkeilyä. siis se on ihan huippua. :D en ole vielä aiemmin toista tavannut, mut nytpä löysin. toivotaan että ne lääkkeet nyt uppoais ottoon ja pöpöt lähtis kävelee muualle. :)

hannamari, onneksi sulla on ne lasit siinä helposti saatavilla. ;) meillä ei tietoakaan vielä kuivaksi opettelemisesta, vielä kun äippäkin on niin laiska sen suhteen. mukavia työpäiviä. :hug:

hannele, ei ole kyllä montaa viikkoa enää sulla. syntyikös Niilo millä vkolla?? ihanaa kun saat noin rennosti ottaa, siis kun niilo päikkärissä. jatkaako edelleen kun vauva syntyy?
oot varmaan kertonutkin mut lahopää ei muista.

niin se vaan munkin loma lähenee loppuaan, jota mie silloin kesän alussa niin kovasti odotin. no ensi kesänä sit toivottavasti uudestaan. =)

täällä on ihanan rauhallista. pojat nukkuu. voisin lähtä sänkyyn jotain lueskelee. harmi kun ei ole saanut aikasekseen käydä kirjastossa. no pärjäähän noilla lehdillä.

hyvä muuten että danjuskalla kaikki arvot kunnossa. jaksuja kovasti paljon. :hug:

smirgelaine, hyvä että sami päikkärin pihalla viihtyi. kyllä ne sisäleikitkin sitten pikkuhiljaa alkaa olla mukavia. ja ei tuu äitiä ikävä. :)

nyt mie meen keksii jotain lukemista. kauniita unia. :hug:
 
Taas on jääny taustailuks tää mun joulutähteily, mutta kun meidänkin vuorokaudessa on vain ne 24 h.

Sirulle on pitänyt jo kauan laittaa yv:tä ja kiittää hyvistä neuvoista, joita olen jaellut muillekkin. Ja liityn sun ja Jellonan kans noihin sateessa lenkkeilyä rakastaviin "kummajaisiin"

H-M: Sie oot niin hauska sen lisäksi että olet loistavan kaunis. Saat mun vatsalihakset kipeeks niin hyvät naurut tulee aina sun jutuista.

Meillä oli siis viikonloppuna ristiäiset. Tytøt nukku tai olivat ainakin ihan hiljaa koko toimituksen. Täällä siis lapset kastetaan aina sunnuntaisin jumalanpalveluksen yhteydessä ja tällä kertaa kastettavia oli 9 kpl. Ottoa jännitti kovasti papin näkeminen. Ja kun pappi saarnassaan mainitsi Jeesuksen tokaisi O kovalla äänellä, että Jeesus on Enkeli. Selitti sitten seuraavana päivänä siskolleni, että Jeesus on Enkeli ja niin on Tiituskin (Veljen poika, joka menehtyi synnytyksessä helmikuussa). Selitti, että Jumala halusi, Tiituksen taivaaseen ja siksi se on Enkeli ja lensi taivaaseen. Kaikki vauvat lentää taivaaseen jos jumala haluaa enkeleitä. Laittoa miettimään taas, että miksi...

No ristiäiset tosiaan oli ja meni. Arki on alkanut meilläkin. Mies aloitti tyøt maanantaina. Mummo lähtee kotiin huomenna ja sisko pe aamuna. Oton päiväkoti alkaa ens maanantaina. Ja kun tämän kesän piti olla niin pitkä ja piti saada viettää leppoisaa aikaa perheen ja vieraiden kanssa ja sitten ehtiä vielä tehdä tuhat rästiin jäänytt juttua, mutta toisin kävi.

Ottokin on yhtäkkiä jättänyt vaipan ja mukavasti on mennyt. Yøllä on vaippa vielä märkä ja päivälläkin vahinkoja sattuu jos on oikein väsynyt. Päiväunet nukkuu ilman vaippaa. Otolla on uskomattoman pitkät pissaus välit. Aamulla otin vaipan pois n. 08.00. Kävi ekan kerran pissalla sitten vasta kolmen aikaan. En tiedä panttaako jotenkin vai mikä on.

Pakko kai alkaa nukkumaan kun tuo kello on näkøjään tuhat.

Onnea loppu odotukseen Hannele ja Kaisa. Kyllä on aika menny hurjaa vauhtia. Pian on Danjuskan vuoro ja oliko muita? Kuka tunnustaa seuraavaksi?

Hyvää yøtä.

T: Kattinka & co
 
Helou helou!

(yhdessä kasassa edelleen, ei tuntemuksia)

Hannamari meillä vaipatta menee tosi hyvin (puuta koputan), katotaan kun tää kakkonen tulee, että miten vaikuttaa!
Niilo ei tosin edelleenkään sano, että on pissahätä, mutta rytmitämme pisulla käyntiä niin, että aamulla herätessä heti, päikyssä käy kai aamupalan jälkeen tai ennen, ennen uloslähtöä, ulkoa tullessa (jos nyt ollaan oltu parikin tuntia), ennen päiväunia, ruokailun jälkeen, ennen yöunia. No, sanotaan näin, et 3-4 tuntia on maksimiväli mitä olen uskaltanut pitää. Ja selvästi osaa Niilo pidättää pisua, kun tossa yks päivä oltiin ulkona ja poitsu rupes huutaa, että pissat tuli housuun, niin oli tullut vaan ihan tippa kalsareihin ja lopun pystyi pidättämään potalle kotiin (siis noin 2 minuuttia)!
Ens alkuun haimme tuota pissarytmiä vaipan kanssa ja kun se pottailu alkoi onnista vaikka vaippa olikin, niin jätettin vaippa kokonaan pois.
No, kakkahädän Niilo tunnistaa ja tulee sanomaan, että "äiti, haluun mennä kakalle". Sitten laitetaan vaippa. Emme ole jaksaneet vielä tuota kakkaamisrumbaa pottaa aloittaa (siis huutoa siitä, että ei halua potalle). Pitäis kyllä. Ehkä pitää koittaa viedä potta Niilon huoneeseen, kun haluaa ehdottomasti siellä aina kakata :)
Yöllä Niilo ei tosiaan tee enää pissaa ja nukkuu kuitenkin sen 10 tuntia. Mutta toihan onkin kai kovin yksilöllistä toi yörakon kehittyminen ja sitä on vaikeempi opettaa.
Me ei otettu tosta kummempaa ressiä, aateltiin että kyllä se sitten jossain vaiheessa hoituu (ja kun päikyssä kuitenkin laittavat säännöllisesti potalle)
Tsemppiä reeneihin ja jaksuja töihin!!

Jellona Juu, ei tässä enää pitkästi ole. Ja jos tää kakkonen syntyy kuten Niilo (viikolla 39+2), niin tulevana sunnuntaina tulis lähtö :) Vois sen siihen ottaakin, niin ois ns. homma hoidettu. Tosin ei tässä vielä mikään tuskainen olo ole, että sen puolesta ei kiirettä. Turvottaa jonkun verran, mutta vielä jaksaa vyöryä eteenpäin :LOL:
Ja kyllä, Niilo jatkaa päikyssä kakkosen synnyttyäkin. Pitää katsoa ensin miten lähtee vaavin kanssa menemään ennen kuin tekee hätiköityjä päätöksiä ja pilaa Niilonkin päivät. Jos tää tuleva roikkuu nimittäin yhtä hartaasti tisulla kuin Niilo aikanaan (5-10 min välein ja välissä torkkua), niin ei todellakaan riitä mun aika järjestää Niilolle kunnon virikettä. Kahtellaan!

Danjuska Hyvä kuulla, että neuvolassa kaikki hyvin! Siitä se vaan homma etenee :heart:

Kattinkasta kiva taas kuulla! Otto höpisi ihania noista enkeleistä :heart:

Muille myös haleja ja jaksamisia!!

Nyt kahvin keittoon ja vähän venytelemään koipia (siis omiani, kun pelkään hirveesti että taas synnytyksessä alkaa vetää suonta! Ihan kamalaa supparikipujen lisäksi!)

Hannnele
 
Moi.

Nyt, kun en tänne niin usein kirjoittele niin en kyllä sit pysy ainakaan kommentoinnissa perässä :ashamed: Kaikki jutut kyllä aina luen!!

Huomenna on se päivä, kun Sami lähtee sinne Brasiliaan!! Vähän jänskättää yksin jäädä, mut eiköhän me hengissä selvitä ;)

Mä oon ollut taas tän viikon töissä..

Pojilla alkaa puistotädillä käymiset, perjantai on harjoittelupäivä, kun Rasmus siis aloittaa sen ensimmäistä kertaa.

Mitähän mä nyt osaisin kommentoida? Ei tästä nyt näköjään tuu mitään :ashamed: :ashamed: Kiire on kirjoittaessa, eikä ajatus/kirjoittaminen ihan niin vaan suju, no, palaan paremmalla ajalla.

Sen verran sanon, että täällä kans yks, joka nauro vatsalihakset kipeinä Hannamarin kirjoituksia, siis oikeesti, ääneen hörötin :LOL: :LOL: Kiitos siitä Hannarille :hug:

Nevelle onnittelut rouviintumisesta :heart: :flower:

Kaizalle ja Hannelelle erityis :hug: loppumetreille :)

Danjuskalle kans :hug: Ihanaa, että kaikki arvot oli neuvolassa hyvin!

Kattinkalle erityisterkut kans, kovasti jaksamisia, kyllä sä pärjäät, vaikka apuvoimat kotona lähtevät ja mieskin menee töihin :) Jännä se Norjan kastamissysteemi! Voi niitä Oton enkelipuheita... :'( :heart: Ihana pikkuinen.

Painajaisunista, Jontulla niitä ei nyt oo ollut (koputan puuta), nukkuu melkein aina yöt putkeensa, joskus saattaa herätä ja silloin saattaa kävellä meidän huoneeseen ja haluaa viereen nukkumaan, mut ei onneksi usein =)

Joo, mut nyt täytyy mennä laittaa lapsia nukkumaan :wave:
 
Moi!

peppi Olen huomannut ihan saman: mitä vähemmän kirjoittaa, sitä enemmän tulee vaan omaa napaa ja vähemmän muiden kommentointia! Pärjäät vamasti oikein hyvin poikien kanssa. Ihana, kun teillä on tuollainen puistotätitoiminta. Voi kunpa täällä meilläkin päin olisi. Äitikin vioisi joskus hengähtää ilman taaperoa ja Laurille tekisi seura hyvää! Onneksi noissa leikkipuistoissa on usein muitakin lapsia leikkimässä. Mutta silloin ei vaan saa äiti hengähtää...

hanneleella jännät päivät! ja kohta Kaizalla kans!

Painajaisista/unista Meilläkin Lauri uneksii ääneen lähes joka yö. Tänä aamuna meidän sängyssä sanoi, että "Aleksi heti lattialle". Muutenkin huomaa, että mustasukkaisuus tulee unissa esille. Monesti puhuu, että "Aleksi ei saa ottaa" tms. Painajaisia näkee silloin tällöin. Monesti niissä on joku kone, joka liikkuu.

Tuohon yökuivuuteen. Olen kuullut, että siihen vaikuttaisi jonkun hormoonin toiminta. Korjatkaa, jos olen väärässä! Siis jos yökastelu jatkuu pitkälle kouluikään, voidaan sitä hillitä jollakin hormonivalmisteella.

Menen keittämään kahvit ja katsomaan olympialaisia (kotiäidin ilo).

T:Epeli
 
No itse asiassa Sami tänään jäi hyvillä mielin sinne pk:hon kun lähdin tyttöä viemään kouluun ja ite menin sinne hamppilääkäriin. Poju oli liki 2 tuntia yksin eikä ollut kuulemma kaivannut äiskää ollenkaan. Joten huomenna vien vain pojun sinne ja tulen ruoka-aikaan takaisin...

Ja käpy mulle tuli kanssa tänään vähn "paska"äiti fiilis :ashamed:
 
heipsis

se on taas viikko puolesa. hirveetä miten aika vaan vilahtaa ja häviää :eek:

Tatu oli tänään ekaa päivää hoidossa loman jälkeen.. tosi reippaasti meni ja näin kun yritti reipas olla. silti vähän kyynelehtien jäi mutta ei perään jääny kuitenkaan itkemään. silti sydäntä kirpaisi kun näin miten reipas poika haluaa olla :heart:

Peppi: Niin kuinka pitkään ootte ilman samia?? Hyvin te pärjäätte ;)
Miten muuten Rasmuksen yöt menee nykyään??

Kattinkan perheestä oli mukava kuulla! =)
Oi miten suloisesti/liikuttavasti Otto oli puhunut enkeli vauvoista :'(

Täällä kans saa suupielet nykimään ja hymyn naamalle Hannamarin jutut :D

Tatu nukahti jo... hyvä niin kun aamulla tosi aikainen nousu. Vähän hirvittää miten jaksetaan nousta ja miten jaksan aamun töissä.. Lihatiskillä on miljoona hajua mikä saa vatsan muljahtamaan :x Aamuvuorossa on se hyvä puoli kyllä että menee tosi joutuin.
 
Huomenta.

Epeli, niin se näköjään menee. Sit tuntuu vaikeelle kirjoittaa vaan omaa napaakaan. Täytyy yrittää useammin kirjoitella ;) Ja luulen, että nyt kirjoitankin, kun Sami on siellä reissussa, eikä mulla täällä kotona oo seuraa. Pitää kyllä tietty aika paljon poikienkin kanssa touhuta et olis päiväuniaikaan ja iltaisin tosi väsyneitä, ettei nukahtaminen taas veny ja veny...

Smirge, kiva, kun Sami jäi hyvillä mielin pk:hon! Ootko tykännyt siitä Samin ryhmästä?

Danjuska; 11 päivää tai melkein 12 :| Rasmus nukkuu taas toooodella huonosti :kieh: Nukahtaminen kestää semmoset 1,5-2h, on yhtä tappelua. Ei halua, että pidetään nukuttaessa kiinni/taputellaan (on semmoseen aina nukahtanut), mut jos ei pidä kiinni niin rupee ilosesti huutelemaan ja nostelee päätä/nousee ylös jne. Kauhee huuto päällä ensimmäisen tunnin ajan. Se on raivostuttavaa :ashamed: Sit kun ei viittis ihan kauheesti kuitenkaan huudattaa, kun Joonatanin nukahtaminen sit kans venyy (nukkuvat samassa huoneessa). Sit se loppuaika, 1h, on semmosta, että pojat vuorotellen meinaavat nukahtaa, mut havahtuvat sit toisiinsa, esim. Rasmus Joonatanin kääntymisiin tai puhumisiin ja Joonatan Rasmuksen kiukkuamiseen |O On hermoja kyselty tältä äidiltä :| Et sen takia vähän jännittää, kyllä mä uskon, että muuten me selvittäiskin ihan kivasti, mut just noi nukkumiset mieityttää...

Huh, jopas tuli sepostus :eek: Äiti kyllä sanoi, että on apuna ja seurana ja ottaa poikia tai vuorotellen jompaa kumpaa yöksi niille :heart: Ja kaikille kavereille oon sanonut ja pyytänyt käymään et olis jotain seuraa.

Noniin, nyt jos menis suihkuun sit...
 
Torstaita

meillä on uusi tietokone,onpas kiva taas kirjoitella :)
Vanhakin ihan hyvä oli mutta hieman hidas ja välillä tökki :whistle:

Tänään onkin kiva ilma,äsken tosin satoi vähän mutta nyt on ihan nättiä pihalla.
Just lupasin Oskarille että lähetään hetken päästä ulkoilemaan ;)

tytöillä on alkanut koulut hyvin,eskarissakin on kuulemma tosi kivaa :)
Miten muiden koululaisten koulut ovat alkaneet sujumaan?

Siru:Oskarilla on välillä yöllä painajaisunia,se saattaa herätä istua hetken sängyssään ja alkaa itkemään tai sit se herää itkuunsa.
Kerran näki unta lumimiehestä(olen varmaan täällä siitä joskus kertonutkin)!
Hieman pelkää myös öisiä ääniä ja saattaa yhdistää uniinsa kaikenlaisia kolahduksia ulkoa jne.

Rouva Nevelle onnea :flower:

Pepille jaksuja poikien kanssa :)

Tuli tuosta Neven rouviintumisesta mieleeni että tuntui tässä yksi päivä omituiselta kun sain postissa tilaamani alusvaatteet ja laskussa luki "Rouva Katja......"
Oli aika omituista,tunsin itseni jotenkin ihan mammaksi :LOL:

Pakko hehkuttaa teille kun Oskari on vihdoin ja viimein alkanut käymään potalla :D
Nyt ollaan päivät oltu sisällä ilman vaippaa ja sinne potalle on sit kaikki pessat tehty,eilen jopa kävi kakalla kerran ;)
Eiköhän se sitten siitä ala sujumaan :)

Nyt on lähdettävä ulos sen kanssa ennenkuin koko kämppä on mullinmallin :D :wave:
 
Terve täältäkin pitkästä aikaa. Minä olen käynyt kurkkimassa silloin tällöin kuulumisianne mutta monta päivää aina välillä on mennyt etten ole koneella käynytkään. Peppi ja Epeli tuossa totesikin että on sitten vaikea kommentoida kun ei aktiivisesti kirjoita, samoin koen minäkin ja jotenkin on "olen pudonnut kärryiltä"-olo.

Kattinka mukava lukea kuulumisianne! Mites tyttöset nukkuu/syö yöllä? Heille kelpaa ilmeisesti pullokin (toisin kuin täällä :headwall: ) kun olet voinut jättää hoitajallekin?

Peppi kyllä te pärjäätte hyvin! Laita joku päivä meiliä vaikka tarkemmin, mitä kuuluu, jookos?

Neve ONNEA! :flower:

Kaiza ja Hannele mua jänskättää teidän puolesta myös, ne viimeiset viikot on niin niin jänniä. Samalla tuntuu ihan haikealle, että meidän Ellin syntymästä on jo 4kk ja pikkuvauvavaihe on pian taaksejäänytttä aikaa :eek: miten se menikin niin nopeaa? Hannele meillä Elli oli ekat kuut samanlainen tissihiirulainen myös eli ihan jatkuvaan rinnalla. Sanoinkin et jos miehellä ei ois ollut pitkä kesäloma, niin ei tuollainen imetys ois onnistunut millään.

Jellona oletteko te tulossa vielä tänne päin? Säät eivät sitä Kesämaareissua ole todellakaan suosineet! Sinne tarttee hyvän, lämpimän sään koska vesipisteitä on kuitenkin useita ja muutenkin.

Meillä Elli on tosiaan 4kk ja aloittelin kiinteät tässä vaiheessa, koska syötin sitten Elliä noin kuukauden ajan 1-2hvälein yötäpäivää, oli ihan krapulaolo välillä itsellä, kun yösyömiset alkoi jo ennen puoltayötä jatkuen siitä aamuun asti tosiaan 1-2h välein, esim. 7 kertaa |O :eek: . Nyt kun aloitettiin kiinteät, niin näyttäisi hiukan rauhoittuvan. On kyllä ollut hiukkasen väsynyt olo välillä. Mut jospa se tästä taas :) ja olen kyllä tyytyväinen toki siitä, että tissimaidolla mentiin ne ekat 4kk:ttakin ja toki nytkin tisumaito on pääravintoa. Elli on kääntynyt muutaman kerran massulleen ja sai ekat hampaat alle 4kk!!!

Meille on tulossa vkl yhteensä kolmet vieraat ja äitini toivon mukaan ensi viikolla. Tällä viikolla käi kahtena päivänä äiti-lapsikavereita ja itse käytiin yhtenä pnä kaveriperheen luona, Onni tarttee kuitenkin jo kummasti ikätoveriseuraa ja onneksi mulla on täällä paljon äitikavereita. Niin päivät menee itseltäkin kivemmin.

Mut nyt Elli tekaisi kakat.

Mukavaa kesänjatkoa!

 
Lisää miedän pk-kuulumisia ;) :ashamed: :whistle:

Voi herra mun jee mitä luksusta oli olla tänään 2 ja puoli tuntia aivan ylhäisessä yksinäisyydessä :D .

Ukko vei pojun sinne päikkyyn ja mä menin sinne sitten ruoka-aikaan takas. Oli ollut kuulemaa reipas poika, eikä aiheuttanut mitään häiriötä. :)

Se pojun omahoitaja vaikuttaa ihan kivalta samoin kuin ne muutkin tädit siellä. Siinä ryhmässä on kaikkiaan 14 lasta, mutta vielä tällä hetkellä kaikki ei ole edes paikalla. Joten Sami on saanut tutustua rauhassa pienemmän lapsimäärän keskellä. Katotaan sitten joulun alla uudestaan mitä mieltä olen.

Joten huomenna taas poju menee sinne ja on "yksin" siellä ruoka-aikaan asti.

Lillukan Elli
jo "noin" vanha :eek: :heart: .

Oskarille pottailuintoa :) . Vaipattomuus helpottaa kummasti elämää.
 
Heips!

Jos nyt yrittäis hetken kirjoittaa. Mua niin ärsytti, kun kommentoinnit tossa edellispäivänä meni, etten saanu itsestäni irti tulla uudestaan kirjoittamaan.

Ihan ekaks kiitän Jellonaa näin myöhäisesti tapaamisesta, oli tosi kiva nähdä livenä. Matte puhuu edelleen Alessista ja Mmmmmmiiitasta. :D Ja selittää kuinka pitää uittaa venettä purossa. Pitää varmaan ens kerralla ottaa oma vene mukaan. Ja sit täytyy kyllä ihmetellä, että miten ihmeessä sä sait Jonin mukaan kiertämään meitä tähtiä?? Meillä se ei olis ikinä onnistunut.

Ja sit Gerbera, en oo vielä ehtinyt postiin, yritän ehtiä huomenna, mä kun en oikein jaksa kävellä sinne asti, niin on vähän hankalaa. Sori, että joudut odottamaan.

Pepille oikein paljon jaksuja! Kyllä kaikki menee ihan hyvin, vaikka Sami onkin poissa. Vaikka tottakai sitä aina etukäteen miettii, että miten jaksaa. Onneksi se on vaan kertaluontoista. Toivottavasti myös Sami osaa nauttia matkastaan, eikä murehdi miten teillä siellä kotona menee. Sulla on ihanaa, kun on niin lähellä&läheinen äiti.

Nevelle onnitteluja rouviintumisesta! Multa olikin jostain syystä mennyt täysin se aie ohi. Vaihtuiko sukunimi, vai piditkö omasi?

Siru, meillä Matias näkee välillä jotain painajaismaisia unia, kun ääntelee hassusti, mutta rauhoittuu yleensä itse nopeaan. Yks aamu tosin ehti kävelemään viiden aikaan olohuoneeseen ja avaamaan sekä vessan & kylppärin ovet ja sit alkoi paniikki-itku ennen kuin huomasin. Raukka luuli, että hänet oli jätetty yksin. Kovasti sitten halaili sen jälkeen.

Vaipattomuudesta ootte kans jutelleet. Mehän ollaan koko kesä enemmän tai vähemmän pidetty Mattea ihan paljain pepuin kotona. Heti kun on laittanut housut jalkaan, tulee tavarat sinne. Ja kokoajan Matte on ollut hiukan vastaan pottaa, aina pitää kauheasti suostutella ja sitten tietenkin kehua. No ehkä reilu viikko sitten hoidosta oli kysytty, että jos he alottais matten kuivaharjoittelun ja mies oli vaan vastannu joo. Tuli sitä pyykkiä aika paljon, mut vaan parin päivän ajalta. Tällä viikolla sanoivat sitten, että jättävät myös päikkärivaipan pois, mut se onnistuu parhaiten jos me jätetään myös yövaippa pois (ja kaikki automatkojen varavaipat jne.). No me sitten jätettiin, ajateltiin, että tulkoot pyykkiä. No kolme yötä se on nyt nukkunut ilman vaippaa, eikä yhtään vahinkoa ole tullut, ei myöskään päivällä. Edellisyönä jopa kävi pimeässä vessassa yksin ja ilmoitti vaan sen jälkeen, että pissa tuli pottaan. Me ollaan täällä ihan äimänkäkenä. Tietty takapakkia voi vielä tän pikkukakkosen myötä tulla, mut on se Matias itsekin nyt niin ylpeä, että en usko, että ainakaan kovin pahasti vaikuttaa. Pidetään siis peukut pystyssä. Täytyy kyllä sanoa, että itse en olis uskaltanut noin rohkeasti jättää, kiitokset siitä tarhan tädeille. Suosittelen kyllä muillekin, jos on lähimaillakaan se kuivaksi oppiminen.

Kauhea kiire olis kokoajan. Tekemistä olis ihan yllinkyllin, eikä tunnit ja jaksaminen riitä mihinkään. Tänään vielä aloitin ompelemaan meidän sohvaan ja tuoleihin (tosi helppoja) irtohuppuja ja lanka loppui kesken!! Ärsyttävää, nyt pitää lähteä johonkin erityiskauppaan ihan vaan sitä varten. Tänään toivottavasti saadaan avaimet siihen uuteen kämppään, jos ei niin sitten viimeistään huomenna... (ja sit mun pitää sompailla tuolla monen bussin kanssa edestakaisin, huoh).

Ja Käpy, palaan sulle asiaan, heti kun ollaan saatu muutettua ja katottua vauvan tavarat kuntoon. Mä kun en edelleenkään ole ehtinyt edes ajatella asiaa. Jotain M-koon vaippoja kyllä varmaan ainakin tarviin.

Hannelelle jaksamisia ja tulehan sit kertomaan, kun on lähdön paikka. Täällä jo kovasti odotellaan ja jännäillään, mut niin paljon olis vielä hommaa kesken, että pari viikkoa sais ainakin pysyä sisällä vielä.

No juu, nyt täytyy lopetella taas ja jatkaa hommia. En tiedä missä vaiheessa meiltä katkeaa netti muuton takia, mut laitan sit jollekin teistä tekstaria, jos jakaantumaan muka lähdetään, niin tiedätte sitten missä mennään. Eli älkää huolestuko jos musta ei kauheasti kuulu mitään.

Ihania vointeja kaikille ja anteeksi nyt taas tämä osittain kommentointi.

t. kaisa, iso-poika-matias ja masuasukki 35+5.
 
Heips vaan täältä!
johonkin mun viestit katoilee, en tiedä mihin |O
Tällä mammalla on hermo kireellä, se sama poika mikä kiusas annaa kerhossa on samassa eskari ryhmässä ja kiusaaminen jatkuu, tänään oli rikkonu tytön repun *kaivaa remmiä ja lähtee jututtamaan poikaa* oikeesti pisti vihaks, tytön kaks päivää vanha reppu ja pitää perkele hajottaa syyttä suotta.
uskokaa pois, tämä ei jää tähän. neiti on siis tullu joka päivä itkien kotiin.

Pepille kovasti jaksuja tulevaan arkeen!

samoin hannelelle ja kaizalle loppumetreille!

yöllä vietetiin aikaa sairaalassa pojun kans, sitä pisti iltasella ampiainen, halusivat sit seurantaan, ehdin nukkua ruhtinaalliset 3,5h ennen ku kello soi.. no nukuin sit päikkärit aamupäivällä kun ukko on saikulla..
 
Huomenta.

Nyt käynkin täällä taas ihan urakalla ;)

Eka yö meni yllättävän hyvin! Illalla pojat koitti pistää äitiä vähän 6-0, nukkumaan mentäessä siis, mut tajusivat sit jonkun ajan päästä, että tilanne on nyt se, et äiti ei repee moneen paikkaan yhtäaikaa :whistle: Rasmusta nukutin, Jonttu itki ensimmäiset 30min, mut rauhoittu sit, Rasmus pelleili, mut ei kuitenkaan niin kauaa, kuin normaalisti :) Nukahtivat jo ennen klo 22! Kun nyt viime aikoina Rasmus on nukahtanut vasta 22 jälkeen.

Vaipattomuudesta sen verran, että Joonatan oli viime yön ilman vaippaa (ei halunnut illalla vaippaa laittaa), uskalsin sit olla laittamatta, kun en muista koska viimeks sillä olis aamulla märkä vaippa ollut. Eikä nytkään pissaa tullu yöllä, hain kuitenkin pota niiden huoneeseen ja siinä kävi vielä ennen kuin nukahti. Aamullakaan ei hirveetä kiirettä potalle pitänyt, mut kun meni niin aika iso pissa tuli =) Ainoa ongelma, mikä meillä vaipattomuuden suhteen on, on se, että Joonatan pissaa, jos sillä on pitkät housut päällä :/ Kalsarit osaa kyllä riisua ja mennä potalle, mut nyt, kun ollaan esim. kaupassa käyty niin on pissat sit tullut housuun, vaikka oon moneen kertaan muistuttanut, että vaippaa ei ole. No, kärsivällisyyttä, eiköhän se tuonkin pian kuitenkin tajua =)

Jonttu heräs kuitenkin pari kertaa yöllä, toisella kertaa otin sen viereen. Rasmus heräili vasta aamuyöstä, mut sit heräilikin vähän väliä, kunnes 7 aikaan mentiin tohon sohvalle, johon se sit vielä mun viereen nukahti! Ja heräs vasta joskus vähän ennen 8, ei heränny edes ku Jonttu tuli siihen viereen juttelemaan.

Huh, johan taaaas tulee juttua, anteeks :eek: :ashamed: Oon vaan niin ilonen et eka yö meni noinkin hyvin, sitä kun eniten jännitin :D

Kiitos Tintta :hug:

Lillukka, kiva, kun kävit kirjoittamassa! Täytyy joku kerta kattoa, jos ehdin meiliä laittaa :) Hyvä, että on alkanut Ellin kanssa helpottamaan, tai siis ettei joudu niin usein imettämään nyt, kun soseet aloititte! Uskon, että oot väsynyt, jaksamisia sullekin :hug:

Kiva, että Samilla on kiva ryhmä ja näyttäis pk:ssa viihtyvän!

Kaiza, kiitos :hug: Hienosti teillä on mennyt toi vaipattomuus Matiaksella. Jaksamisia muuttoon!

Koivunkäpy, kiitos! Voi hemmetti sitä Annan kiusaajaa, pistää niin vihaks tommonen |O |O :headwall: :'(

Nyt pojilla rupee menee hermot, joten mentävä on :wave:
 

Yhteistyössä