Kysymyksiä kristityille. Tarvitsen vastauksia kipeästi.

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
vierailija
Jatkoa edelliseen:
"Almanakkoja ostettiin tuolloin suureksi osaksi niissä esitettyjen ennustusten vuoksi, ihminen kun on aina halunnut uteliaisuudessaan raottaa tulevaisuuden verhoa. Mutta almanakat sisälsivät kalenterin ja ennustusten lisäksi muutakin tietoa. Forsiuksen almanakoissa on ilmoitettu mm. kuun sijainti Eläinradan tähtikuvioiden suhteen, kuun vaiheet, auringon ja kuun pimennykset sekä kiertotähtien keskinäiset asemat eli aspektit.

Kalenterin tärkeänä tehtävänä olikin opastaa ihmisiä valitsemaan ne päivät, jotka olivat astrologian arvoituksellisen taidon mukaan erikoisen otollisia inhimillisen elämän mitä erilaisimpien toimien suorittamiseksi. Toisaalta oli myös osattava välttää niitä päiviä, jolloin taivaankappaleiden sijainti oli näille toimille haitaksi tai peräti vaaraksi."
Vitosella saa nyt harvinaisuuksia:rolleyes:
 
vierailija
Jospa se "totuuden henki" onkin alkuperäisessä laulussa tarkoitanut sitä "pyhää henkeä":rolleyes:
Kun luo silmät ylös taivaaseen ja katselee samalla kaikkia muutoksia ympärillään. Mimosa Pudica ainakin reagoi tuossa vierellä eikä siedä ollenkaan auringonpaistetta - mut senhän tiesin, kun se luki siemenpussin kylvöohjeissa:cool:
 
vierailija
"- Pihateiden kuoppia on turha mennä täyttämään yläkuun aikana. Sora lähtee uudelleen liikkeelle ennen roudan tuloa. Hyvät päivät ovat vasta täysikuun jälkeen, 16.-17.10. tai mieluiten 24.-27.10." siis vain tänäsyksynä 2019 noin, ei muulloin. Kiitos Pöyhösen Annelle ohjeista(y)
 
vierailija
"Siinä missä keskipäivän Aurinko näyttäytyy lyhyiden aallonpituuksien sironnan seurauksena keltaisena ja taivas sinisenä, siinä taivas alkaa iltaa kohden mentäessä ja Auringon laskiessa näyttää vähitellen yhä kellertävämmältä. Tämä on seurausta siitä, että valo joutuu kulkemaan pidemmän matkan ilmakehässä, sirottavia hiukkasia on enemmän ja sininen valo sirottuu kokonaan pois avaruuteen. Sen seurauksena taivas on keltainen ja silmiimme osuu auringonlaskujen ja -nousujen yhteydessä entistä enemmän punertavan oranssia valoa.

Toisinaan taas auringonnousun ja -laskun aikaan läntinen ja vastaavasti itäinen taivas näyttävät hehkuvan punaista. Tällaisten aamu- tai iltaruskojen aikaan taivaalla on niin paljon hiukkasia: vesihöyryä, pölyä, aerosolihiukkasia, vulkaanista tuhkaa, siitepölyä ja merten suolapartikkeleita, että myös punainen aallonpituus on sirottunutta.

Samasta syystä myös Kuu näyttää matalalla ollessaan usein hyvin punaiselta."
 
vierailija
Tänään se on tietysti erilainen ja aina riippuu siitä, mistä kohdasta "palloa" katsotaan.
"Mesopotamialaiset pystyivät ennustamaan tarkkaan muun muassa kuun- ja auringonpimennykset. Heillä ei kuitenkaan ollut mitään selvää teoriaa taivaankappaleiden liikeradoista, vaan he etsivät jaksollisuuksia havainnoista. Tätä vaativaa matemaattista työtä helpotti babylonialaisten kehittynyt lukujärjestelmä."
-siv. 47 Marjo T. Nurmisen kirjassa Tiedon tyttäret-
Maa muuten järisee siellä jälleen:geek:
 
vierailija
Namibian aavikolla-ohjelmassa kerrottiin tällaisesta konstista saada vettä: musta pimikkökuoriainen lämpenee hiekkadyynin laella ja siellä missä kylmä ja kuuma kohtaa, syntyy kastetta. Pätkä ei ole siitä, mutta asia selitetään hyvin:
Miten mahtaa olla vastaava asia sinä Rucouskirijassa - varsinkin kun ei ole koskaan sellaista dyyniä nähnyt ;)
pingviini selätti ovat mustat ja lämmittävät koko populaatio, jos vähänkin paistaa.
 
vierailija
Edellisestä löytyy tämäkin:
"Bede’s teaching was not always transmitted with the same effectiveness. Aelfric was cautious when he translated The Reckoning of Time into English around the end of the 10th century 44. Aelfric probably intended his translation for novices still acquiring the rudiments of Christian teaching because he was very selective in what he chose to translate from Bede’s work. He summarized Bede’s factual material and left out most of the argument and calculations. In a section translated from Bede’s On the Nature of Things, Aelfric indicates his reasons for curtailing Bede’s discussion of the planets: ‘These seven are called the seven planets, and I know that it will seem to the unlearned to have nothing to do with faith if we discuss these stars and their courses in de-tail."
löytyi:-D
 

Yhteistyössä