"Raksalesket" pino II. Myös uudet mukaan!

Kaikki vissiin vaan raksailee, kun niin on hiljaista!

Kohta sitten pääsiäisen pyhät, menee meillä, arvaatte varmasti missä :saint:

Yläkerta valmis, paitsi se vaatehuone, kun siellä ei ole sitä laminaattia vieläkään... mietitään yhä tilantaanko vai ei... että loppuuko se sitten alhaalta kesken vai ei. :ashamed: Ja meidän omassa veskissä ei ole kalusteita, päätettiin jättää se muuton jälkeen tehtäväksi, kun en jaksa keskittyä niihin altaisiin ja tasoihin nyt. WC-istuin siellä jo on, mutta allas puuttuu.

Tänään tai huomenna kytketään lämmin vesi, pääsen sitten siivoamaan kunnolla.

KHH kaappien ovet on asennettu, tasojen päiden liimanauhoja liimaillaan ja fiksaillaan vielä.

Ruokasali hiottiin eilen ekan kerran ja tehtiin täytekittaukset, tänään hiotaan uusiksi ja vedetään pohjamaali. Alakertaa on muutenkin siivottu ja tyhjennetty, että pääsisi tekemään nuo kolme puuttuvaa huonetta valmiiksi.

Mies sanoi, että ei maksa enää toukokuun vuokraa tästä kämpästä. Saas nähdä kuinka käy.
:D
 
Alkuperäinen kirjoittaja HyacinthBucket:
Kohta sitten pääsiäisen pyhät, menee meillä, arvaatte varmasti missä :saint:
Niin, se on varmaankin se sama "pääsiäisenviettopaikka" kuin meilläkin :D ! Joo, eihän niin hyvää raksa-aikaa sovi tuhlata vötkyilyyn, vai mitä?!

Meillä on yläkerrassa nyt sähköt!!!! Lattialämmitys toimii, halogeeneissa on valot ja muutenkin siis vessaa vaille on valmis se sähköhommakin. Kiva! Alakerrassa ollaan paneloimassa olohuoneen kattoa, se varmaan saadaan tänään valmiiksi. Seinät olen hionut, paklannut, ja taas hionut ja pohjamaalannut eli pääsen ne maalaamaan ihan oikeeseen maaliin sitten! Kuistin panelointi on miehellä meneillään, kun sitä hommaa se voi tehdä yksinkin aina kun mulla on jotain seinien hinkkaus hommaa... Viimeiseksi jätetään tuo eteisaula, että olis mahdollisimman pieni mahdollisuus tökkiä sitä jollain laudalla sitten kun se on valmis. Autotallin seinät on pystyssä jo; näkyvää siis tapahtuu sillä "ulkoistetulla" työmaallakin =) !

Sinne laattakauppaan en ole vieläkään saanut itseäni psyykattua, mutta pitäis varmaan jostain se into löytää; sittenhän se olis pois huolesta... Portaatkin pitäis varmaan viimein laittaa tilaukseen eli mitat ottaa ja käydä väri tarkemmin valitsemassa.
 
:wave: Meilläkin raksalla on tapahtunut edistystä :p Eteisessä on spotit katossa, kaikissa lasten makkareissa myös pistorasiat ja valokatkaisimet paikoillaan, eli ne sais jo siivota kun on valmiit. Kaikki lattiat on valmiit ja listat puuttuu ainoastaan enään meidän makkarista ja muutamat pätkät sieltä minne ne laitetaan vasta kun kaikki kalusteet on paikillaan. Kaapistot on kaikki raksalla ja kaikki rungot on pystyssä, enään puuttuu tasot ja laatikot/kaapit kodinhoitohuoneesta ja keittiöstä. Vessojen pöntöt isoveli asentaa huomenna ja tekee muutkin lvi työt että saadaan vedet päälle :p :D Tällä viikolla käyn siivoamassa makkarit ja pesuhuoneen et saa silikoonit vetästä. Niin ja meilläkin on tarkoitus maksaa tässä kuussa viimeisen kerran vuokraa tästä talosta :p
 
Pääsiäistä odotellessa, kuulumisia. Meillä on keittiön alusteet aika hyvällä mallilla. Ja kyllä näyttää hyvältä. Ihanaa kun joku juttu on valmis! Aloitin loputtoman paneelien lakkaus/maalaus urakan. Kivannäköistä tulee peittävimmällä valkoiseksi sävytetyllä lakalla. Onko joku itse käsitellyt kattopaneeleja? Laitoitteko moneen kertaan? Sitten kun joku vielä ehtisi laittaa ne kattoon...

Hitsi teillä monella jo muutto häämöttää!! Pääsette pihatöihinkin sitten ajallaan. Me tullaan vähän perässä, menee varmasti heinä-elokuulle ennenkuin on valmista. Toisaalta saatiin järkättyä kesälomat jo kesäkuulle että sitten taas ehtii enemmän. Oon yrittänyt miestä houkutella hankkimaan jonkun ammattilaisen vaikka laatoitukseen että vähän jouduttaisi hommia mutta ei. Kun hän haluaa tehdä itse kaiken ja piste. Onhan se tietysti sitten itse tehtyä ja varmasti hyvä fiilis kun näkee valmista jälkeä omien käsien aikaansaannoksena. Taidan vaan olla vähän turhan kärsimätön. :ashamed:

Mistä ootte ihmiset hankkinu kylppärikalusteita? Jotain hyviä vinkkejä tyylikkäisiin mutta suht. edullisiin ratkaisuihin?
 
Laattakaupoissa on nyt juostu ja jopa alkaa pikkuhiljaa hahmottua valinnat... Nyt tuntuu vaan tulevan probleema noista välitilojen laatoista, eli keittiö ja khh. Kun olin sinne ajatellut sellaista beigeä sormilaattaa, mutta en vain löydä "sitä oikeaa", osa on kauheen kellertäviä tai punertavia. Mitä valintoja te olette tehneet, muistaakseni useammalla oli tuo sormilaatta mielessä. Kertokaa, please, minkänimisiä laattoja ja mistä olette ostaneet... Rupesin tässä miettiin myös vaihtoehtoa, että laittaisikin jotain isompaa laattaa siihen väliin; jäisi ne saumatkin vähemmäksi... Ideoita ja ehdotuksia otetaan vastaan :attn: ! Meillä on siis täysin valkoiset kalusteet, vaaleen beige seinä, lattiaan tulee tammi parketti ja pöytätasot on sellaista tammen/pähkinän väristä.
 
Ande :hug: muistan kuinka vaikeeta tuo oli :whistle: Auttaa en sua voi kun meille tulee rosterin väristä laminaattia+listoja välitiloihin, toinen vaihtoehto olisi ollut sellanen kiven näköinen laatta, mutta päädyttiin tohon laminaattiin. Värit tuntuu olevan muuten kuin meillä, valkoiset kaapit, tummaa puuta, vaalean beiget seinät ja kiiltävän harmaa laatta. Toivottavasti löydät pian etsimäsi :D :wave:
 
Missä sinä ande asuitkaan? Me ostettiin välitilan laatat eräästä pienestä putiikista. Ajattelin jos sattuisit asumaan ajoetäisyydellä.. Rautiasta ja K-raudasta löydettiin kiiltävää sormilaattaa, mutta haluttiin mattaa ja sitä löytyi yhdestä erikoisliikkeestä. Hinta ei ollut yhtään kalliimpi kuin perusrautakaupoissa.
 
mammana, kiitos tuesta =) ! Millainen se teidän kivilaatta vaihtoehto olis ollut, kerroppas siitä...?

polka, asun pohjois-pohjanmaalla, eli ei taida sama putiikki täältä löytyä...

K-raudasta mäkin yhden vaihtoehdon otin sovitettavaksi, mutta vaikka se on "aika hyvä" ei se taida riittää... Se on sellaista vähän mattaa, mutta ehkä liian punertavankellertävä. Mitä ihmettä mä tuohon laittaisin...? No, onneksi sentään lattialaatat on löytynyt, tai siinäkin olisin ehkä halunnut vähän tummemman ruskean laatan, mutta tähän on kai tyytyminen kun ei sitä oikeaa vaan ole tullut vastaan. On se ihan ok, näyttää valkoisen ison laatan kanssa hyvältä kyllä. Näyttää siltä, että kompromisseja joutuu tekemään. Saunaankin on kiuaskulmaan ja yhdelle seinälle (meille tulee siis puukiuas ja sähkökiuas) muutama hyvä vaihtoehto, tällähetkellä kärjessä on sellainen 30x60 tummanharmaa/ruskealla häivähdyksellä oleva lohkotun kiven näköinen laatta. Toisena on sellainen lattian kanssa samanvärinen ruskea 30x60 laatta. MÄ ARVASIN, ETTÄ TÄÄ ON JUST NÄIN ÄRSYTTÄVÄN VAIKEETA |O |O :ashamed: :headwall:

Mutta vähän positiivisempi juttu tähän loppuun: enää paneloimatta vessojen, khh:n ja eteisaulan katot, eli ei enää paljon jäljellä!!!
 
:wave: Meille myös vedet kytketty eilen :p Ande se onsellanen 20x30 ihan laatta mutta näyttää sisustuskiveltä sitä oli muistaakseni harmaana ja ruskeana ja hintakaan ei ollut paha n 30? neliö. Ainakin Oulun(äimärautio) k- raudasta löytyy sitä. Meilläkin tuli saunaan pakostakin muutoksia kun meille tulee myös puusauna ja niitä lauteita ei saakkaa laitettua niin kuin aateltiin, mutta ei haittaa hieno tulee kuitenkin :p Me käytettiinsaunan kahteen seinään samaa 10x10 laattaa mitä on pesuhuoneen , saunan ja khh lattiassa niin on mukavan yhtenäisen näköinen. Ja valintaan vaikutti myös se, kun laatat voi tipahtaa alas seinältä niin ei harmita niin paljon, kun voi laittaa aina yhden pikkulaatan seinään. ja hintakin oli halpa. Isot laatat saattaa vielä irrota helpommin saunan seinästä kuin pienet. Nyt tää lähtee pakkaamaan ja mökkeileen pariksi päiväksi, ohjelmassa laskettelua, kelkkailua, makkaranpaistoa yms. saa ajatukset pois raksalta :p Hyvää pääsiäistä :wave:
 
Ande kävin vielä kattoon s-postista tuosta tarjouksesta et mikä se laatta oli niin tämmöinen nimi löytyi sille Inco azul pizarra tiilikuvio 32X45 toivottavasti on apua, eli tosiaan ainakin k-raudassa ollut tätä, varmasti muuallakin.
 
Hyvää pääsiäistä rakentajat! Onkin kiva kun on monta täyttä rakennuspäivää edessä. Olen ihan intoa täynnä taas kun pääsin itsekin sairastelujen jälkeen hommiin. Ja olen saanut miehen päätä kääntymään laatoitus-asiassa. Pyydetään tarjous tutulta laatottajalta kylppäristä, khh:sta ja vessasta. Jos ei ota hirmuisesti niin saa tulla tekemään ne että päästään vähän nopeammin eteenpäin. Mitäs teillä muilla on maksanut kosteiden tilojen laatotukset? Pelkästään khh:n alaslasketun katon tekeminen aiheuttaa päänvaivaa taas sen verran ettei mitään hirmuista etenemistä ole tapahtunut.
 
mammana meillä on myös puukiuas. Ollaan juteltu rautakauppojen myyjien kanssa miten olisi hyvä kiinnittää ja saumata laatat palomuuriin puukiukaan taakse kun puukiuas kuumuu eri tavoin kuin sähkökiuas ja laatat eivät välttämättä pysy niin hyvin seinässä. Kaikki ovat sanoneet että saneerauslaattalaastilla kiinnitys ja saumaus Ceresit sauma-aineella, jota saa Pohjolan väristä esim. Oulusta. http://www.varisilma.fi/kiinnitysaineet/laatoitusaineet/fi_FI/laatoitusaineet/_files/80011976330314551/default/Ceresit%20CM%20117%20tekninen%20esite%20MT%20140108.pdf
Oli koostumukseltaan erlaista kuin esim. Kiillon tuotteet (elastisempaa.) Helppo levittää ja kuivuu tod. nopeasti. Suosittelen!
 
ande: Katsoin Oulun laattapisteen sivuilta ja siellä olisi sellainen malli kuin Eureka aika lähellä sitä kuin meillä on. Tosin sivuilla sanottiin, että valmistus on lopetettu. Soittaahan voisi ja tiedustella onko heillä jotain vastaavaa, jos olisit esim. tuosta laatasta kiinnostunut. Kumma on, ellei ole vastaavaa, kun tuon tyyppiset laatat ovat niin ajattomia ja varmasti sen takia suosittuja. Niin, enpä tosin tiedä asutko Oulussa tai edes lähellä.. :D Itse olen asunut Oulussa 10 vuotta.

Meillä asennetaan raksalla keittiökalusteita, paneloidaan vielä parin huoneen katto, kahdesta huoneesta puuttuu vielä lattia ja joka paikasta listat. Keittiö vaikuttaa juuri siltä mitä haluttiin, samoin portaat, joten hyvältä tuntuu.
 
Kiitos ku ootte jaksaneet koittaa keksii apuja =) ! Täytyypä käydä tarkistaan nuo teidän ehdotukset; Oulu on munkin "shoppailu-aluetta" :D

mammana, pystytkö laittaan jotain kuvaa sieltä teidän saunan laatoituksesta, kiinnostais nähdä, että voisinkohan itsekin ajatella, että laittaiskin samaa 10x10 laattaa seinään...? Ymmärrän, jollet halua kuvia laittaa, en itsekkään laittele kuvia tänne...
 
Ande voin laittaa kuvan jos sellanen löytyy koneelta, tai jos eilöydy niin voin ottaan sellasen. Sopii mielestämme hienosti kun saunan seinäpaneeliton käsitelty savusaunan väriseksi ja sitten niistä jatkuu se tummanharmaa laatta. Haluttiin tumma sauna kun pesuhuone on kiiltävän valkoista ja väliseinäksi tulee savunvärinen lasiseinä, tulee ihanan hämyisä sauna :p Vattula en muista enään tarkkaa hintaa mitä meillä maksoi laatoitukset, vesieristeet yms, mutta käy selaan pari sivua taaksepäin niin sieltä löytyy. Onko kenellekkään tulossa sälekaihtimia? Minkälaisia tarjouksia ootte saanut asennuksineen ja mitä asennukset yleensä maksanut? Eihän sitä voi tietenkään suoraan verrata kun ikkuinoita onerilaisia, mutta vähän osviittaa hinnoista :D Meillä kaikki tasot tuotu raksalla ja niiden asennus alkaa huomenna, niiden jälkeen yksi kaveri halusi tulla laittamaan kaikki kodinkoneet paikoilleen kun tekee niitä hommia työkseen, tulee kaikki oikein asennettua :whistle: Nyt muuten iski tajuntaan, et tässä ei oo enään kuin puolet kuukaudesta jälellä ja pitäis päästä muuttaankin vielä tämän kuun puolella :eek: :D
 
Niin, meidän kans olis tarkoitus muuttaa tämän kuun aikana :eek: Ei kyllä ikinä uskoisi, kun katsoo ovelta sisälle taloon. Meitä tuntuu olevan aika monta, joilla muutto lähestyy. Sälekaihtimet pitääkin soittaa heti huomenna, että saavat tuoda ne talolle. Me otettiin ne talopaketin mukana, samoin samassa lähetyksessä tulevat ikkunoiden koristeristikot ja hyttysverkot. En muista yhtään enää noitten hintaa, mutta kaupan päälle ei saatu noista mitään!
 
Taas tarvis pikaista apua; millasta 10x10 laattaa olette lattioihinne valinneet (ph,s,khh,wc) , "tavallista" vai sellaista "läpivärjättyä", mikskä sitä nyt sitten sanotaankaan, siis sellaista, että jos siihen tulee kolo niin sieltä sisältä ei paljastuisikaan sellainen savenvärinen tai vaalea sisus vaan se olisi just sen laatan ulkopuolen väristä? Todella selvästi ilmaistu taas vai mitä... ;)

Tuo mun 10x10 laatta, mikä on siis väriltään hyvä, on ihan sellaista tavallista.

Välitilalaatta tuli eilen tilattua, samoin kuistin laatta. Ne siis eivät ole mitään noista aiemmin mainitsemistani, vaan vähän sellainen extempore -päätös :D . Saa nähdä tuliko tehtyä moka-valinnat, mutta siellä liikkeessä ne tuntu hyviltä, mutta koska tavallisesti jahkaan päätösten kanssa niin tälläinen nopea päätös ei tunnu oikealta :LOL: ... Välitiloihin löysin sellaisen isomman laatan vaalea, jossa vähän elävyyttä värissä. Koko jotain 25x38 tai jotain sellaista. Tulee vaakaan eli kaks tulee päällekkäin. Vaikka ne sormilaatatkin on ollu mun mielestä hyvännäköisiä, niin kun en löytänyt sitä oikeanväristä laattaa ja toisekseen siihen olis pitänyt tulla valkee sauma ja niitä saunoja about miljoona, päädyin kuitenkin sitten tuohon isompaan laattaan. Kiukaan taakse meillä on löydetty iso 30x60 laatta, joka näyttää kiveltä, eli pinnassa on selaista elävyyttä; näyttää todella kuin siinä olisi hieman lohkottu pinta, mutta laatta on kuitenkin tasainen. Väri on tummanharmaa, jossa paikoin häivähdys ruskeeta, sopii siis lattialaatan kanssa ihan ok.

Toinen laatta mitä eilen tilattiin, on kuistin laatta, siihen tulee 40x40 harmaanruskea laatta harmaalla saumalla. Tuota saumaa jäin vähän funtsiin, toinen vaihtoehto olis ollut sellainen samanvärinen kuin laatta. En tiedä onko hyvän näköinen kun saumat tulee laattaa vaaleammalla, mutta se oli myyjän mielestä paras. Itse en oikein osannut päättää ja kauppa alkoi mennä kiinni, joten tuli sitten otettua se. Pitäiskö vaihtaa?

 
Ande meillä on kaikki lattialaatat läpivärjättyjä just siksi et jos tulee kolo tms, niin pysyy kuitenkin samanvärisenä muun laatan kanssa. Olipas vaikea selittää :whistle: Juu hidasta näyttää olevan tuo kattolistojen laitto, nyt ei olis enään kuin tk ja khh sitten olisi kaikki talon listat paikoillaan ja miehellä "omia hommia" enään kiukaan kiinnitys, lauteiden teko ja siivous. Lauteetkin aateltiin tehdä vasta sitten kun asutaan jos näyttää kiirus tulevan, kalusteista puuttuu enään yläkaappejen kippiovet/maitolasiovet ja muutenkin muuten ovia enään puuttuu, niitä ei kyllä tuukkaan kun muutama, että kyllä se tästä :p Vaikka tuntuukin nyt niin pitkiltä nää päivät ja viikot kun tietää et kohta pitäisi muuttaa :D :whistle: :p :wave:
 
Meillä on kaikenmoisia laattoja, on puriste, on keraamista, on läpivärjättyä. Ja varalaattoja on jätetty jemmaan kaikista sorteista rikkoontumisien varalta. Edellisessä asunnossa ainoa laattavaurio meillä oli 15 vuoden aikana se, että kylppärin seinästä halkesi muutama laatta rakenteiden elämisen seurauksena.

Nyt meillä kävi niin, että kun täytettiin lämminvesivaraaja, niin muurattuun väliseinään tuli halkeama, lattia ilmeisesti painui sen painon alla sen verran ja siitä meni saumasta nätisti halki seinä. Kaikkea sitä voi sattuakin, mutta onneks tuo seinä oli kesken, ettei tapetti revennyt toispuolta. Että kannattaa katella nurkkia, sitten kun varaajankin täyttää.

Muuttotarkastus on ensi viikon perjantaina. Ja pääsiäinen ei mennyt niin kuin ajattelin, kiirastorstaina tulin työhaastattelusta niin yksi pojista tuli koulusta, kun rehtori on käskenyt kotiin... oli kuumetta noussut ja pää kipeä. Seuraavana yönä sairastui tokaluokkailainen ja sit lukiolainen... mies oli hoitelemassa vpk-juttuja ja yöt meni silleen aika sekavasti. Kuumetta 39-40 astetta ja päänsärkyä kesti sellaiset 4-5 vrk per potilas, nyt on eskarilainen vuorossa ja nuorin on ollut monta päivää todella ärtynyt, että oisko seuraava sitten. Vähän on saanut uudelleen järjestellä kaikkia hommia, mutta jotain eteenpäinkin on saatu tehtyä. mm. kaikki talon tapetoinnit on nyt tehty, ruokasali on puoliksi laatoitettu... isoin homma on varmaan viel tuo saumaus aulaan ja ruokasaliin, ja sit kaikki tuhannet pikkujutut. Muuttoilmoitukset ja postilaatikon hommaaminen on se kaikista kiva homma kyllä mitä on viel tehtävänä.

Se on enempi vähempi työtä vuorotta just nyt. =)
 
eli siis sinä, Hyacinth, et pidä täysin kehnona valintana tuollaista tavallista laattaa? Hitsi, jos oliskin löytynyt läpivärjätystä oikeanlainen väri, niin olisin ilmanmuuta ostanut selaiset... En tiedä, noita tavallisia lattialaattojahan nuo laattakauppiaat olivat ensimmäisenä tarjoamassakin. Toisekseen, edellisessä kodissa ei mihinkään laattaan ollut tullut sellaista pintavauriota, enkä uskokaan, että siinä olis muuta ollut kuin tavallista laattaa. Eikös ne kaikki lattialaatat ole klinkkeriä vai miten se meni..? Että toivottavasti nuo toimii! Yritettiin kans ottaa vähän reilusti, että jäis varalta kuitenkin särkymävaraa. Tilasin muuten nuo lattia ja seinälaatatkin kun mies oli vähän sitä mieltä, että jos en nyt niitä jo tilaa niin me ei ikinä saada niitä päätettyä.

Ja vitsi teillä on hienolla mallilla Hyacinth!!! Aattele kohta pääset uuteen kotiin! Mäkin jo sen verran lähestyin rakennusvalvontaa, että kyselin, miten niillä on kesällä porukkaa paikalla, että onko joku aika milloin eivät tee käyttöönottotarkastuksia. Ei kuulemma ole kuin viikon verran kiinni, joten nou problem. Toivon kuitenkin, että kesäkuussa päästäis muuttaan. Tai ihan loman (heinäkuussa) alussa, että kerkeäis nautiskella uudesta kodista.. Huoh, voi ku tuntuu niin kaukaiselta ja epätodelliselta...
 
:wave: Kertokaapas pitääkö loppu/muutotarkastus tehdä ennenkuin muuttaa? Pitääkö siinä kaiken olla valmista? Mitäs siellä tarkastellaa?? Meillä olisi siis tarkoitus muuttaa ens viikolla, eikä olla varattu mitään tarkastuksia :whistle: Tiedän kyllä et täällä ei oo ihan niin tarkkaa vaikka muuttaiskin vähän ennakkoon ;) Tiukille menee saadaanko kaikki valmiiksi ensi viikon lopulle kun muuttaa pitäisi, toivoa sopii :whistle: :p Mitäs muiden raksalle kuuluu?? :wave:
 
Riippuu paikkakunnan rakennustarkastajasta että miten tarkkaa on. Pääsääntönä on kai että asuttavaksi tarkoitetut tilat ovat turvalliset ja "valmiin" näköiset. Eli ei saa roikkua sähköjohtoja, pinnat valmiit, ilmastointi toiminnassa, wc, keittiö ja suihku käyttökunnossa ja riittävät tilat muuttavalle perheelle. Eli esim. meidän 3 henkiselle perheelle riittää 1 mh. Tietenkin tilat joita ei ole tarkoitettu vielä asuttavaksi on oltava suljettuna siten ettei esim. lapset pääse. Mutta esim. listat ym. viimeistelyt voi olla kesken kunhan ei hengitysilmaa pilaavia eristeitä tms. ole näkyvissä.

Ja sitten omaa tolaa... Maalataan seiniä, kattopaneeleja ja viikonloppuna alkaa wc:n laatoitus. Mies tekee sen itse, pesuhuoneen ja saunan laatoitus teetetään. Keittiö on hellan kytkemistä ja vesiä vaille valmis. myös paneeleita pitäis alkaa lätkiin kattoon. Että hommaa riittäisi kyllä :eek:
 

Yhteistyössä