lyugl,j
Kynsilakankuivaaja.
Höyrytettyä riisiä, siis sitä, jota nämä riisinkeittimet tuottavat, voi valmistaa myös hellalla. Otetaan 1 dl riisiä ja 1,5 dl vettä / aikuinen, laitetaan kattilaan, kansi päälle ja kun alkaa kiehua, laitetaan lämpö hyvin miedolle. Sähköhellalla toimii parhaiten, kun keittää ensin veden (vaikka sillä vedenkeittimellä) ja laittaa sillä välin lieden lämpiämään vaikka kolmoselle, niin välttyy ylikuohumiselta. Aikaa basmati- tai jasmiiniriisillä tarvitaan 15 minuuttia (kiehumisaikaa siis) jona aikana KANTTA EI SAA AVATA! Muuten höyry karkaa, vettä pitää lisätä ja keittämiseksi menee. Vartin päästä kattila pois liedeltä, hetken odotus ja riisin möyhintä puikolla. Haarukkaa ei kuulemma missään tapauksessa saa käyttää, tärvelee riisin rakenteen. Ns. munakello on erinomainen keittiöapu niin tässä kuin munien keittämisessäkin, piparinpaistosta nyt puhumattakaan
Limsakonetta joskus itsekin katselin, mutta totesin että masiinan hinnalla saa niin monta litraa kuplavettä ja limpparia kaupasta, että eipä kannata. Lisäksi noiden laitteiden valmistamiseen, kuljetukseen ja lopulta hävittämiseen kuluu myös energiaa ja raaka-aineita.
Jäätelökone kyllä löytyy, se saatiin lahjaksi ja kovasti on tykätty, vaikkei ruokavaliorajoitteita omassa taloudessa olekaan. =)
Höyrytettyä riisiä, siis sitä, jota nämä riisinkeittimet tuottavat, voi valmistaa myös hellalla. Otetaan 1 dl riisiä ja 1,5 dl vettä / aikuinen, laitetaan kattilaan, kansi päälle ja kun alkaa kiehua, laitetaan lämpö hyvin miedolle. Sähköhellalla toimii parhaiten, kun keittää ensin veden (vaikka sillä vedenkeittimellä) ja laittaa sillä välin lieden lämpiämään vaikka kolmoselle, niin välttyy ylikuohumiselta. Aikaa basmati- tai jasmiiniriisillä tarvitaan 15 minuuttia (kiehumisaikaa siis) jona aikana KANTTA EI SAA AVATA! Muuten höyry karkaa, vettä pitää lisätä ja keittämiseksi menee. Vartin päästä kattila pois liedeltä, hetken odotus ja riisin möyhintä puikolla. Haarukkaa ei kuulemma missään tapauksessa saa käyttää, tärvelee riisin rakenteen. Ns. munakello on erinomainen keittiöapu niin tässä kuin munien keittämisessäkin, piparinpaistosta nyt puhumattakaan
Limsakonetta joskus itsekin katselin, mutta totesin että masiinan hinnalla saa niin monta litraa kuplavettä ja limpparia kaupasta, että eipä kannata. Lisäksi noiden laitteiden valmistamiseen, kuljetukseen ja lopulta hävittämiseen kuluu myös energiaa ja raaka-aineita.
Jäätelökone kyllä löytyy, se saatiin lahjaksi ja kovasti on tykätty, vaikkei ruokavaliorajoitteita omassa taloudessa olekaan. =)