TOUKOKUUN TOIVOTUT 2008 ELOKUUSSA

Birdie, meille on kanssa käyny kerran tai kaks noin, me kutsutaan niitä joko kainalo- tai nilkkap*skoiks :LOL:

Vaipat, Pampperssien nimeen mäkin vannon.

Vauvauinnissa oltiin tosiaan tänään ja meidän neiti tuntui olevana kuin kotonaan siellä (muisti varmaan järviyksiönsä, jossa majaili sen 9 kk). Tulevaisuuden H-M Seppälä tässä kyllä kasvaa. Hermothan meillä sitten meni kun vedestä pois päästiin ja saunassa käytiin. Piti olla tosi nopee vaatteiden pukemisessa ja maidon antamisessa. Tää tuotti äipälle eniten ongelmia olla niin nopee ittensä pukija, et saa ruoat neidille vauhtia HETI.

Naukuri,
kyllä se sujuu yksinäänkin hyvin, kuhan muistaa olla nopee. Ohjaajat sano mulle kyllä et se vedessäolo väsyttää lapsen todella nopeasti, mut en mä tajunnu et vie tilttiin noin nopeesti. Vaihdoin ekaks neidille vaipat ja uikkarin, sit kuljettelin sitä kaukalossa pukkariin, suihkuun. Just ennen uimaan menoa otin likan suihkuun mun mukaan ja sit altaaseen. Poistullessa oma peseytyminen jäikin sitten ihan minimiin, joten tässä vaiheessa olisi hyvä olla se toinen joka pukee vauvaa sillä aikaa kun toinen peseytyy. No onneks mies lupasi tulla ens kerralla mukaan. Tai jos ei pääse, niin kummeista aijon jotakuta kysästä sitten.

Onnellisuus, kyllä mä tosta lapsesta olen niin onnellinen vaikka se ei missään määrin ollutkaan suunniteltu. Kyllä se on kumma miten tollanen viiskilonen valtaa koko elämän :)
 
Edla-mamma: Kiitos vinkeistä! ja kiva kuulla, että oli mennyt hyvin. Kivakiva :) Mulla on kyllä mies tulossa mukaan , mut aattelin et kun naiset ja miehet on eri puolilla, niin toinen joutuu hoitamaan sen vauvarumban ja toinen saa rauhassa pestä ja pukeutua ;) Mut ilmiesesti vauvan saa sit ojennettua sinne toiselle puolelle jossain vaiheessa? On kyllä kiva mennä sinne, vaikka vähän jänskättääkin! :D
 
Huomenta! Ihana oli palata kotiin :p Tutut kuviot ja tavarat sekä _hieman_ hiljaisempaa kuin kolmen (villin) lapsen talossa! Neakin oli selvästi tyytyväinen kotiinpaluusta, kun nukkui kolmen tunnin automatkan perään heti 12h:n yöunet ja on nyt päikkäreillä jo :ashamed: Toki on tärkeää, että oppii elämään uusissa paikoissa ja melunkin keskellä nukahtamaan, mutta kyllä koti on maailman paras paikka!

marmotta :hug: Mietin eilen, kun ajoin kotiin tuhatta ja sataa, että mitenköhän kävisi, jos poliisi pysäyttäisi ja ottaisi kortin pois. Lähinnä siis siksi, että mitä tekisin keskellä 2- tietä huutavan lapsen kanssa :ashamed: Sinulla oli kova koittelemus: toivottavasti mieli on jo parempi!

Böö78 Meillä käytiin alkuviikosta oikein perustavaa laatua oleva keskustelu miehen osallistumisesta vauvan hoitoon.. Keskustelu saatiin viimein aikaiseksi kun kaikki lähes kolmen kuukauden patoutumat räjähtivät kerralla ulos! Se on meidän vika, että ei keskustella/työstetä "pieniä" ongelmia sitä mukaa kun eteen tulevat vaan annetaan negatiivisten asioiden kerääntyä sisälle. Sen sitten tietää minkälainen alkuräjähdys siitä seuraa :x Mutta juu siis tiivistettynä: mies viimein myönsi tajuavansa, kuinka raskasta minulla on ollut ja että ei ole osallistunut tarpeeksi vauva-arkeen. Hän kun tuntui alussa näkevän nämä ensikuukaudet mahdollisuutena hoidella omia harrastuspuuhiaan, kun minulla on "seuraa" kotona :LOL: Oikein miehen logiikkaa... Sitten kun vietti muutaman päivän aamusta iltaan meidän kanssamme ja todella hoiti vauvaa niin tajusi, kuinka koville äiti joutuu. Vielä kun täysimettää niin tuntuu, että sekin vielä puhdin pois.. Toivottavasti teillä saadaan myös asiat puhuttua ja mies alkaa panostamaan enemmän! :hug:

Kääntymiseen viittaavia merkkejä ei täälläkään havaittavissa - ajattelin kysellä asiasta ensi viikolla neuvolassa (3kk tarkastus+rokotukset).

Eilen siirryttiin 3-koon vaippoihin, kun parina yönä on pisut karanneet niskaan asti ja eilen tuli kakat pihalle :D Harmitti, kun minä pöhelö olin juuri ostanut 62kpl:en vaippapakkauksen kokoa 2 :ashamed: No, pitää antaa ne työkaverille, jolla on 3- viikkoinen pikkumies kotona! Ja niin: Pampers on meille the one and only, Liberot ovat jotenkin niin paksuja ja jäykkiä...

Herkkulakko sujui täällä eilen hyvin eikä ehtinyt edes tehdä mieli mitään makeaa. Nyt odottelen, että kaupat aukeavat, että saan itselleni sapuskaa - täällä kun ei ole kuin näkkileipää ja tonnikalaa mutusteltavaksi =) Nyt muuten testataan itsekuri, kun menen nälkäisenä kauppaan - silloin ostan yleensä kaikkea super- epäterveellistä vuohenjuustoista ja Riisi-Fruteista karkkiin :p

Taitaa muuten olla pakko alkaa kokeilemaan Nealle jotain kiinteitä pikkuhiljaa, kun raukka suorastaan kuolasi katsoessään äidin näkkileivän syöntiä :LOL: Jos nimittäin näkkileipä saa veden kielelle niin jotain puutteita hänen yksitoikkoisessa maitovaliossaan kyllä on! B)

 
Huomenta, onnellinen olen tietysti päällimmäisenä vauvasta ja siitä että kaikki on mennyt hyvin! Olen onnellinen myös parisuhteesta, hyvistä ystävistä ja lämpimistä väleistä lapsuudenperheen kanssa. Myös asumiseen olen melko tyytyväinen. Lisäksi ilonaiheena on alkava lomakuukausi (miehen siis)... ...sen vuoksi en pääse lähiaikoina palstailemaan. Voikaa hyvin ja ei-paksusti! ;)
 
Huomenta!
Onnellinen olen ihanista lapsistani ja koko perheestä :heart:

Mielenkiinnosta kyselen, kun en ole ikinä vauvan kanssa käynyt uimahallissa....onko teillä vauvalle sellaset "uintivaipat" tms? Eiks sinne muuten tule altaaseen kaikki tarpeet...
 
hei mammat,
osaatteko auttaa? meidan vauvamme nukkuu normaalisti yonsa todella hyvin ja ilman heraamista, mutta viime yo oli ihan kauhea. vauva herasi tunnin valein, oli ihan ylipirtea ja satki koko ajan (nukkuessaankin). Oli siis todella leviton. Mista tama voi johtua? jouduin nukkumaan niin etta pidin vauvasta tiukasti kiinni, etta tama saisi hiukan rauhoituttua. neito on oppinut kaantymaan ja yrittaa eteenpainkin kovasti, voisikohan tama motorinen kehitys aiheuttaa tallaista oista levottomuutta? Toivottavasti ensi yo sujuu paremmin.

carmen meilla jouduttiin myos kaymaan tuo sama periaatekeskustelu kuukausi sitten. mies kun on paivat toissa 10-18, soittaa melkein joka toinen viikonloppu jossain ja niina vapaina viikonloppuina olisi halunnut harrastaa 5 tuntia pv. tajusi onneksi itsekin ettei se onnistu enaa noin. nyt on kuukauden sujunut tosi hyvin. miehet eivat usein tajua asioita pienella vihjailulla vaan niille pitaa rehellisesti sanoa miten on. eivat ne tahallaan yleensa pahoja ole... :D

 
katrinainen,
uskon että johtuu tuosta liikkumisesta. Sitten kun alkavat kontata ja kävellä, niin yleensä on nukkuminen tosi levotonta. Meillä kun yöt menee tosi hyvin, niin oikein pelkään sitä väsymystä kun joutuukin yhtäkkiä valvomaan. Tähän kun on tottunu jo että hyvin nukutaan ja heräämättä... ja sitten on nuo hampaat, mitkä alkaa myös aiheuttaa tuota levottomuutta jossain vaiheessa.
 
summer kiitos, nain itsekin ajattelin. Varsinkin kun vauva oli unissaankin liikkeessa koko ajan. kuuluu siis kehitykseen ja asialle ei voi mitaan. :hug: onneksi mies oli kiltti aamusta ja otti vauvan seitsemalta ylos, kun vauva herasi, etta sain nukuttua muutaman tunnin. olo nyt paljon virkeampi.
 
Huomenta, mies ja tytöt nukkuu :) äiti viettää laatuaikaa -eilen meis heräs aikaisin ja pelas 1,5h pleikkaria :) . mies ja lastenhoito vauvaa hoidan minä pitkälti, mutta iskä kyllä pitää sylis ja seurustelee -mut meillä onkin kaks tyttöö ja esikoista isäntä hoitaa KIITETTÄVÄSTI. Ottaa välillä päivälläkin mukaansa töihin ja me saadaan pikkusen kans hoidettuu asioita yms. Hän auttaa sit taas paljon esim: siivoo yms. laitetaan ruokaa molemmat jne. Pyykit on mun heinii ja pyykkivuori on välillä aivan mahdoton.

esikoinen ei ole hoidossa joku kyseli onko, mut meillä ei. Mut meillä käydään kerhos kaks kertaa viikos ja sit ajattelin pistää neidin yhtenä aamuna puistotädille. Toimintaa pitää olla -mut kotona viihtyy hyvin. Leikkikavereita löytyy naapurist.

Meillä ei vielä käännytä eikä siten ole tarvetta muuttaa neidin nukkuma-asentoo -enkä varmaan muuttaiskaan. Selällään nukutaan ja kädet leveesti päänvieres -kesksellä äidin ja isän sänkyy ja me vanhemmat reunois.Näin meillä. :) iskä nukkuu sit kahdes sängys kun esikoinen käy hakee yöllä isän viereensä.

ehkäisystä onko joku ottanut jo hormoonikierukan? Millaselta laitto tuntui? Neuvolatäti käski ottaa buranaa ennen laittoa. Outoo jännittää jotain tollast kun just on punnertanut ton viiskilosen ulos -mut minkäs teet. Mulla aika vast syyskuulle -pitäs varmaan ottaa ne pillerit tähän väliin -meillä onmuuten koht kolmas vauveli. Miten sitä on niin tyhmä et sitä kumii ei viitsi käyttää, mut pillereitäkään en haluis. Ne tappaa kaikki halut :| vai kuvittelenko vaan. onko joku käyttänyt vaahtoa tai jotain emätinpuikkoja? kuulemma täysimetyksen kanssa vois niitäkin käyttää.

Tulipa sepustettua -eilen popsin porkkanaa kun mies söi sipsei :)
 
nyt muuten avaudun teille yhdesta hassusta vaivastani. tahankin otetaan mielellaan apuja vastaan. :D mun tissit on imettamisen myota kasvanut d-kupista g-kuppiin ja ovat ihan hervottomat. ongelma on kun maito pakkautuu rintoihin ne painavat tonnin ja selkaan sattuu. puhumattakaan liivejen loytamisen hankaluudesta. Mutta tuo painojuttu on ikava. mm. tana aamuna painoin 3!!!! kilo enemman kuin eilen illalla, ja vaan rintojen taysinaisyydesta johtuen. mita ihmetta ma tisseilleni teen.... Onko kukaan muu pornotahden nakoinen myos? ei muuten ole kivaa liikkua kaupungillakaan kun kaiken maailman aijat jaa tuijottamaan tissejani. :ashamed:
 
Onnellista ja elämän parasta aikaa - siltä tuntuu minustakin. Arki on juhlaa - arjesta voi tehdän juhlaa, vaikka puskissa välillä ryömittäiski :heart:

Kävästiin yhdellä rokkikeikalla taas eilen (se on mun työtä), keikka ihan ok. Mua toisinaan ärsyttää kun mun mies on komea (musta tukka ja alkanu harmaantua..., täydelliset isot silmät ja mielettömän täydelliset huulet) ja tuntuu että välillä naiset jää siihen kiinni (ainaski katseella), noh joo se on ok. Mutta sitten katse siiryy minuun ja saan aika arvostelevia katseita, mua ärsyttää. Noh, mä vaan hymyilen mun rakkaan rinnalla, mitäs muutakaan voisin tehdä :heart: olipa tyhmä juttu, toivottavasti ette ymmärrä mua väärin. Sitten aina joku lässyttää niitä iänikuisia mallijuttuja, että miks ei ja miks ei ja miks mää en sitä laita sinne, no voi v....u kai meillä on oma elämä ja omat jutut ja arvokkaampiakin asioita kun tollaset tyhmät höpöt. Tää on silleen vaan hassua kun mun rakas on super ujo ja ei voi olla millään lailla simätikkuna siksi mentiin hissuksiin naimisiinkin.... noh ei tää ny mikään maailmanluokan ongelma oo, mutta mua vaan ärsyttää oikeesti kun mua katotaan päästä varpaisiin, noh siinähän kattovat sitten.

Lähetään tästä hakemaan maijaa kotiin :heart: kauhee ikävä :heart: :heart:
 
En taas ole hetkeen kerennyt koneelle ja nytkin tälläinen pika visiitti, kun meillä on tänään ristiäiset :p Toivottavasti tyty on kiltisti, koska on ollut aikamoinen tiikeri koko vkl! :D

Vaipat Liberoa käytetään eikä muuhun vaihdeta! :) Käytössä 2 ja 3 koko (anoppi osti vahingossa kokoa isomman, mutta huomasin että öisin ne ovat parempia kun tulee niin paljon pissua. )


Nyt tästä meenkin,illalla tulen kertomaan sitten nimen ;)
 
En taas ole hetkeen kerennyt koneelle ja nytkin tälläinen pika visiitti, kun meillä on tänään ristiäiset :p Toivottavasti tyty on kiltisti, koska on ollut aikamoinen tiikeri koko vkl! :D

Vaipat Liberoa käytetään eikä muuhun vaihdeta! :) Käytössä 2 ja 3 koko (anoppi osti vahingossa kokoa isomman, mutta huomasin että öisin ne ovat parempia kun tulee niin paljon pissua. )


Nyt tästä meenkin,illalla tulen kertomaan sitten nimen ;)
 
Huomaan olleeni koneella lounaan kanssa kohta tunnin. ensin tappelin Sammon verkkopankin kanssa saadakseni laskut syötettyä, samalla kanniskelin ja tuudittelin Annaa pitkälti toista tuntia, kun oli väsy, muttei tahtonut nukkua. Kolmas yritys laittaa sänkyyn onnistui. Nyt on ekaa kertaa yli viikkoon nukkunut sisällä päivällä yli tunnin. Sain laitettuu itelle ja pojalle syötävää, hoidettuu tiskit ja pyykit ja nyt istun lukemassa koneella, yhteyskään ei oo just nyt katkeillut.
Meillä käytetään vaippana sekä Liberoja että Bamperseja (päivällä pehmeitä, yöllä niitä jäykkiä), kaikki kokoa kolme, tosin New Baby 3 koko on musta jo liian pieni. Anna on luultavasti jo 6,5 kg ja äitiyspakkauksen raidallisen bodyn joutuu näköjään jo venyttämään päälle. Neiti oli jo muutama viikko sitten 58cm, että ei hän nyt hirveän paksulta näytä, sopivasti on makkaroita.
Kyljelleen laitettaessa hän haluaisi heti kääntyä mahalleen, mutta toinen käsi kanittaa. Selältään yrittää ilman vaippaa heitellä jalkoja joka suuntaan, mutta pyörii vaan rulettina lattialla. Aika paljon on siskoa jäljessä, mutta sisko olikin sairaan laiha rimpula. Hampaat taitaa olla viimein tulossa, kun kuolaa pahemmin kuin koirat ja sormia ja nyrkkiä imeskelee niin, että maiske kuuluu toiseen huoneeseen.
Veli on ollut niis mustis, että siskoa pitää retuuttaa koko ajan, jos vaan mahdollista. Iltasyötön aikana, pahimmillaan yritti purra, potkia ja huitoa meitä molempia. Nyt onneksi vähän rauhottui, kun isä kävi kylässä.
Onnellisuudesta en osaa sanoa, kun olen mielestäni perusonnellinen. Olen saanut elämässäni yleensä mitä olen halunnut ja suurin ongelma on keksiä mitä oikeasti haluaa. hetkittäin olo on superhyvä, kun on ylittänyt itsensä. Nykyään harvemmin on tilaisuutta ylittää itseään muussa kuin Annan heijaamisessa ja syöttämisessä.
Nyt pitää lähteä taas maitokeikalle, kutsu kuuluu tuolta neiti kenraalin suunnasta...
 
LMK
Hei! "kuulutaanko" me nyt huhtihippuihin vai toukokuun toivottuihin ku la oli 27.4 mut tyttö syntyikin 3.5 :)

..ja saammeko liittyä ketjuun?

Olisi mukava vaihtaa ajatuksia ja kuulumisia toisten äitien kanssa joilla saman ikäinen pienokainen..

:hug:
 
Tervetulloo Larmiina,

Tuli tuosta Kriisin kirjoituksesta mieleel, et meillä ei voida käyttää vieläkään äitiyspakkauksen bodeja...tyty hukkuu niihin...muissa bodeissa menee vielä 56 leveyden ja hihojen puolesta, mut pikkuhiljaa alkaa pituudesta kinnaa...62 senttisissä hihat roikkuu, mutta pituus on hyvä :/ eli aikas hoikka tuo meijän tyty on...toivottavasti saa riittävästi ruokaa...kun seuraava punnitus on 3kk iässä vasta :eek: ...mä aina hätäilen, et tuo tenava ei kasva...kun nuo mun pojat on ollu huomattavasti pullukampia :ashamed: ....
 
LMK
Meilläkin Isla kuolaa älyttömästi ja sormilla suuta kaivelee, taitaa hampaat kutitella..? :D
Nukkuuko muilla pikkuiset yhtä hyvin ku meillä mennään illalla pesulle puol ysin aikaan ja sitten sänkyyn tissille, kymmeneltä ollaan jo ihan unessa. Aamulla kuudelta puoli unessa tissi hörppy ja nukutaan vielä pari tuntia! Ihanaa.. Sitten pari tuntia touhuillaan ja lähdetään ulos vaunuilemaan koiran kanssa, siinä tulee hyvät aamu päikkärit raittiissa ilmassa! Hyvänä plussana äitin peppu kiinteytyy! :LOL:

Meillä käytetään jo 68cm vaatteita! :LOL:
Ruoka on maistunut ja huomenna on neuvola niin nähdään paljon on painoa tullut lisää!
 
Larmiina, meillä tyty on kuolannut jo pitkään ja nyrkit on suussa ;) ...en tiedä hampaista...kun kahdelle aikaisemmalle lapselle on tullut ensimmäinen hammas 8kk!!

KirsikkaTomaatti...juu motivaatio kasvaa, kun tuota katseli ja 6v sanoi, et mulla on ehkä vähän pinempi vatsa kun tolla tätillä |O :LOL: :LOL: !

Matamimimmi68 ja Edith 2,5kk :heart:
 
kirsikkatomaatti kyllä sen naisen pitää jumpata -voi taivas miten tollaseks voi päästää itsensä. joskus tsemppaa kun näkee millaseks ei ainakaan haluis tulla. Onneks alko tää yhteislaihdutus :D josko se tsemppais.

kiloklubi miten paljon liikutte päivässä? Käyttekö pitkillä lenkeillä? Jumpassa. Mun pitää alkaa nyt käymään, mieskin on lomalla.

matamimimmi kyllä on meidän pikkuset niin eri kokoisii kuten me äiditkin. Mä en viitsinyt edes ottaa pakkaust kun ne vaatteet olis pienet heti alkuun. jotenkin on niin ihania vaatteita 68 ja meidän pienelle ei niitä oikein enää viitsi ostaa kun kuukauden kuluttua on varmaan jo sen 68cm. Sulla on vaan siro neiti ja kasvaa omaa tahtia -älä turhaan huoli, jos on tyytyväinen. Mulla on kaks tyttöö niin niiden kasvuu on helpompi verrata vaikka ei hekään välttämättä kasva samaan tahtiin. :)
 
Tervetuloa Larmiina! :) Voit varmaan itse valita kummassa (vai molemmissa ;)) ketjuissa haluat luimuilla :) Tänne olet ainakin tervetullut!

Meilläkin on nyrkit suussa ja kuolaa tulee, mutta ei taida olla vielä hampaita tulossa. Käsittääkseni tuon ikäiset kuolaa ja syö nyrkkiään ihan muutenkin? Tai ainakin mä toivon ettei oo hammasjuttuja vielä...

Meillä poika oli 2kk 58,5cm pitkä ja 5kg painava. Viikon päästä on 3kk täynnä, mut jotenkin tuntuu et ihan hurjaa kasvua ei oo ollu. Bodyista on käytössä koko 56, samoin housuista. Joitakin 62 bodyja oon kans pitäny, mutta onhan ne vähän isoja. Parhaat bodyt on mallia pitkä ja kapea esim. name it:n bodyt. Niiltä taitaa muuten olla vielä yks 50cm:kin käytössä...

Kirsikkatomaatti: :LOL: Eiku jumpalle! Matamimimmi :D Hauskoja nuo lapset ;)
 
weiss
Tervetuloa Larmiina! :flower:

Oletpas sentään elävien kirjoissa poika! ;)
Onnellisuus: Vaikka meillä elämä heittää nyt häränpyllyä ja vastoinkäymisiä on vaikka muille jakaa, niin mie oon onnellinen kahdesta ihanasta lapsestani, jotka mie oon saanut. Nyt sen vasta ymmärtää, jottei elämä voi mitään niin suurta ja kaunista antaa, kuin omat lapset. Niin suurta on se rakkaus. :heart:
Meillä on nyt vaikeaa muutenkin, me erotaan miehen kanssa. Hän paskiainen on pettänny minua jo vuosikaudet ja sain tietää sen vanhalta ystävältäni vasta nyt. Mie en jaksa siitä enempää kirjoittaa, olen sitä jo kauan epäillyt.
Mutta nyt poika itkee, täytyy mennä..
 

Yhteistyössä