Toukokuun toukat 2013 *Huhtikuussa*

Hei


8.4 ollut leikkaus meni hyvin mutta 7h sisällä alkoi Helmin olo huonontua tuplasti. Hän oli silloin vielä kiinni sydän- ja keuhkokoneessa. Sydän ultrattiin ja huomattiin vuotoa. Eikun uudelleen leikkaukseen. Tytön olo parani kyllä. Sydänvika saatiin kokonaan korjattua, mutta uutena ongelmana on nuo sisäiset verenvuodot, sekä mahd. Uusiutuva vika.
Meiltä o kysytty jo: Mikä on kohtuullista Helmille?
Niin tyttö on edelleen kiinni sydän- keuhkokoneessa. Pitäisi kokeilla ensi keskiviikkona ilman keuhkokonetta. Tyttö on ollut pian 2kk kiinni koneissa jos ei pian päästä irti edes hetkeksi ollaan vaikeiden asoiden kanssa mutta nyt haluan ajatella positiivisesti ja toivoa keskiviikon onnistumista!
Kun kysytään Mikä on kohtuullista? Kyse on omasta lapsesta on tuollaista hirveä ajatella ja miettiä.
Tytölle on tullut painoa 600g lisää onneksi, pian toivottovasti voidaan juhlia 2kg täyttymistä.

Muille vauvan saanneille onnea ja odottajille haleja

Palataan asioihin :)

Blommor ja Helmi 1kk3vko2/3pv?
 
Onnea HaaveissaToinen tytöstä! Mahtavan pitkä tyttönen!

Blommorille paljon paljon jaksamista ja voimahaleja, toivotaan kovasti että Helmi voimistuu ensi viikon keskiviikoksi ja kaikki sujuu hyvin.

Täällä ei kummempia, odotusta ihan hyvillä mielin, toiveissa edelleen että ajoissa täysiaikaisuuden jälkeen synnyttäisi mutta katsotaan nyt.

Hetami 35+4
 
Blommor :heart:
Hyvä että toivo on säilynyt. Tähän on niin vaikea pukea sanoja kun ajattelee vain että: "Voi kun Blommorin vauva selviäisi ja kuulisimme loistavan tarinan taistelusta elämän alkumetreillä. Tyttö kasvaisi vahvaksi ja selättäisi nämä tämän hetkiset ongelmansa lopulta kokonaan. Pian jo Helmen äiti ja isä repisivät hiuksia päästään yösyöttöjen ja nukkumattomien öiden kanssa ja tämä olisi ainoa ongelma."

Murheet eivät ole murheita kun tietää sinun surusi vaikka ei tunne sitä surua. Kaikki minkä voi lopulta voittaa on vain voittoa; velat, taudit, murtuneet luut jne. Niistä selviää kyllä. Tuo sinun keskeneräinen tarinasi panee miettimään asiat syvällisemmin.

Taas tuntuu ihan tyhmältä kun kirjoittaa sinulle tässä. Kirjoitanko jotakin jonka voi käsittää väärin ja loukkaan. Toivottavasti en ikinä! Mutta tosissani silti mietin teitä joka päivä.

:flower: :a Helmille
 
  • Tykkää
Reactions: affen ja Uutukainen
Blommorille ja perheelle tsemppiä myös täältä, mielessä olette täälläkin olleet. Pidän peukut pystyssä keskiviikon onnistumiselle todella. Hyvä, että olette saaneet painoa kerrytettyä, tuo sekin varmaan vähän lisää voimia pienelle. Ei tosiaan löydy sanoja tähän, kellekään ei toivoisi noin rankkaa alkua elämälle <3

Haaveissa toiselle onnittelut tytöstä vielä kertaalleen. Vielä puskee girlpower, me poikalupaukset tullaan perässä hitaasti mutta varmasti!

(.) Täällä odotellaan actionia, olisi ihana päästä näkemään oma murunen jo silmästä silmään! Alkaa turhauttamaan ja pitkästyttämään tää kotona olo..

Terkuin, Simppu ja pötkis 39+3
 
Paljon onnea Haaveissatoinen tytöstä koko perheelle! Mahtava uutinen!

Ja Blommorille ja perheelle oikein paljon jaksamista! Kovasti toivotaan mukananne, että käänteitä olisi vain parempaan suuntaan. Rankkaa on varmasti, eikä sitä pysty itse käsittämään. Esimerkiksi tuo kysymyskin tuntuu niin vaikealta, että tuntuu vaan niin kohtuuttomalta, että joku saattaa tuollaista joutua miettimään. Voimia eteenpäin!
 
Blommor :hug:
Hienoa, että leikkaus onnistui, ja kurjaa, että takapakkina tuli sisäiset vuodot :( Toivon, että keskiviikko menee hyvin, ja että muutenkin jäisi jo vaikeudet taakse! :heart: Kiitos, että jaksoit tulla kertomaan kuulumisia.



Paljon onnea HaaveissaToinen ja perhe pikkuisesta prinsessasta! :heart: :flower:

Kävipä sulla hyvä tuuri vaunukaupoissa, Dragonfly77! :)

Kiva, että Farkkutytön arvot on nyt paremmat :) Toivotaan, että pysyykin hyvinä. Ja hienoa, että asuntokaupat etenee :)

Harmi, että jouduitte siirtämään juhlia, petronella : / Meillä kävi viime vuonna (ja joku aikaisempi vuosi) sama juttu, mulle ja kopukselle nousi kova kuume, enkä ehtinyt saada juhlavalmisteluja valmiiksi. Kevät on siitä tympeää juhla-aikaa, että lapsilla kiertää kuume- ja vatsataudit... : /

Arska paistaa ihanasti, koko päivän pitäisi olla hyvä ilma :cool: Meinasin tänään siivota meidän "parvekkeen". Asutan siis maan tasalla, mutta tässä ei ole varsinaisesti omia piha-alueita, tuollaiset pienet karsinat takapihan puolella. Pestään puutarhakalusteet jne, niin pääsee sitten vappuna grillailemaan. Haravoimaankin pääsee, kun on nurmikko on ollut sula jonkin aikaa. Pihalle siis :)

Cherrie_ 34+2
 
Dragonfly77 puki samalla myös mun ajatukseni niin kauniisti sanoiksi, omat sanat eivät riitä... Blommorille, Helmille ja muulle perheelle kaikkea hyvää, pidän peukkuja keskiviikkona! Toivon todella, että sisukas Helmi on meidän toukokuisten huima selviytymistarina.

Samaan syssyyn kovasti onnea HaaveissaToinen ja perhe! Tyttövalta jyllää!
 
HaaveissaToinen onnea prinsessasta!
Blommor jaksamista ja onnea keskiviikkoon!!

Voisin nyt vähän kertoa miten meidän synnytys eteni.
Sairaalassa taisin viettää kolmisen viikkoa ennen kuin lääkärit päätyivät suunniteltuun sektioon, istukan vajaatoiminnan sekä sikiön kasvunhidastuman vuoksi. Odotettu painoarvio oli 1670g.
Sektiopäivä oli 5.4. Raskausviikkoja oli silloin 34+6.
Saliin pääsin aamulla vähän ennen yhdeksää ja hyvä ettei mies missannu koko tapahtumaa, kun osastolla sanottiin edellisenä päivänä ettei ainakaan ennen yhdeksää leikata ja mies oli tulossa yhdeksäksi sairaalalle. No onneksi sitten spinaalia koitettiin pistää monen monta kertaa ja muutenkin valmisteluissa meni aikaa niin kerkesi mieskin mukaan. Itse leikkaamisessahan ei mennyt kauaa. Juteltiin miehen kanssa jotain ja muistan yhden hoitajista yhtäkkiä sanovan, että nyt vauva on ulkona ja sitten kuulukin jo huuto. Poikaa näytettiin mulle pikaisesti ja lähdettiin peseen. Mies lähti vauvan mukaan ja mua jäätiin ompelemaan. Poika siirrettiin lastenosastolle aluksi ihan tavalliseen sängyyn, mutta jonkin ajan kuluttua siirryttiin keskoskaappiin ja tehon puolelle. Oli ongelmia hengityksen kanssa ja jouduttiin laittamaan ylipainenasaaliin. Poika sai myös antibiootteja, kipulääkkeitä ja sokeria. Nasaalia ei kuitenkaan tarvittu paria vuorokautta pidempään ja poika pääsi siirtymään takaisin lasten osastolle maanantaina 8.4. Siellä hän tarvitsi enään nenämahaletkun, kun ei ollut energiaa syödä itse. Sekä yhden vuorokauden oli valohoidossa kohonneiden biliarvojen takia.

Minä itse kotiuduin sairaalasta jo 9.4. ja sen jälkeen vietin päivät lastenosastolla ja yöt kotona. Poika pääsi kuitenkin kotisairaalaan 14.4 nenämahaletkun kanssa.
Eilen saatiin letku vihdoin pois ja nyt vielä seurataan, että paino lähtee kunnolla nousuun.
Poika painoi syntyessään 2140g ja sairaalassa alimmillaan 1900g. Kotion, kun päästiin hän painoi 1975g ja eilen painoa oli 2170g. :)

Itse olen toipunut suht hyvin, mitä nyt noustessa haavaan vähän sattuu. Mutta eiköhän se siitä. :)

Pahoittelen kirjotusvirheitä ja sekavuutta.

Iloista loppuodotusta kaikille ja sais niitä poikiakin lisää tulla. ;)

Meejj & Daniel 2vko2pvä
 
Blommorille ja perheelle paljon voimia :hug:

Haaveissa toinen onnittelut prinsessasta :flower:

Itsellä tänään 35+0 ja aamun neuvolakuulumisia:

Paino +453/vk, yhteensä tullut 20 kg
RR 107/65
Hb 105 nyt saa ottaa lisärautaa monivitamiinin lisäksi
sf 30
turvotusta on jonkun verran, enemmän iltaisin
pää alaspäin ja hyvin alhaalla lantiossa, tuskin enää kääntyy väärin päin

Eilen tuli haravoitua piha ja nyt tietää sen tehneensä :) Nyt odottelen ensi viikon lääkärikäyntiä, että näkee vielä pienen ennen syntymää ja saa hieman painoarviota. Muut lapset olleet 3800-4210g syntyessään, joten varmasti tämä sinne samoihin mittoihin menee.

dublo 35+0
 
Heippa.Täällä alkoi äitiysloma=)

Kaikenlaisia kolotuksia on ja yöt levottomia,mutta aurinko paistaa ja on niin keväistä:cool:
Huomenna neuvolaan.Sitten rv 36 pitäisi käydä verikokeissa,esikoisen aikaan sain verensiirron,niin siksi joka raskaudessa sen jälkeen ollut nuo kokeet,aina olleet kyllä kunnossa,kai myös nyt :)

Hienoa Meejj,että poika kasvaa ja nenämahaletkun saitte pois,hyvän kokoinen poika oli syntyessä:heart:

petronella ja toukotoukka 34+5:heart:
 
Haaveissa toinen: Onnea prinsessasta! =)

Blommor: Kiitos, että jaksat käydä kirjoittelemassa kuulumisia. Todella ikävä tilanne, sanat eivät riitä kertomaan, miltä tuntuu puolestanne. Paljon voimia! :hug:

Omaa napaa:
Mullahan on supistellut epäsäännöllisesti nyt puolentoista viikon verran, öisin supparit ovat olleet pahempia tai ainakin siltä tuntuu. Saattaa kyllä olla, että kun päivisin kuitenkin tekee aina jotain muuta samalla kun supistus iskee, että sen takia öisin ne tuntuu monta kertaa voimakkaammilta.

(LIMAVAROITUS!) Eilen alkoi hailakan verensekainen, limainen vuoto, ilmeisesti limatulppa irtosi. Viime yönä supisteli jo useammin ja kivuliaammin. Eli lähtölaskentaa toivon mukaan enteilee, mielelläni synnyttäisin jo tämän viikon aikana.. Saas nähdä kuinka käy! :whistle:

Nyt jos kukkapenkkejä vähän rapsuttelis ja orvokkeja ajattelin käydä lähikaupasta ostamassa. Saa vähän piristystä tuohon etukuistille. Ihanan aurinkoinen ja keväinen ilma tuolla ulkona!

Aurinkoista viikon alkua kaikille! :)

Amon & herra- piskuinen 38+3
 
  • Tykkää
Reactions: Rapunen
Neuvolaterkkuja! Yritin selittää neuvolatädille viikonlopun uusia tuntemuksiani, jotka voisi summata näin: tuntuu kuin vauva törkkisi vaginaani. (Ei taida olla fysiologisesti mahdollista, mut tunne on semmoinen.) Selitykseni oli vähän hienovaraisempi, ja neuvolatäti sanoi vain "Niin, en kyllä osaa sanoa, mitä tuo on. Oletko huolestunut asiasta?" No en kyl oo. Ehkä se sit on jotain tuntemuksia vauvan punkiessa alaspäin, koska oltiin yhtä mieltä siitä, että alaspäin vauva oli liikkunut. Asento oli taas epäselvä, jotain epämääräisiä pieniä osia neuvolatäti tunsi, joista ei tiennyt mitä olivat...Hahhah!

Rv 38+1
Paino 76,2 kg
Muutos +233
RR 106/70
Hb 128 (ei tarvii välttämättä päivittäin ottaa rautaa, oli noussut hyvin)
Kohdunpohjan korkeus 34
Lapsivesi N
Tarjonta RT
Syke 130

Ihana kevät, jotenkin superonnelliset fiilikset koko ajan! Toivottavasti kaikilla teillä muillakin!
 
Mukava kuulla teidän kuulumisia, Meejj :) Hienosti on poika kasvanut, ja kiva, että olet toipunut sektiosta hyvin.

Täältäkin neuvolakuulumisia:

Paino +428/vk, kaikkiaan 10kg tullut
RR 122/68
Hb 128, saan vähentää annosta yhteen rautatabuun päivässä
Sf 29
Vauvan sykkeet +140, ja edelleen on vinottain

Streptokokkinäytteen vein ja Rh-verikoe otettiin. Ihmetyttää tuo vauvan vinottain oleilu. Oli vaihtanut pään toisen lonkan puolelle, peppu on nyt vasemmalla kylkiluiden alapuolella ja pää oikean lonkan yläpuolella. Tuntuu istuessa muhkeana pallona painamassa luihin, melko tukalaa... Hauskalta näytti, kun kävin pitkäkseni sydänääniä varten, pikkuinen peppu pullahti korkeaksi pallukaksi tuohon kylkiluiden jatkeeksi :D No mutta, pyörimisaikaa on vieläkin, terkkari ei ollut huolissaan vauvan asennosta, joten minäkään en ole. Katsotaan mitä lääkäri sanoo vapun jälkeen.

Amonilla kuulostaa olot aika lupaavilta!
Mullahan lähti toka synnytys käyntiin kevätistutuksia kyykkiessä ;) Kesken kaiken kuului plopsahdus, kun tuli limatulppaa tai jotain, ja siitä lähti säännölliset supparit käyntiin.

Vähän offtopic kysymys: eikös ihan perus terveyskeskuskäynnillä voi tutkia kaikututkimuksella tms, onko poskiontelontulehdus?!
Kun meidän tytöllä on taas jotain epämääräisiä oireita ollut koko kevään ja viime vuonna oli samat kuviot. Silloin lääkäri laittoi lähetteen allergiatesteihin. Mitään ei löytynyt, ja arvelivat, että on ollut pitkittynyt poskiontelontulehdus, mikä meni ohi ennen niitä testejä korvatulehdukseen saadulla antibioottikuurilla. Nyt tosiaan taas sama rumba käynnissä, ja lääkäri määräsi kovan antibioottikuurin poskiontelontulehdukseen, vaikkei edes tutkinut poskionteloita...! Apteekissa vähän ihmettelivät annostusta. Meillä ei ole lapsilla ollut aiemmin poskiontelontulehdusta, niin en oikein ole selvillä nykykäytännöistä, omasta lapsuudesta vaan muistelen, että jollain laitteella katsottiin niitä poskionteloita...

Cherrie_ 34+3
 
Ihanan keväistä tosiaan, meillä olisi kovasti pihan laittoa edessä, joten pian alkaa talkoohommat! Talkoot voisi pitääkin vappuviikonloppuna ja rehkiä olan takaa jos vaikka saisi jotain syntymistä edistävää aikaan.. Esikoisen synnytys meillä käynnistyi seksin jälkeen, joten sen voimaan uskon ainakin.
Amonille voikin tulla piankin lähtö... :)
Meillä keskiviikkona tulossa viimeinen lääkärineuvola, ihana kun moni pääsee näkemään vauvansa ultrassa neuvolassa! Meillä Hämeenlinnassa sellaista ihanuutta ei ole, rakenneultrassa on vauvaa viimeksi kurkattu.

Oletteko nähneet synnytysunia? Näin viime yönä ensimmäisen, tosin ei siinä syntymään asti kai päästy, epiduraalia laiteltiin pariin kertaan kun ei saatu ja muutenkin uni oli jotenkin erikoinen, olin jossain osastolla minne tuotiin ihan ketä vaan, ilmeisesti jossain ensiavussa.

Hetami 35+6, huomenna poksuu :)
 
Mukava kuulla Blommorin kuulumisia. Kiva kun jaksat raskaassa tilanteessa kirjoitella! Paljon voimia ja jaksamisia teille kaikille ja toivotaan, että Helmi vahvistuu tarpeeksi ja kaikki menee hyvin!

Kiva kuulla teidänkin kuulumisia Meejj. Mukavaa, että poika on kasvanut ja olette saanut nenämahaletkun pois.

Amonilla alkaa olla aika jännät paikat!

Meilläkään ei pääse neuvolassa kurkistamaan vauvaa. Rakenneultrassa täälläkin on vauvan viimeksi saanut nähdä.

Tänne ei kuulu mitään uutta. Täällä ollut muutaman päivän aivan ihana, aurinkoinen sää. Valitettavasti taisi lupailla loppuviikoksi sadetta, saisi poika tulla maailmaan kun sateisella säällä ei hirveästi ole muutakaan tekemistä :LOL:

Tiivi-Taavi & Hemuli 37+4
 
Blommorille ja perheelle :hug:, vieläkin lähettelen enkeleitä pienelle matkaan.

Meejj kiva kun olette saneet vauvan kotiin ja nenämahaletkun pois.

Amonilla rupeaa olemaan jännät paikat, joko kohta saataisiin lisää toukokuisia maailmaan :).

Cherrie meillä ei ainakaan ole paikallisessa tk:ssa mitään laitetta millä katsovat poskionteloita, sellainen laite todella on olemassa mutta mun ontelot on katottu vaan yksityisellä. Lienee hyvä säästökohde ettei tarvi moista ostaa.
Kerrohan muuten sitten mitä lääkäri sanoo tuosta poikittain olosta, mua kiinnostaa ihan mielenkiinnosta, ja myös osittain siksi kun tääkin vielä majailee ihan miten sattuu, pää lonkassa ja pylly pystyssä :).

Affen mä repesin kun luin sun varsan synnyttämisestä :D, ja tosi on että jos sellaisen saa itsestään ulos niin pieni ihmisvauva ei kyllä missään enään tunnu :popcorn:.

Omaan napaan ei kuulu mitään ihmeellistä, mies lähti tänään Puolaan työmatkalle ja tulee vasta perjantaiyönä kotiin, plääh! Onneks nyt tän jälkeen ei sitten enää lähde Suomea kauemmas työmatkalle ennen vauvan syntymää.
Vakaasti olen ajatellut että voisin vappuvauvan synnyttää, olishan se kiva syntymäpäivä, mutta pahaa pelkään ettei tämä suostu lähtemään muuta kun häätämällä..

Armin 36+3
 
Cherrie_ Olen poskiontelotulehdusten asiantuntija :D on se "kaikuluotain" eli ultraääni yks keino selvittää asia, mutta usein voi näyttää limakalvoturvotustakin vain ja on jopa lääkäritkin todenneet sen olevan epäluotettava laite. Röntgen olisi tietysti luotettava, mutta siihen ei ihan noin vain pääse ja raskaana oltuani se ei ole ollut edes mahdollista. Itse vannon punktoinnin nimeen! Auttaa aina ja heti eikä ab kuuria tartte. Tosin lapsen kohdalla en sitä näe kovin ideaalina vaihtoehtona. Vähän kyseenalaistan tosiaan tujua ab kuuria tuon kummemmin tutkimatta... Voisithan pyytää jatkotutkimuksia kun ei nuo kuuritkaan kovin hyvästä ole esim. suolistolle. Tsemppiä, toivon, että vaivaan löytyy ratkaisu :hug:

Esikoista odottaessa sunnuntaina 39+0 sattumalta siivosin aika lailla, seksiäkin oli ja vielä saunoinkin eli eikös nuo ole ne klassiset keinot synnytyksen käynnistymiseen :LOL: Jälkeenpäin huomasin tuon. Maanantaina oli käynnistys ja keskiviikkona syntyi eli myytit murrettu!

Muakin nauratti affen :D
 
Cherrie_ Meillä on kyllä se laite ihan tk:ssa, mutta on kyllä hyvin harvinaista että sitä suostutaan käyttämään. Meillä miehellä tulehtuu poskiontelot usein ja sillä on varmaan kerran kymmenestä kerrasta katsottu sillä laitteella.
 
Mulla kesti melkein 4 päivää lukea 3 sivua palstaa :D
Mut nyt on viimeinen tentti tehty ja sit vaan onkin jäljellä odotusta. Esikoinen syntyi vapun jälkeen 2. päivä toukokuuta ja se päivä olis kätevästi kaksi viikkoa ennen laskettua aikaa. Ajattelin et se vois olla hyvä päivä toisellekin syntyä, mut alko taas hirvittää et se olis jo ens viikolla :D Äkkiä pesemään kasa vauvanvaatteita taas et voi rauhottua hetkeks. Toisaalta voi mennä ihan toukokuun loppuunkin asti, mut sillon on siskon ylppärit :p

Viimeinen neuvolalääkäri oli torstaina ja siinä kaikki oli okei. Kohdunsuu kuulemma pehmeä, niin kuin uudelleensynnyttäjillä useasti. Jännittää välillä että milloin pitää synnyttämään lähteä. :)

Rapunen ja Pt. 2, 36+5
 
Affen :D :D :D

Blommorin perheen tilanne on ajatuksissa. Tulisipa siitä tosiaan tämän pinon selviytymistarina. Voimia ja enkeleitä teidän matkaan. :hug:


Unista: Mä näin viime yönä sellasta unta että sain tytön (meille siis tulossa poika, joka kyllä kolmesti jo ultrassa nähty), enkä osannut yhtään hoitaa sitä. Se oli alasti ja sillä oli kylmä, oltiin jo kotona siis, itse synnytystä ei unessa ollut. En osannu imettää sitä ollenkaan ja se pissaili sänkyyn. Ihan kamalaa. :D

Onko muita, joilla on sellainen tunne jo näillä viikoilla, että haluaa oikeesti synnyttää NYT. Tänään siis ollaan täysiaikaisia.
Moni varmaan odottaa malttamattomana jo tässä vaiheessa, mutta onko täällä sellasia jotka on nyt tässä raskaudessa tai edellisissä tuntenut rv 37, että haluaa vauvan välittömästi ulos? Mä en enää jaksa. Olo on ihan hirvee koko ajan kaikkien kipujen, särkyjen ja liikuntakyvyttömyyden kanssa. Päivät menee NIIN hitaasti. En tiedä mitä tekisin että saisin ajatukset jotenkin rauhotettua. Häädöt aloitetaan tänään, mutta luulenpa että se ei auta kun vauva tuskin valmis on vielä tulemaan. :/ Toisaalta tuntuu itsekkäältä, että mitäs hankkiutua raskaaksi jos ei kestä muka näitä naurettavia vikoja viikkoja... mutta sanokaa nyt joku et en olis yksin tän asian kans!

Voimaton Rakkausvauva89 & Kirppu 37+0
 
  • Tykkää
Reactions: ReVe ja Rapunen

Yhteistyössä