Vanhemmuus 16.09.2017 Päivitetty 26.06.2023

Kai teilläkin esipureskellaan ruoka ja siunataan pullovesi? Julkkisvanhempien oudot tavat TOP 10

Supertähdet ovat usein erikoisia persoonia, myös vanhempina. Listasimme julkkisvanhempien 10 tapaa, jotka ihmetyttävät ja naurattavat.

Teksti
Janica Brander
Kuvat
MVPhotos, iStock

 

1. Alicia Silverstone pureskelee lapsensa ruoan

Näyttelijä Alicia Silverstone syöttää Bear-poikaansa lintutyylillä. Hän pureskelee ruoan ensin itse ja pulpauttaa sen lapsen suuhun. Kyseessä ei ole uutisankka, sillä Silverstone esittelee ruokintatyyliään The Kind Life -bloginsa videolla.

Linturuokinta kuuluu Silverstonen tapaan toteuttaa kiintymysvanhemmuutta. Ruokintatyylillä uskotaan olevan myös lapsen terveyttä edistäviä vaikutuksia. Ruokaan tarttuu ruoansulatusta edistäviä entsyymejä sekä lapsen että äidin suusta. Ruoka saattaa imeytyä lapsen elimistöön tehokkaammin, jolloin hän saa enemmän energiaa.

Esipureskelun väitetään parantavan myös lapsen vastustuskykyä ja vähentävän allergiariskiä. Tosin äiti voi tartuttaa lapseen sylkensä kautta karieksen ja sairauksia.

Keskustele: Nyt meni yli ja pahasti: pureskelee lapsensa ruoan!

Meillä saippua, Amerikassa chili?

2. Lisa Whelchel pesee tuhmeliinin suun chilillä

Näyttelijä Lisa Whelchel ponnahti Yhdysvalloissa kuuluisuuteen 80-luvun komediasarjasta The Facts of Life. Viime vuosina hän on ollut otsikoissa kasvatusmetodiensa vuoksi.

Whelchel on kertonut pakottaneensa lapsensa maistamaan tulista kastiketta, jos he eivät totelleet. Whelchel on puolustellut inhottavaa rangaistustaan sen tehokkuudella. Nieltyään kerran polttavaa kastiketta lapsi ei kuulemma kapinoi toistamiseen.

Keskustele: Saako lapsen suun pestä saippualla

3. Janyary Jones söi istukkansa

Mad Men -tähti January Jones palasi töihin jo kuusi viikkoa poikansa Xanderin syntymän jälkeen. Nopea palautuminen johtui Jonesin mukaan siitä, että hän söi kuivatun ja pillereiksi puristetun istukkansa.

Istukan ravinteiden uskotaan nopeuttavan äidin toipumista, edistävän maidontuotantoa ja ehkäisevän synnytyksen jälkeistä masennusta. Myös Tom Cruise kertoi haluavansa syödä Katie Holmesin istukan synnytyksen jälkeen, kun Holmes odotti heidän Suri-tytärtään.

Keskustele: Kokemuksia istukan syömisestä?

Penelope Cruz ei ole tainnut kuulla vanha sananlaskua, jonka mukaan lapsi on terve, kun hän leikkii.

4. Penelope Cruzin kodissa lelut ovat pannassa

Tiukoista tiukin äiti lienee näyttelijä Penelope Cruz. Hän toteuttaa kasvatusmenetelmää, jossa lapsia kohdellaan mahdollisimman samalla tavalla kuin aikuisia. Cruz suhtautuu kriittisesti leluihin ja kävelyvaunuihin. Hänen mielestään ne rohkaisevat vauvamaista käytöstä eivätkä kannusta lasta oma-aloitteisuuteen.

5. Gwyneth Paltrow kielsi englanninkieliset piirretyt

Toisin kuin moni muu amerikkalainen, Gwyneth Paltrow ei usko pärjäävänsä kaikkialla englanninkielellä. Hän haluaa opettaa myös lapsilleen laajan kielitaidon.

Kun Paltrow’n tytär Apple ja poika Moses olivat pieniä, he saivat katsoa televisiota vain espanjaksi ja ranskaksi. Paltrow kertoi puhuvansa lastensa kanssa mahdollisimman paljon espanjaa ja ranskaa ja hamstraavansa Ranskasta paikallisia piirrettyjä.

Paltrow on paitsi palkittu näyttelijä, myös hyvinvointibloggaaja ja makrobioottisen ruokavalion puolestapuhuja. Koko perhe syö ruokaa, jonka ravintoarvot on tasapainotettu aasialaisen yin- ja yang-teorian mukaisesti.

Keskustele: Lapsen kasvattaminen kaksikieliseksi

6. Madonna kieltää lapsiltaan myös lehdet

Madonnalla on vielä Gwyneth Paltrow’ta tiukemmat media- ja ruokavaliolinjaukset. Kuuden lapsen äiti ei anna jälkikasvujensa katsella lainkaan televisiota tai lukea lehtiä, jotta he eivät törmää sopimattomaan sisältöön. Lapset saavat syödä vain makrobioottista luomuruokaa ja juoda Kabbala-uskonnon rituaalien mukaan siunattua vettä.

Lue myös: Älä jätä vauvaa tv:n eteen – näytön tuijottaminen on haitallista vauvoille

Nämä mukaan synnytyskassiin!

7. Jessica Simpson halusi synnyttää piikkikoroissa

Laulaja Jessica Simpson oli ennen esikoistyttärensä Maxi Drew’n syntymää huolissaan tyylistään. Simpson kertoi käyttäneensä 10-senttisiä stilettikorkoja raskauden loppumetreille ja halunneensa synnyttää korkokengissä. Hän joutui kuitenkin nöyrtymään ja pukeutumaan sairaalan vaatteisiin ja sandaaleihin.

Heitto saattaa olla huumoria, mutta Simpsonin vitsit eivät aina aukea helposti. Hän kertoi taannoin reality-ohjelmassaan luulleensa, että tonnikala on kanaa. On edelleen epäselvää, oliko Simpson tosissaan vai esittikö hän hölmöä.

Lue myös: Näin pakkaat sairaalakassin mukaan synnytykseen

8. Koko sairaala tyhjennetään, kun Beyoncé synnyttää

Kun Beyoncé ja Jay-Z saivat esikoistyttärensä Ivyn, pari maksoi lähes 1,1 miljoonaa euroa saadakseen sairaalaan omaan käyttöönsä. Pari vuokrasi koko synnytysosaston toistamiseen, kun kaksoset Rumi ja Sir syntyivät.

Beyoncén ja Jay-Z:n esikoistyttären koko nimi on Blue Ivy Carter. Pari pani nimen tavaramerkkihakemuksen vetämään heti synnytyksen jälkeen. Keväällä 2017 uutisoitiin, että Beyoncé tuo markkinoille kosmetiikkasarjan – joka kantaa rekisteröityä nimeä Blue Ivy Carter.

Lue myös: Tältä tuntui suunnittelematon kotisynnytys

9. Travoltan vaimo synnytti äänettömästi

Näyttelijäpari John Travolta ja Kelly Preston saattoivat tyttärensä Ella Bluen ja poikansa Jettin maailmaan skientologisen filosofian mukaisesti: hipihiljaa. Preston ei saanut inahtaakaan synnytyksen aikana, jotta vauva saisi rauhallisen alun elämälleen.

Keskustele: Huusitko synnyttäessäsi?

10. Angelina Jolie käyttää lastensa lentoihin miljoonia

Kun Angelina Jolie ja hänen ex-miehensä Brad Pitt saivat kaksostytöt Viviennen ja Knoxin, he päättivät, ettei media saa herkutella vauvakuvilla ilmaiseksi. Brittilehdet People ja Hello pulittivat ensimmäisistä kuvista yhteensä yli 15 miljoonaa euroa.

Nämä vanhemmat myös käyttävät rahaa lapsiinsa. Jolien ja Pittin on arvioitu kuluttavan lastenhoitoon vuosittain yli 8 miljoonaa euroa. Puolet summasta kuluu matkusteluun yksityiskoneissa.

Lue myös: Saako raskausaikana lentää?

Lähteet: ABC News, Redbookmag, The Richest, Styleblazer

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X