Lukaisinpa tämän keskustelun läpi aika hämmästyneenä: Mikä suomalaisia naisia oikein vaivaa, kun kiinnostusta kunnolliseen ruuanlaittoon ei näytä olevan juuri nimeksikään? Ei missään muualla ihmiset suostu syömään teollisia pöperöitä samoin kuin Suomessa. Italiassa ja Ranskassa on itsestäänselvyys, että ruoka kokataan raaka-aineista ja siihen ollaan valmiita käyttämään aikaakin. Mitä itse olen raaka-aineista tehnyt ruokaa, niin lopputulos vain on melkein aina tyrmäävän hyvää mihinkään teolliseen verrattuna.
Minusta lisä- ja täyteaineiden pääongelma on siinä, että niiden tarve kertoo tuotteen pääraaka-aineen kehnosta laadusta ja siitä, että sitäkin on yritetty käyttää tuotteeseen mahdollisimman säästeliäästi. Jotta epämääräinen, mauton mössö saadaan näyttämään ruualta, tarvitaan sakeuttimia, aromiaineita ja niiden vahventeita sekä värejä ynnä muita E-vitamiinejä hienosäätöön.
Mitään henkistä agendaa ruuanlaittoon on ihan tarpeetonta sotkea. Edes luomu ei ole oleellista, kunhan vain ruoka opittaisiin tekemään raaka-aineista ilman turhia lisäaineita. Tuskinpa lisäaineet ovat akuutisti myrkyllisiä, mutta aika harvaan ruokareseptiin niitä kehotetaan lisäämään... varsinkaan Välimeren keittiöissä. Kaikki, mitä ranskalaiset ja italialaiset eivät tarvitse ruuanlaitossa on turhaa