Lokakuun -08 kullannuput

Nanni: Me alotettiin vellin antaminen Jeren ollessa reilu 11 viikkoa eli n.2,5kk siksi, koska korviketta kului jo yli 1000ml/päivä. Mielestäni on "hullua" antaa maitoa litrakaupalla tai vastaavasti tunnin-parin välein kun voi antaa tuhdimpaakin ravintoa. Jos imettäisin vallan, tuskin antaisin vellejä vielä...

gabrielle: Tosiaan vellien alottamisesta ollaan eri mieltä, niin täällä ku neuvoloissakin. Toiset neuvolat suorastaan kieltää vellien annon (paitsi kai viljapohjaset on sallittu sit aikaan) ja toiset suosittelee. 4kk pidetään soseruuallekin aikasimpana ikänä joten vellille kai myös, mut kuten muutkin kommentoi jokainen itse päättää jos velliä antaa ja milloin. Joku vauva voi tarvita velliä jo alle 3kk ikäsenä (kuten meillä ) tai joku ei tarvi ollenkaan. Muista, et äiti päättää viimekädessä minkä ikäsenä jotakin antaa jos antaa ollenkaan. Neuvola ohjeistaa ja neuvoo, mut ei voi päättää mitään sun lapsen ruuasta. =)

toiveikasäiti: Älä turhaan vertaile muihin vauvoihin. Kuten sanottu jokainen kehittyy ajallaan.
Mistä sit johtuukin, et äideillä on tapana vertailla omia vauvoja toisten vauvoihin ja vielä sisaruksiakin toisiinsa... Mä ainakin myönnän, et vertaan kaikkia vauvan taitoja isompien sisarusten vastaaviin :ashamed:
Vertailun vuoks, meillä keskimmäinen käänty mahalta selälleen 4kk iässä ja selältä mahalleen "vasta" 6kk ikäsenä. Nää taidot Jere oppi ennen 3kk ikää. Eli kaikki oppii tarvittavat taidot ajallaan :hug:

Kiusallisesta olosta julkisella paikalla: Pikkasen on mullakin sitä vikaa, vaikka jo kolmatta vauvaa kuljetankin ihmisten ilmoilla. Yritän kyllä aina ajatella, et mitä sitten vaiikka vauva itkee, sehän on normaalia.
Pahinta onkin varmaan, jos joku möläyttää, et miks sä et tee mitään... Bussissakin saa helposti paheksuvia katseita vauvan itkiessä, mut älkää välittäkö! Joko sillä valittajalla tai tuijottajalla ei ole omia lapsia tai sit ne on jo niin isoja ettei muista millasta vauvan kanssa on. Kukaan ei kuole vauvan itkuun ja sehän on vaan merkki siitä, et vauvalla on joku "hätä", nälkä, kuuma, kylmä, vaippa täys, sylikaipuu, ikävä äitiä jne... :)

Meillä ei vielä naureta, jos kutittaa, niin saattaa tulla sellanen naurun esiaste eli kiekasu, kurnutus tms.
Lattialla siis kääntyillään joka suuntaan ja joskus huomaa, et Jere kääntyy jo hieman akselinsa ympäri. Peppua nostetaan ylös jolloin jalat menee alle, kuten ryömimisessä... Nyrkit menee suuhun koko ajan ja joskus "vaan" kaks/kolme sormea. Jere tarttuu esim. lattialla maatessaan usein toisella kädellä paitaansa/bodyyn ja toisella tavottelee jotain lelua tms. Jos lelun antaa lähelle, niin tarttuu kyllä siihen, mut huomaa et koordinaatio ei ihan pelaa vielä, kun lelu saatetaan viskasta johonkin. Suuhun yrittää usein leluja laittaa, mut ihan ei silmä ja käsi pelaa vielä yhteen. :D
Olalla ollessa Jere tarttuu usein mun kaulanahkaan... ja sylissä ollessa paidan reunaan tai sormeen....

Ootteko muut huomannu, et vauva olis jo jompikumpi kätinen siis käyttää toista kättä enemmän??? Meillä on vasen käytössä aina, sillä tartutaan leluihin ja se menee suuhunkin...

Niin, huomenna on neuvola, sit taas kuulumisia.
Piti vielä sanoa, et tosi kivoja kuvia ootte laittanu. Kyllä noi pikkuset on söpöjä kaikki =)

jasmara ja Jere 3kk
 
moi

ihania kuvia olette taas laittaneet... =)

Emilyn mulle annettu crohn epäily myös n. 8 v sitten ,tilanne ollut sen jälkeen niin hyvä ettei uskalla ääneen oikein sanoa sitä =) ..eli nyt epäilen et onko sitä kuitenkaan ,aika näyttää, raskausaikan kaikki kuulemma rauhoittuu ja mähän en oo muuta tässä ollutkaan kun raskaana =) ...

meillä Nooa nauraa ääneen ja kun kutittaa niin vähän saa herisyvät naurut :heart: ..lattialla kääntyilee selältä kyljelleen ja pyörii jotenkin et löytyy milloin mitenkin perin..masulla ollessa viihtyy vieläkin vaan hetken...


unista Nooa nukkuu aamulla pienet torkut ,sitten unet ulkona n. 3-5 h, ja illalla pienet torkut taas

mut nyt selvittelemään missä viipyy tytölle ostetut vaatteet |O

pw ja Nooa 3 kk ja päälle
 
Alkuperäinen kirjoittaja Pöppiäinen82:
pinkwawe - Huutiksesta ko oot ostanut ??
vai... Ainakaan postimyynnin kautta ei yleensä kestä kauaa...
H&M pakettia saan kyllä ootella jo kolmatta viikkoa...
ei kun kirppispalstan kautta :kieh: ...ei kuulu mitään vaikka maksusta jo 8 pvää..inhottavaa kysellä ja kytätä....jos ei pian ala kuulua niin täytyy alkaa selvittelemään tarkemmin..kun nykyään tuntuu tuolla pyörivän noita hujareita..ei onneksi ole mistään isosta summasta kyse...mutta kuitenkin..ois kiva jos ilmoittais missä vaatteet viipyy

 
pinkwawe - Mulla on käynnyt kerran niin kirpparipuolelta etten saannut vaatteita... rahat meni mutta enpä sitten jaksanut alkaa vatvoo sitä asiaa.... ( ei ollut onneksi iso summa ja siit on jo parivuotta ainakin.. )
ja sen jälkeen en ole kirpparipuolelta mittää ostanut,huutis on ainot missä pyörin.
On se ilkeet alkaa kyseleen,sen tiedän... toivon mukaan saat vaatteet pian...
 
Silleri
Emilyn vissiin kyseli niitä mahaoireita, aina on mulla ruoansulatus ollut kehno ja kaasua muodostava, mutta loppuraskaudesta lähtien alkoi tulla sellaista veriviiruista limaa välillä, :x ja kun kysyin siitä lopputarkastuksessa lääkäriltä, oli sitä mieltä, että nämä verijutut täytyy kyllä tähystää. Nyt kun olen pidempään ollut syömättä mitään maitoa tai ruista niin se on kyllä loppunut.

Kaisla nauraa ja juttelee paljon. Ja meillä tosiaan vanhemmat lapset kääntyilivät vasta 7kk iässä joten mikäs hätä tässä vielä.

Siskon kanssa ollaan valmistumassa ammattikorkeista tänä keväänä (kunhan vaan tässä saisi lopputyön valmiiksi) ja ajateltiin lähteä tyttärien kanssa Pariisiin kesällä. Siis isomman tyttären. Mieskin meinasi, että kyllä hän Kaislan muutaman päivän hoitaa, mitäs lomaa se muuten olisi, mutta kun mietin asiaa tuossa tänään, niin tulin siihen tulokseen, että tuskin raaskin lähteä ilmankaan! :) Olen vähän höperö lasten kanssa, aina niitä ikävöimässä, vaikka lyhyestikin jossain poikkeisin. Jos jatkaisi imetystä kesän yli, siinä olisi sitten hyvä tekosyy pitää vauva aina mukana kaikkialla... :LOL:
 
vauvauinti infossa on nyt käyty ja ilmoittauduttu. aloitetaan helmikuussa (alkaisi jo nyt lauantaina) kun ajattelin että totutan neidin ensin kotona viileeseen veteen ettei mene uinti kerta huutamiseksi. neiti kun viimeksi protestoi niin että pitäjä raikasi kun vesi ei ollutkaan totuttua 37astetta. :D mukavalta vaikuttaa. nyt vaan pitäisi äidin päästä ulkonanäkö kriisistään yli että kehtaisi mennä uimahalliin muiden ihmisten ilmoille... :headwall:

meille ainakin sanottiin että sellaiset uimavaipat on ihan turhia. sanottiin että sellainen lahkeellinen "painijapuku" uikkari on kaikista paras, joka on reisistä mukavan tiukka niin ei oo heti kakka altaassa jos sattuu tulemaan. sellaista pitäisi sitten lähteä metsästämään. :)

Mihinkä ikään mennessä rotarokotteen eka osa pitäisi antaa? kun aloin nyt kuitenkin miettimään että jos/kun mennään vauvauintiin niin sieltähän se voi helposti tarttua varsinkin kun on talvi jolloin se rota yleensä jyllää, että josko se pitäisi sittenkin ottaa... kallishan tuo on mutta kai se maksaa ittensä siinä takaisin ettei ainakaan tarttis sairaalaan joutua pientä viemään. rahaa vaan nyt kuluu kun mun on tarkoitus ostaa se kierukka eikä sekään halpa ole ja siihen päälle samanhintainen rokotus niin kuukausi tulot minulta on siinä. :headwall:

jahas. tarttis kai lähtiä laittamaan neiti nukkumaan. ilmoittaa tuossa sitterissä itsestään pierujen kautta. :D kauheita paukkuja tulee (kerrankin ilman huutoa jee!!!) että pitää miettiä onko se oma vai neidin perä. :LOL: anteeksi tämä suorapuheisuun mutta se on vaan niin hauskaa miten tollainen pieni voi päästellä niin kauheita paukkuja. :LOL:
 
Toiveikasäiti:

Rotarixistä Pharmaca sanoo näin: Rokotusohjelma käsittää kaksi annosta. Ensimmäinen annos annetaan 6 viikon ikäisille tai sitä vanhemmille pikkulapsille. Annosten välillä on oltava vähintään 4 viikkoa. Rokotusohjelma on mieluiten suoritettava loppuun ennen 16 viikon ikää. Molemmat annokset tulee kuitenkin antaa ennen kuin pikkulapsi täyttää 24 viikkoa.

Rotateqistä puolestaan:
RotaTeqia annetaan kolme annosta.Ensimmäisen annoksen voi antaa 6 - 12 viikon ikäiselle, ei 12-viikkoa vanhemmalle lapselle. Annosten välissä tulee olla vähintään 4 viikkoa. On suositeltavaa antaa kaikki kolme annosta ennen kuin rokotettava täyttää 22-24 viikkoa.

 
Toiveikasäiti:
Me ollaan menossa rotaan ens keskiviikkona, ja sillon Milla on 13viikkoa ja kolme päivää vanha, Eli päivän yli 3 kk, mutta neuvolantäti oli sitä mieltä että ei haittaa.. Ja meillä siis resepti tohon Rotarixiin.
Olikos teillä jonoa vauvauintiin? Mun on nimittäin pitänyt jo kuukauden ilmottautua, mutten ikinä muista :snotty:
Kuinkas moni täällä on täysimetyksellä?
Entäs kuinka moni asuu uudellamaalla?
Käyttääkö muut kuin allekirjoittanut kantoliinaa?
 
Nanni81

Meillä mennään täysimetyksellä ja käytän kantoliinaa. Sisällä en niinkään enää, kun vauva viihtyy lattialla liikkuen mutta aina jos ollaan käyty jossain niin että molemmat muksut on tykönä esim. kauppakeskuksissa tms niin usein otan sitten kantoliinan, jos reissu on sen pituinen ettei pikaisesti vaan pyörähdetä niin että vauva on kaukalossa. Minusta se liina on tosi kätevä lenkeillä jne! Voi kävellä polkujakin pitkin, toisin kuin vaunujen kanssa.
 
nanni - Mä asun myäs uudellamaalla..

Käväsin jälkitarkastuksessa,hemppa 150,paino 51kg ja verenpaine oli hyvä ja kaikki jees parantuneet muutenkin,ei mittää ongelmia... Lääkäri sanoi ihan kun en ois koskaan synnyttänyt,kaikki hyvinkin palautunut.. jee...

 
Pitää tulla välillä pyörähtään.

Mein ukkeli vetää 11 tunnin yöunia. Joskus sen jälkeen syö ja jatkaa viel pari tuntia. Kehen lie tullut :whistle:
Joskus saattaa viidelta herätä syömään, jos ei ole illalla syönyt tarpeeks. Maitomäärät on hirveitä, eilen illalla tuli laskettua ja 270ml se putkeen imas. Täytyy siis kiinteitä täälläkin kohta alotella. Neuvolasta viimeks sano että jos mahottomia määriä syö niin kiinteisiin. Korvike kun vaan lihottaa.
Tänään on kerennyt aamupäivätirsat, 45min, nukkua vaunuissa. Yleensä nukkuu iltapäivästä toiset unet 1-3 tuntia ja jos hyvin sattuu niin siinä välissäkin pienet unet. Niinkun nyt näytti nukahtavan. Vaunuissakin on enemmän alkanut viihtymään, ei se tosin mikään lempipaikka kuitenkaan ole :)

Ei kääntyile vielä eikä ääneen naura, mitä nyt eilen vähän kokeili. Päätään pitää hyvin ja juttelee senkin edestä.

Tässä me ollaan menossa kattomaan salibandya


Osaa myös näyttää _niin_surkeeta_


On vaan huonoja kuvia, kun tulee kännykällä napsittua. Tota kameraa jaksa joka kerta kaivaa esiin :saint:

*muoks* niin ja nanni liinaa ja reppua käytän, kuten kuvasta näkyy ;)
 
Nanni Meilä ollaan täysimetyksellä ja asutaan Uudellamaalla.Kantoliina on käytössä. Varsinkin parin ekan kuukauden aikana se oli pelastus, kun tyttö ei oikeastaan muualla sisällä suostunut päiväunia nukkumaan. Nyt on käyttö vähentynyt, en sitä enää niin käytä kotona vaan kaupoissa ja joskus lenkillä.
 
Rota rokotteen meidän neiti saa nyt sit seuraavalla neuvolakäynnillä joka on 2.päivä. on silloin reilu 3kk. soitin neuolaan tänään ja kysyin että onko jo myöhästä niin sanoi että sen ekan annoksen voi antaa samalla kertaa kun muutkin rokotteet annetaan ekan kerran eli juuri 3kk neuvolassa. Annetaan se nyt sitten ettei tartte pelätä sitten tautia. :) nii ja rotarix annetaan.

vauvauintiinei meillä ole jonoa (asutaankin kyllä ei-niin-isossa kaupungissa) mitään ennakkoilmoittautumisiakaan ei tartte tehdä. kaikki pääsee mukaan ketkä tulee. on kuulemma useampu ohjaaja sitten paikalla jos näyttää että joku kk on paljon tulossa ihmisiä. Itse ilmoitin että aloitetaan helmikuussa mutta heti nytkin ois jo voinu aloittaa.

kantoliinaa käytin kotona ihan alussa satunnaisia kertoja. nyt sain siskolta rintarepun jossa olen Jenniä pitänyt joskus lenkeillä (kun oltiin kotopuolessani käymässä eikä saatu vaunuja mahtumaan mukaan) ja kotonakin jos on tuntunut että ei meinaa muualla viihtyä. nyt se liinan käyttö on sitten jääny (onneksi on vain omatekemä etten ostanut uutena), jotenkin pidin sitä hankalana/ahdistavana.

täysimetyksellämennää täälläkin. ei ole tarvinnut paljoo miettiä että pitäisikö korvikkeita antaa kun neiti on ollut tyytyväinen tisseihin. iltaisin joutuu jopa molemmista syöttämään mutta muuten syö vain toisen tissin per syönti kerta. :D

Neuvolan täti kehotti antamaan Jennille mallasuutetta kun kakka ei oo tullu viikonlopun jälkeen ja tuntuu että maha vaivaa nyt ihan tosissaan. nytkin jo pariin kertaan on herännyt tunnin sisällä huutamaan vaunuissa vaikka normaalisti nukkuu 4h ilman mitään. raukka parka. pitää antaa heti kun seuraavan kerran syö että helpottaisi. Onko kukaan muu joutunut käyttämään tuota mallasta? onko toiminut?

Kiinnostaako teidän muiden vauvoja TV? Jenni on ihan hulluna katsomaan tv:tä. kun olohuoneessa on sitterissä tai jumppamatolla ja tv on auki niin kääntelee päätään kovasti siihen suuntaan ja jos sattuu olemaan hyvällä paikalla niin tuijottaa lumoutuneena tv:tä ja juttelee kovasti sille. :LOL: kuinkakohan pahasta se on jos noin pieni tv:tä katsoo?

jahas. jos lähtisi nukkumaan kun tämä flunssa väsyttää. meillä on nukuttu tänään puoli 12 asti mutta silti väsyttää. :D
 
TV. niin kyllä kiinnostaa Emmaa,meillä kun on vielä todella suuri tv.ee niin sehän on niin ui jui kun tv.ee tulee päälle ;)

Kantoliina en käytä,rintareppu löytyy kyllä.

Tuli niin hyvä mieli jälkitarkastuksessa kun sanottiin että miten pieni ja hoikka olen,vaikka näenhän mä peilistä itekkin miltä näytän mutta siltikin.Voin olla todella häpsy että saan olla näinkin hyvässä kropassa kolmen lapsen jälkeen..

Niin meilläkin nukutaan 10-11h yön unia nykysellään,on varmaan sellasen viikon verran nukkunut noin pitkään. :heart:

 
Tänään sitten alkoi menkat vaikka täysimetyksellä ollaan - tosin on pitkät syöttövälit kun öisinkään ei ole enää ollut syöttöjä kuin satunnaisesti (viimeisen kuukauden aikana pari kertaa?) eli hormoonit on alkanut puskea päälle.. Esikoiseta alkoi vasta 7kk synnytyksestä jollon oli vielä yösyöttöjäkin. Nyt Sanni siis 3,5kk.
 
Mulla tulee kirj.virheitä, enkä jaksa niitä korjailla - sormet on vähän jähmeät ja välillä vähän kohmeessa, tökkii tällaset pikkuasiat kuten sanojen kirjoittamisessa painan kyllä jokaista nappulaa kun on 10sormi järjestelmä käytössä mutta vaikka olen mielestäni painanut, ei sormi olekaan aina totellut.. tässä kun on näitä reuman oireita muutenkin |O :|
 
3kk Neuvolassa käyty... Kovasti sai poika kehuja :) Tosi jäntevä ja hyvin tulee pää mukana käsistä nostettaessa. Tarttuu jo jonkin verran esineisiin ja tarkkailee ympäristöään (tuo tarttuminen tulee kai yleensä keskimäärin 4kk iässä ) . Rokotuksen aikana tuli pieni itku, mut luulen, et terkan kylmät kädet oli se suurin syy... :D
Mitat oli seuraavat: 62,5cm (synt.51cm) , 6995g (s.3440g) ja pipo 40,2cm (s.36cm) eli 7 kilon raja on kohta rikki :) Tällä kertaa oli painoa lisää lähes saman verran ku viimeks, mut pituutta 2 senttiä enemmän...
Seuraava käynti on 4kk lääkärineuvola helmikuussa.

Meillä tykätään myös tv:stä. Tänäänkin tuli jotain ruokaohjelmaa kakkoselta, niin kyllä pojalta tuli juttua... En tiedä mitä se siellä näki, mut hirvee pölötys alko :D

Nukkumisesta: Meillä nukutaan tosi vaihtelevasti, päivisin 2-3 unet ja kerralla puolesta tunnista kahteen. Yöllä herätään useita kertoja, mut varsinaisesti syödään korkeintaan kerran. Rinnalla ollaan yöllä melko usein kyllä ettei tiedä aina milloin syö, milloin ei =)

Velliasiasta vielä...Meille tää oma terkka sano, et ei mitenkään tyrmää vellin antamista. Jos oltais kokonaan imetyksellä, niin sitä ei suositella, kun ei muutenkaan olis pullolla ruokittu. Meillä kun syödään 95%:sti pullosta, niin vellin annosta ei ole haittaa. Näin eri mielipide siis saman neuvolan terkoilla. Se joka vellinannon "kielsi" on hiljattain valmistunu, tää oma on vanhempi ja omaa varmaan ainakin 20 vuoden kokemuksen :)

jasmara ja Jere 3kk
 
FPI
Moikka!

Ihania kuvia taas! :heart:

Rokotuksesta: Meillä rokotus meni hyvin, Minni ei itkenyt yhtään, kun pistettiin, mutta illalla sitten kyllä itketti kovasti, eikä millään meinannut rauhoittua...no onneks kesti vaan yhen illan.

Rintarepusta: ainakin baby björnissä on alapainoraja 3,5 kg, että aika pienestä sitä voi käyttää.

Vauvauinnista: me oltiin viime sunnuntaina ekan kerran ja tosi hienosti meni, Minni tykkäs kovasti!!

Meillä on onneks unirytmi nyt vähän kääntynyt, nyt parina iltana Minni on käyny nukkumaan jo klo 23 ja herännyt sitten kahdeksan maissa, toki siis syönyt siinä yöllä pari kertaa.

Oltiin nyt ma-to Helsingissä ja vähän jännitti, miten pitkä automatka sujuu (6 h suunta), mutta tosi hyvin meni, lopussa sitten vähän kiukuttiin, mutta kahdella pysähdyksellä päästiin per suunta.

Onko kukaan lentänyt vauvan kanssa noin 3,5 kk ikäisenä? Mun pitäs viikon päästä lentää Minnin kanssa Joensuusta Helsinkiin ja kyllä vähän jänskää.

Täällä on taas niin kylmä, ettei voi laittaa tyttöä ulos nukkumaan, pyh!

Mukavaa viikonloppua!

Milla ja Minni 3kk ja rapiat :heart:
 
Nanni: ens vkolla aletaan maistelee kiinteitä, siksi laitoin että "hetken vielä". Imetys toki jatkuu ihan normaalisti kuten tähänkin asti, mutta kiinteet astuu kuvioon mukaan. silloin kai lapsi ei ole enää täysimetyksellä...?? (korjaa jos olen väärässä!) Imetystä aion jatkaa vuoden ikään asti, kuten esikonkin kanssa, korvikkeilla meillä ei "pelata" =)
Ja tarkemmin tuusulassa vaikutan :wave:

Ihanaa vkonloppua kaikille! :)

FBI: Ihana kuva :heart:
 

Yhteistyössä