äiti ja melukylän lapset - Banneri

Aika moni perhe on elänyt tai elää parhaillaan aika erilaista vauvavuotta. En olisi ikipäivänä ajatellut, kun tyttäreni viime vuoden helmikuussa syntyi, että kuinka todella erilainen vauvavuosi meillä olisikaan edessä. Kuinka koko maailma muuttuisi. Silti, vaikka vuosi oli todella erilainen (ja jatkuu erilaisena edelleen), haluan muistaa siitä kaiken muun paitsi koronan.

Alkuun harmitti toki todella paljon, miksi nyt tämmöinen piti tulla, mutta lopulta päätin keskittyä vain siihen kaikkein tärkeimpään. Ei se tilanne murehtimalla paranisi. Ja miksi keskittää energiansa murehtimalla sitä mitä ei voi tehdä, vaan nauttisi juuri siitä hetkestä mitä on.

Sitä kun voisi jäädä märehtimään, kuinka ei pystynytkään käydä vauvan kanssa siellä ja täällä kylässä. Mutta toisaalta taas, oli ihan mukavakin pesiytyä kotiin. Uppoutua nauttimaan vauvasta, vaikka alussa olikin sairastelua ja tutustua häneen täysin rauhassa, ilman ylimääräistä vouhotusta.

Tai kuinka ristiäiset meni ihan penkin alle, kun emme voineetkaan pitää niitä niin kuin olisi haluttu. Mutta eipähän ole kukaan meidän vauvoista katsonut tai kuunnellut pappia niin tarkasti, kuin meidän tyttäremme nyt nelikuisena kuunteli. Se oli jotenkin ihanaa katseltavaa, kun hän oli täysillä mukana ensimmäisessä juhlassaan. Ja eipä tullut stressattua niistä juhlista, vaan saatiin viettää aikaa ystävien kanssa nauttien jäätelöstä ja auringon lämmöstä. Eli just ihan parasta.

Haluan muistaa tämän vuoden erilaisuudesta sen, kuinka sisaruksista koululaisetkin saivat viettää paljon aikaa kotona tutustuen pikkusiskoonsa. Haluan muistaa, kuinka hyvin kaikki saatiin toimimaan ja miten paljon tehtiin yhdessä perheenä.

En ole pahemmin vauvakirjaankaan kirjoittanut tästä. Tietty jotain pientä, sillä eihän tätä asiaa nyt voi sivuuttaa ja jotain haluan kirjatakin ylös, varmasti se myöhemmin kiinnostaa myös Eedittiä. Mutta en missään vaiheessa halunnut antaa tälle ikävälle tilanteelle mahdollisuutta pilata meidän vauvavuotta. Eikä se pilannutkaan.

Vauvavuosi meni ja seuraava alkoi sama tilanne jatkuen. 1v juhlat siirrettiin, mutta kun myöhemmin päästään juhlimaan, tulee niistä varmasti ihanat juhlat.

Te keillä nyt alkoi, tai on alkamassa vauvavuosi, niin haluan toivottaa teille oikein ihanaa vuotta. Se tulee varmasti olemaan erilainen, mutta etsitään siitä niitä hyviä puolia. Tärkeintä on se mitä on juuri nyt, ei se mitä voisi olla.

Seuraa meitä myös instagramissa.

Kommentit (2)

Meille syntyi neljäs lapsi viime kesäkuussa. Aivan ihana ja hyvällä tavalla erilainen vauvavuosi menossa. Vauvakin ihanan rento ja hyväntuulinen,tiedä sitten mistä johtuu. Mutta kyllä ehtii vielä näkemään sukulaisia ja muita ihmisiä,vielä ei niistä hyötyisi. Nautitaan tästä ohi kiitävästä ajasta perheen kesken,me täällä ja te siellä:)

♥♥♥ Ihana, että sielläkin hyvällä tavalla erilainen vauvavuosi.♥
Ja kyllä nautitaan, niin nopeasti tämä aika menee.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X