ihan mamina - Banneri

Raskausviikko 8 on sujunut pitkälti lepäillen. Olen nukkunut päiväunia esikoisen kanssa samaan aikaan ja asunnon siivoaminen ja muutohommat on jäänyt ihan kakkoseksi. Väsymys on vienyt voiton ja asunto on kuin pommin jäljiltä, pyykit asuu vakituisesti pyykkikorissa ja yhtäkään muuttolaatikkoa en ole saanut pakattua. Raskaus ei ole sairaus, mutta tekee olon kyllä sairaaksi.

Lue myös: Raskausviikko 7 – pahoinvointi ja kielletyt ruokahimot

Aloitin viikko sitten rautakuurin väsymystä helpottamaan, mikä on vetänyt mun vatsan aivan jumiin. Asiaa ei auta pahoinvoinnin vuoksi yksipuolistunut ruokavalio. Lopulta kärvistelin ummetuksen kanssa 5 vuorokautta, ennen kun myönsin itselleni ettei tästä selvitä kun lääkkeillä. Täytyy siis valita väsymyksen ja alhaisen hemoglobiinin tai kamalan ummetuksen väliltä.

Tuntuu myös, että keho on täyttynyt nesteestä. Olo on todella pöhöttynyt ja farkkuja en edes kuvittele pukevani päälle. Minusta myös tuntuu, että mun kasvot leventyneet raskauden myötä. Onkohan nestettä kertynyt myös kasvojen alueelle? Hassua miten paljon muutaman viikon raskaana olo voi tehdä ihmiselle. Olen aina tuntenut kehoni tosi voimakkaasti. Osaan ennustaa parin päivän tarkkuudella milloin tulen kipeäksi ja tiedän lähes aina ovulaation ajankohdan. Pienetkin muutokset kehossa tuntuvat siis isoilta.

Lue myös: Hormonaalinen ehkäisy teki musta hirviön

Mulla on viime aikoina herännyt vahvat fiilikset tyttö-vauvasta. En tiedä johtuuko fiilikset siitä, että moni on ennustanut meille tyttöä oireiden perusteella vai onko tämä samanlaista ”äidinvaistoa” kun esikoisesta. Anoppi tosin oli nähnyt unta pojasta, jonka nimeksi tuli Eelis. Miehen suvussa on ollut tapana tehdä pelkkiä poikia, saa siis nähdä tekeekö sääntö nyt poikkeuksen. Lokakuussa toivottavasti nähdään sukupuoli! Minulle on aina ollut tärkeä tietää sukupuoli etukäteen, se tekee vauvan odotuksesta paljon konkreettisempaa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X