ihan mamina - Banneri

Kaksi päivää ilman alkuraskauden pahoinvointia, olen niin iloinen! Pahoinvointi loppui kuin seinään. Eilen pääsimme taaperon kanssa pitkästä aikaa leikkipuistoon, kun minun ei tarvinut yökkiä ja napostella koko päivää. Olo on edelleen väsynyt, mutta ainakin olen saanut korjattua omaa ruokarytmiä. Pidemmän päälle ei tee hyvää, että syö neljä lämmintä ateriaa päivässä ja napostelee 2h välein. Se on vaan ollut viime viikkoina ainoa keino helpottaa ympärivuorokautista pahoinvointia.

Tänään mennään raskausviikolla 8+2 ja ensi viikolla mulla on ensimmäinen neuvola ja lääkärintarkastus, missä tehdään myös ultra. Varhaisultrassa kohdusta löytyi pieni verenpurkauma, mutta koska en ole vuotanut verta, oletan sen pysyneen hallinnassa. Kaiken kaikkiaan mulla on aika levollinen olo tämän raskauden suhteen.

Lue myös: Raskausviikko 8 – pahoinvoinnin uusi ystävä, ummetus

Tervetuloa raskausvatsa!

Niin oudolta, kun se tuntuukin – mun vatsa on jo pyöristynyt. Osa tästä on varmasti turvotusta, mutta vatsa tuntuu kivikovalle ja epäilen, että koska edellisestä raskaudesta on vaan vuosi aikaa kohtu työntyy esiin herkemmin. Vaikea tätä on joka tapauksessa peitellä enää, tuntuu että vaatekaapin ainoat mukavat vaatteet on löysät kesämekot. Esikoisesta raskausvatsa tuli esiin yhtäkkiä kesken Thaimaan loman raskausviikolla 16, vaikka laihduin matkan aikana melkein 5kg. Nyt raskausmaha näyttää aamusta iltaan samalle, eikä katoa missään vaiheessa. Hieman pelottaa kuinka suureksi vatsa tällä kertaa kasvaa, sillä sain kuulla jo esikoisesta kuinka ”sinulla on ihan valtava vatsa!!”

Lue myös: Oikeuttaako raskaus kommentoimaan toisen vartaloa?

Löysin kaapista esikoisen raskausaikana ostetun kotidopplerin ja laitoin sen latautumaan eilen. En vielä löytänyt sykkeitä, mutta virtausäänet kuului selvästi. Kotidopplerista voi olla montaa mieltä, mutta itse tykkään kuunnella sydänääniä, pitää vaan muistaa luottaa omaan vaistoonsa. Pelkkä sydänäänten kuuleminen ei tarkoita, että vauvalla välttämättä olisi kaikki hyvin.

Olo on kaiken kaikkiaan ollut kohtuullisen hyvä nyt pari päivää. Väsymyksen vuoksi olen hiljentynyt somessa, mutta nyt alan olemaan taas voimissani. Ensi viikolla on ihana päästä päivittelemään ensimmäisen neuvolan fiiliksiä ja näkemään miten isoksi pieni papunen on jo kasvanut!

Seuraa meitä myös instagramissa @niina.mantere

Kommentit (2)

Ihanasti pyöristynyt vatsa sulla 💕
Varmasti toinen raskaus vaikuttaa koska se maha alkaa näkyä 🙂
Itsestä tuntunu jo kauan että näkyy selvästi mutta monet on kysy vasta viime viikkoina että onko Rouva pienii päin toki mulla oli lähtöpainoa enemmän kuin sinulla joka ei ole noussut ollenkaan ja nyt on menossa 32+6 neuvolan täti eilen kysyikin että syönkö vastasin kyllä syön mitä närästyksen kanssa pystyy 🙂

Oi oot jo ihanan pitkällä! Onnea 😍 Tsemppiä närästykseen, onneksi siitä ei vielä ole tarvinnut kärsiä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X