ihan mamina - Banneri

Varoitus! Opiskelu vauvan kanssa tarkoittaa tahmaisia maissinaksu-sormia näppäimistöllä, vaipan vaihtoa kesken zoomi luennon ja imetystä keskellä luentosalia. Etkä ole koskaan ajoissa missään, varsinkaan palautuspäivissä.

Taustaa

Aloitin opiskelun ammattikorkeakoulussa esikoisen ollessa 6kk ikäinen. Opiskelen sairaanhoitajaksi monimuotona, eli koulupäiviä on n. 1 viikko kuukaudessa, joskus jopa harvemmin. Vauva kulki mun mukana luennoilla ja välillä pyysin sukulaista vahtimaan häntä meille, jotta pääsin tekemään tenttejä rauhassa. Tauoilla juoksin kotiin imettämään, sillä asuimme ihan kampuksen vieressä.

Kurkkaa Kaksplus.fi haastattelu, missä kerron opiskelusta vauvan kanssa tästä!

Lue myös: Ensimmäinen AMK koulupäivä vauvan kanssa

Nykytilanne

Opiskelutahtini on hidas, sillä olen vielä hoitovapaalla esikoisen kanssa enkä sen vuoksi pääse tekemään harkkoja. Suoritan niitä kursseja, mitä pystyn kotoa käsin tekemään ja osallistun lähiopetukseen aina kun se on mahdollista (eli aina kun mies voi pitää etäpäivän töistä). Harjoittelut siirrän siihen hetkeen, kun molemmat lapset ovat päivähoidossa, eli niiden aika on joskus tulevaisuudessa.

Opinnot ovat olleet tämän kamalan kevään myötä haastavia, ensin tuli korona rajoitukset ja siirryimme opiskelemaan zoomissa. Hetkeä myöhemmin esikoinen sairastui epilepsiaan ja minulta jäi paljon luentoja välistä sairaalajaksojen ja oman jaksamisen takia. En kuitenkaan ota stressiä opiskelusta, uusin tarvittaessa kursseja myöhemmin.

Lue lisää: Vauvan kanssa kampukselle, opiskelu äitiyslomalla!

Tuleva äitiysloma

Aloitan äitiysloman tammikuussa ja höllään opinnoissa ainakin puolen vuoden ajan. Haluan totutella arkeen kahden lapsen kanssa ilman stressiä tekemättömistä koulutehtävistä. Ammattikorkeakoulussa on se hyvä puoli, että opinnoilla ei ole kiire ja kiriä voi myöhemmin. Ajattelin hypätä elokuussa kunnolla takaisin opintojen pariin, silloin esikoinen on jo päivähoidossa ja pääsen taas kampukselle vauva kainalossa.

Jos esikoinen aloittaa päivähoidossa aikaisemmin ja tämä syntyvä vauva vaikuttaa ”helpolle tapaukselle” pystyn suorittamaan opintoja melkeinpä samaan tahtiin muiden kanssa äitiysloman aikana. Esimerkiksi mielenterveys-kurssin ja kielet pystyn opiskelemaan verkko-opintoina. Nämä kaikki ovat kuitenkin asioita, mitkä oikeastaan näkee vasta vauvan synnyttyä.

Valmistelut äitiyslomaa varten

Otin yhteyttä omaan tutor opettajaan ja suunnittelimme yhdessä mitä kursseja pystyn tekemään vauvan saapumisesta huolimatta. Opettaja on aina ollut todella kannustava ja asenteella ”vauva on ykkönen, koulu vasta kakkonen”. Olen saanut paljon käytännön vinkkejä ja uskoa siihen, että ei maailma siihen kaadu vaikka opinnot venyisivät vuodella tai kahdella.

Aion suorittaa ennen äitiyslomaa muutaman rästiin jääneen kurssin ja tentin, jotta ne eivät jää häiritsemään minua äitiysloman ajaksi. Pääsen sitten aloittamaan suoraan uudet kurssit äitiysloman loputtua ja ehkä jopa hyppäämään suoraan työharjoitteluun!

Yle selvitti: opiskelijaäitejä on nyt enemmän kuin ennen – ja se on tutkijankin mielestä yllättävää

 

Seuraa meitä myös instagramissa @niina.mantere

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X