ihan mamina - Banneri

”Jännittääkö esikoisen reaktio, kun teille syntyy uusi vauva?” Kuulin tuon kysymyksen usein raskausaikana ja monien kanssa keskustellessa kävi ilmi, että toisen lapsen tuloa jännitetään paljon. Minua ei asia jännittänyt, vaikka ajatustyötä toki kävin ennalta. Enemmän jännitin käytännön asioita, kuten sitä miten nukutan taaperon jos vauva haluaa olla tissillä samaan aikaan. Uskokaa pois, sekin asia onnistuu pieniä kikkoja käyttäen.

En ollut asettanut mitään odotuksia tai kauhukuvia taaperon ja vauvan ensikohtaamiselle tai sille miten he tulevat jatkossa toimeen. Ei paineita, ei pettymyksiä. Mennään sillä mitä vastaan tulee ja jos reaktio olisi huono, keksittäisi keinoja käsitellä asiaa tilanteen mukaan.

Sairaalasta kotiuduttua taapero tuli vilkaisemaan turvakaukalossa nukkuvaa pikkuveljeä. Varovasti hän ojensi käden kohti vauvaa ja kosketti tämän poskea. Sitten taapero kipitti matkoihinsa, haki autot ja alkoi leikkiä.

Taapero on ollut tähän asti aika välinpitämätön vauvaa kohtaan. Hän tulee katselemaan vaipanvaihtoa ja koskettelee vauvan käsiä tai jalkoja, mutta ei osoita suurta mielenkiintoa tai kohdista mustasukkaisuutta vauvalle. Enemmän taapero viestii eleillään, että äidin pitää pitää vauvasta huolta. Taapero saattaa silittää vauvan päätä ja sen jälkeen siirtää minun käden vauvan päälle ja lähtee touhuamaan omiaan.

Äiti ei enää kelpaakkaan

Taaperosta on tullut aivan isin poika nyt kun mun aika menee imettäessä ja vauvaa hoitaessa. Asia on sujunut hyvin näin, vaikka toki itsestä on outoa kun taapero ei haluakkaan minua nukuttamaan tai juoksee pahan mielen sattuessa mielummin isin syliin. Nyt tiedän miltä isästä on tuntunut nämä vajaa kaksi vuotta, kun lapsi on valinnut aina minut.

Olen yrittänyt antaa taaperolle huomiota aina kun tämä pyytää. Taapero saa tulla seuraamaan vierestä imetystä ja samalla silittelen häntä vapaalla kädellä. Otan taaperon mukaan vaihtamaan vauvalle vaippaa ja jos vauva nukkuu halin ja leikitän taaperoa aina mahdollisuuksien mukaan.

Meille kävi huono tuuri, sillä taapero sairasti vauvarokon viime viikolla ja se on sotkenut unirytmin ja elämän täysin. Taapero huusi ja itki 4 päivää 39 asteen kuumeessa ja se yhdistettynä vastasyntyneeseen vauvaan talossa kävi todella raskaaksi. Eniten harmittaa taaperon unirytmien sotkeentuminen, sillä sen korjaamiseen menee aikaa ja ajatus miehen töihinpaluusta saa kylmän hien otsalle.

Onneksi meillä on vielä pari viikkoa aikaa olla yhdessä kotona, korjata taaperon unirytmi ja ottaa selvää miten arki pyörii kun mies ei olekkaan kotona.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Voihan maitotulva! Miten imetys on lähtenyt käyntiin?

Loppuraskaus, taapero ja tuleva vauva, vinkkejä arkeen

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X