ihan mamina - Banneri

Raskauden viimeiset viikot kiertelimme ympäri Lahtea katselemassa rivitaloasuntoja, mutta ”sitä oikeaa” ei tullut vastaan. Halusimme rivitaloasunnon vähitään kahdella makuuhuoneella ja tilavalla pohjaratkaisulla. Lisäksi minulla oli paljon omia kriteerejä, kuten eteinen mihin mahtuu hyvin rattaiden kanssa ja asunto missä lasten kanssa olo on helppoa ja mahdollista ”nähdä kaikkialle”. Jokaisessa asuntonäytössä taapersin valtavan vatsan kanssa supistuksista kärsien ja pelkäsin lorauttavani vahingossa lapsivedet kiiltävälle laminaattilattialle. Näin ei onneksi käynyt. 

Tuli päivä, kun kuopuksemme päätti syntyä, emmekä olleet vieläkään löytänyt asuntoa. Kaksi päivää synnytyksen jälkeen olimme vauvan kanssa edelleen synnyttäneiden vuodeosastolla, kun Toni laittoi Whatsapilla oikotien linkin ja viestin ”asuntonäyttö olisi tänään”. Asunto vaikutti ilmoituksen mukaan täydelliseltä ja juuri sellaiselta mitä me etsittiin. Tämä asunto ei saisi mennä ohi.

Viestittelimme hetken ja mietittiin mitä tehtäisi. Minä en pääsisi synnäriltä mukaan asuntonäyttöön ja jos asunto olisi hyvä tarjous olisi tehtävä ennen kun joku muu ehtii ensin. Päätin luottaa intuitioon ja sanoin Tonille, että tee tarjous jos asunto tuntuu hyvälle. Asuntolaina tulisi ainoastaan miehen nimiin, joten minua ei olisi muutenkaan tarvittu kuin arvioimaan asunnon sopivuutta meille.

Iltapäivällä Toni tuli synnärille katsomaan minua ja meidän vastasyntynyttä vauvaa ja kertoi tehneensä tarjouksen. Nyt paria viikkoa myöhemmin kauppakirjat on allekirjoitettu ja me ollaan asunnon omistajia. Tuntuu hurjalta ajatella, että pian muutamme ensimmäistä kertaa omaan kotiin. Kotiin, mitä minä en ole vielä edes nähnyt kuin kuvissa.

Ensimmäinen koti

Meidän uusi koti on kaksikerroksinen rivitaloasunto kahdella makuuhuoneella ja pienellä työhuoneella. Keittiössä on saareke, minkä yli näkee koko valoisan olohuoneen. Asunnossa on sauna, parveke ja omaa pihaa. Keittiö on vasta remontoitu, eikä asunto kaipaa muuta kun olohuoneen parkettilattian hionnan ja maalauksen, sekä seinien muuttamista enemmän meidän näköisiksi. Kylpyhuoneeseen ja vessaan suunnittelimme myös kaakeleiden maalaamista.

Touko-kesäkuun vaihteessa alamme siis tekemään pientä pintaremonttia ja toivottavasti ennen juhannusta oltaisi asetuttu taloksi. Kesällä blogissa siis luvassa enemmän tee-se-itse remonttia ja sisustusta. En malta odottaa! Ensimmäistä kertaa pääsen asumaan kodissa, mistä tulee juuri meidän näköinen.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Ystäväkirjahaaste, kurkistus Ihan maminan taakse

Vuosi 2020 paketissa. Vauvan epilepsia, opiskelupaikka, raskaus

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X