ihan mamina - Banneri

Meille valikoitui sisarusrattaiksi Bugaboo donkey malli kahdesta syystä. Ensinnäkin rattaissa molemmat istuimet ovat vierekkäin ja ne saa käännettyä joko kasvot menosuuntaan tai kasvot työntäjään päin. Toisekseen rattaat saa kätevästi kavennettua yhden lapsen rattaiksi isomman sisaruksen kasvettua kypsäksi rattaissa istumiseen. Loput syyt siitä, miksi juuri bugikset ja mitä olen pitänyt niistä selviää tästä tekstistä.

Bugaboo donkey mono yhdelle lapselle

Monoista puhutaan silloin, kun rattaat ovat yhden lapsen asetuksilla. Silloin rattaiden leveys on 60cm ja lapsen istuimen tai vaunukopan viereen asetetaan sivukori tavaroille. Sivukori on ollut aivan loistava kaupassa käydessä, sillä et tarvitse ostoskoria ollenkaan ja kaupassa käynti on vaivatonta. Vinkki! Jos ostat paljon kerralla kaupasta, levennä rattaat duo malliin niin kori venyy samalla isommaksi ja vetää enemmän tavaraa.

Meidän esikoinen on nyt 1v 9kk ikäinen enkä usko hänen kauaa viihtyvän rattaissa istuen. Bugaboot on siitä hyvät, että niihin saa seisomalaudan missä taapero voi matkustaa kivasti lyhyitä matkoja. Pidemmille matkoille taaperolle voi napata kotoa istuimen mukaan ja muuttaa ne sisarusrattaiksi.

Bugaboo donkey duo kahdelle lapselle

Duo on puolestaan se ”moodi” kun rattaat levennetään kahdelle lapselle sopiviksi. Ymmärtääkseni Bugaboot on yhdet kapeimmat sisarusrattaat markkinoilla ja niiden leveys on 74cm. Mahtuvat siis hyvin liikkumaan kaupassa hyllyjen välissä ja jopa InterCity junien ovista sisään ilman taistelua. Leventäminen tapahtuu avaamalla rungosta kolme klipsua ja vetämällä. Todella helppo kahden sekunnin homma.

Mulle tärkeä ominaisuus tuplarattaita valitessa oli istuinten käännettävyys. Taaperon päiväuniaikaan laitan hänen istuimen kasvot minuun päin, kun taas hänen ollessa virkeä asetan kasvot menosuuntaan, jotta hän näkee maisemia. Istuimet saa kolmeen eri asentoon, istuva, puoli-istuva tai makuu. Ostin rattaisiin myös adapterin turvakaukalolle, jotta vauvaa ei tarvitse nostaa kaukalosta pois aina kauppareissulla tai neuvolaan mennessä. Vinkki! Rattaat menevät jopa kolmella lapsella. Kaksi istuimissa ja kolmas seisomalaudalla, missä on pieni satula istumista varten.

Mun kokemukset Bugaboosta

Meille tuli käytettynä Bugaboo donkey 2 vuosimallia 2017. Runko on perus silver väriä ja istuimen ja vaunukopan kankaat grey melange. Kuomuista toinen on limited edition ja toinen punainen. Ajatuksena on ostaa kesäksi uudet kuomukankaat ja näin saada rattaista omannäköiset. Nykyään sisarusrattaista on myös uudempi Bugaboo donkey 3 malli, mikä on päivitetty versio kakkosista. Omista rattaistani ei voisi uskoa niiden olevan käytetyt, Bugaboot pitävät arvonsa hyvin ja ne on mielestäni todella hankala saada rikottua tai kulutettua puhki.

Käyttöominaisuudet

Bugaboot on kevyet työntää ja kääntyvien etupyörien takia ne kulkevat ketterästi etenkin kaupoilla tai asvaltilla. Myöskään hiekkatiet ei ole ongelma isojen pyörien ansiosta. Meidän kotitie on ollut todella loskainen nyt viimeaikoina ja bugikset on yllättävän hyvin suoriutuneet sohjon läpi.

Rattaiden kasaaminen ja istuinten irroittaminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Nyrkkisääntönä on, että paina valkoisia nappeja tai avaa valkoiset klipsut ja tadaa saat tehtyä mitä vain. Autona meillä on Skoda octavia ja sen takatilaan rattaat mahtuvat heittämällä sisään.

Vaunujen alla olevaan tavarakoriin mahtuu kivasti kauppakassi tai muuta tarpeellista mukaan. Meillä on esimerkiksi ollut taaperon vauvapulkka rattaiden alla jemmassa, kun taapero ei enää halunnut istua pulkassa vaan hyppäsi rattaiden kyytiin. Pakko sanoa, että parhaat sisarusrattaat ikinä.

Parasta bugiksissa

Jälkeenpäin ajateltuna olisi pitänyt ostaa Donkeyt jo esikoiselle ja käyttää niitä yksilörattaina aluksi. Tiesimme, että halutaan lapset pienellä ikäerolla. Aivan turhaan ostettiin siis aluksi pelkät yhdistelmävaunut esikoiselle. No tyhmästä päästä kärsii… lompakko?

Kuomut. Kuomuista saa lisätilaa avaamalla vetoketjun ja silloin kuomu peittää lapsen lähes kokonaan. Ei siis tarvetta vaunuverhoille ja lapsi pysyy hyvässä suojassa. Kuomuja saa myös monessa ihanassa värissä ja kesäkuomuissa on tuuletusaukkojen lisäksi hyttyssuoja.

Mukiteline. Ehkä hieman hifistelyä, mutta mukiteline on ihan huippu! Aamukahvia vaunulenkillä, jes!

Ulkonäkö. Onhan nää nyt kauneimmat ja siroimmat sisarusrattaat mitä on olemassa. Kelpaa työnnellä kaduilla ja rattaiden ulkonäköä saa muokattua mieleisekseen värivalinnoilla ja lisäosilla.

Sivukori. Rakastan sivukoria mono mallissa! Mulla on tapana ottaa aina vähän liikaa tavaraa mukaan kaikkialle ja sivukori on ollut siksi ihan huippu. Harmi, ettei sitä ole duo moodissa..

Valjaat. Hyvät viisipistevaljaat minkä korkeutta on naurettavan helppo säädellä. Valjaista voi myös laittaa pelkän haaraosan kiinni ja jättää lapsen yläkropan vapaaksi.

Plussat ja miinukset

+ Kevyet työntää

+ Saatavilla paljon lisäosia kuten kesäkuomut, seisomalauta, mukiteline, puhelinteline..

+ Kankaat on helppo irroittaa ja heittää pesukoneeseen.

+ Oikeasti ketterät ja kapeat sisarusrattaat

+ Monipuoliset. Menee yhdelle lapselle, kahdelle lapselle, turvakaukalon kanssa, seisomalaudalla jne.

+ Helppo myydä eteenpäin.

 

– Istuimet pienemmät kun monissa muissa rattaissa. (Hyvin on silti 1v 5kk mahtunut lämpöpussin kanssa)

– Kalliit, jopa käytettynä.

– Mustat kankaat kuulemma haalistuvat laittoman nopeasti auringossa. Meidän harmaissa kankaissa ei sen sijaan ole mitään kulumisen tai haalistumisen merkkejä.

– Matalat, pitkät ihmiset joutuvat kumartelemaan vauvaa nostaessa tai laskiessa vaunukoppaan. Työntöaisaa saa kuitenkin säädettyä juuri niin korkeaksi kun on tarvis.

– Sadesuojat on mun mielestä aivan kamalat ja vievät paljon tilaa. Onneksi näihin sopii hyvin lastentarvikemyymälöiden yleismalliset sadesuojat Bugaboon omien tilalle.

 

Sinua voisi kiinnostaa myös

Miten 1v 8kk taapero reagoi kun vauva tuli taloon?

Suihkutissit ja vauvan masuvaivat, kolme helppoa kikkaa

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X