ihan mamina - Banneri

Olen saanut kokea kahdet ihanat raskauskuvaukset ja kahdet vielä ihanammat newborn kuvaukset. Kameran edessä olen ollut muutamia kertoja ennenkin, joten päätin jakaa omat vinkit kuvauksiin valmistautumiseen. Vastasyntyneen kuvaus on ihana mahdollisuus saada myös äidistä ja vauvasta, sekä koko perheestä kauniita kuvia. Tässä postauksessa pääset myös vertailemaan kahden erilaisen kuvaajan kädenjälkeä.

Kuva: Helin Kulla photography

1. Kysy kuvaajalta.

Kuvaaja tuntee kuvauspaikan ja oman kädenjälkensä parhaiten, joten aina on hyvä idea kysyä kuvaajalta valmistautumisesta. Etukäteen tutustuessa kuvaajan otoksiin huomaa myös onko tyyli sellainen millaisia kuvia toivoo. Yhteinen tyyli kuvaajan kanssa helpottaa valmistautumista.

2. Ihon valmistelu

Mulla on ollut tapana sheivata jalat ja kainalot edellisenä iltana, sillä en halua ihokarvoja kuviin. Olen myös kuullut kuvaajilta, että on hankalaa poistella tummia ihokarvoja jälkikäteen ja se vie turhaa aikaa. Sheivaamisen lisäksi rasvaan ihon kauttaaltaan, erityisesti nivelten kohdat mitkä kuivuvat helposti. Itseruskettavan kanssa olen varovainen, sillä se saattaa näyttää studiossa otetuissa kuvissa oranssilta. Kynnet ja varpaankynnet kannattaa myös viilata kauniiksi, itse vältän räikeitä kynsilakkoja.

Kuva: Heli Savolainen photography

Kuva: Heli Savolainen photography

3. Hiukset

Pesen hiukset edellisenä iltana ja laitan kosteuttavan naamion. Haluan hiusten olevan mahdollisimman sileät. Ellei kuvauksissa ole erityistä teemaa kiharran hiukset reinnoille laineille tai teen sotkuisen nutturan, missä hiuskiehkuroita valuu kasvoille. Tuuheutta hiuksiin saan Batisten kuivashampoolla ja sähköisyyden saa kuriin Muumi-suihkeella ja hiuslakalla.

4. Vaatteet

Onko kuvaajalla kuvauksiin sopiva asu, vai hankitko vaatteet itse? Minulla oli toisissa kuvauksissa kuvaajan mekko ja toisissa oma valkoinen oversize kauluspaita. Kuvaajan mekot ovat yleensä onesize tyylisiä ja sopivat kaiken kokoisille naisille. Etenkin synnytyksen jälkeen koin mukavaksi laittaa mahdollisimman väljän ja rennon vaatteen, mikä peittää sopivasti. Tykkään myös valita yksiväristä, vaaleaa ja simppeliä kun pääosassa kuvissa on kuitenkin vauva tai raskausmaha.

Kuva: Helin Kulla Photography

5. Meikki

Meikin kanssa kultainen keskitie on paras. Tykkään tehdä pohjameikin huolella, mutta jättää silmät ja huulet neutraaliksi. Kasvojen kosteutus ennen meikkiä on tärkeää, jos kärsii yhtään kuivasta ihosta. Tällä kertaa laitoin silmämeikiksi ainoastaan häivähdyksen aurinkopuuteria luomiin ja ripsivärin. Huuliin sipaisin väritöntä huulirasvaa.

6. Pyydä kuvaajalta poseerausvinkkejä

Olen aina sanonut kuvaajille, että minua saa komentaa! Tarkoitan tällä sitä, että toivon kuvaajan antavan vinkkejä asentoihin. Monesti mitä hankalammalta ja hullummalta asento itsestä tuntuu, sen paremmalle se näyttää kuvissa. Pyydän myös kuvaajaa korjaamaan hiuksiani paremmin ja haluan jutella kuvauksissa jotta rentoudun. Monelta kuvaajalta nämä asiat tulevat luonnostaan ja kuvaukset ovat ihana kokemus. Kuvauksissa yritän itse muistaa rentouttaa kasvot. Hymyilen ja hengitän hitaasti nenän kautta ulos.

Kuva: Helin Kulla photography

7. Vauvan valmistelu

Vastasyntyneen kuvaus on siitä helppo, että vauvaa ei tarvitse valmistella. Hän on söpö sellaisenaan! Pipsulla oli kovasti karstaa ennen kuvauksia, joten pehmitin muutamana päivänä päälaen karstaa vauvaöljyllä ja kävimme aamulla kylvyssä ennen kuvauksiin lähtöä. Newborn kuvaus on yleensä sellainen mihin kuvaajalla on kaikki tarvittava väline kapalointiin ja asusteisiin liittyen. Toki oma lemppari viltti tai hiuspanta kannattaa ottaa mukaan, jos toivoo niitä käytettävän.

Raskauskuvia ja vastasyntyneen kuvia ottavat kuvaajat ovat yleisesti ottaen todella ihania. Minulta varmisteltiin jatkuvasti vointia raskaana ollessa ja taukoja sai pitää niin usein kuin siltä tuntui. Missään kohtaa ei ollut kiire. Kuvaajat olivat myös todella taitavia vauvan käsittelijöitä. Vauva tuntui rauhoittuvan helpommin heidän syliin kuin minun. Pääset tutustumaan minua kuvanneisiin kuvaajiin tästä: Helin Kulla photography tai Heli Savolainen photography.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Taaperon yöheräily, reaktio vauvan syntymään?

Miksi imetysdieetti on neuvolassa kirosana?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X