Ihan mamina - Hero Header

Väsymysaalto iski 5kk synnytyksestä – iltapäivisin voimat loppuu täysin

Huomenna meidän kuopus täyttää 5kk. Nämä viisi ihanaa kuukautta ovat menneet kuin siivillä ja olen PMS oireita lukuunottamatta jaksanut hyvin arjessa kahden lapsen äitinä (Lue: Ensimmäiset menkat ja PMS oireet synnytyksen jälkeen). Kuluvan viikon aikana ihanan vauvakuplan päälle on leijunut myrskypilviä. Olen todella väsynyt.

Aamuisin en jaksaisi nousta sängystä esikoisen herätessä. Silmät tuntuu turvonneilta ja raahautuminen kahvinkeittimen luokse raskaalta. Parin kahvikupillisen jälkeen kuitenkin piristyn ja aamupäivä menee mukavasti, vaikken enää jaksa tehdä kotitöitä samaan tahtiin kun aikaisemmin. Hyvä että ruoan saan valmiiksi ja tiskit laitettua, kaikki ylimääräinen vie mehut samantien.

Iltapäivällä ulkoilun ja ruoan jälkeen kroppa antaa periksi. Nukahdin eilen sohvalle kuopus rinnalla ja heräsin vasta pitkän ajan kuluttua. Onneksi mies viihdytti taaperoa samalla kun kasaili meidän uusia huonekaluja mitä viikonlopun Ikea reissulta tarttui mukaan. Alkuviikosta nukuin molempien lasten kanssa yhtäaikaa päiväunet ja tänään sain taistella nukahtamista vastaan, sillä velvollisuudet kutsuvat. Lisää kahvia? Kyllä kiitos!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön IHAN MAMINA (@niina.mantere) jakama julkaisu


Tämä olo on hyvinkin tuttu, kärsin samasta esikoisen ollessa 6kk ikäinen. Hiukset tippuu päästä ja synnytyksen jälkeisten ”boosti-hormonien” viimeisetkin rippeet poistuvat kehosta. Aika pärjätä omillaan ilman ihania päihdyttäviä hormoniryöppyjä vauvan hiuksia nuuhkiessa. Nyt alkoi se todellinen arki kahden lapsen (väsyneenä) vanhempana. Realismi iski vasten kasvoja kuin pukluinen rätti esikoisen heittämänä. Lue: Jälkitarkastus äitiysfysioterapeutilla – mitä erkaumalle kuuluu?

Lohdutuksen sanoiksi voisin lisätä, että ei tämä olo kestä ikuisuutta. Samalla tavoin kun ne PMS oireet, loppuu tämäkin aikanaan. Tästä huomaa hyvin, että keho tekee synnytyksestä palautumista pitkään. Vaikka olo tuntuisi jo normaalille voi muutoksia tapahtua omassa toipumisessa vielä kauan. Lue: Vaikea isäsuhde alkoi näkyä vasta kun minusta tuli äiti

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä