ihan mamina - Banneri

Lämminsavulohipastasta nousi meidän perheen hitti ruoka. Viikonloppuna meitä oli viisi syöjää ja silti tätä ruokaa jäi reippaasti yli. Tässä siis jälleen resepti minkä ruoat kestää useamman päivän ja säästää sinut jokapäiväiseltä keittiössä hääräämiseltä. Lämminsavulohipastan kanssa korostan laadukkaan pastan merkitystä. Yleensä meille eksyy kaupasta edullisemmat mahdolliset elintarvikkeet, mutta tämän ruoan kanssa panostan pastan laatuun – laadukas pasta imaisee kastikkeen hyvin itseensä ja tekee ruoasta herkullista!

Tarvitset

  • Lämminsavulohi 700-1000g (itse ostin kylmähyllystä Pirkka merkkisen vakuumipakatun lohen)
  • Kesäkurpitsa 1-2kpl keskikokoisia
  • Sitruuna
  • Kevätsipuli 2kpl
  • Ruokakermaa 2prk
  • Pippuri
  • Suola
  • Oliiviöljyä
  • Pastaa (esimerkiksi Rummo)
  • Parmesan raastetta (lisää vasta valmiin annoksen päälle)

Tästä määrästä tulee siis valtava annos, joten katso että sinulla on tarpeeksi suuri paistokasari tai wokkipannu. Ei ole kiva tehdä ruokaa, jos saa jatkuvasti pelätä lohien lentävän paistoastian reunan yli.

Aloita raastamalla kesäkurpista pystysuunnassa raasteeksi. Eli pyri tekemään pitkiä raastesuikaleita. Laita raastettu kesäkurpitsa siivilään, jotta siitä valuu ylimääräinen neste pois. Pilko kevätsipuli hienoksi varsineen päivineen. Laita paistoastiaan runsaasti öljyä, tässä kohtaa ei kannata säästellä. Paista kesäkurpitsaa ja kevätsipulia runsaassa öljyssä.

Laita pastavesi kiehumaan ja lisää reippaasti suolaa keitinveteen. Avaa lämminsavulohi ja nypi se sormin astiaan. Näin pystyt varmistumaan, ettei siihen ole jäänyt ruotoja. Lisää lohi kesäkurpitsan ja kevätsipulin sekaan pannulle. Pese sitruuna hyvin ja raasta sitruunan kuorta lohen sekaan, purista myös puolikas sitruunan mehu joukkoon. Mausta pippurilla ja lisää ruokakerma. Anna ruoan porista hetki hellalla ja lisää vajaa kauhallinen pastan keitinvettä. Maista, huomaat kyllä kaipaako ruoka lisää suolaa, pippuria tai sitruunaa.

Lisää reseptejä

Herkullinen kesäkurpitsavuoka mozzarellalla

Sweet chili tonnikalakastike vartissa

Taaperon suosikki, helppo ja nopea lasagne

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X