ihan mamina - Banneri

Lauantai aamuna lähdin kotoa aikaisin. Mulla oli junalippu Helsinkiin ja aikomuksena viettää kiva päivä ystävän kanssa kirppiksiä kierrellen ja illasta mennä ravintolaan syömään ja drinkeille. Käsilaukkuun pakkasin lompakon ja avainten lisäksi rintapumpun, sillä meidän puolivuotias kuopus on edelleen kova tissin syöjä ja mun maidontuotanto on runsasta. Täytyi siis varautua tyhjentämään rintoja päivän aikana.

Ennen lähtöä tungin rintaliiveihin useammat liivinsuojat ja tullukat. Rintojen täyttyessä maidosta heruminen saattaa käynnistyä yhtäkkiä ja sitä ei estetä millään. Siinä on sitten mukava kulkea pitkin Helsingin keskustaa paidan etumus märkänä ja maidolle haisten. Vaihtopaita ja rintaliivit ei siis ole yhtään hullumpi asia pakata mukaan rintapumpun lisäksi, kun on aikomus olla useampi tunti erossa vauvasta.

Helsingissä mulla oli niin mukavaa, etten edes ajatellut pumppaamista ja kipeytyviä rintoja. Olen siitä onnekas, että mulle ei tule tukoksia tai rintatulehduksia helposti. Pystyin siis huoletta olemaan pumppaamatta, vaikka suositus on että rintoja tyhjennettäisi parin tunnin välein – myös jotta maidontuotanto pysyy yllä. Minä kuitenkin viiletin menemään ilman ajatustakaan rinnoista, maidosta tai imetyksestä. Haluan välillä olla muutakin kun äiti. Haluan olla ystävä, puoliso ja nainen. Unohtaa kaiken lapsiin liittyvän hetkeksi. Lue: Täysimetetty vauva isin hoivissa – rintapumpusta tuli vauvavuoden tärkein hankinta

Iltapäivällä istuimme terassilla ja odotimme pian lähtevää junaa. Siinä kohtaa viimeisestä imetyskerrasta oli kulunut n. 8h ja kun nojasin eteenpäin pöytää vasten rintoja vihlaisi. Tunsin miten kivikovat ja maidosta pingottuneet ne olivat, auts. Ajattelin pumpata vasta junassa, mutta juna oli niin täynnä ihmisiä etten kehdannut. Pystyn kyllä imettämään kaikkialla, mutta jotenkin ajatus hiljaa surisevasta rintapumpusta ja maidonhajusta lähes täydessä junassa ei kuulostanut kivalle. Olisi pitänyt lukittautua vessaan tai lastenhoitohuoneeseen jo paljon aikaisemmin päivällä vielä keskustassa pyöriessä. Lue: Kuukausien jonotus ohi, perheneuvolan psykiatrisen palvelun ovet aukesivat

Vihdoin kotona

Tulimme ystäväni kanssa meille ja kaivoin välittömästi rintapumpun laukusta. Istuin pumppaamaan ja maitoa tuntui tulevan litra tolkulla ja pikkuhiljaa kipu helpotti. Melkein 10h väli rintojen tyhjentämisellä on aivan liian pitkä. Tyhmästä päästä kärsii.. no tissit. Lue: Bye bye Boobies!

Sain rinnat tyhjennettyä ja maidot pakkaseen. Pääsimme lähtemään ravintolaan syömään. Ravintolassa huomasin rintojen olevan edelleen arat. Mulla on hyvä ja tehokas rintapumppu, mutta en saa koskaan rintoja tyhjennettyä sillä niin hyvin kun imettämällä. Tai en malta istua tarpeeksi kauan pumppaamassa, vaan lopetan heti kun maidon virtaus pulloon hidastuu. Kaiken kaikkiaan pumppasin neljä kertaa tämän vuorokauden aikana. Se on aivan liian vähän, mutta tulipa nautittua ystävän seurasta ilman keskeytyksiä. Katsotaan vaikuttaako tämä hidastavasti maidontuotantoon, varsinkin kun kuopuksella on tiheän imun kausi menossa ja hän tilailee jatkuvasti lisää maitoa kasvaakseen.

Vinkit imettävälle äidille oman ajan viettoon

  • Pakkaa mukaan rintapumppu
  • …ja käytä sitä
  • Muista liivinsuojat ja vaihtovaatteet herumisvahingon yllättäessä
  • Voit hyvin mennä pumppaamaan vessaan tai lastenhoitohuoneeseen rauhassa
  • Suojaa rinnat kylmältä ja viimalta
  • Rentoudu ja nauti!

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X