ihan mamina - Banneri

Päiväkoti toi mukanaan odotetusti aivan uusia räkätauteja. Eikä ihme, meidän 2-vuotias ei ole ollut hirveästi tekemissä muiden lasten kanssa ja vauvarokkoa lukuunottamatta meillä ei ole ollut nuhaa tai kuumetta juuri lainkaan. Ollaan siis vältytty kaikilta ”perus flunssilta” mitkä on vaan joskus sairastettava pois alta vastustuskyvyn saamiseksi. Nyt tämä sairastelu saisi kuitenkin jo riittää, tätä on kestänyt enemmän ja vähemmän 1,5 kuukautta.

Taapero on nauttinut aivan täysin rinnoin päiväkodista. Hän menee joka aamu päiväkotiin riemusta kiljuen ja päivät hoidossa menevät pääosin hyvin. Viidestä päivästä yksi on yleensä huonompi, mutta kenelläpä meistä ei joskus olisi huonoja päiviä. Kaksi kertaa ollaan oltu kuumeen vuoksi pois päiväkodista 3-5 päivää ja kerran käytiin päivystyksessä hengittämässä adrealiinia ja kortisonia hengityksen muuttuessa haukkovaksi. Viimeisimmän taudin päätteeksi taapero sai pahan korvatulehduksen molempiin korviin. Me ei huomattu tulehdusta ollenkaan. Luultiin, että unettomat yöt johtuivat flunssasta ja huono kuulo vaan taaperon tyypillisestä ”en halua uskoa mitä sanotaan” uhmasta. Kyseessä oli oireeton korvatulehdus molemmissa korvissa. Onneksi tulehdus löytyi lääkärin tarkastuksessa ja saatiin antibiootit käyttöön. Lue: Päiväkodin aloitus – miten meni 2-vuotiaan ensimmäiset päivät?

Korvatulehduksen jälkeen ainoaksi oireeksi jäi jatkuvasti vuotava nenä. Kirkasta räkää valui, mutta päiväkoti toivotti silti tervetulleeksi. Lääkärikin kehotti viemään hoitoon, korvatulehdus voi saada nenän vuotamaan ja se ei ole tarttuvaa. Tällä viikolla räkätilanne kuitenkin pahentui. Molemmat lapset kärsivät vihreän limaisesta räästä, hengittäminen ja syöminen on hankalaa. Etenkin 6kk ikäinen kuopus on ollut nyt huono syömään räkäisyyden vuoksi. Eikä ihme, pieni meinaa jatkuvasti tukehtua limaan ja välillä jopa oksentaa sitä ulos. Lue: Miksi päiväkodin tarjoamat tukitoimet ja huolenaiheet ärsyttää?

Suolaa, sipulia ja imurointia

Mun parhaat kaverit kuluvina viikkoina ovat olleet Baby-Vac ja Physiomer baby suihke. Lapset eivät ole samaa mieltä. Taapero varsinkin inhoaa ja jopa pelkää nenäimuria, mutta räkää on pakko saada pois. Palkinnoksi saa aina xylitolipastillin ja näin nenän tyhjennykset ovat sujuneet ilman suurempaa draamaa. Inhottavaa tehdä väkisin toimenpiteitä pienelle, mutta parempi tyhjentää nenä räästä kun kärsiä kohta uudesta korvatulehduksesta tai poskiontelontulehduksesta.

Öisin kadehdin sohvalla nukkuvaa miestä. Hänen on pakko mennä sohvalle lepäämään jotta jaksaa töissä. Minä taas yritän parhaani mukaan saada nukuttua kahden räkäisen ja yskivän lapsen välissä. Olen kokeillut kaikki mahdolliset vinkit ja niksit. Käymme illalla lämpimässä suihkussa, yöksi kohotan sängynpääty ylös ja pilkon sipulia avaamaan hengitysteitä. Taaperolle annan pahimpaan yskänpuuskaan teelusikallisen hunajaa. (huom. ei vauvalle!) Kaikkien edellämainittujen yhdistäminen auttaa jonkun verran, mutta silti yöheräilyjä on useita poikien yskiessä ja herättäessä toisensa. Lisäksi öitä raastaa jatkuva imettäminen. Vauva ei pysty syömään kunnolla kiinteitä ruokia ja hengitysteitä tukkiva räkä hankaloittaa imetystä – hän on siis nälkäinen myös öisin.

En tiedä miten pysyn itse tolkuissani juuri nyt. Vahvalla kahvilla ja vitamiineilla? Huomaa että väsymys syö jo aivotoimintaa. Unohtelen asioita kahta kauheammin ja yksinkertaisten ohjeiden noudattaminen tai lukeminen tuottaa haasteita. Toivottavasti aivosoluni toipuvat tästä lasten flunssakierteestä ja päästään palaamaan normaaliin arkeen mahdollisimman pian. Nähdään Instagramissa @niina.mantere

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X