operaatio äiti - Banneri

 

* KAKKU SAATU / Cake o’Clock

Meillä on kaikkien lasten synttärit loppuvuodesta. 23.10 , 10.11. sekä 29.12. Vanhin täytti jo seitsemän vuotta ja halusi juhlia synttäreitään kavereiden kanssa Hop Lopissa. Järkättiin tytöille sitten juhlat kotiin, jonne tuli pääosin läheisiä paikalle. Juhlien teema oli talvinen sekä jäinen muumiteema.

Teema on lasten takia

Ei juhlat mitään teemaa tarvitse, mutta toisaalta lasten takia sellainen ollaan yleensä valittu. Tässä teeman valinnassa kuunnellaan lapsia itseään, tarkkaillaan mielenkiinnon kohteita ja sitten oikeasti koitetaan myös katsoa, että se on toteutettavissa. Mielestäni teeman voi viedä överisti ”yli”, jos se sopii omaan tyyliin. Onhan se aika söpöä, että kaikki on sävy sävyyn ja myös puettuna aiheen mukaan. Teema voi olla myös hillitty ja pääosin väreillä korostettu.

Yritän toteuttaa teeman jatkoa ajatellen

Yritän hankkia teemaan liittyvät tavarat tulevaisuutta ajatellen. En halua itse ostaa pelkkää kertakäyttötavaraa. Tarkoitan sitä, että kaikella pienellä paperi/muovikrääsällä voi saada pöydän hienoksi, mutta esimerkiksi muumisynttäreillä pöydän voi koristella niillä oikeilla muumihahmoillakin, jotka pääsee sitten leikkeihin sen jälkeen. Ostan kyllä muutamia koristejuttuja uutenakin, mutta yleensä kerään ne aina talteen ja käytän muissa juhlissa hyödyksi. Tällaiset vakiokoristeet on esimerkiksi pöydillä näkyneet pienet ”timantit”. Timanteilla sai luotua fiiliksen talvisesta jäästä.

Tarjoilua aikuisille sekä lapsille

Pöydässä on aina huomioitu aikuiset sekä lapset. On perinteisiä poppareita, sipsiä dipeillä ja keksejä. Valikoin irtokarkeista sinisiä sekä valkoisia nameja ja etsin keksihyllystä mahdollisimman talvisen näköisiä keksejä. Sen lisäksi meillä oli suolaisia keksejä ja niiden oheen täytteitä sekä sivuherkkuja, kuten oliiveja ja aurinkokuivattua tomaattia. Tarjoilun keskipisteenä oli tomaatti, halloum ja pesto toastit sekä upea Cake o’Clockin kakku. Pöytä näytti ihanalta ja sen anti myös maistui vieraille.

Lahjoissa yritetään himmentää tahtia

Lahjoja ei kamalasta toivottu tytöille, vaan yritetään opettaa tyypit olemaan kiitollisia vähästäkin. Otan joskus yhteistyönä vastaan joitain lapsia kiinnostavia leluja, joten olen ajatellut vähentää meidän lelukuormaa juhlista. Lapset saivat kirjoja, pehmokoirat ja muutaman leluauton sekä äitini tuomia second hand juttuja. Meille on aina tervetulleita myös käytetyt lahjat, koska toisen vanha on toisen uusi.

Jos joku kaipaa reseptiä johonkin ruokaan, kannattaa kysäistä kommenttikentässä! Koristeet hankin Juhlamaailmasta.

 

Lue myös muita synttäripostauksia : 2w ja 5w synttärit Näkkäripizza arjessa sekä juhlissa  Hedelmäputous sopii lapsen juhliin Synttärit & Tarjoilu

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X