sormustin - Banneri

En ollut kuullut nuuskutusmatosta koiralle ennen kuin ystäväni kysyi minulta neuvoa sellaisen tekemiseen. Kyseessä on siis aktivointimatto (joka olikin terminä jo tutumpi). Nuuskiminen ja etsiminen on koiralle luontaista puuhaa – erityisesti tällaiselle metsästyskoiralle. Metsälenkit ovat olleet vähissä nyt, kun metsästyskausi on päättynyt, joten päätettiin Een kanssa askarrella Balbina-koirallemme nuuskuttelumatto.

itse tehty aktivointimatto koiralle

Lue myös: Talutushihna koiralle makramee-tekniikalla – katso ohje

Pala liukuestemattoa ja kudetta

Ohje ja vinkit nuuskumatto-projektiin löytyi täältä. Aktivointimatto syntyi siis palasta liukuestemattoa sekä kuteen paloista. Minun homma oli kuteiden leikkaaminen ja Ee sitoi niitä joka toiseen ruutuun. Poppanakudepätkät pysyivät hyvin yhdellä solmulla kiinni.

itse tehty aktivointimatto koiralle

Lue myös: Hau hau! Lasten koira-synttärit olivat hitti

Aktivointimatto on mukava puuha koiralle

Aktivointimaton hyödyistä voi lukea vaikkapa täältä. Meidän Balbinalle aktivointimatosta tuli myös lelu, jonka paikka on ehdottomasti sen pedissä. Päivän nappulat voi vaikkapa piilotella mattoon muutamassa erässä, niin puuhaa riittää useampaankin hetkeen. Vaikka Balbina on teurastanut useammankin lelun, aktivointimatto saa hellää kohtelua eikä koira ole repinyt hapsuja vielä ollenkaan. Jes!

 

Oletko sinä tehnyt koiralle itse aktivointileluja? Millaisia?

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X