sormustin - Banneri

Lasten syntymäpäivät ovat ihana syy juhlia. Viime viikonloppuna pidettiin Een 8v-synttärit. Vaikka alkuperäinen suunnitelma oli ihan vaatimattomasti kutsua pari kaveria viettämään aikaa, johti yksi ajatus toiseen ja synttäreistä tulikin ihan kunnon teemasynttärit. Viime vuonna teemana oli kepparit, ja synttäreillä tehtiin pahvikepparit – lue pahvikeppareista täältä. Tänä vuonna teemaksi valikoitui koiranpennut.

ommellut koirat

Jokaiselle oma koiranpentu

Jokainen vieras sai tullessaan valita itselleen oman koiranpennun. Ompelin pienet koirat college-tilkuista. Korvat ovat nahkapaloista, joita sain Verhoomo Vermiinasta. Kaava koiraan löytyi täältä – pienensin kaavan vain puoleen.

koiran omistajailmoitus lasten synttäreillä

Kun vieraat olivat valinneet oman koiransa, täyttivät he omistajailmoituksen – tämä oli oivaa puuhaa sen ajaksi, kun vieraita tuli tipotellen. Koiralle sai askarrella myös oman pannan piipunrassista sekä helmistä. Näin jokainen tunnisti oman koiransa helposti. Kun kaikki vieraat olivat saapuneet ja jokainen koira saanut uuden omistajan sekä pannan, pidettiin nimikierros ja jokainen sai kertoa sekä oman että koiran nimen.

panta helmistä ja piipunrassista

Kengät hukassa!

Herkuttelun jälkeen olikin aika siirtyä ulos, sillä oli nätti ilma. Vaan koiranpennut olivatkin tehneet koiruuksia ja piilottaneet yhteensä 20 kenkää pihalle! Lapset etsivät innoissaan kenkiä puista ja viinimarjapensaiden juurilta.

Pikku pehmokoirille opetettiin myös temppuja. Pentuja kopiteltiin, heitettiin ilmaan ja otettiin kiinni, pennut tekivät myös voltteja ja heiluttivat häntää. Lapset ovat todella luovia keksimään kaikenlaisia temppuja pehmoeläimille!

Yksi hitti ohjelmanumero oli myös vesi-ilmapallot. Koiriin tätä ohjelmanumeroa ei saanut liittymään muuten kuin aasinsiltaa nikkaroimalla – palloahan heitetään koiralle – mutta lapsista se on niin hauskaa, että kuuluu se meillä kesäsynttäreille. Vielä hauskempaa vesi-ilmapallojen heittämisestä tuli siksi, että niillä sai heittää paikalla olleita aikuisia! Ai että lapsilla oli hauskaa, ja oli meillä aikuisillakin.

 

Donitsikakku toimii joka kerta

Olen tässä vuosien saatossa todennut, että synttäreille ei kauheasti herkkuja kannata rahdata. Popparit, sipsit, keksit ja namit riittävät usein lapsille loistavasti. Toki pöydästä löytyi myös kurkkua ja tomaattia, jotka nekin hiljaksiin hävisivät, vaikka toki ensimmäisenä sormet isketään aina sokerisiin herkkuihin. Kakku oli koottu donitseista, Sleich-koirat vartioivat kynttilöitä. Kahdeksan kynttilää oli vain yhdessä donitsissa, näin kynttilät sai synttärisankarin eteen puhallettavaksi ilman että koko ”kakku” on puhaltelun kohteena – hygienisempää näin korona-ajan opettamana.

donitsikakku

 

Vaan olipa meillä ihanat synttärit! Koirien ompelu vaati toki oman aikansa, vaan oli se sen arvoista, sillä koirat kirvoittivat leikkiin ja iloiseen tekemiseen porukalla.

Jos kaipaat lisää teemasynttäri-ideoita, niin meidän kevään Batman-synttäreistä luet täältäYli pyykkivuorten-blogista löytyy ideoita taas kepparisynttäreille.

 

Millaisia hyväksi todettuja teemasynttäreitä teillä on vietetty?

 

Anni

 

Ota Sormustin seurantaan myös instagramissa sekä facebookissa!

Kommentit (6)

Ihana idea ja supersöpöt koiranpennut!

Meillä ollut paljon teemasynttäreitä ja tuntuu, että kaikki olleet onnistuneita 😀 viimeisimpiä olleet Harry Potter, Pokemon, Batman, Angry Birds, frozen. Nyt suunnitteilla Minecraft synttärit 😊

Teemat jotenkin helpottavat sitä juhlasuunnittelua kovasti! Ihanat teemat <3

Ihana synttäriteema! Piirsitkö koirille silmät vai onko ommeltu?

Piirsin silmät ja nenän kangastussilla 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X