sormustin - Banneri

Ee on innokas koiranulkoiluttaja, taitaa olla koiranulkoilutus paitsi mukavaa lemmikin hoitoa myös ”ison tytön juttu”. Meillä on hyvä talutushihna koiralle, mutta erityisesti pienemmälle ulkoiluttajalle hihna on liian pitkä ja vaikea hallita. Ee onkin solminut hihnaan muutamat solmut, jotta niistä voi pitää toisella kädellä ja hihna pysyy otteessa, vaikka koira lähtisikin hajun perään (metsästyskoiralle hajuja riittää). Mietin yksi päivä, että olisipa kätevä, jos hihnassa olisi jotkut helmet stopparina. Toisen käden pidellessä käsikahvasta, voisi toisella kädellä pitää helmen takaa kiinni. Siitä se ajatus sitten lähti ja kävin solmeilemaan hihnaa makramee-tekniikalla.

makramee talutushihna viiriäiskoira

Lue lisää: Makramee-ohje -opettele pallosolmu ja tee moderni makramee

Näin valmistuu makramee-talutushihna

Tarvitset

Makrameelankaa

Papukaijalukon

Kolme isoa puuhelmeä

makramee talutushihna viiriäiskoira

Lue myös: Ihana poronsarvi-makramee! OleleeBox kutsuu kokeilemaan käsityötekniikkoja. 

1. Mieti, minkä mittaisen hihnan haluat tehdä. Leikkaa kolme makrameelankaa seuraavasti: Leikkaa yksi lanka, joka on 2 x niin pitkä kuin haluttu pituus. Leikkaa 2 kpl lankoja, jotka ovat 8 x niin pitkä kuin haluttu pituus.

2. Kiinnitä langat keskikohdistaan leivonpääsolmulla lukkoon siten, että lyhyin lanka on keskellä. Itse pyöritin pitkät langat keriksi, niin niitä oli helpompi käsitellä.

leivonpääsolmu makramee

3. Käytä reunimmaisia lankoja tuplana kuin käyttäisit yhtä lankaa. Aloita kaksoistasosolmut. Solmun vaiheet näet alla olevista kuvista.

kaksoistasosolmu makramee kaksoistasosolmu makramee

4. Kun haluat, pujota puuhelmi kahden keskimmäisen langan läpi. Itse pujotin helmet aina 20 kaksoistasosolmun välein. Jos helmen reikä on liian pieni, voit kasvattaa sitä poraamalla sen läpi paksummalla poranterällä.

talutushihna makramee

5. Kun olet solminut hihnan loppuun asti, käännä hihnan pää kaksinkerroin. Solmi langanpäät hihnaan kiinni niin, että saat talutushihnalle lenkin. Itse sidoin kunkin lankaparin kaksoistasosolmun läpi toiselle puolelle umpisolmuun.

talutushihna makramee

6. Sido makrameelankaa solmujen ympärille tiukasti, että langan päät jäävät piiloon. Saat langanpäät siististi piiloon seuraavalla tavalla: aloita tekemällä lenkki hihnaa vasten. Kuvassa näkyy pinkillä viivalla, miten lenkki kulkee. Sen jälkeen pyöritä lankaa tiukasti lenkin päälle. Kun olet lopussa, vedä langanpää lenkistä läpi. Vedä kierteiden alla olevasta langasta, jolloin langanpäät menevät siististi kierteiden sisään. Leikkaa lopuksi kaikki hapsottavat langat pois.

 

talutushihna makramee

Hihan on valmis ja tykkään siitä kovasti! Nyt tekisi mieli ryhtyä kokeilemaan koristeellisempia makramee-hihnoja!

Lue myös: Makramee metallikehikkoon + ohje

makramee-tekniikalla tehty koiran talutushihna

 

Mukavia talvipäiviä!

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X