sormustin - Banneri

Vaikka toitotan heijastimien tärkeydestä niin omille lapsille kuin oppilaillenikin, olen aivan onneton heijastimien käyttäjä itse. Pääsyy heijastamattomuuteeni on se, että roikkuvat heijastimet irtoavat helposti jäädessään kiinni jonnekin, sekä se, että käytän erityisesti näin syksyllä lukuisia eri takkeja eikä minulla ole omaa heijastinta joka takissa. Pelastukseni on heijastavat donitsit, joista voit lukea lisää täältä sekä heijastavat kankaat, joita on integroituna reppuun sekä vaatteisiini. Uusin, nätein ja mukana pysyvin heijastin (tai heijastava yksityiskohta, jos tarkkoja ollaan – heijastimiksi kun saa kutsua vain ce-merkittyjä heijastimia) on rusettipipo, jonka rusetti on heijastavasta kankaasta tehty.

rusettipipo heijastavasta kankaasta

Rusettipipo on nopea tehdä

Rusettipipo valmistuu ihan tavallisen pipon kaavalla, mutta siihen lisätään rusettilipareet. Itse käytän pipon kaavana Paapiin Kaavakirjan pipon kaavaa, mutta pipojen kaavoja löytyy vaikka kuinka paljon eri käsityölehdistä ja netistäkin. Kaavan on kuitenkin hyvä olla sellainen, että pipon etukappale ja takakappale ovat erilliset.

Rusetti valmistuu kiinnittämällä pipon sivusaumoihin, 3-5 cm pipon alareunasta, rusetin kaitaleet. Leikkasin Eurokankaan heijastavasta kankaasta neljä palaa, jotka ovat n. 10 cm korkeat ja 35 cm pitkät. Leikkasin suikaleiden päät hieman vinoiksi niin, että suikaleen alareunan pituus on n. 30 cm.

Ompele kaksi palaa oikeat puolet vastakkain pitkiltä sekä vinolta sivultaan ja käännä. Tee näin toisillekin suikaleille. Ompele pipo ohjeen mukaisesti, mutta kiinnitä rusetin osat sivusaumoihin 3-5 cm korkeudelle pipon alareunasta, kun ompelet etu- ja takakappaleen toisiinsa. Solmi heijastava rusetti kahdella solmulla otsan päälle.

rusetti pipoon ohje

Heijastava kangas heijastaa hyvin ilman ce-merkintääkin

Heijastavia tuotteita on tärkeää kutsua oikeaoppisesti heijastaviksi – ei heijastimiksi, sillä heijastin-nimi kuuluu vain ce-merkityille ja testatuille henkilösuojaimille. Oikean termistön käyttäminen on erityisen tärkeää, jos näitä heijastavia asusteita myy, jotta ei tule johtaneeksi asiakkaita harhaan. Toistaiseksi olen löytänyt vain heijastavia kankaita, joilla ei ole ce-merkintää. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö nuo heijastavat kankaat heijastaisi myös hyvin. Olen ollut positiivisesti yllättynyt, miten kirkkaasti heijastavat kankaat heijastavatkaan. Lapsilla on pimeässä ulkoillessa päällään liivit, jotka ovat heijastavista kankaista tehty – lue niistä täältä – ja hoidostakin tuli viestiä, että kylläpä on tehokkaat ja hyvät liivit. Minusta on mahtavaa, että heijastavia kankaita myydään, sillä näin vaatteisiin saa lisättyä omannäköisiä heijastavia yksityiskohtia ja näin saa lisätyksi liikenneturvallisuutta.

heijastava pipo

Millainen on sinun lempiheijastimesi tai heijastava asusteesi?

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X