sormustin - Banneri

Suomen kesään tuntuu aina vähän vaikealta varautua. Pitäisi olla villapaitaa ja sitten pitäisi olla kesähepenettäkin tällaisten helteiden varalle niin kuin nyt on ollut. Suunnittelin tähän kesään Eurokankaalle trikoomekko-mallin, johon ei tarvita sen kummempaa kaavaa kuin hyvin istuva t-paita! Tärkeintä on, että trikoomekkoon valittu trikoo ja kaavana käytettävä t-paita ovat materiaaliltaan ja venyvyydeltään samanlaiset. Trikoomekko-ohje löytyy Eurokankaan sivuilta täältä.

trikoomekko

Perusmekko pukeutumisen pohjaksi

Vaikka haaveilen oikein värikkäästä vaatekaapista – viimeksi ompelin vaaleanpunaisen kirjavan viskoosihepene-mekon, sitä ennen taas sinisen kirjavan pitkähihaisen–  olen huomannut, että on hyvä, jos vaatekaapista löytyy muutama vaatekappale, jotka on helppo pukea milloin ja mihin vain. Tästä mekosta tuli oitis sellainen. Tämä mekko menee helteellä ja arjessa sandaalien kanssa tai vaikka paljain varpain. Jos mekkoa pitäisi vähän upgreidata, niin juhlavuutta saa korkkareilla ja koruilla. Sopisipa vyötäisille hyvin joku vyökin. Syksymmällä tähän päälle saa helposti neuletakin ja alle sukkikset. Tällainen trikoomekko on kiva pohja monenlaisille asukokonaisuuksille.

trikoomekko

Trikoomekko neljällä saumalla

Kun lähdin suunnittelemaan helpon kesämekon ohjetta Eurokankaalle, otin lähtökohdaksi sen, että tähän ei kummempia kaavoja tarvittaisi. Kun kaavana käyttää omaa hyvän kokoiseksi havaittua t-paitaa, ei mekon koko voi mennä pahasti pieleen – helmaan vaan pituutta ja leveyttä ja hyvä tulee. Käytettävän kankaan tulee kuitenkin olla venyvyydeltään samaa luokkaa kuin kaavana käyttetävä paita – muuten voi tulla ylläreitä mekon istuvuudessa. Jos taas kaipaa väljempää mekkoa, niin pistää vain lisää saumanvaraa sivuille.

trikoomekko t-paidan pohjalta

Tämä mekko valmistui joutuisasti, joten vaikka olisi kiire kesäreissuun, ehtii sen ommella hyvin 🙂

 

Ja ohje mekkoon löytyi siis täältä!

 

Ihania kesähelteitä!

 

Anni

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X