Jigshawl puzzle oli mainio malli jämälanka-shaaliksi
Kesäloman alussa kaipasin pitkille autoreissuille ja rentoihin kesähetkiin jotain melko aivotonta käsityötä. Koska en halua ostaa juuri mitään uutta tai turhaa, tsekkailin lankavarastojani. Paljon kerän loppuja, ohuita jämäkeriä, jotka lähinnä aiheuttavat tuskastuneita huokauksia. Päätin tehdä jämälanka-shaalin. Valitsin toisiinsa sointuvia lankoja kassillisen ja aloitin Stephen Westin Jigshawl puzzle -shaalin.
Yhtä paksua tai kaksi ohutta lankaa
Koska jämälankoja oli hyvin eri paksuuksissa, yhdistelin lankoja surutta. Neuloin joko yhdellä paksummalla tai kahdella ohuemmalla langalla. Tuplalangoissa oli se etu, että saatoin neuloa yhden kerän loppuun ja lisätä perään toisen. Värienvaihto ei pistänyt niin paljon silmään, kun toinen ohut lanka pysyi samana. Joidenkin palojen kohdalla tuhosin useamman jämälanka-kerän, kun ensin loppui toinen lanka kahdesta ohuesta ja sitten toinen.
Jämälanka-työt puhdistavat lankakaappia
Suurin intressi tällaisiin jämälanka-töihin on lankavarastojen tyhjennys. Materiaalia jos toista löytyy nurkista. Kun hajonta alkaa olla liian suurta, on hyvä tuhota isompi määrä kerralla johonkin tilkkutyöhön. Talvella toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja ompelin tilkuista aivan ihanan tilkkupeiton – lue siitä lisää täältä. Peitto on edelleen aktiivisessa käytössä ja ihaninta siinä on se, että jokainen tilkku palauttaa mieleen jonkun itse tehdyn vaatteen. Niin on toivottavasti myös tässä Jigshawl puzzle -shaalissa – jokainen lanka tuo aiempia neuletöitä mieleen. Tästä shaalista löytyy jämälankoja ainakin Suomu-paidasta, Altheda-paidasta ja näistä ihanista lapasista.
Nyt ilmat ovat viilenneet sen verran, että pian saakin kääriytyä tähän ihanaan shaaliin! Ehkä kovilla talvipakkasilla tämä menee myös kaulahuivista!
Lempeää elokuun jatkoa!
Anni
Jaa oma kokemuksesi