sormustin - Banneri

Kaikenlaisia muutoksia on mahtunut tähän syksyyn. Nyt on takana 1,5 kuukautta työelämää useamman vuoden hoitovapaiden ja freelancer-aikojen jälkeen. Ihan uudella tavalla joutuu kyttäämään kelloa (syksyn kellooni voit tutustua täältä), kalenteritta en selviäisi millään (tänä syksynä tekemäni kalenterin kannet sekä penaali löytyvät täältä). Seuraavaksi työn alle piti ottaa kännykkäpussi, johon mahtuisi kaksi puhelinta – työpuhelin sekä oma. Yksi puhelin vielä matkustaisi takataskussa, mutta kaksi ei millään.

kännykkäpussi korkkikankaasta

Ompelin kännykkäpussin kahdelle puhelimelle korkkikankaasta, käytännössä pussin sisällä on pieni ”välilehti”, jonka ansiosta puhelimet pysyvät hieman erillään – eivät naarmuta toisiaan ja on helpompi napata puhelin näin. Pussukan saa kiinni magneettinapilla, joka on helppo aukaista puhelimen soidessa. Aloitin pussin teon ennen kuin sain työpaikan puhelimelle kannet. Kannet olivatkin todella paksut ja siksi pussukasta tuli naftimpi kuin olin ajatellut. Pussukka toimii kuitenkin hyvin näinkin, mutta mikäli teet itsellesi vastaavanlaista pussukkaa ja puhelimet ovat kansineen paksut, lisää pari senttiä leveyttä!

Tarvitset kännykkäpussiin

Korkkikangasta

Puuvillakangasta vuorikankaaksi

Tukikangasta vuoria varten

Magneettinappi

Metallirenkaita 2 kpl

Sisarniittejä 4 kpl

kännykkäpussi korkkikangas

Kännykkäpussi-ohje

Leikkaa kappaleet kännykkäpussia varten. Katso mitat kuvasta. Kiinnitä vuorikangaskappaleisiin tukikangas.

mitat kappaleisiin

Ota välilehti-kappale, joka on 24 x 11 cm kokoinen. Aseta kappale oikeat puolet vastakkain ja ompele lyhyet sivut yhteen. Käännä kappale ja silitä niin, että sauma jää välilehden alareunaan. Tikkaa yläreuna.

välilehti laukkuun

 

Seuraavaksi käännä vuorikappale oikeat puolet vastakkain. Aseta välilehti 1,5 cm päähän pohjasta. Ompele toinen sivusauma. Sen jälkeen vedä kapeampaa välilehteä toiseen reunaan ja ompele samoin. Taita pohja ja sivusauma vastakkain ja ompele  ne 1,5 cm päästä. Leikkaa ylimääräinen kangas pois. Tämän vaiheen jälkeen välilehtikappale pysyy suoran kappaleen keskellä.

vuorikangas pohja

Kiinnitä vuorikankaan yläreunaan magneettinappi. Voit tarvittaessa lisätä kangaskappaleen nurjalle puolelle kankaan tueksi. Omassa pussukassani vuorikangas on todella paksua ja jämäkkää, niin en lisännyt napin alle lisätukea. Varmista ennen napin kiinnitystä, että puhelimet mahtuvat pussukan sisään hyvin.

magneettinappi kiinnitys

 

Ompele nyt korkkikankaan sivusaumat sekä pohjan kulmat kuten vuorin kohdalla.

korkkikangas laukku

Ompele seuraavaksi hihnalenkit. Käännä pituussuunnassa 5 x 6 cm kappaleiden reunat keskelle ja sitten taita taitteella olevat reunat vastakkain. Näin korkkikangas on nelinkerroin. Ompele reunasta.

Käännä korkkikangaskappale oikein päin. Aseta vuorikappale korkkilaukun sisään. Käännä taitteet vuorin sekä päällisen reunaan ja aseta ne vastakkain. Voit käyttää kiinnityksessä klipsejä tai pyykkipoikia. Aseta hihnalenkit sivusaumojen kohdille. Mikäli käytät kiinteitä metallirenkaita, sujauta ne hihnalenkkeihin. Ompele suoralla ompeleella ympäri.

laukun reuna

Leikkaa korkista tai muusta kankaasta 6 cm leveää nauhaa olkahihnaa varten. Mikäli sinulla ei ole riittävän pitkää kangaskappaletta hihnaa varten, voit tehdä jatkokappaleen ompelemalla kaksi kappaletta yhteen kuvan mukaisella tavalla. Käännä kaitaleen reunat keskelle ja taita vielä hihna kahtia ja ompele reunasta. Kiinnitä hihnan päädyt metallirenkaisiin sisarniiteillä tai ommellen.

nauhan pidentäminen

Aseta ensin nauhan kappaleet 90 asteen kulmaan ja ompele muodostuneen neliön kulmasta kulmaan yhteen. Leikkaa ylimääräinen kangas pois.

 

sisarniitit laukku

Sisarniitit ja metalliosat tekevät laukusta heti siistimmän näköisen.

 

Nyt pysyy kännykät mukana matkassa!

Ihania syyspäiviä sinne – nautitaan ruskasta vielä hetki ennen kuin lehdet varisevat pois!

Anni

 

 

Kommentit (1)

Kiva kännykkäpussi, korkki on kiva materiaali! Puolisoni tarvitsisi tuollaisen, tai jonkun panssarilasin, hän nimittäin jatkuvasti tiputtelee iphoneaan ja siihen tulee koko ajan lisää naarmuja ja halkeamia. Kiva muuten myös tuo vuorikankaan kuvio. https://screensavior.fi/

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X