sormustin - Banneri

Kirjontakoulua on takana jo kolme osaa. Ekassa osassa otettiin haltuun suoria pistoja, tokassa oli kukkapistoja ohjeineen. Kolmannessa osassa saa vinkkejä siihen, miten kirjontaharrastus kannattaa aloittaa. Nelososa on melkeinpä lempparini, sillä nyt vinkkailen, miten vaatteiden korjaaminen onnistuu kirjomalla! Reiät ovat tällöin mahdollisuus kauniille yksityiskohdille vaatteissa.

sashiko kirjonta korjaaminen

Tue rikkinäinen kangas riittävän hyvin

Rikki mennyt kangas on hauras usein reiän ympäriltäkin. Tällöin kangas on tärkeä tukea hyvin. Jos kangas on hiutunut tai reikä on aivan pieni, kappale hyvää, napakkaa kiinni silitettävää tukikangasta voi ajaa asiansa. Tukikangas kiinnitetään kankaan nurjalle puolelle. Usein kuitenkin kangas on niin haperoa, että saatan laittaa ensin reiän nurjalle puolelle kangaspalan ja sen ympärille kangaspalaa useita senttejä isomman tukikankaan, jonka silitän kiinni. Näin kangasta tukee sekä uusi kangas reiän takana sekä tukikangas.

 

korjaa kirjoen tukikangas

Jos korjattava materiaali on jämäkkää, kuten farkkua, usein leikkaan farkkukankaasta (minulla on tallessa muutamat vanhat farkut, joita säästän paikkausmateriaaliksi) palan ja kiinnitän sen hakaneuloilla reiän taakse. Hakaneulat pitävät kankaan paikallaan sekä rajaavat paikattavan alueen.

sashiko kirjonta korjaaminen

Tällä tyylillä voi korjata myös trikoo-/collegecousuja, erityisesti jos reikä saa jäädä näkyviin. Tässä yksi esimerkki:

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Anni Ignatius – käsityöt (@sormustin) jakama julkaisu

Korjaaminen onnistuu erilaisilla kirjontapistoilla

Kirjonta tehdään aina päällipuolelta, tällöin korjaaminen on helpompaa. Reikä voi jäädä kirjonnan alle näkyviin tai sen voi piilottaa erilaisten kirjontapistojen alle. Tässä ensin kirjoin kukkien varsia ja lehtiä, joilla sain reiän reunat pysymään kiinni paikoillaan.

Tässä lähtötilanne.

paikattava reikä korjaa kirjomalla

Tämän jälkeen aloin lisätä linnunsilmäpisto-kukkia vihreiden alueiden ympärille. Viimeistelin kirjonnan ranskalaisilla solmuilla. Instagramissani näytän, miten ranskalainen solmu tehdään.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Anni Ignatius – käsityöt (@sormustin) jakama julkaisu

Kirjominen korjaaminen

Lempifarkkuni saivat myös jatkoaikaa, kun lisäsin pieniä pistoja käsin ommellen. Jos kirjottavaa korjausta haluaa suunnitella enemmän, voi malliviivoja tehdä haihtuvalla tussilla.

 

Oletko sinä korjannut vaatteita kirjomalla?

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X