sormustin - Banneri

Ensilumi on satanut ja pysynyt maassa useamman päivän. Jaksan joka talvi hurmioitua lumihiutaleista ja niiden säännöllisistä, geometrisista kuvioista. Lumihiutale kuviona kiehtoi sen verran, että halusin kirjoa niitä joulukuusenkoristeiksi – viime vuoden virkatut, upeat lumihiutaleet voit tsekata täältä.

kirjottu lumihiutale

Lumihiutale sopii hyvin kirjottavaksi

Lumihiutaleisiin hain inspistä pinterestistä. Kuusipisto, jonka ohjeen löydät tästä postauksesta, sopii mainiosti lumihiutaleiden kirjomiseen, jos alottaa sakaran kerrallaan sakaran kärjestä. Myös etupistot – postaukseni etupistosta ja muista viivamaisista pistoista löytyy täältä – sopivat hyvin lumihiutaleisiin. Hiutaleisiin sopii myös loistavasti ketjupistot.

kirjottu lumihiutale

Neularikas ”oikoreitti”

En jaksanut jäljentää lumihiutaleiden kuvioita kunnolla villakankaalle, joten päädyin muka-helpompaan ratkaisuun. Työsin kankaaseen neuloja pystyyn merkiksi kulmakohdista. Käytin värikoodia myös siihen, millainen pisto mihinkin tulee – violetit merkkaavat kuusipistojen keskiviivaa, keltaiset taas kuusipistojen kärkiä, punaisiin tuli ketjupistot. Mittaamisessa käytin apuna kolmioviivainta. Neulojen mukaan sitte kirjoin ja otin sitä mukaa neuloja pois, kun sain kirjottua kuviota, mutta aika varovainen sai olla, ettei sattunut haveri. En nyt tiedä, säästikö tässä muka aikaa sitten yhtään verrattuna siihen, että olisin jäljentänyt kynällä nuo kirjottavat kuviot.

kirjottu lumihiutale kirjottu lumihiutale

Kirjoin hiutaleet villakankaalle. Lopuksi leikkasin lumihiutaleen ympyräksi sekä toisen samankokoisen ympyrän. Nämä ompelin yhteen suoralla ompeleella ja väliin ripustusnarun. Nämä lumihiutale-joulukoristeet kiinnitin veljilleni menneisiin joulukortteihin. Katsotaan, josko lumihiutaleinnostus vie mennessään ja saan lisää lumihiutalekoristeita kirjotuksi. Nämä muuten olisi ihania kirjoa myös vaikkapa kortteihin, sellainen olisi kiva askartelu lapsillekin.

 

Millaisia joulukoristeita olet tänä vuonna tehnyt?

 

Anni

instagram / facebook

Kommentit (2)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X