sormustin - Banneri

Tänä keväänä on kirjotuttanut paljon! Kirjoin ensin voimarunostani pätkän – löydät sen täältä. Seuraava kirjontatyö oli Marilyn Monroe, jota olen ihaillut aina suuresti. Teinivuosina tulin katsoneeksi Monroen elokuvatuotannosta niin paljon kuin vain hänen elokuviaan löysin. Valitsin kirjonnan pohjaksi kuvan, jossa näen Marilynin tyttömäisenä, huolettomana, ehkä vähän ylimielisenä, toisaalta myös surumielisenä, mutta kaikessa haavoittuvuudessaan kauniina. Halusin kirjoa tämän kuvan ja lisätä kuvaan kauniita kukkia ja loistokkuutta säteillä, sillä onhan hän aivan upea!

Siirretty kuva kirjonnan pohjalle

Tulostin Marilyn-kuvan lasertulostimella ja siirsin sen kankaalle kuvansiirtotussilla. Kokeilin kuvansiirtoon myös kynsilakanpoistoainetta (tekniikkaan ohje mm. täällä), mutta tulos oli sillä epätasaisempi ja haju voimakkaampi. Lisäksi kynsilakanpoistoaine jätti kankaaseen tahroja, joten jatkossakin suosin kuvansiirtotussia. Kankaaksi valitsin lakanakangasta.

kuvansiirto kirjontatyöhön

Oikeanpuoleinen kuva on siirretty kynsilakanpoistoaineella.

Marilyn Monroe muotoutui pikkuhiljaa

Kirjonta muotoutui kankaalle pikkuhiljaa. Aloitin hameen poimuista ja ääriviivoista – ohjeet suorien pistojen kirjomiseen löydät kirjontakoulu ykkösestä. Sitten aloin täyttää hametta erilaisilla kukkapistoilla – ohjeita kirjottuihin kukkiin löytyy kirjontakoulun osasta 2. Lopuksi kirjoin pään ja kehon ympärille tikkipistoilla ääriviivat sekä säteitä.

kirjontapistot kirjontatyö marilyn monroe

Vanhasta kirjan kannesta kehykset

Pingotin valmiin työn kortin ympärille. Koska en löytänyt sopivaa taulukehystä kirjonnalle kotoa, pengoin askartelulaatikkoani. Irrotin vanhasta kirjaston poistokirjasta kannen ja kiinnitin kirjonnan sille. Tämä oli oikein oiva kehys kirjonnalle. Marilyn Monroe sopii ihanasti vanhalle kirjan kannelle.

Marilyn Monroe embroidery

Kirjonnat ei todella jää tähän – seuraava idea on jo mielessä ja muutama kirjontakoulunkin osa on tulossa, joten pysy linjoilla!

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X