sormustin - Banneri

Rakastuin väreihin viime kesänä. Kyllästyin mustaan ja harmaaseen ja halusin löytää värit. Kävin värianalyysissa, mikä oli mainio keino tutustua juuri niihin väreihin, jotka saa minut hehkumaan. Lue värianalyysistani lisää täältä.  Sen jälkeen olenopetellut käyttämään värejä, niin vaatteissa kuin kotonakin. Joskin vuosien musta-valkoinen-harmaa-akseli on näivettänyt värinkäyttämistaitojani.

Olikin ihana, kun Yli Pyykkivuorten -blogin Hanna Maaria haastoi minut My colors -blogihaasteeseen! Haasteessa tulee kertoa, mitä värejä löytyy eri kategorioista. Kategoriat ovat: paidat, housut, mekot ja hameet, yöpuvut, villasukat, takit, huulipuna, kynsilakka, kengät, treenivaatteet, hiusväri, laukut, astiat, lakanat, pyyhkeet, sohvat ja muut huonekalut, sisustustavarat, hammasharja, pelinappula ja kukat. Erityisen kiinnostavaa on miettiä väriasioita näin ”väriherätyksen” keskellä. Todella saa pohtimaan, mitä värejä elämässäni on ja mitä värejä haluan lisää elämääni.

Paidat

Aikaisemmin kaikki paitani olivat mustia. Nykyisin tykkään valita paidaksi jonkun värikkäämmän paidan – haasteena on tosin se, ettei minulla ole kauheasti värikkäitä paitoja. Sytyn nykyisin erityisesti vaaleanpunaisesta, mutta myös sähkönsinisestä ja pinkistä. Tämä NuppuPrint Companyn kankaasta tehty paita on yksi lemppareistani.

värejä vaatekaappiin

Lue lisää: Värianalyysi paljastaa parhaimmat värit iholle

Housut

Housuissa suosin edelleen hillittyä mustaa tai farkkua. Tykkään kuitenkin myös värikkäistä housuista. Nämä Marimekon kankaasta tehdyt ovat tällä hetkellä värikkäimmät housuni. Haaveilen tällä hetkellä kukkafarkuista.

kukkahousut

Mekot ja hameet

Hameetkin ovat minulla aika hillittyjä (vielä). Mustat hameet ovat peruja värittömämmältä aikakaudeltani. Tämä Marimekon kankaasta tehty hame on yksi lemppareistani, voit lukea siitä lisää täältä. Tykkään kellohelmaisista, tyttömäisistä hameista.

Hame vanhasta mekosta

 

Yöpuvut

Vaikka Marie Kondo kehottaa siihen, että alus- sekä yövaatteet tulisi olla kauniita ja ylevän tuntuisia, olen yöppäriosastossa aika hunsvotti. Yöpaitoina minulla on yleisimmin ne vaatteet, jotka eivät kestä enää auringon valoa ja julkisia katseita eli kulahtaneet paidat ja ohueksi hiutuneet kesähousut. Yöppärinä vaatteet ovat kunnes ne ratkeavat aivan lopullisesti liitoksistaan. Ehkä jonain päivänä löydän kivat sekä ylevämmän oloiset yövaatteet.

Villasukat

Villasukissa tykkään käyttää värejä! Nämä fuksian punaiset villasukat tein vuosi sitten ja ne ovat niin aktiivisessa käytössä, että olen päässyt jo parsimaan niitä. Tykkään myös kirjavista kirjoneulevillasukista.

Niina Laitisen hankiaiset - villasukat

 

Takit

Takit minulla on ollut pääsääntöisesti mustia. Viime syksynä ostin pinkin ulkotakin ja tykkään siitä tosi paljon, odotan ihan, että kevät tulee ja tarkenen taas sillä. Haaveilen värikkäästä talvitakista, mutta en ole vielä löytänyt mielestäni väriä.

pipo ylhäältä alas

Huulipuna

Olen kova käyttämään huulipunaa – punaista tai pinkkiä, mutta nyt maski-arjen alettua on huulipuna jäänyt taka-alalle. Kaipaan maskitonta huulipuna-aikaa!

Kynsilakka

Minulla on usein lakatut kynnet. Tykkään erityisesti punaisista tai pinkeistä kynsistä. Joskus kynsistä löytyy myös glitteriä arkea piristyttämään, vaikken mikään glitter-tyyppi olekaan. Tykkään käyttää kynsilakoissa värejä.

Kengät

Kengät on minulla pääsääntöisesti mustat. Se tuntuu niin helpolta väriltä yhdistää eri vaatteisiin. Joskus vielä haluaisin, että kenkähyllyltäni löytyisi myös pinkit ja sähkönsiniset kengät – nuo värit tuntuvat selvästi nyt voimaannuttavilta.

Treenivaatteet

Voi treenivaatteet! Niiden käyttöä on ikävä! Tällä hetkellä liikuntani on hyötyliikuntaa työmatkoilla, lasten kanssa ulkoillen tai lumitöitä tehden. Eniten voimaannun pinkeistä urheiluliiveistä, jotka saatan vetää viikonloppuna päälle ilman treeniajatuksiakaan.

Hiusväri

Olen ollut muutamaa kuukautta lukuunottamatta aina blondi. Tuo muutama kuukausi olin tummahiuksinen, mutta se ei tuntunut omalta. Viimeksi olen värjännyt eli vaalentanut hiuksiani vajaat neljä vuotta sitten. Sen jälkeen olen kasvatellut omaa väriäni. Nyt kun värjättyä osaa on hiuksista enää viidennes, alkaa pohdituttaa, pitäisikö kuitenkin istua kampaajan penkkiin vai kasvatanko sinnikkäästi omaa väriäni koko hiusten mitalta. Taidan taipua jälkimmäiseen!

hiukset talvi

Laukut

Tällä hetkellä käytännön vuoksi ainoa käyttämäni laukku on Kånken-reppu, joka on työkassina iisi ja toimiva. Yksi lempilaukuistani (erikoisuutensa vuoksi), jota en kuitenkaan kauhean usein käytä, on äidiltäni peritty, seeprannahkainen käsilaukku 80-luvulta.

Pyyhkeet ja lakanat

Olen viime vuosina yrittänyt päivittää pyyhkeitämme ja lakanoitamme, edelliset onkin yli 10 vuotta vanhoja ja lähes puhki kuluneet. Olen satsannut Marimekon pyyhkeisiin ja lakanoihin, mutta nyt haaveilen pellavaisista lakanoista. Värit ovat aika harmaa-voittoisia. Koen, että lakanoiden pitää olla rauhallisen väriset.

Sohvat ja huonekalut

Sohva on meillä valkoinen. Huonekalut muutenkin ovat joko valkoisia tai mustia – olen ollut todella uskollinen aiemmin tälle väri-vapaalle värimaailmalle. Huonekalut saavat pysyä paikoillaan ja ennallaan, mutta haaveilen värikkäästä matosta sekä verhoista. Ehkä petroolinvärisistä. Tai vaaleanpunaisista!

Sisustustavarat

En koe, että minulla olisi kauheasti sisustustavaroita. Mutta ne vähäiset, joita on, ovat musta-valkoisia. Jonkun verran meiltä löytyy myös keltaista yksityiskohtaa sisustuksesta.

salainen puutarha -kirjonta

Lue lisää: Salainen puutarha -kirjonta on vihdoin seinällä!

Hammasharja

Hammasharja on sähköhammasharjamerkin sanelema valkoinen. Matkoilla käytän tavallista hammasharjaa ja silloin suosin pinkkiä!

Pelinappula

Se hetki, kun lautapeliin pitää valita pelinappula, hyökkään pinkin tai keltaisen kimppuun. Värejä, joita en koskaan valitse, on vihreä tai violetti.

Kukat

Voimaannun eniten vaaleanpunaisista ja pinkeistä kukista. Tykkään silloin tällöin ostaa maljakkoon neilikoita tai tulppaaneja.

neilikat

 

Tällaisia värejä minun elämästäni löytyy! Millaiselta sinun värilistauksesi näyttäisi?

Haastan myös seuraavat käsityöbloggaajat – maaritse, Madam B.C. ja hupsistarallaa -kertomaan omista värivalinnoistaan!

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X