sormustin - Banneri
Mäenlaskua itse tehdyllä liukurilla

Mäenlasku on talviaktiviteeteista aivan lempparini. En ole mikään huimapää, joka tykkäisi töyssyistä ja hyppyreistä, mutta nautin siitä, että tarvotaan ylös ja lasketaan alas riemusta hihkuen. Kun lunta alkoi sataa, ensimmäisenä pihaan kolattiin minikasa mäenlaskua varten. Liukuri on aivan klassikkolaskuväline, mutta vanheneva takalistoni alkoi kaivata pehmeämpää kyytiä. Siitä se ajatus sitten lähti.

Keräsin syksyn ajan kahvipusseja talteen liukurin askartelua varten. Alkuperäinen ajatus oli tehdä ihan perinteinen lituska liukuri niistä. Ajatus kuitenkin jalostui eteenpäin, kun pohdin pehmoisen liukurityynyn ostamista kaupasta. Niinpä kahvipusseista ja lörtsähtäneestä tyynystä syntyi pehmoinen liukuri, jolla saa pehmoiset mutta hyvät vauhdit. Liukurityynyn toinen puoli on kahvipussien värikästä, mattapintaisempaa oikeaa puolta, jotta peppu pysyisi ehkä hieman paremmin kyydissä (useimmissa kahvipaketeissa tosin ulkopuoli on ihan yhtä liukas kuin sisäpuolikin). Kahvipussin sisäpuoli taas on liukkaampana liukurin alla.

Näin ompelet liukurin

Tarvikkeet

  • 8 kahvipussia
  • vanha tyyny
  • ompelutarvikkeet
  • (ilmastointiteippiä)
  1. Avaa ja pese kahvipussit.
  2. Aseta kaksi kahvipussia oikeat puolet eli kahvipussien ulkopuolet vastakkain ja ompele toinen lyhyt sivu. Käytä ompelukoneessa tavallista pidempää tikinpituutta, esim. 3-3,5, sillä liian tiheään ommeltu kahvipussi repeää helpommin. Käännä saumanvarat yhteen suuntaan, älä siis avaa saumaa. Jos haluat, voit vahvistaa sauman vielä teippaamalla sen päältä ilmastointiteipillä. Ompele toinenkin kahvipussipari samoin. Asettele lopuksi yhteen ommellut kahvipussit oikeat puolet vastakkain ja ompele pitkä sivu. Näin saat neljästä kahvipussista ison suorakulmion.
  3. Ompele seuraavaksi samoin toiset neljä kahvipussia, mutta nurjat puolet  eli kahvipussien sisäpuolet vastakkain. Näin toisesta puolesta tulee hopeisen kiiltävä ja liukas laskea.kahvipussiliukurin ompelu
  4. Aseta kaksi isoa kahvipussisuorakaidetta oikeat puolet (eli värikäs sekä hopeinen puoli) vastakkain ja ompele kolme sivua yhteen – jätä toinen lyhyistä sivuista ompelematta, jotta voit kääntää pussin. Leikkaa kulmista ylimääräiset pois. Käännä kahvipussiliukuri.
  5. Laita liukurin sisään kokonainen tyyny tai vanua haluamasi verran. Taita avoinna olevan sivun reunat 2 cm sisäänpäin ja ompele täyttöaukko umpeen. Tikkaa samalla liukurin reunat ympäriinsä.
Ommeltu liukuri

Laskuväline oli oikein mainio ja sillä sai hyvät vauhdit! Täytettä oli ehkä hieman liikaa ja erityisesti tytär kaipaili jotain kahvaa liukuriin – tällaiset muutokset pitää siis tehdä seuraavaan. Ompeleminen oli helppoa ja nopeaa – itse asiassa tämän liukurin ompeli tuo ekaluokkalainen Ee itse! Todistetusti tämä siis käy oikein mainiosti vaikka oppilastyöksi kouluun! Twistiä liukuriin saisi erilaisilla kahvipusseilla. Olisi muuten aika hieno myös, jos tuo istumapuoli olisikin tehty pienemmistä kahvipussipaloista tilkkutyöhenkeen! Ommeltava liukuri tarjoaa siis monenlaisia sovellusmahdollisuuksia – tämä idea ei jää yhteen liukuriin!

Olen viettänyt tällä viikolla kierrätysviikkoa. Kierrätysviikon hengessä on vielä tämän viikonlopun katsottavissa liuta kierrätysideoita instagramini stooreissa ! Jos kierrätyskäsityöt ja -askartelut kiinnostavat, suosittelen klikkaamaan kananmunakennosta valmistettuihin kukkiviin kortteihin, pakastepusseista ommeltuihin säilytyspusseihin (sisältää myös ohjevideon) sekä purkin korkeista virkattuun pannunaluseen (sisältää ohjeen).

 

Iloisia mäenlaskuhetkiä!

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X