sormustin - Banneri

Vuosi sitten tein ensimmäisen neulottavan joulukalenterin. Päivittäin tuli pieni pätkä ohjetta ja niin valmistui Ave Maria -sukat. Tänäkin jouluna (tai siis kuukauden takaisena jouluna) päätin neuloa myös vuoden 2021 joulukalenterisukat. Tämän vuoden puolelle meni, kun sain ne valmiiksi, mutta kannatti tehdä, ne ovat ihanat.

joulukalenterisukat Niina Laitinen

Joulukalenterisukat valmistuu pätkä kerrallaan

Joulukalenterisukkien idea on, että joka päivä tulee pieni pätkä ohjetta ja sukat valmistuvat pikkuhiljaa. Niina Laitinen on tällaisten yhteisneulontojen konkari. Nytkin jouluun voi valita pintaneuletta tai kirjoneuletta. Itse valitsin normaalipituiset pintaneulesukat. Ohjeet tulivat päivä kerrallaan joulukuun ajan, mutta itsellä neulominen kasaantui neulontaviikonlopuiksi ja loput neuloin joululomalla. Ohjeet löytyvät Taimitarha-facebook-ryhmästä.

joulukalenterisukat Niina Laitinen

Pitsi- ja palmikkokuviot ovat hurmaavia ja yksityiskohdissaan mykistäviä. Ei tällaisia sukkia jaksaisi neuloa kokonaisesta ohjeesta, motivaatiota pitää yllä se, että saa aina yhden päivän neulotuksi pois ”listalta”. Ja yhtäkkiä käsissä onkin kauniit joulukalenterisukat. Jos muuten tällaiset pintaneulekuviot kiehtovat, tutustuhan kirja-arvosteluuni Japanilaiset neulemallit -kirjasta – siellä on paljon vastaavia kuvioita lisää!

joulukalenterisukat Niina Laitinen

Nyt villasukkia on omassa laatikossa niin paljon, etten tohdi vielä ottaa näitä kauniita sukkia käyttöön. Odottakoon ne vielä laatikossa.

 

Oletko sinä neulonut joulukalenterisukkia?

 

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X