Silmukointi vahvistaa kuluneen neuleen
Pidin neuleidenhuoltopäivää viikko sitten. Keräsin kaikki lapaset, sukat, pipot ja muut neuleet kasaan, etsin pareja, pistin likaiset pesuun. Moni sukka oli MELKEIN rikki, mutta ei ihan. Tässä kohtaa oli hyvä kerätä neuleet sivuun, sillä neuleiden korjaaminen melkein-rikkinäisinä on paljon helpompaa kuin niiden korjaaminen ihan rikkinäisinä. Silmukointi on tekniikkana helppo, kun sen jujun hoksaa. Aikaa se vie, mutta lopputulos on paljon kauniimpi ja tekeminen paljon helpompaa kuin reiän parsiminen kasaan.
Silmukointi seuraa vanhoja silmukoita
Silmukoinnin ideana on, että langalla kuljetaan neuleen vanhojen silmukoiden reittejä. Näin muodostuu uusi, vahvempi neulepinta, jossa on sekaisin vanhaa sekä uutta lankaa. En koskaan tee neuletta korjatessa solmua langan päähän, vaan pujottelen langanpäät neuleen joukkoon.
Itse suosin silmukoinnissa ohutta lankaa, jolloin erityisesti jalan alla paikkaus ei tunnu niin paljon. Tänä syksynä kokeilin niinkin ohutta lankaa kuin parsinlankaa silmukoinnissa. Katsotaan, miten näin ohut lanka toimii silmukointitekniikassa.
Parsin myös vanhaa villasukkaa, jossa oli vain parin silmukan kokoinen reikä. Päädyin silmukoimaan reiän reunoilta ja reiän kohdalle tullessa tein langasta silmukkaa jäljittelevän kaaren, jonka lukitsin paikoilleen neulalla. Neula piti silmukkaa paikoillaan sen aikaa, kun silmukoin rivin loppuun ja palasin takaisin, jolloin silmukoin samalla tavalla uuden silmukan. Tämä tekniikka tuntui ihan toimivalta.
Jos neuleeseen on tullut jo reikä, katso lisävinkkejä parsintaan tästä blogitekstistäni. Parsimisessa verraton apu on myös parsinsieni. 3D-tulostetusta parsinsienestä latauslinkkeineen voit lukea täältä.
Anni
Jaa oma kokemuksesi