sormustin - Banneri

Villasukat ja neuleet joutavat näin kesän korvalla kesäsäilytykseen -tosin jotain neuleita kannattaa jättää hollille, onhan Suomen kesä tunnettu yllätyksellisistä säistä. Ennen kuin sukat ja muut neuleet laittaa laatikoihin, kannattaa ne huoltaa valmiiksi ensi syksyä varten.  Villasukkien perushuoltoon löydät vinkit tästä pari vuotta sitten kirjoittamastani postauksesta. Jos neuleissa on reikiä tai orastavia reikiä on hyvä ne paikata nyt! Parsiminen on helppoa, mutta se kannattaa tehdä silloin, kun reikä on pieni tai kun sitä ei vielä edes ole.

parsiminen

Parsiminen ennakkoon – silmukointi on helppoa

Mitä pienempi reikä on, sitä helpompi se on korjata. Silmukointi on todella simppeliä ja yksinkertaista, kun sen tekee hiutuneeseen neuleeseen ennen kuin neuleessa on reikä. Silmukointi on ylimmässä kuvassa vasemmalla. Videon silmukoinnista näet tästä reels-videostani.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Anni Ignatius – käsityöt (@sormustin) jakama julkaisu

 

Ristikkoparsinta on klassikko

Ristikkoparsinta eli korinpohjaparsinta on parsimis-klassikko, joka tulee mieleen ensimmäisenä, kun puhutaan korjaamisesta.

ristikkoparsinta

Ristikkoparsintaan löytyy hyvä ohje esimerkiksi täältä.

Muovautuva parsiminen pykäpistoparsinnalla

Pykäpistoparsinta on lempi-parsintatekniikkani. Se muovautuu monenmuotoisiin reikiin ja hankaliinkin saumoihin, kuten kirjoitin viime syksynä.

pykäpistoparsinta

Kuvan on ottanut Pihla Liukkonen.

Ohjevideo pykäpistoparsintaan löytyy insta-reelsseistäni.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Anni Ignatius – käsityöt (@sormustin) jakama julkaisu

Parsinsieni on mainio apu

Reikien parsiminen on kaikista helpointa, kun on hyvät välineet. Itselle ehdoton on tylppäkärkiset parsinneula, hyvä parsinlanka sekä parsinsieni. Tykkään tästä Oleleen parsinsienestä, jossa on ura kumilenkille. Kumilenkin avulla korjattavan vaatteen saa pidettyä korjauksen ajan paikallaan: sieni sujautetaan sukkaan ja lenkki sukan päälle uraan. Jos Oleleen kässäboksit tai muut tuotteet kiinnostaa, tsekkaa postaukseni Oleleesta täältä.

parsinsieni

Vaikka olen sinnikkäästi korjannut koko talven ajan, vielä löytyisi pari parsittavaa sukkaa.

 

Mitä sulla on korjausvuorossa?

 

Anni

Kommentit (2)

Onpahan tosi kivan oloinen parsinsieni ton kumilenkkihomman ansiosta. Parsimista en oo vielä ottanut haltuun osaamisten joukossani, mutta mielenkiintoa ehdottomasti on. Siksi onkin kiva että oot tehnyt tämmösen postauksen jossa kolme hyvää tapaa esitelty. Kiitos.

Joo tuo kumilenkkilisä on kyllä kerrassaan mainio! Kiva, jos tämä postaus selkiytti <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X