sormustin - Banneri

Meidän joululomamme on ollut ihana. Olemme olleet mökillä kaksi viikkoa, on leikitty, luettu, tavattu sukulaisia ja tehty monenlaista yhdessä. Siltikin viimeiset lomapäivät tuntuvat todella pitkiltä ja niin minulla kuin lapsilla on jo sitä tavallista arkea ikävä. Mielelläni soisin jo päiväkodin ja koulun keksivän päivän aktiviteetit ja kiitoksella ajattelen myös koulun ja päiväkodin keittiötä, jotka ottavat kopin lasten lounaan valmistuksesta. Mutta näistä viimeisistä päivistä pitäisi selvitä. Aseeksi siis askartelu!

Ompelukuvia

Yritin keksiä jotain rauhallista ja helppoa tekemistä lapsille, joten piirsin heille muutamat ompelukuvat tukevammalle paperille. Hepan harjassa voi harjoitella erilaisia solmuja tai langan pujotteluja. Traktorin renkaat sekä pupun voi ommella tikki- tai etupistoin. Pupun reunat voi ommella myös tikkipistoin. Lopuksi kuvat voi vaikka värittää! Ekaluokkalainen innostui näistä ompelukuvista kovasti. Omaa tahtoa tehokkaasti kasvattava Aa jaksoi pistellä traktorin renkaisiin viisi pistoa, kunnes aloitti teatraalisen itkun siitä, kuinka hieno traktori oli rikottu langalla. Minäkin siis pääsin kirjomaan! Ehkä seuraavalla kerralla kaksveen kärsivällisyys riittää jo kuuteen pistoon!

Kuvat on tulostettavissa pdf-muodossa täältä.

ompelukuva, hevonen, pupu, traktori

Poimin vanhojen postausteni joukosta lisäksi viisi helppoa ja halpaa ideaa, jotka sopivat myös lasten kanssa askarteluun. Kaikkiin löytyy ohjelinkki.

Ompelukuvat ja kirjottavakalenteri

Kartongille kirjominen ja ompeleminen on hirmuisen helppoa ja kivaa. Jos kirjontakärpänen iskee, lisää ompelukuvia löydät täältä, kirjottavan kalenterin voit tulostaa täältä. Nämä molemmat sopivat niin nuoremmalle kuin vanhemmallekin askartelijalle.

tulostettava ompelukuva

Ketut pilleistä

Nämä söpöt ketut valmistuvat nopeasti pilleistä. Tämä ei ehkä onnistu pieniltä yksin, mutta yhdessä kyllä ja isommalta yksinkin. Ohje söpöihin kettuihin löytyy täältä.

kettu pilleistä

Kruunut vessapaperirullista

Nämä vessapaperirullista tehtävät kruunut ovat olleet meillä hyvin suosittu askartelu – kivoja, lapsen näköisiä, näyttäviä ja helppoja. Tämä askartelu on oiva saksien käytön harjoitteluun. Ohje kruunuihin on täällä.

kruunu vessapaperirullasta

Vinkkejä neulomisen aloittamiseen

Jos lapsi haluaa päästä jo lankatöiden maailmaan, löydät vinkkejä neulonnan aloittamiseen täältä. Esimerkiksi sormineulonta on oikein kiva tekniikka neulomisen alkutaipaleelle.

sormineulonta

Linnut kävyistä

Pienet linnut syntyvät huovutetusta pallosta sekä kävystä. Ohje käpylintuihin löytyy täältä.

lintuja kävyistä

 

Antoisia askarteluhetkiä toivotellen,

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X