sormustin - Banneri

Joka syksy itseä ahdistaa se ”back to school” -tavara. Viime vuoden kynät ja penaalit sun muut löytyy vielä eikä todellista tarvetta uudelle ole. Viime vuonna uudistimme vanhat kynät silkkimassoilla – lue niistä lisää täältä. Tänä vuonna aloitettiin kynien tuunaaminen helmillä. Tämä tuunaus onnistuikin todella nopeasti!

tuunatut kynät

Näin tuunataan kynät helmillä

Tarvitset

  • Puukyniä
  • Pieni poranterä ja pora
  • Ohutta nyöriä tai narua
  • Helmiä

Poraa pienellä poranterällä puukynien päähän reikä. Älä poraa reikää liian lähelle kynän yläreunaa, sillä silloin terä saattaa tunkea poratessa ulos kynän päästä. Pujota n. 20 cm pitkä naru reiästä. Pujota helmet molemmista narujen päistä. Älä pujota liian monta helmeä tai muuten helmet alkavat kolista kynään kirjoittaessa. Tee lopuksi narun päähän solmu.

Helppoa, eikö!

kyniin porattu reikä

Toki kynän päissä olevissa helmissä on se riski, että ne kolisevat kirjoittaessa – siksi suosin vain muutamaa helmeä, jolloin tuunaus ei ole härväämiseen ja kolisteluun houkutteleva killutin. Toisaalta jos tällaisia tekisi koko luokan kanssa, ei kynät menisi niin herkästi sekaisin (tosin opelle on paljon porattavaa – tosin haitanneeko tuo, kun helmien pujottelu onnistuu lapsilta hyvin itsenäisesti). Olisikin hauska, jos jokaisen kynässä lukisi kirjainhelmillä oma nimi!

tuunatut kynät

Ommeltavat vihkon päälliset ja lisää muitakin lukuvuoden alkuun sopivia DIY-ideoita löydät edellisestä postauksestani täältä!

 

Iloista lukuvuoden alkua kaikille!

 

Anni

facebook | instagram

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X