sormustin - Banneri

Elokuu alkoi ja ajatukset kääntyvät väkisinkin pian alkavaan kouluun. Syksyä on kiva piristää uusillla jutuilla. Tässä muutama DIY-vinkki, mitä kivaa pientä voisi syksyyn askarrella ja kässäillä ihan itse. Nämä ideat sopivat hyvin myös lasten kanssa tehtäviksi!

diy ideat syksyyn

Läpinäkyvä glitter-penaali

Läpinäkyvä glitter-penaali valmistuu iisisti muovista ja paljeteista. Lisäksi tarvitset nauhaa sekä vetoketjun. Katso ohje glitter-pussukkaan täältä.

glitter-penaali

Tuunaa vanhat kynät uuteen uskoon

Aina ei tarvitse ostaa uusia kyniä, vaan vanhat kynät voi aivan hyvin tuunata uuteen uskoon. Tuunausta voi tehdä vaikka teipeillä ja tupsuilla. Myös silkkimassa sopii kynien tuunaukseen hyvin. Lue silkkimassa-tuunauksista lisää täältä.

silkkimassa hahmot kynä tuunaus

Muovin sijaan kangaspäälliset

Kontaktimuovia kuluu taas syksyn alussa rutkasti. Mutta entäpä jos kirjat päällystäisikin kankaalla? Nämä vihkojen ja kirjojen kangaspäälliset voi irrottaa aina seuraavaan vihkoon tai kirjaan. Päällisen voi ommella vaikkapa tilkuista tai vanhasta lempivaatteesta. Ohjeen vihkonpäällisiin löydät täältä.

vihkon päälliset

Samalla idealla olen päällystänyt myös kalenterini vahakankaalla ja sama päällinen onkin ollut kalenterissa jo pari vuotta. Kalenterin kannet sekä penaalin löydät täältä. Helppoon neljän sauman penaaliin ohje löytyy esimerkiksi täältä.

kalenterin kannet penaali

 

Uusien vaatteiden sijaan uudet asusteet

Syksyksi tekee mieli mennä ostamaan uusia vaatteita. Mutta entäpä jos uusien vaatteiden sijaan päättäisi pärjätä vanhoilla vaatteilla ja jos oikein kovasti on uuden kaipuuta, niin tehdä trikootilkuista ponnareita tai pantoja?

Super-helppo solmupannan ohje löytyy täältä.

solmupanta

Rusettiponnarin ja rusettipannan kaava sekä ohje löytyy täältä.

rusettipanta ja rusettiponnari

Tavarat järjestykseen

Jos oikein siivousvimma iskee, niin askartele vaikkapa muropaketista pieniä rasioita pienille tavaroille. Tulostettavan kaavan sekä ohjeen löydät täältä.

kierrätysmateriaalit laatikko askartelu ohje

Pienet tavarat kulkevat mukana suklaamunan muovikuoresta tehdyssä rasiassa. Lue lisää näistä rasioista täältä.

eläinrasia tehty muovimunasta

Avaimet talteen

Viime keväänä tein oppilaideni kanssa tasseli-avaimenperiä äitienpäivälahjaksi. Näistä saisi ihanat koristeet myös reppuun tai avaimiin. Ohje löytyy täältä.

nahkainen tasseli ohje

Pupu-tupsu-avaimenperän ohjeen löydät taas täältä.

pupu tupsu avaimenperä

Heijastimet kuntoon!

Pian on aika laittaa myös heijastin-asiat kuntoon. Täältä löydät useamman erilaisen idean heijastaviin asusteisiin, mitä voi tehdä. Itse tehdyt heijastavat asusteet eivät korvaa oikeaa heijastinta, mutta super-kiva lisä se silti on! Oma suosikkini on ehdottomasti heijastava schrunchie! Lue lisää täältä.

itse tehtyjä heijastimia

Millaisia DIY-juttuja sinä aiot tehdä tänä syksynä?

 

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X