sormustin - Banneri

Tuunaa pullo hauskaksi etsimisleikiksi

Päivärytmimme on muotoutunut koronan aiheuttamissa poikkeusoloissa sellaiseksi, että aamupäivällä tehdään koulusta lähetetyt tehtävät ja ulkoillaan. Iltapäivällä ulkoillaan, leikitään, askarrellaan ja tehdään muita sisähommia. Tässä onkin täytynyt miettiä mielekkäitä askartelutehtäviä, jotka sopivat monenikäisille lapsille. Ideoita Pinterestistä etsiessäni tuli vastaan I spy -pullo, joissa pulloon laitetun riisin tai herneiden joukosta etsitään pikkutavaroita. Miten hauska idea! Tämän parissa vierähtäisi tovi jos toinenkin, ensin sitä askarrellessa, sitten sillä leikkiessä. Pulloon saa elävyyttä ja väriä värjäämällä riisi, jonka joukossa pikkuesineet piileskelevät. Myös pienet turhakkeet ja muovilelut pääsisivät käyttöön tällaisessa kivassa leikissä.

Pullo etsimisleikiksi

Näin valmistat etsimistehtävän pulloon

Etsimis-pulloon tarvitsee pullon, minigrip-pusseja, riisiä, elintarvikevärejä, etikkaa, pieniä tavaroita ja kuumaliimaa. Värjättyyn riisiin löytyi useita ohjeita, mutta itse lähdin mututuntumalla liikenteeseen. Laitoimme minigrip-pussiin 2 dl basmatiriisiä, perään hömpsäyksen elintarvikeväriä ja pikkulorauksen etikkaa. Pussi kiinni ja mujuttamaan! Väri leviää riiseihin, kun pussia puristelee ja painelee. Tästä työvaiheesta tykkäsi yksivuotiaskin. Pulloa varten teimme pinkkiä ja keltaista riisiä. Keltaiseen pussiin lorahti etikkaa liikaa, joten haihduttelin sitä pois talouspaperin päällä hetken.

värjätty riisi

Kaadoimme riisit pulloon suppilon avulla, 5 dl pulloon tuli yhteensä vajaat 4 dl riisiä. Lopuksi lapset saivat pudotella pikkuesineitä pulloon ja sekös vasta hauskaa olikin! Pulloon tipahti kahden sentin kolikko, nappi, sydän, muoviperhonen, pinni, U-kirjain, kilpikonna, pieni muovinen kaali, helmi, Muumipeikko, Niiskuneiti, Pikku Myy, simpukka, kivi, avain, kissa-nappi, noppa, pieni pyykkipoika, leikkitimantti ja fimosta tehty vaahtokarkki. Lopuksi korkki laitettiin visusti kiinni ja liimattiin kuumaliimalla kiinni. Kirjoitin tavaralistan kontaktimuovilla päällystetyksi kortiksi pullon kylkeen, jotta tavaroita voi siitä kysellä eikä tarvitse muistaa ulkoa, mitä siellä onkaan.

Pullo lasten leikiksi

Pullo on ihana, rauhoittava, keskittymistä vaativa leikki, jossa lapsi voi itse käännellä pulloa ja etsiä tavaroita tai aikuinen tai toinen lapsi voi kysellä, löytyykö pullosta nappi ja noppa ja niin edelleen. Erityistä plussaa tähän askarteluun on se, että se valmistuu kierrätysmateriaaleista ja sinne voi ”hävittää” pieniä, turhiksi jääneitä leluja (vaikka niitä yllätysmunien muovileluja).

 

Jos kaipaat lisää lasten kanssa tehtäviä askarteluvinkkejä, voisit tykätä näistä kymmenestä kierrätysaskartelyvinkistä sekä turpoavan maalin ohjeesta .

 

Iloisia askarteluhetkiä toivotellen,

Anni

 

Seuraa Sormustimen käsityöelämää instagramissa ja facebookissa!

 

Kommentit

6 kommenttia
Anni Ignatius

Tällaisen pullon voi hyvin tehdä vaikka hamahelmistä, jos ruualla ei halua leikkiä ja hamahelmet voi käyttää myöhemmin uudelleen. On ihan hyvä pointti tuo ruualla leikkiminen. Toisaalta itse ajattelen, että askarrella voi monista eri materiaaleista – moniin eri materiaaleihin tutustuminen on muutenkin hyväksi – ja että euron satsaus riisiin askartelumateriaalina on ihan ok – emme kuitenkaan tuhlaa ruokaa muuten.

Avatar

Hei! Vähän kyllä pahalta tuntuu, kun korona on leviämässä ja julkaiset ohjeen, jossa leikitään ruualla. Monilla yrityksillä lomautuksia ym koronan takia, raha tiukalla. Älä nyt loukkaannu, mutta monissa perheissä tuokin riisimäärä keitettäisiin mielellään ruuaksi. Perinteistä avaimenpiilotusleikkiä voi leikkiä yhdessä kotona lasten kanssa ilman ruualla leikkimistä..

Avatar

Kiitos ihanasta postauksesta. Minäkin olen Pinterestissä katsellut tällaisia pulloja, mutta en ole vielä toteuttanut. Värjättyä riisiä löytyy muiden aktiviteettien jäljiltä, joten hommahan on jo melkein puolivälissä 🙂

Anni Ignatius

Mahtavaa! Sitten vaan kaikki pulloon 🙂

Avatar

Ihana idea! Minkä kokoinen tuo pullo on? Tavallinen puolen litran limsapullo? Vai mikähän olis sopiva?

Anni Ignatius

Joo tavallinen puolen litran pullo on tämä. Toki tämmöisen voi tehdä minkä kokoiseen pulloon tahansa, kunhan vain lelut mahtuvat sitten sisään.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä