Vaatteiden korjaaminen on näillä välineillä helppoa! Arvonta+alekoodi!

Kaupallinen yhteistyö Prym

~ Arvonta on suoritettu ja voittajalle ilmoitettu henkilökohtaisesti. ~

Parsiminen ja paikkaaminen on ollut elämässäni siitä lähtien, kun olen saanut lapsia. Viime vuoden aikana vaatteiden korjaaminen on todella ollut osa arkipäivääni, kun kirjoitin Korjaa kauniiksi -kirjaani. Korjasin viime talvena kirjaa varten valehtelematta useita satoja vaatteita. Testasin erilaisia tyylejä ja kehitin ja korjasin vähän vielä lisää. Korjatessani minulle muotoutui muutamat aivan ehdottomat lempparivälineet, joita aivan vilpittömästi suosittelen. Ilokseni saan myös arpoa nämä huiput lemppari-korjausvälineet teille yhteistyössä Prymin kanssa! Arvonnasta postauksen lopussa! Jos arvonnassa ei lykästä, välineitä voi ostaa myös Prymin verkkokaupasta. Koodilla SORMUSTIN saat Prymin verkkokaupan kaikista tuotteista 10% alennuksen. Koodi on voimassa helmikuun 2021 loppuun saakka.

Parsinsieni ja nukkaleikkuri ovat mainio apu neuleiden huollossa

Neuleet nukkaantuvat ajan kanssa, ennemmin tai myöhemmin. Nukkaleikkuri leikkaa neuleen pintaan tulevat nypyt pois. Näin neuleen väritkin kirkastuvat, kun nukat poistaa. Nukkaleikkurilla olen saanut villakangastakinkin näyttämään aivan kuin uudelta. Huomaatko tässä kuvassa, mikä osa on saanut jo nukanpoistokäsittelyn ja mikä ei?

nukanpoisto neuleesta

Villasukkien suurkuluttajana parsinsieni on aivan ehdoton. Parsinsieni laitetaan neuleen nurjalle puolelle korjauksen ajaksi ja neule kiristetään sienen ympärille kädellä (voi toki parsinsienen alle pyöräyttää vaikka ponnarinkin pitelemään neuletta paikallaan). Korjausompelu on helpompi tehdä puista parsinsientä vasten ja näin välttyy myös ompelemasta sukkaa kiinni sen toiseen puoleen. Prymin parsinsienessä lakki ja jalka ovat erikseen. Itse tykkään tästä, sillä näin voin käyttää sieniosaa välillä ilman jalkaa. Jos irtonaisuus häiritsee, voi osat kiinnittää paremmin toisiinsa vaikka superliimalla

parsinsieni villasukan korjaaminen villasukan parsiminen

Jos neuleen alkuperäistä lankaa ei ole enää tallella, ovat parsinlangat tosi hyviä. Ohut parsinlanka sopii ohuidenkin neuleiden korjauksiin. Toki parsinlangan seuraksi tarvitaan sopivat parsinneulat. Nämä ovat ehdottomia korjausvälineitä ja nekin löytyvät arvottavasta paketista

parsinlanka, parsinneula

Lue lisää:  Pykäpistoparsinta sopii monenlaisten reikien korjaukseen! Katso ohjekuva!

 

Vaatteiden korjaaminen vaatii neuloja tai teippiä

hakaneula

Suurin osa meidän kodin korjattavista vaatteista on housuja, tarkemmin housun polvia. Korjaaminen on paljon helpompaa, kun ommeltava paikka pysyy paikoillaan ompelun ajan. Nuppineulat pistävät helposti, joten itse suosin hakaneuloja käsin ommellessa. Toinen vaihtoehto paikan paikoillaan pitelemiseksi on ihmeteippi eli wonder tape. Tätä käytän myös koneella ommellessa. Ihmeteippi on kaksipuoleinen teippi, joka sulaa pois vaatteen pesun yhteydessä. Sen yli voi ommella huoletta eikä se tunnu kankaan alla mitenkään. Teippi on ihan suosikkituotteeni ompelussa, sopii siis hyvin myös muuhunkin kuin korjausompeluun.

wonder tape

Liestyneiden kankaiden korjaaminen on kinkkistä, koska saumanvara on huvennut langoiksi ja säikeiksi. Tällöin avuksi on vahvisteneste eli fray check. Neste levitetään kankaan reunaan ja annetaan kuivua. Kuivumisen jälkeen neste kestää 60 asteen konepesun. Neste vahvistaa kankaan niin, ettei se purkaannu siitä kohtaa enää. Sen jälkeen kankaan voi ommella turvallisemmalla mielellä.  Olen käyttänyt vahvistenestettä mm. takin vuorin korjauksen apuna, liestynyt vuorikangas on nimittäin kinkkinen huoliteltava, kun se on kiinni takissa. Nesteellä saa huolitelluksi liestyneen vuorikankaan helposti, minkä jälkeen sen voi ommella. Käytän vahvistenestettä myös sukkahousujen silmäpaon pysäyttämiseen.

vahvisteneste fray check

Vaikka suosin korjauksissa enemmän ompeleita kuin liimoja, on joskus liimankin aika. Tekstiililiimalla voi liimata paikan paikoilleen, jos ompelu on liian vaikeaa tai ei halua ylimääräisiä saumoja vaatteeseen (esim. nahkaan). Olen joskus tehnyt myös niin, että ompelen reiän umpeen käsin ja vahvistan ompeleen levittämällä tekstiililiimaa sen päälle tehdäkseni ompeleesta kestävämmän ja vedenkestävän.

Lue lisää: 3 x polvipaikka – korjaa housut kätevästi

ARVONTA!

parsiminen korjaaminen ompelutarvikkeet

Prym on avannut verkkokaupan tuotteilleen viime syksynä. Prymiltä löytyy niin ompelutarvikkeita, lankoja kuin kankaitakin.

Koodilla SORMUSTIN saat Prymin verkkokaupan tuotteista 10% alennuksen. Alekoodi on voimassa helmikuun 2021 loppuun saakka.

 

Mutta nyt arvontaan! Arvon nämä mainiot parsimis- ja paikkausvälineet, jotka edellä esittelin, yhteistyössä Prymin verkkokaupan kanssa.

Yli 50€ arvoisesta paketista löytyy siis nukanpoistaja, parsinsieni, parsinneuloja, parsinlankoja, hakaneuloja, wonder tape -ihmeteippiä, tekstiililiimaa sekä fray check -vahvistenestettä.

Näin osallistut arvontaan:

  • Kommentoi tähän postaukseen, mikä näistä korjausvälineistä oli sinulle aivan uusi tuttavuus.
  • Muista jättää kommenttikenttään myös sähköpostiosoitteesi, jotta saan voittajaan yhteyden arvonnan suorittamisen jälkeen.
  • Suoritan arvonnan sunnuntaina 31.1.2021!
  • Jos haluat tuplata voittomahdollisuutesi, osallistu arvontaan myös instagramissani – arvontaan pääset tästä!

 

Onnea arvontaan ja mukavia korjaamis- ja parsimishetkiä!

Anni

Kommentit

118 kommenttia

Vahvistenesteestä en ole aiemmin kuullut, ja sehän vaikuttaa varsin toimivalta tuotteelta. 🙂 Mukana arvonnassa!

Parsinsieni oli minulle ihan uusi juttu. Tuo kärpässieni on ehdottomasti hommattava…;)
Vahvisteneste ei aiemmin ole myöskään tullut vastaan…

Kaikkia muita paitsi nukkaleikkuria ja ihmeteippiä olen käyttänyt. Teippi olisi kyllä mahtava loputtomassa rikkinäisten polvien paikkauksessa!

Voi, onpa mahtava parsimissetti, olisi ilo voittaa tuo😍. Minulle on ihan uusi tuttavuus tuo ihmeteippi, olisi mielenkiintoista tutustua siihen kyllä!

Ihmeteippi (wonder tape).

Hei!
Nukanpoistaja ja ihmeteippi ovat ihan uusia tuttavuuksia😊

Ihmeteipistä en ollut kuullutkaan! 2,5-vuotiaan housunpolvia paikatessa voisi olla hyvä apuri!

Hei! Lainasin kirjan aiheeseen.liittyen kirjastosta joulun jälkeen ja siinä puhuttiin myös tekstiililiomasta ja vahvistenesteestä. Kumpaakaan en ole kokeillut. Tätini tekee aina kasaa korjattavista/parsittavista vaatteista ja sitten kerralla hoitaa enemmän. Voisin ottaa mallia hänestä!
Kiitos vinkeistä!
Terkuin Kati
rantala-ka@hotmail.fi

Nämä kaikki olisivat kyllä todella tarpeellisia lasten vaatteiden korjauspuuhissa, varsinkin tuo ihmeteippi kiinnostaa hankkia kokeiluun! Innolla mukaan arvontaan😍

Olisipa kätevä paketti, jatkuvasti pitää jotakin korjata. Korjaukset eivät tosin ole kovin kauniita, joten pitäisi hankkia sinun kirjakin😅 tuo teippi on uusi tuttavuus, mutta vaikuttaa kätevältä.

Vahvistenesteestä en ole ennen kuullut.

Ihmeteipistä en ollut kuullut ennen, mutta kuvauksesi luettuani tuli mieleen saman tien ainakin kolme korjausprojektia, jotka olisivat olleet paljon helpompia teipin avulla. Olisi kiva päästä kokeilemaan käytännössä!

Uusi tuttavuus on parsinsieni!😊

Mulle uusi tuttavuus tuo parsinsieni, ihana! 😀

Ihmeteippi ja vahvisteneste.

Teippi ja liima ovat olleet käytössä vain askarteluissa, enkä ollut vahvistenesteestä ennen kuullutkaan! Kaikille tarvikkeille olisi varmasti käyttöä varsinkin lastenvaatteiden korjaamisessa, puhjenneita housunpolvia kun riittää jonoksi asti!

Tuo teippi ja liima oli uusia tuttavuuksia. Ne auttais kyllä lasten vaatteiden korjausta. Sukatkin oon parsinu ilman apuvälineitä ja jälki on aika kamalaa välillä :D.

Ihmeteippi ja vahvisteneste ovat minulle uusia tuttavuuksia. Sukkisten silmäpakoihin olen laittanut väritöntä kynsilakkaa.

Hieno setti! Tuollaista tattia olen vähän silmäillytkin, tämä on vielä kauniskin! Teippi on ihan uusi tuttavuus, olisi hauska päästä kokeilemaan 😊

Hei!
Ihanaa kun vielä vanhaakin huolletaan!
Hienoa, että otit aiheen esille👍
Mieluusti ottaisin nämä ihanuudet ompelukäpsäkkiini. Uutuus minulle oli tuo vahvisteneste.

Mukana arvonnassa.
En oo ennen kuullut tuosta ihmeteipistä tai vahvistenesteestä.

Hakaneulojen käyttö paikan kiinnittämisessä oli uusi idea ja tulee kyllä käyttöön!

Kaikesta olen tainnut kuulla, mutta en juurikaan ole käyttänyt muita kuin nypynpoistajaa. Eli tarpeeseen tulisi!

Ihmeteippi oli itselleni uusi tuttavuus ja todella kätevän kuuloinen. Parsimissieni menee hankintalistalle ja tuo pykäpistokorjaaminen täytyy ehdottomasti opetella.

Fray check-vahvisteneste on itselleni uusi tuttavuus!

Tää ois ihana setti <3 Hankin jo sun kirjan <3

Teippi ja neste ihan uusia minulle! Vasta nyt olen alkanut opettelemaan korjaamista joten eipä nuo muutkaan vielä mitään kovin tuttuja ole 😂

Vahvisteneste on vielä kokonaan kokeilematta! Parsinsientäkään en vielä omista.

Fray check-vahvisteneste on itselleni uusi tuttavuus, sitä täytyy kokeilla mm. ulkoiluvaatteiden korjaamisessa. 🙂

Ihmeteippi ja tekstiililiima ovat molemmat mulle uusia tuttavuuksia paikkaukseen liittyen. Molemmat vaikuttaa ihan käteviltä tässä hommassa 🍀

Vahvisteneste uusi tuttavuus

Vahvisteneste

Tuo ihmeteippi ja samoin vahvistinneste ovat uusia tuttavuuksia. Polvien paikkauksessa täälläkin vois olla todella tarpeen testata…

Onpa hieno palkinto. Kaikki niin tarpeellisia. Parsinsieni olisi erityisen tarpeellinen kun oma hukkui muutossa. En tiedä mitä muuta on hukassa koska kyllä se jossakin pussissa on ollut. Mukavaa loppukuuta!

Parsinsieni on uusi tuttavuus

Parsinsientä en ole koskaan kokeillut, mielelläni testaisin!

Kirjallesi muuten 5 tähteä, tykkäsin kovasti 🙂

Vahvisteneste on mulle uusi tuttavuus – ja se kuulostaa kiinnostavalta ja käyttökelpoiselta.

Vahvisteneste on uusi tuttavuus, pakka hommata kokeiluun ☺️

Ihmeteippi

Melkein kaikki, mutta eniten kiinnostaa kokeilla tuo wonder tape, olen kuullut paljon hyvää siitä 😀

Vahvisteneste!

Vahvisteneste ja parsinsieni

Ihmeteippiä, vahvistenestettä ja parsinsientä en ole kokeillut. Aika perinteisin menetelmin olen tähän mennessä korjannut 😅

Ihmeteippi ja vahvisteneste aivan uusia tuttavuuksia, mutta perus-parsinneuloja kummempia välineitä en (vielä) omista, joten kaikki tulisivat käyttöön. Parsinsienestä olen tässä neulekaudella eniten haaveillut!

Ihmeteippi ja vahvisteneste ovat uusia tuttavuuksia!

Ihmeteippi ja vahvisteneste ovat uusia tuttavuuksia.

No vahvisteneste ja liima! En ole kuullutkaan! Parsinsienestä olen haaveillut jo pitkään.

Oispa kiva paketti kun seitsemän henkisen perheen huoltovastaavana multa ei löydy kun hakaneuloja näistä 🙂 Nukanpoistaja ollu pitkään jo hankintalistalla!

Tuo ihmeteippi on uusi tuttavuus, oliis mahtava päästä kokeileen.

Ihmeteippi ja vahvisteneste ovat ihan uusia tuttavuuksia

Vahvistenestettä en ole kokeillut, muut ovat tuttuja. Ihmeteippi on mun suosikki! Se helpottaa polvipaikkojen ompelemista tosi paljon. Olen parsinut sukkia ja muita neuleita, mutta mulla ei ole ollut koskaan tuommoisia ohuempia parsintalankoja. Ne olis varmasti käytössä tosi hyviä, kun en tykkää sukan pohjassa tuntuvasti paksummasta kohdasta.

Vahvisteneste on minulle uusi juttu. Myöskään parsintasientä en ole vielä hankkinut, vaikka suunnitelmissa onkin..
Hienoa, että vanhoja, unohtumisvaarassa olevia taitoja nostetaan uudelleen esiin!

Ihmeteippi ja vahvisteneste ovat ihan uusia tuttavuuksia, ja vaikuttavatpa ehdottoman hyviltä!

Vahvistusnesteestä en ollut aiemmin kuullut. Kirjasi on kirjastosta lainassa, mutta vielä en ole ehtinyt syventyä – pian täytyy kun korjattavien pino vain kasvaa! Näistä tuotteista olisi kyllä kovasti apua siinä hommassa. <3

Parsimasieni on ollut hankintalistalla jo jonkun aikaa ja tuota vahvistusnestettä haluaisin kyllä kokeilla.

Vahvistenesteestä en ole ennen kuullut, jännää törmätä uusiin tuttavuuksiin kun ompelua on tullut harrastettua aika aktiivisesti 🙂 Sillä saisi ehkä pelastettua yhden kalliin ompeluprojektin 😀 Minäkin kovasti odotan että kirjastonjono lyhenisi 😉

Vahvistusnestä aivan uusi tutavuus,en ole koskaan kuullut. On varmasti mainio juttu moneen tilanteeseen.

Vahvisteneste on uusi tuttavuus.

Kaikki tuttuja, parsinsieni on ollut jo jonkin aikaa hankintalistallakin! Kiva postaus, korjaaminen on huippua!

Parsinsieni!

En oo aikaisemmin kuullutkaan, mutta vaikuttaa kätevältä!

Kirja on tutkittu.😊Parsinsieni tulisi käyttöön.

Parsinsieni!

Vahvistinneste

Ihmeteippi, parsinsieni, liima ja vahvisteneste

Minulle on uusi tuttavuus tuo ihmeteippi! Huolittelunestettä olen käyttänyt silkkihuivin hapsujen liimaamiseen. Parsinsienen olen löytänyt vuosia sitten kirppikseltä. Parsinlankana käytän kyllä yleensä villalankaa, joko ohuempaa kuin mistä sukka on tehty tai samaa ohennettuna eli yksi tai kaksi langansäiettä poistettuna kierteestä. Mie en tykkää paksuista paikoista ja jos reikä ei ole vielä läpi, on ohuemmalla langalla hyvä silmukoida vanhoja mukaillen.

Vahvistusneste ja ihmeteippi, olis varmaan hyvät käytössä.

Vahvistusneste on uusi tuote minulle.

Parsinsieni oli yksi uusi tuttavuus, kuten myöskin tuo vahvistusneste. Nukkaleikkurille olisi todellinen tarve, mutta en ole sitä saanut aikaiseksi hommata. Ihana paketti kaikkea tarpeellista, mitä vaan ei koskaan muista hommata!

Mitään näistä en ole vielä käyttänyt, vaikka paikkailen vaatteista pieniä reikiä ja ompelen saumoja. Muista olen joskus kuullust, vaan vahvisteneste eli fray check on minulle aivan tuntematon asia.

Ei oo parsinsientä tullu hankittua mutta nyt olis mahdollisuus saada, ja nuo muutki tuotteet olis ihanne saa kun ne on aika haastavia väliin korjata nuo rispaantuneet reunat. Paljon ostan vaatetta käytettynä perheelleni mutta ostetut vaatteet korjataan jos rikki menee niinku kaikki muutki. Että olis kyllä pelastus saada nuo tuotteet ja kun tuo tytärki 15v.on innostunu korjaamisesta. Poijat ei niinkää. Mutta opettaa vois.

Wonder tape, liimat ja vahvistenesteet ovat jotain ihan uutta. Hyvä että niistä kerrotaan. Haluaisin parsintasienen, kun en vielä omista sellaista.

Vahvistusneste, en koskaan kuullut!

fray check -vahvistenesteestä en ollut aiemmin kuullut! Myös kirjasi on uusi tuttavuus, täytyykin laittaa varaukseen, kun lasten kanssa korjattavaa todella riittää😅

Vahvisteneste ja ihmeteippi olivat sellaisia, joista en ole aiemmin kuullut. Paljon tulee korjailtua omia ja lapsen vaatteita.

Nuo nesteet oli ihan uutta. Kiitos vinkistä!

Parsinsieni on ihana ja sympaattinen uusi tuttavuus!

Vahvistenesteestä en ollut aiemmin kuullutkaan. Vaikuttaa kätevältä keksinnöltä!

Parsinsieni on täysin uusi tuttavuus 🙂

Ihanasti juuri ajankohtainen aihe! Pesukoneessa peseytyi juuri iso määrä villasukkia, mitkä pitäisi parsia takaisin käyttöön.

Uusia tuttavuuksia olivat ihmeteippi ja vahvisteneste. Molemmille olisikin jo käyttöä ollut moneen kertaan. Meillä ensisijassa korjataan kaikki, jos vain mahdollista ja siitä on tullut koko perheen toimintamalli.

Wonder tape oli uusi tuttavuus!

Ihmeteippi oli minulle uutta ja kuulostaa näppärältä

Vahvisteneste on uusi tuttavuus, kuulostaa kätevältä!

Vahvistenestettä en ole vielä käyttänyt.

Ihmeteippi oli uusi tuttavuus

Vahvisteneste ja tekstiililiima ovat minulle uusia asioita.

Vahvistenesteestä en ole koskaan kuullutkaan, ihan uusi tuote siis minulle.
gilli84(at)yahoo.com

Vahvisteneste ja ihmeteippi taitavat olla ennestään tuntemattomia.

Vahvisteneste, vaikka ei se ihan uusi tuttavuus ole, en vain itse ole sitä vielä koskaan käyttänyt.

Tuttuja kaikki, mutta Wonder tape :n kätevyys päässyt unholaan – oodedtaan käyttöön!

Vahvisteneste ja ihmeteippi ovat uusia tuttavuuksia.

Oi miten avartava postaus! Minulle oli uusia tuttavuuksia ihmeteippi ja vahvisteneste! Pitääpä kokeilla omissa korjaustöissä.

Vahvistenestettä en ole koskaan käyttänyt. Varmasti toimiva korjauksissa. 🙂

Vahvisteneste oli minulle uusi tuttavuus.

Vahvisteneste olisi kyllä uusi tuttavuus, täytyy testata😊

Ihmeteippi ja vahviteneste ovat uusia tuttavuuksia!

Ihmeteippi oli minulle täysin uusi tuttavuus. Väritöntä kynsilakkaa kotona käytettiin..

Ihmeteippi ja parsinsieni uusia tuttavuuksia ovat.

Ihmeteippi

Vahvisteneste

Ihmeteippi

Vahvisteneste ja ihmeteippi! Ihan outoja mulle molemmat.

Vahvistenesteestä en ollut aiemmin kuullutkaan.

Teippi on uusi tuttavuus.

Ihmeteippi 🙂

Ihmeteippi on kyllä itselle ihan uusi juttu!

Teippi, liima ja vahvisteneste uusia juttuja.

Vahvistusneste ja ihmeteippi olivat aivan uusia asioita. Ihmeteippi varsinkin kuulostaa kätevältä.

Vahvisteneste, kuulostaa kätevältä juuri noiden liestyvien korjaamisessa.

Vahvistusneste on uusi ” tuttavuus”

Ihmeteippi oli uusi minulle!

Vahvisteneste ja ihmeteippi olivat uusia tuttavuuksia.

Parsinsieni ja ihmeteippi itselle uusia tuttavuuksia!

Ihmeteippi + fray check!

Parsinlangat, ihmeteippi sekä vahvistusneste ovat uusia tuttavuuksia. Luulin, että parsinlanka on mikä vain lanka, jolla parsitaan 🤔😄

Vahvistusnestettä enkä ihmeteippiä en oo aiemmin käyttänyt. Kirjastasi niistä kuulin ja kokeiluun pitäisi laittaa

Parsinsieni on uus tuttavuus 🧐🧐

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi